- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Gerginliği uzatmak istemiyorum o yüzden meydan okuma değil açıklama yazacağım sadece bu konuda.Eski kan yeni kan muhabbeti... Ilk günden beri yazanların hakkını yemek gibi oldu biraz kusura bakmayın ama. Evet bu platform kimsenin özeli değil ama öyle bir yazıldı ki buraya emek verenlerin emekleri de hiç edildi.
Taze kan lafını ben attım ortaya, sadece SapkaliA için değil o dönem aktif olarak yazmaya başlayan sessiz takipçiler için de dedim, hepimiz o dönemde forumdan el etek çektik bu bariz, yalanlanacak bir şey değil. E herkes böyle olunca yeni sohbetler başlatmak, yeni mesajlar yazmak için hiçbir devamlı üyede istek olmadı, bu da döngüyü başlattı; foruma gir-yeni mesaj tek tük-azıcık takıl-forumdan çık. Ama sessiz takipçiler yazdıkça hepimiz loop'tan çıktık foruma gir-oo birkaç sayfa yazılmış-dur cevap vereyim-sohbet başladı-sayfada kal şekline dönüştü çoğu kişi için. O gün üstüne çullanılan kişi SapkaliA değil başka biri olsaydı ve ben savunsaydım yine aynı şekilde taze kan derdim. Taze kan demek kötü bir şey değil. Taze kan kelimesinin zıttını eski kan sanıp laf sokan insanlar yüzünden bu laf sorun sayıldı. Türkçeye hakim bir insan bunun art niyet barındırmadığını çok kolaylıkla ayırt edebilirdi. Senin ayırt etmeni beklerdim mesela, bu konu konuşulurken sessiz kalıp başka bir şeyden bahsetmek yerine arkadaşlar diğer dedikleri bir yana bu dediğinde kötü bir anlam yok diyebilirdin en azından demesen de düşünürsün diye beklerdim.
Son olarak kelime anlamının herkesçe anlaşılıp öğrenilmesi için açıklamayı ekliyorum. Her gün bir yeni bilgi, bu da forumun güzel tarafı.