canm 2 ser gun arayla takip et. Doktor sorun yok demek icn hormon degerinin pik yapmasini bekliyor. Bu degerler reglin kacnci gununde olculdu daha yeniyse ondan da dusuk cikablr bati bir 10 gun fala gecse en azndan 700lere yaklasmasi lazmCanım dün adet tarihimdi. Dün hcg 5.1. Bugün ise 14. Doktor net bir şey diyemem şu an dedi
inşallah canım içini ferah tut.Rabbim gönlüne göre versinKızlar inşallah dediğiniz gibidir. Canım bat dündü. Dün değerim yani bat'ta yapılan hcg ölçümüm 5.1. Bat'ı 1 gün geçe 14 oldu.
bu cok faydali bir aralik gorseli hemen kaydettm. Gerci benim adetlerm duzensiz ne ise yarayacaksaEki Görüntüle 1917340
Onu bulamadimda bu çıktı karsima paylaşayım dedim gerci cogumuz bunu çözdük artık arastira arastira
Aslında sebebini bilmiyorum beni de doğum yapan bir arkadaşım uyardı. Şimdi araştırdım içindeki fruktoz bebeği olumsuz etkiliyormuş. Bebeğin kilolu olmasına neden oluyormus. Sürekli tüketim belki zararlıdır 2 bardaktan bişey olmaz. Üzülme sakın ben endişelendirmek için söylemedimPortakal yemeliysek portakal suyu niye zararlı ki canım ? Dışardan alınanlardan mi bahsettin? Iki gündür portakal suyu iciyorum
Cok guzel bilgile canim insAllah hepimze yarar ve bebislerimize kavusuruzHerkese selam,
Oncelikle hamile olan arkadaslara saglikli bir gebelik ve saglikla bebeklerini kucagina almalarini dilerim.
Butun bu surecin bekleminin zorlugundan tum interneti herseyi deli gibi arastiran biri olarak Genel bir bilgi toparlamisi yapmak istedim. Bunlarin benim arastirmam sonucu edindigim bilgiler oldugunu soylemek isterim.
1. Yumurtlamadan tam 14 gun sonra adet oluyoruz.yani duzensiz adet olan kisilerde yumurtalarinda sikinti oldugunu cikarabiliriz. Ya gelismiyor yada gec gelisio veya gec catliyor.
2. Yumurtlama testleri guvenli gercekten yumutlamayi cok iyi tespit edio. Ama bunda da dikat edilmesi gereken sey ayni saatte yapmak ve testi uygulamadan once sivi tuketimine dikat etmek. Ben takvim yaptim 1 yil once ona gore gebelik planladim. Ben duzenli adet olmama ragmen gordum ki yumurtlama duzenli olamayabiliyor.
3. Yumurtlama sirasinda rahimde baxi hareketlenmeler oluyor. Cimcikleniyor veya batma , kasilma vs. Gibi seyler. En dorusu akinti takibi.
4. Yumurtlama adetten 14 gun once oluyorsa zaten yumurtlama sirasindaki belirtiler birde bebek dusunulup iliskiye girildiginden yumurtanin dollenmesi ve tuplerden rahme gelmesi adetten 1 hafta 4 gun oncesine denk gelir. Yani yumurtlamadan 10 gun sonra anca rahme tutunuyor.Rahim duvarina yapistiktiktan sonra gebelik hormonu once kana geciyor, 3-4 gun sonra idrara. Yani buda adet zamanina denk gelir. Bosuna adet oncesi test yapiyoruz. Kan dogru sonucu veriyor onunda soyle bi durumu var. Baxi gebelikler rahme tutunma sirasinda allahtan veya baska bi sebepden tutunamiyor. Erkenden degerleri gorup hevesleniyoruz eger tutunma olmaz ve adet ile atarsak kimyasal gebelik denen sey yasaniyor buda bizi cok etkiliyor. Bence kan testini de adet gectikten 10 gun sonra yapmaliyiz cunku ozaman deger 1000 civarinda veya gectigi icin ultrasondan keseyi de gorebiliyoruz.bundan 2 hafta sonrada ultrasonda bebegin kendini ve kalp atisi kese icinde gorunebiliyor.iste ozaman gebelik mujdesi verebilirsiniz.
5. Ozetlersek buradaki kasilmalar, agrilar batmalar, yumurtlama ve sonrasi gebe olanlar icin dollenmeye, gebe olmayanlar icin adete isaret. Bunun disinda uyku basmasi kandaki gebelik hormonu yuzunden olur.buda yumurtlamdan 10 gun sonra olur.
