2016 üçüz anneleri :)

Aynı şeyi bende düşündüm ama internette araştırdığım kadarıyla gene alıyolarmış. Acilden yada normalden bi fark olmuo

Ya benim bebeklerimden biri tam midemin üzerindeymiş benim midemin ekşimesi yanması ağrımasına sebep olan oymuş hatta bazen öyle bir tekmeliyor ki ölüyorum sanki hiç durmuyor yerinde yakında ağzımdan çıkacak diye korkuyorum. Canım çok acıyor. Kaburga kemiklerime baskı yapıyor hatta bazen tam kemiğimde bir tekme hissediyorum sanki kemiğim kırılmış gibi nasıl bir acı anlatamam. 1 haftada bebekler biraz daha büyüyünce bu acılar nasıl olcak düşünmek bile istemiyorum

Kizlar ne guzel ya kuvozun parasini devletin karsilamasi
Bizde boyle bi şey yok ister devlet memuru ol ister olma soke soke alıyorlar
Ama bak haklarini yemiyim:)gecen basvuru yapmıştık ucuz bebek oldugu icin dun cevap geldi belediyeden ev icin arsa verilecekmis ve evin insaati için gereken malzemelere yardimci olucaklarmis
Bakalim sonuç ne olacak

Eğer böle bi yardımları olursa gerçekten çok güzel. Türkiyede üç çocuk için doğru düzgün yardım yapan hiç bir kuruluş yok durumu olmayan kişilere sadece bez yada mama yardımı yapıomuş bi kaç belediye o da hepsi değil. Sadece üç çocuk parası alabiliosun bide süt parası sanırım. Maddi durumu olmayana Allah kolaylık versin gerçekten çok zor altından kalkabilmek. Küvöz parası almıyolar ama maşaallah sezeryandı hastane masraflarıydı çok tutuyor. Biz serkraj için hastaneye 8000 lira ödemek zorunda kaldık refakatçi yemeğine kadar masraf çıkartmışlar bi yemek 30lira sen düşün dılarda yesem daha lezzetli şeyler yerdim yeminle. Şimdi de sezeryan için 3500 civarı fiyat verdiler tabi bu rakamın üzerine extra eklenmeler olacak mı göreceğiz. Her hafta doktor randevusu 100 lira bunun testleri ilaçları ıvır zıvırını hiç saymıyorum her gittiğimde yeni bi ilaç ekleniyor listeye çoğuda sgknın ödemediği ilaçlar oluyor. Küvözde de para alınmıyor sgk karşılıyor deniliyor ama gene fark ücreti alıyolar 1000-2000 civarı hastaneye ve bebeğin yatış süresine göre değişiyor durum.

Yaa bilmezmiyiz canım aynı kaburga ağrısı bende 6. Aydan beri var gittikçede artıyor,benimkilerde göğsümün hemen altında 3 kafa yanyana nefessiz bırakıyolar bide hepsinin ayaklar aşağıda tekmeler o biçim rahim ağzını zorluyorlar resmen mide yanması olmuyor bende ama kalbim bazen çok zorlanıyor hissediyorum

Azerin arsa diyosun malzeme diyosun bırak küvezi karşılamasın biz öderiz onu :))

Serklaja çok ödemişsiniz canım ya biz üniv hastanesinde 2000 tl dediler gözlerimiz fırladı odayla beraber ıvır zıvır 2.600 e çıktık ben dedim 10 dk bir işlem sezeryan parası ödedik bu ne böyle ben ortalama bir hastanede yapıcam Allah nasip ederse üçüzler için 1500 civarı dediler odaları küçük biraz ama suit seçersen fark ödüyosun falan filan,aklınızda bulunsun almaya çalıştıkları fark için ayrıntılı fatura isteyin sağlık bakanlığına sorucam falan deyince hemen pazarlık yapmaya çalışıyolarmış

Ayrıntılı gatura istedik vermediler bize. Serkrajıda sormuştuk 1500tl fiyat vermişlerdi odanında günlüğü 450lirayıdı 2 gün kaldım en fazla 3000 e çıkarız diye düşündük fiyatı duyduğumuzda bizde bi şok yaşadık parayı ödemeyince taburcu etmediler. Ya o kadar paramız olmasaydı rezil gibi kalacaktık.her dakika başı nstye bağladılar ve her seferinde ücrete yansıtmışlar. Takılan serumlara verdikleri ilacın bile paradını aldılar. Annem diyoki ne ki kızım yattığın yatağın çarşafına bile para alır bunlar diye. Allah kimseyi mecbur kılmasın. Benim acil yaptırmam gerektiği için çok fazla araştırma fırsatımız olmadı güvenilir ve iyi bir dr olması çok önemliydi çünkü dikiş esnasında suyun gelme ihtimali yüksekti. Sezeryan için 1500tl çok iyiymiş hangi hastanede düşünüyorsun? Sezeryan normalde 2950tl üçüzlere extra 500 lira para ödüyorsun. Tabi bu bi paket paket dışında extra şeyler çıkarsa onların ödemesi var. Genelde bi problem olmadığı müddetçe extra bişi çıkmıyor dediler.

Benim alttaki bebek makat gelişli alt tarafta sürekli tekmeleri hissediyorum. Sağ üstteki bebekle baş başa vermişler fakat ayakları bende yukarı bakıyor ve her seferinde kaburgamla mideme aralıksız tekmeler savuruyor. Hafta ilerledikçe tekmelerin şiddeti artıyor. Bazen öyle acı hissediyorum ki kemiğim kırıldı zannediyorum. Hele mideme vurması öldürüyor beni bütün hediklerim ağzımdan çıkacak gibi oluyor yemekler midede ekşime yapıyor zannedersin ki içeride yara oluşmuş. Sağa dönemiyorum iki bebek o tarafta olduğu için hemen Belim damarlarım bacağım ksığım ağrımaya başlıyo sol tarafa dönüyorum mideme doğru bebek iyice kayıyor nefesim kesiliyo resmen sırt üstü yatıyorum mideme ve kabime baskı yapıyo ne yapcağımı şaşırdım yemin ederim. Dr bide koruyucu verdi bu sabah kullanmaya başladım inşallah işe yararda doğru düzgün yemek yiyebilirim.

