• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Birde kızlar oğlum ameliyatta çok ama çok ağladı bi ara Bayılacak sandım buradan yaptırmayan anneler vardır. Diyorum ki eğer yapisiklik varsa çok hassas ve cok hareketli bir bebeğiniz varsa gerçekten genel anestezi ile yaptırın! Tabi ki vücudunda daha çok narkoz olacak tabi ki lokalden daha sakıncalı ama ameliyat sonrası ve ameliyat sırasında bebegimin yaşadıkları o irkilmelerini görmeyi bu kadar ağlamasın hiç istemezdim:KK43: bunlar sadece gözlem ve tavsiyelerim en iyisini yine doktorunuz bilecektir.
Ben oglumi genel anestezi yaptirdim cok az veriyorlar zaten 10 dk bile surmedi cikti hic anlamadi bile sunnet oldugunu ne kadar akillari ermesede pisikolojik olarak cokzor bir durum aci cekmesine degmiyor bence

baris 1 ayi doldurmamisti yuz ustu uyutmaya basladik biz. onun cok faydasini gorduk. yuz ustu uyutmayi deneyebilirsin. dedigin gibi oyun halisi da faydali olabilir. bi de gaz sorunu varken baris'i bacaklarindan tutup yatakta yuvarlardim ben. donusleri ogrenmesinde o da etkili olmus olabilir. 3 gun sonra 6. ayi dolduracak. emekleme calismalari yapiyor ufak ufak. sirt ustunden yuz ustune cok rahat donuyor ama yuz ustunden sirt ustune hala donemiyor mesela. bu isin bi standardi yok bi bakmissin emir de kendi kendine yuvarlanmaya baslamis :) uyanikken bol bol egzersiz yaptir kaslari guclensin cok faydasi oluyor.

sagol canim,insa)llah:)
egzersiz yaptiriyorum canim hep. yuzustu uyutmadim ama yuzustu birakiyorum ki kaslari guclensin,donmeyi ogrensin.

Kızlar selamlar,

Aranızda yoğurt makinası kullanan var mı? Daha pratik olsun diye almayı düşünüyorum, sanırım peynir yapımında da kullanılıyormuş. Sizce işe yarar mı, yoksa klasik yöntemlerle mi yapayım?
Selam cnm, ben Ayşe için almıştım ama hiç güzel olmuyordu.. bir de 8-9 saat elektriğe bağlı kalıyor; hoşumuza gitmedi çıkardık elden. Kendin yapsan daha kolay olur sanırım :)

Kilo alımı az da olsa var. O yüzden alerji testleri normalse, bence mamaya başlama. Tabi doktorun seni en iyi yönlendirir. Birde bebeğin dönmesi çok önemli değil 5. ayda ama ,kollarının altından tutup kaldırdığında ayaklarını yere kısa süreli olsa basıyorum mu onu kontrol edebilirsin.

bazen cok az da olsa basıyor.
doktoruma kalsa 2 ay once demeye basladi takip edelim,boyle olursa mama baslariz diye. ben sadece denemek icin verecegim canim verirsem.

Irem 5 aylikken 6700 idi cnm ama 6. Ayda 110 gram aldi 6800 oldu dr onceki kilo alimlarimiz iyi bu sebeple mamaya gerek yok dediyse de ben geceleri 120 cc mama verdim ve 7. Ay kontrolunde 500 gram aldi... diyecegim o ki suan algilari aciliyor ve meme artik cazip gelmiyor olabilir cunku benim kizimda oyle oldu ve bu da sutumu azaltti sonrasinda keske o bir ayda sagima yuklenseydim diye pisman oldum. bunun icin bence en iyi yapacagin sey baktin o 3 dk mi emdi sonra otur sagim yap gogus bosalsin ki sut uretmeye devam etsin cunku bu gecici bir durum 1 ay sonra tekrar emmek isteyecektir. Istediginde sut bulamazsa o daha buyuk sorun oluyor. Hic istemememe ragmen gunde 120 cc veriyorum 1 aydir... gerci 6 ayi tamamladigimiz icin ve 6 ay sirf anne sutu aldigi icin bir miktar kendimi rahatlatiyorum. Dert etme sadece onlem al buyuyorlar bu degisimler de buyumeletinin bir parcasi

canim ben ilk gunden beri sagimi hic birakmadim. birakmayacagim da. keske 1 ay surseydi raziyim,3 ay oldu.
dogum yapali 6 ay olacak subatin 16sinda. ilk 3 hafta kucuk oldugu icin ememisti. yani nerdeyse 5 ay emdi. tabiki de 2 yasina kadar emzirmek istiyorum her anne gibi ama en azindan oyle boyle 5 aydir emziriyorum. hayirlisi ne diyeyim.