Uzun oldu biliyorum paylasmak istedim. Herkesin allah gonlune gore versin.hepinizi takip ediyorum merakla. Benim sat 30 kasim 1 kimyasal gebelik, 1 tanede kalp atislari olmadigi icn 12. Haftasinda kurtaj oldum. Kismetse bu ay insallah.
Bende olmadı canımKızlar bu yerlesme kanaması herkeste oldu mu ? Bilgilendirirmjsiniz
Bebis yeni tutunuyor kuzum. Idrarda cikmamistir dimi daha kanda ogrendin senKızlar inşallah dediğiniz gibidir. Canım bat dündü. Dün değerim yani bat'ta yapılan hcg ölçümüm 5.1. Bat'ı 1 gün geçe 14 oldu.
Bu ismi cok sevdim tam bize gore cok iyi olmus canim@Pariskizim @fatos55
Evet canlar kopmak yok bu topikte devam aralik bitince adi anlamsiz olucakti simdiden degismesini rica ettim Mune hanimda yapti sagolsun
Canım idrarda silik olarak çıktı bat'tan 1 gün önceBebis yeni tutunuyor kuzum. Idrarda cikmamistir dimi daha kanda ogrendin sen
Kuzum kendimle kiyasladimda ondan sordum. Benimde reglden 2 gun once sabah ilk idrarla yaptigim test ilk 10 dakika falan negatifti sonra uyumusum 3 saat sonra baktigimda pozitifti. Bat bugun test yaptim ama negatif.. Yok heralde bende bebis... Insallah seninki saglikla tutunur bebegimCanım idrarda silik olarak çıktı bat'tan 1 gün önce
Hepimiz için hayırlısı olsun canım. İnşallah. İdrar testi güvenilir olmuyor pek çünkü bat'tan önce yapıyoruz, normalde reglin gecikmesi hatta 1 hafta geçmesi sonra yapılması lazım. Ama işte sabredemeyip meraktan yapıyoruzKuzum kendimle kiyasladimda ondan sordum. Benimde reglden 2 gun once sabah ilk idrarla yaptigim test ilk 10 dakika falan negatifti sonra uyumusum 3 saat sonra baktigimda pozitifti. Bat bugun test yaptim ama negatif.. Yok heralde bende bebis... Insallah seninki saglikla tutunur bebegim
Bir gün boş bir gün dolu geçin canımHamiş arkadaslar soruma cevap verirse sevinirim şuan adetimin 13. Günü. Dün ilişki oldu gün aşırı adete kaç gün kala devam etmeliyim ? Klomen kullanmıştım doktor Cumartesi Pazartesi Çarşamba iliski önermişti biz 1 gün önce den birlikte olduk doktorun söylediğini mi yapmamız gerekiyordu ?
Bugun bat gunumdu gelmedi ya 100 kere lavaboya gidip bakmisimdir meraktan :))) belkide havalar sogudu o yuzden gelmiyorHepimiz için hayırlısı olsun canım. İnşallah. İdrar testi güvenilir olmuyor pek çünkü bat'tan önce yapıyoruz, normalde reglin gecikmesi hatta 1 hafta geçmesi sonra yapılması lazım. Ama işte sabredemeyip meraktan yapıyoruz
Canım benim gecikmenin 4.gününde değerim 28di. Sıkıntı yapma yükselecektir Allah'ın izniyleKızlar inşallah dediğiniz gibidir. Canım bat dündü. Dün değerim yani bat'ta yapılan hcg ölçümüm 5.1. Bat'ı 1 gün geçe 14 oldu.
Canim sen idrar testinde ne zaman ogrendiinCanım benim gecikmenin 4.gününde değerim 28di. Sıkıntı yapma yükselecektir Allah'ın izniyle
6.günümde öğrendim. Ben ilk kanda öğrendim canım. İdrar testini içimde kalmasın diye yaptım. O da yine silik çıkmıştı yaniCanim sen idrar testinde ne zaman ogrendiin
Uhhh bak simdi umutlandim canimm 6. Gunde silik cikmis seninde bekliyim bari ben benim bat bugun. Tek iliskiylemi bebis geldi peki ?6.günümde öğrendim. Ben ilk kanda öğrendim canım. İdrar testini içimde kalmasın diye yaptım. O da yine silik çıkmıştı yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?