Keçi sütü besleyicilik bakımından inek sütünün yanına yaklaşamazmış ayrıca inek sütüne alerjisi olan çocuğun büyük ihtimalle keçi sütüne de alerjisi olurmuş. Hem araştırmalarım hem doktorumun söyledikleri bu yönde. Eğer alerji belirtisi yoksa 3 gün kuralına uyarak inek sütü kullan derim.
İnşallah kolay ve güzel geçer ek gıda deneyiminiz. Tecrübelerini paylaş bizimle
Kesinlikle eğitim almak da önemli sakin kalmak da. Kuzenim 2 yaşlarındayken balkondan çamaşır mandalı metalleri var ya ondan bulmuş ve atmış ağzına. Nefes borusuna kaçmış, çocuk o halde annemin yanına gelmeyi akıl etmiş. Annem de namaz kılıyormuş, bakmış çocuk morarıyor bozmuş namazı boğazından atmasına yardımcı olmuş. Ben annemin bağırmasıyla gittim yanına, gittiğimde kuzenim bir yanda öksürüyor annem bir yanda bayılmaktan beter olmuş. Onca panik insandır aslında ama önce ilkyardım yapmış sonra fenalaşmış, yıllardır hep takdir ederim o yaptığını. Zor bir durumla karşı karşıya kalınca önce işe yarar bir şey yapmaya çabalamak önemli, iş işten geçtikten sonra fenalaşmaya çok vakit kalır. Sakinliğinizi koruyun anneler, bebekleriniz için. Zihinde de olsa provasını yapmak lazım kötü durumlarda ne yapılabilir diye.