Valla geçmiş bitmiş bişey ama ayrıntılı fatura vermek zorunda bana gelip gidip iğne yaptılar hatta kan uyuşmazlığı iğnesini bile biz istemeden kendileri vurdu serum sürekli takılıydı hiçbirine para almadılar
nst ye 10 tl veriyorum 2 günde 20 kere girsen 200 ama onların nst si de uçmuş demekki,medivia hospital benimki çengelköyde doktorumda aynı zamanda başhekim

Merhaba kızlar bi sorum olacaktı 3 tane kese gördü doktorum. yani üçüz bebeklerim olabalir ne yemeliyim ki bebişler büyük doğsun. biliyorsunuz erken doğum oluyor tecrübeli olanlar yardım edebilir mi

Evet kizlar evimiz var çok şükür ama yardimci olmalari güzel tabi
Sonucta fazla mal göz cikarmaz:)))
Estetik serklaj cook pahaliymis ya ben ozelde 1000 tlye olmuşdum
dogumsa 5000tl dediler 4000e düşürdülər sonra

Bende de sürekli iğne hapılmıştı hatta ciğer geliştirici bile yaptılar. Fatura vermek zorundalar ama vermemişler eşime ki benim eşim muhasebeci ona rağmen alamadı. Hatta çok sinirliydi burnumdan fitil fitil getirdi sonrasında sanki benim suçummuş gibi :) şikayet etmeyi düşünüyordu ama yapacak bişey yok öyle bi kılıfına uyduruyor ki hastaneler eliniz kolunuz mecburiyetten bağlanıyor. nstye 40tl yazmışlar 10tl iyi veriyormuşsun. Heryerde 40-50 civarı şuanda. Anadolu yakasında orta standartlarda bi hastane ve bebek yoğun bakımı iyi olan koşuyolu medipol hastanesini bulabildim. Zamanımda kısıtlı olduğu ve kalkıp doktor doktor gezemeyeceğim için mecbur doğumu orda yapıcam. İnternettede araştırdım üçüz gebelerin çoğu çok memnun kalmış. En son bi arkadaşımda ikizlerine orda doğum yaptı. Artık yapcak bişey yok napalım bebeklerimiz sağlıklı sıhhatli doğsunlarda önemli olan o bizim için şimdilik

Evet kizlar evimiz var çok şükür ama yardimci olmalari güzel tabi
Sonucta fazla mal göz cikarmaz:)))
Estetik serklaj cook pahaliymis ya ben ozelde 1000 tlye olmuşdum
dogumsa 5000tl dediler 4000e düşürdülər sonra
Zaten dikiş için bizden de 1500 aldılar hatta benide öle kandırdılar resmen günlüknoda fiyatıda 450 demişti dr bende en fazla 3000e çıkarız diye düşündüm. Eşim 8000lira tutuyor hastane diyince şok oldum nasıl olır diye herşeye giydirmişler. Ödemeyincede taburcu yapmıyorlar. Paşa paşa bi güzel aldılar parayı bizden. Araya tanıdık bile soktuk indirim yapmadılar. Hatta doktorla bile konuştum tanıdığım deseniz belki nişiler yaparşar dedim gene işe yaramadı.

Merhaba kızlar bi sorum olacaktı 3 tane kese gördü doktorum. yani üçüz bebeklerim olabalir ne yemeliyim ki bebişler büyük doğsun. biliyorsunuz erken doğum oluyor tecrübeli olanlar yardım edebilir mi
Hayırlı olsun. Normal beslenmenize devam edin. Protein ağırlıklı beslenmek bebeğin gelişimi için önemli. Bebeğin kilosundan çok sağlıklı olmaları önemli bence çünkü ne kadar çok kilo o kadar fazla yük getirir size bebekleriniz gelişimi haftasıyla uyumlu gitsin yeter. Onlar zaten büyür ve gelişirler. Bunları düşünmek yerine hamileliğinizin gadını çıkarın

Yine iyiymiş bana Yeditepe hastanesi 5000 dedi her kontrolde de 350 alıyorlar artık gücümüz kaldı hamileliğim den beri borç alıyoruz napcamızı şaşırdık

Yine iyiymiş bana Yeditepe hastanesi 5000 dedi her kontrolde de 350 alıyorlar artık gücümüz kaldı hamileliğim den beri borç alıyoruz napcamızı şaşırdık
Yeditepe çok pahalı gerçekten. Ben kontrol için 100tl veriyorum ayrıntılı ultrason için bi kere Recep beye gittik 1000tl ödedik sonrasında gene medipol koşuyolunda hakan beye gittik onunda muayenesine 350 ödedik doktora göre ve hastaneye göre fiyatlar değişiyor. Eğer istanbul yeditepedeysen kendi drumu ve hastaneyi önerebilirim. En azından fiyatlar daha makul bi seviyede. Masraf bitmiyor dediğin gibi bide doğumdan sonrası var çocuk doktoruna git gel her bebek için ayrı para öde aşıları sağlık ocağında yapıolarmış internette üçüz annelerin yorumlarına bakıyorum 1 paket bez 2 günde bitiyomuş sütümüz üç bebeğe yetmeyeceği için takviye mamada almak gerekecek illa bi yardımcıda şart bide onun masrafı var valla nasıl kalkıcaz altından bilmiyorum bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…