• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bugün çok huzursuzdu yavrum. Diş dicem ama damak yarılmış ama diş görünmüyor henüz :KK43: tırnağıyla yırtmış olabilir mi ? Yarılır yarılmaz diş görünüyor mu nasıl oluyor :KK43: inşallah dişlendik başka bi sıkıntısı yoktur bulguları takip ediyorum çok hafif ateşi var gibi geldi ama yükselmedi hiç. Bir öksürük birkaç hapşırık. Bilmiyorum sanki kalbim onda atıyor. Allah’a daha çok yaklaştırıyor beni. Ne kadar aciz olduğumu hissediyorum. Ne gerekiyorsa yapsan da Allah’tan başka sıkıntısını giderecek yok. En büyük dayanağımız tevekkül.. Elhamdülillah .. Rabbim çocuğunun hastalığına derman bulamayan annelere sabır versin. En büyük acı evlat acısı değil mi.. daha şu 5 aylık sürede çok bir şey yaşamasakta bu cümleyi kalbinden geçirmeyen yoktur. İman ve sağlık.. başka hiçbir şey istemiyorum.
Amin inşallah . Kimseye dermansız dert vermesin.

Bugün çok huzursuzdu yavrum. Diş dicem ama damak yarılmış ama diş görünmüyor henüz :KK43: tırnağıyla yırtmış olabilir mi ? Yarılır yarılmaz diş görünüyor mu nasıl oluyor :KK43: inşallah dişlendik başka bi sıkıntısı yoktur bulguları takip ediyorum çok hafif ateşi var gibi geldi ama yükselmedi hiç. Bir öksürük birkaç hapşırık. Bilmiyorum sanki kalbim onda atıyor. Allah’a daha çok yaklaştırıyor beni. Ne kadar aciz olduğumu hissediyorum. Ne gerekiyorsa yapsan da Allah’tan başka sıkıntısını giderecek yok. En büyük dayanağımız tevekkül.. Elhamdülillah .. Rabbim çocuğunun hastalığına derman bulamayan annelere sabır versin. En büyük acı evlat acısı değil mi.. daha şu 5 aylık sürede çok bir şey yaşamasakta bu cümleyi kalbinden geçirmeyen yoktur. İman ve sağlık.. başka hiçbir şey istemiyorum.

Insan.kiyamiyor değilmi..bizde de durumlar sizinki gibi.. eve yılbaşında misafir geldi.. çocukları hastaymış. Hasta çocukla evde bebek olduğunu bilerek gelen.annelere.kiziyorum..

Anneler ek gıda olayına başladınız mı?? Cocuk doktorumuzun tavsiyeleri doğrultusunda ilerliyorum ben.. cevredeki annelerin yada büyüklerin dediklerini duymuyorum bile..
Elma ve armut püresi ile.basladik bu hafta.. ikisini de yemiyor tükürüyor suratıma minnak..

Anneler ek gıda olayına başladınız mı?? Cocuk doktorumuzun tavsiyeleri doğrultusunda ilerliyorum ben.. cevredeki annelerin yada büyüklerin dediklerini duymuyorum bile..
Elma ve armut püresi ile.basladik bu hafta.. ikisini de yemiyor tükürüyor suratıma minnak..
Diliyle ittirmesi tükürmesi istem dışı bi hareket sevmediğinden depil ben başlamadım tam 6.ayda başlayacam ikinci cocugum oşdugundan tecrübeliyim sebzelerle ve keçi sütünden yogurtla başlayacam meyveler tatlı oldugu için sebzelerde zorlanabiliyorsun. Cevredeki büyükleri dinlersek şimdi çorba muhalllebi yiyorlardı:eğlence:

Kaç aylık sizin? Benim 5 aylık olacak, daha başlamadık. 6 aya girince mi başlasam 6 ay bitince mi ? Bi doktor bitince demişti kilosu böyle devam ederse ama bakalım bi dahaki kontrollerde durum ne olacak.

Canım sizin kusmaniz bana göre yok denecek kadar azmis.Bizimki 5 dakikada bir kusuyor ve sürekli ağzına kusmuk geliyor ne yapacağımızı bilemiyoruz artık reflu mu başka birşey mi anlayamadik
Hımm bizim ki şöyle fışkırtarak kusuyodu. Emmeden sonrada fazlasını çıkarıyo derler ya o şekilde kusuyo doktoruna sor kesin inş geçici birşeydir.

Benim bebeğim 6 aya yeni girdi.. 9200gr. Yavas yavas başlayalım dedi doktorumuz.. emmeyi cok sevdigi için kaşıkla yemeyi reddediyor..

Ay
Evet tabi ki öyle ama ben sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi davranmaları üzüyor beni. Benim evladım ya neden kötülüğünü isteyeyim ki. Yoğurt verip kalsiyum almasını sağlamamı anne sütünün onu karşılamadığını söylüyor. :olamaz: bunu söyledikten sonra hee hee dedim geçtim. Nedir yani. İneklerin sütü de yavruları için geliyor. Benim sütüm de yavrum için.:olamaz:
Aynen öyle inek sütü yavruları için.yogurt peynir bizim için:KK49:

Diliyle ittirmesi tükürmesi istem dışı bi hareket sevmediğinden depil ben başlamadım tam 6.ayda başlayacam ikinci cocugum oşdugundan tecrübeliyim sebzelerle ve keçi sütünden yogurtla başlayacam meyveler tatlı oldugu için sebzelerde zorlanabiliyorsun. Cevredeki büyükleri dinlersek şimdi çorba muhalllebi yiyorlardı:eğlence:
Alta yazmışım nasıl olduysa :)

Ben sadece bir haftadır iki günde bir 1 yemek kaşığı keçi yoğurdu veriyorum sizin ikinci çocukmuş daha erken mi davranıyorum ki 4 buçuk aylık bebeğim