sagol canim,insa)llah:)
egzersiz yaptiriyorum canim hep. yuzustu uyutmadim ama yuzustu birakiyorum ki kaslari guclensin,donmeyi ogrensin.
Bizim oglan da hep yuzustu yatar.top gibi yuvarlardim bana da hic kendi hareket etmeyecek gibi gelirdi.uyanikken sirtustu birkatigimda elini ayagini sallar dururdu.tum aksiyonlari birden basladi.emir de oyle olacak.bir de su videoyu uygulamaya calisirdim.4 ay civari

Merhaba canım evet daha önce bir çok bilgi oaylaştım uyku eğitimi ile ilgili ilk oğlumda uzmandan yardım aldım 3.5 yaşında ve halen uykuları çok düzenli ve kendisi uyur bu haftada sarp a eğitim vereceğim sünneti bekliyordum atlattım çok şükür. Ama burdan yatdımcı olmaktansa dileyen arkadaşlar bana özelden yazarsa yardımcı olurum sonuçta her ailenve her bebek farklı detaylı konuşmak gerekir. Ve en önemlisi gerçekten istemek ve kararlı olmak. Araştırıp doğru karar vermek. Pınar sibirsky nin youtube videolarıda çok yatdımcın gerçekten bu konuda mutlaka izlemeni tavsiye ederim. Ama doğru eğitim verildiğşnde 3 günde gece deliksiz uyumayı başarır ortalama 15-20 günde gündüz uykuları düzene girer. Buaradan @tubigo ve inciitanesi inciitanesi arkadaşlarımuz bana özelden yazdı şuanda eğitimleri bitti ve deliksiz gece ve uzun gündüz uylularına kavuştular.
Dün bir kere daha iyi ki uyku eğitimi vermişim dedim, grip oldum ateşim çıktı çok halsizdim közüm erkenden uyudu ve tüm akşam bana kaldı dinlenmek için, ayrıca çalışan bir anne olarak hem de yanımda yardım edecek bir aile büyüğü de olmadığı için epey zorlanıyordum kızımı uyutmakta. Ama eşinizin de desteği şart, aynı fikirde olmak gerekiyor yoksa süreç çok zor olur. S sakyuz eğitimin her aşamasında çok destek oldu, manevi olarak sürekli yanımda olduğunu hissettirdi, eğitim sürecinde ve sonrasında bile her uykusunu an be an takip etti, hakkını ödeyemem.. tekrar tekrar teşekkür ediyorum kendisine :KK200::KK200:

Canım yeniden yazdığını görmek çok güzel. Defne'ye, Ömer'e ve sana geçmiş olsun. Umarım üçünüz de daha iyi olmuşsunuzdur.
Biz de iyiyiz çok şükür. 5. dişi gördük bu sabah :)) Haliyle huysuzluk, uyku bölünmeleri biraz fazla şuanda ama idare ediyoruz :) İşinde de kolay gelsin canım. Görüşürüz. :)
Çok sağol canım:KK200:çocuklar toparlandı bende geçen haftaya göre daha iyi sayılırım. Maşallahh Ege ye inci gibi dişleri olsun inşallahh :) Defne henüz diş çıkartmadı, heyecanla bekliyorum bende ilk dişi. İnşallah bütün bebeklerimiz sorunsuz atlatır diş çıkartma dönemini. Yarın da 6. ay aşısı var bakalım ateşsiz atlatmak nasip olsun tüm bebeklerede bizede inşallahh:dua:

Bizim oglan da hep yuzustu yatar.top gibi yuvarlardim bana da hic kendi hareket etmeyecek gibi gelirdi.uyanikken sirtustu birkatigimda elini ayagini sallar dururdu.tum aksiyonlari birden basladi.emir de oyle olacak.bir de su videoyu uygulamaya calisirdim.4 ay civari

:halay:ben de o videoyu uyguluyorum canim:KK48:

evet evet emir de oyle suanda. daha cok yuvarlayim ben en iyisi.

Back
X