Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İst. Alerji merkezinde Alerji doktoru Ahmet Akçay var sosyal medyadan takip esiyorum onu.Söylediğine göre ev akarı ve polen alerjisi 3 yaşından sonra testte doğru sonuç veriyormuş. Gıda 2 yaşın altında kendini belli eder diyor ama biz o şanslılardan olamadık. Yani net bilemiyoruz. Neyse benim artık yazdan deniz, güneş ve kumdan aşırı beklentim var.Aynen canım hasta olmasın kuzular, bizimki uyanıktı zaten 5 dk da bitti ne olduğunu bile anlamadı yani
Aynen canim inşallah geçtiği gunler gelir valla tablo izler gibi pamuk cildini izleyecegim uzun uzun, ama iste atopik dermatit diyorlar ya teshise adı üstünde alerjik egzama olmuyor mu? Ya da gıda alerjisi dışında bir sey mi acaba? Bir arkadaşım demişti kendi terine bile alerjisi olabilirmis bebeklerin. Tıp bile bulamiyorken biz analar ne yapabiliriz bilmiyorum gerçekten
Deniz suyu bazen iyi geliyor böyle cilt durumlarına. Gerçi geçen bi arkadaşımın kızında da aynı şey olmuş. Onlar atlatmış bol bol nemlendirerek. Ama doktor geçti diye birşey yok ilerde bir stres durumunda tekrarlayabilir demiş. Sütüm bol olsaydı 6.aydan önce başlamazdım ben ek gıda olayı bana çok sıkıcı geliyor kızım pek yeniyor sanırım ondan :) yapıp yapıp çöpe dökmek insanın zoruna gidiyor ilk kızımda böyleydi heyecanla başlamadım o yüzden sen de küçük küçük tattır tepkilerini bak inşallah sever ek gıdayıResmen biz sofraya oturunca ağlıyor. Bağır cagir sesler. Sanırım ufaktan tatirmaya başlayacağım . yoğurdu da yeni yapmisken iki tatli kasigi deneyelim bakalim
Aynen önceden emiyordu şimdi aç da olsa ek gıda falan almıyor seçiyor mizmizlaniyor zormuş ek gıda işiSütüm bol olsaydı 6.aydan önce başlamazdım ben ek gıda olayı bana çok sıkıcı geliyor kızım pek yeniyor sanırım ondan :) yapıp yapıp çöpe dökmek insanın zoruna gidiyor ilk kızımda böyleydi heyecanla başlamadım o yüzden sen de küçük küçük tattır tepkilerini bak inşallah sever ek gıdayı
6 ay dolunca zaten ek gida kacinilmaz.benim oglum da agzini oynatiyor biz catal kasik kullanirken. Cirpiniyor uzanmaya calisiyor.ona d vit verirken ben de farkinda olmadan agzimda hareket hissediyorum sanki kasik benim agzima giriyor gibi...onlarin hareketlerinin refleks ve merakla ilgisi oldugunu dusunuyorum agirlikli olarak.gercekten istahli bir bebek de olabilir.ama israrla 6 ay dolunca denmesinin bir anlami olmali.3 5 gun bile gelismelerinde cok sey farkettiriyorResmen biz sofraya oturunca ağlıyor. Bağır cagir sesler. Sanırım ufaktan tatirmaya başlayacağım . yoğurdu da yeni yapmisken iki tatli kasigi deneyelim bakalim
İnsallah sever kiziniz . Heyecan değil esasen benimki. Oğlum istiyor gibi. Sanki 15 gundur kg almadi gibi. 1.5 ayda 600-700 almış görünüyor ev tartisinda. 2 martta aşı var o zaman belli olur. Ama o güne kadar kg veriyor kaygısı taşıyorum. Yani su aşamada niyetim zaten doyurmak asla değil. Biraz biraz alismasini sağlamak. Kafamda karışık görüldüğü üzereSütüm bol olsaydı 6.aydan önce başlamazdım ben ek gıda olayı bana çok sıkıcı geliyor kızım pek yeniyor sanırım ondan :) yapıp yapıp çöpe dökmek insanın zoruna gidiyor ilk kızımda böyleydi heyecanla başlamadım o yüzden sen de küçük küçük tattır tepkilerini bak inşallah sever ek gıdayı
O da doğru refleks ve merakla ilgisi oldugunu bende dusunuyorum. En iyisi a daha sabır o zaman. Dediğiniz gibi seçme olayı da oluyor. Kafam epey karışık. Olmadı dr a gideceğiz erkendeb6 ay dolunca zaten ek gida kacinilmaz.benim oglum da agzini oynatiyor biz catal kasik kullanirken. Cirpiniyor uzanmaya calisiyor.ona d vit verirken ben de farkinda olmadan agzimda hareket hissediyorum sanki kasik benim agzima giriyor gibi...onlarin hareketlerinin refleks ve merakla ilgisi oldugunu dusunuyorum agirlikli olarak.gercekten istahli bir bebek de olabilir.ama israrla 6 ay dolunca denmesinin bir anlami olmali.3 5 gun bile gelismelerinde cok sey farkettiriyor
Sağolsun bizde başlayacaktık ama alı huysuzluk hat safhadaydı biraz geçsin demiştim :)Ben uyku egitimi verdim @sakliyuz sagolsun soyledigi bilgiler cok isime yaradi eskiye gore degisme var duzenli gittigin taktirde hersey daha guzel onceden yattigi yerde durmazlardi kiyamet koparirdi ikiside simdi sakinlestiler annemlere gittim hafta sonu kaldim evime dondum babama diyormuski boyle daha iyi oldu kollarim agriyordu kucakta tasimaktan diyormus![]()
Canm geçen cuma başlayacaktık huzursuzluğu geçsin dedik kaldı. Aşırı salya akıtıyor iki gündür ne yapsam bilemedim yaÇanım selam bebeğim uykusunu alamadığı için huzursuz olabilir . Genelde öyle oluyordu bizdede ama şimdi uyku eğitimine başldım 5. Gündeyiz çok daha huzurlu ve mutlu uykusunu aldığı için. Ama bizim şuan diş sıkıntımız yok. Genelde ben güm içinde oyın halısına bırakıylrum yorulsun hareket etsin diye mama sandalyesine oturtuyorum önime oyunvak koyuyorum ıslak mendil koyıyorum hışırtısını seviyor oyuncakları atıyor arkasından bakıyor nereye gittimdiye bazen kucakta oluyor. Öyle öyle gün bitiyor.