Şu kusan çocuk iyidir lafına sinir oluyorum; bana da dediler kusan çocuk iyidir sütün yarıyor demektir diye. Sütüm yarayacaksa içinde tutsun ki yarasın dışarı attığı sütün kime ne faydası var! Neyse benim atarımı geçersek benim kızımın kusması reflüdendi ve ilaç kullandık. Son kontrolde ilaç günde 1'e düştü. İlk başlarda günde 3 veriyordum. Çok yediği günler huzursuzluğu varsa, bazen canı yanıyor gibi yok yere ağlıyorsa ve daha çok yatarken kusuyorsa reflüyü göz önünde bulundur derim. İnşallah değildir ama öyleyse de tedavisi kolay ve bir süre sonra geçiyor.
Canım reflu teşhisini sizin anlattıklarınız doğrultusunda mi koydu doktor yoksa tetkik yapıldı mi?

Mrb canım benimde 85 almam gerekiyor atanabilmem için. Mertin uykuları düzensiz gexe uykusuna çok geç yatıyor. Çalışabilir miyim bilmiyorum ya. O uyuunca ben zaten direkt uyuyorum gözm yatakta oluyor. E eşim ben yardım ederim çalışmaya başlarsan diyor zaten işten 4.30 da geliyor her gün ve haftada 4 gün çalışıyor. Hafta sonuda evde. Yapabilir miyim bilmiyorum ya eğitim bilimlerini çok seviyorum hatta mertle ilişkilendirince daha zevkli hake bile geliyor fakat genel kültürü hiç sevmiyorum tarih özellikle. Sağlam bi gaza ihtiyacım var galiba:halay:
Rica etsem tavsiye edebileceğin kaynakları paylaşır mısın benimle ?:oops:
Kendinden şüphe etme canım bence yapabilirim diye kolları sıva. Sen annesin her şeye yetersin:)
Ben sana atayım dm olarak.
alirsin sen onu da:)

gelirsek mutlaka yazarim canim,sizin de yolunuz duserse bursaya gorusuruz insallah. gerci @drucilla ile gorusmek nasip olmadi ama o yakin neyseki,yine gelir:)
Tamam canım kışın zor ama tabi yazın buymuş olurlar belki bi sansimizolur :)
aynen canim ya:)

bu vesileyle yazmis olayim.benim de 2018 den beklentim oğlusumun yürümeye basladigini gormek,kendimi toparlamak,kpss ye calisma istegi,azmi ve zamani bulmak,boyun agrilarimdan kurtulmak,araba almak,dinlenebilecegim guzel bir tatil yapmak olsun.
Insallah hepsini gerceklestirirsin. Allah şifa.versin ağrılarına da.
Canım senin bölümün neydi.?
Ben elektrik elektronik mühendisiyim
G gunesli gunler ne guzel hedeflerin var umarım hepsini gercekleştirme sansin olur. Yolculuk nasıl gecti peki? Birde sorum olacak sana. Bayadır aklımda tuz seramigi yapmak vardı bu akşam denedik esimle suan pişiyorlar ama biri kabardı digeri kabarmadi bir tuhaf oldular acaba tarifin dışında eklenen ya da yapilan bir sey var mı?
Çok sağ ol insallab:)
Yolculuk kolaydı ya hiç sorun çıkmadı. Bebek arabasını uçağın önünde görevliler alıyorlar zaten hiç zorlanmiyorsun. Uçakta da çok sakindi yani gözün korkmasın.
Tuz seramiğini ben gönderdiğim tarifteki gibi yaptım aynen başka bir şey yapmadım. Çok hafif kabardı. Kabarmasa iyiydi aslında ama onu nasıl engellerim bilemedim.

Kendinden şüphe etme canım bence yapabilirim diye kolları sıva. Sen annesin her şeye yetersin:)
Ben sana atayım dm olarak.

Tamam canım kışın zor ama tabi yazın buymuş olurlar belki bi sansimizolur :)

Insallah hepsini gerceklestirirsin. Allah şifa.versin ağrılarına da.

Ben elektrik elektronik mühendisiyim

Çok sağ ol insallab:)
Yolculuk kolaydı ya hiç sorun çıkmadı. Bebek arabasını uçağın önünde görevliler alıyorlar zaten hiç zorlanmiyorsun. Uçakta da çok sakindi yani gözün korkmasın.
Tuz seramiğini ben gönderdiğim tarifteki gibi yaptım aynen başka bir şey yapmadım. Çok hafif kabardı. Kabarmasa iyiydi aslında ama onu nasıl engellerim bilemedim.
Evet inşallah başarıcam . Sabah 7de kalkarak çalışmaya başlıyorum. :KK49:

Ben sadece bir haftadır iki günde bir 1 yemek kaşığı keçi yoğurdu veriyorum sizin ikinci çocukmuş daha erken mi davranıyorum ki 4 buçuk aylık bebeğim

Keçi yoğurduylamı başlamak gerekiyor?
Nerden buluyosunuz keçi sütünü?
İstanbulda bulmak zordur.marketlerde var ama doğalını bulmaz çok zor.

Keçi yoğurduylamı başlamak gerekiyor?
Nerden buluyosunuz keçi sütünü?
İstanbulda bulmak zordur.marketlerde var ama doğalını bulmaz çok zor.
Peynirci gibi olan yerlerde var. İyi bir peynirci bulursan güvenebilirsin. Eğer bu civara yakinsan Peynirci Sefa'yı önerebilirim daha hiç sevmediğim bir süt ürününe rastlamadım orada. Ben de kızımın süt alerjisi olmasa oradan alacaktım sütleri daha önce bir kez keçi sütü de almıştık, vardı.

Back
X