Selam canım rica ederiö düzene girmesine çok aevindim.
Ya kesinlikle çok haklısın, hiç böyle hayal etmemiştim ek gıdayı . Ne var ne yok yiyecek sanıyordum... hayaller... hayatlar olduSütüm bol olsaydı 6.aydan önce başlamazdım ben ek gıda olayı bana çok sıkıcı geliyor kızım pek yeniyor sanırım ondan :) yapıp yapıp çöpe dökmek insanın zoruna gidiyor ilk kızımda böyleydi heyecanla başlamadım o yüzden sen de küçük küçük tattır tepkilerini bak inşallah sever ek gıdayı
ve gerçekten emzirmek en kolayıymış.Bugun de yapamazsa az birsey vereyim diyorum ben de ama hakiki derken canim? Kendisi yapan birinden mi aliyorsunuz iyi bir market urunu mu?Suyuna veya mamasina hakiki zeytinyagi koyuyorum kabiz olduklarinda ise yariyor gecmezse son care fitil oluyor
Emzirmek bir nimet sütü bol olup emziren çok şanslı maalesef benim kızım mama ağırlıklı besleniyor ek gıdaya mecbur kalıyorum birazda yoksa inan yemesede 7 hatta 8 aya kadar emzirirdim sadeceYa kesinlikle çok haklısın, hiç böyle hayal etmemiştim ek gıdayı . Ne var ne yok yiyecek sanıyordum... hayaller... hayatlar olduve gerçekten emzirmek en kolayıymış.
Salya asiriysa yakindir dis canim ust bas islaniyordu bizde de onluk yetistiremiyordum haftasina patladi . gozlemle sen yine dis etini yarilinca da epey huzursuzdu bizimki ucunu gosterince biraz rahatladi arkasindan hemen oburu gelince basa sardik tabiCanm geçen cuma başlayacaktık huzursuzluğu geçsin dedik kaldı. Aşırı salya akıtıyor iki gündür ne yapsam bilemedim ya![]()
taze sogani siddetle tavsiye ediyorum beyaz kismini zarini ayiklayip guzelce yikayip kendi elinle yaklastir agzina bir iki kez ezsin yeter ona agrisini hafifletiyor gercekten sonra agzi burnu sogan kokuyor Allah kolaylik versin canim zor is tasinmak ... Ah o ataklar ahhMerhaba kizlar. Nasilsiniz? Bu ara tasinma telasi icindeydim. Tabi bide 6. Ay atagi malum. Uykularimiz cok feci bir hal aldi. Ek gida ve tasinmanin etkisi oldugunu dusunuyorum.
B bursa_83 canim icini ferah tut. Cok detayli okuyamadim gecmsii ama sanirm ctesiyi bekliyosunuz su an. Insallah emirin hic biseyi cikmayacak. Bol bol dua et. Senin duygularinin hepsini hissedoyor o. O yuzden hep sakin pozitif olmaya calis. Dualarim sizinle.

Valla hepsi kademe kademe oluyor ama her kademe çıldırtıyor yavruyu. Tamam canm aklımda olsn bi görsek o günleri yaparız inşSalya asiriysa yakindir dis canim ust bas islaniyordu bizde de onluk yetistiremiyordum haftasina patladi . gozlemle sen yine dis etini yarilinca da epey huzursuzdu bizimki ucunu gosterince biraz rahatladi arkasindan hemen oburu gelince basa sardik tabitaze sogani siddetle tavsiye ediyorum beyaz kismini zarini ayiklayip guzelce yikayip kendi elinle yaklastir agzina bir iki kez ezsin yeter ona agrisini hafifletiyor gercekten sonra agzi burnu sogan kokuyor
![]()