2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

Bulantıyı önler

Sabah bulantıları, özellikle gebelikte ilk trimesterde yani ilk 3 ayda görülen gebelik sorunlarındandır. Kuru incirde bulunan B6 vitamini sayesinde kuru incir tüketimi, hamilelikteki bulantıyı önlemeye yardımcı olur. Kızlar bikac arkadaş bulantı olduğunu söylemişti incir iyi geliyormuş .Diğer faydalarını da araştırın isterseniz baya iyi

Birde bişey sorucam bu hamilelik takvimi nasıl kaldiriliyor.hamile değilim merak edilen bu yerlere girdim eklenmiş

nasilsiniz gorusmeyeli 20 haftalik olduk iyi gidiyordu sukur kontrolde servikal 2cm dediler riskli gebelige yonlendirdiler bu ne demek sira bekliyom

Hamilelikte serviks uzunluğu ne kadar olmalıdır?
Serviks uzunluğu 14-28 hafta arasında nispeten sabit seyrederken 28-32 hafta arasında giderek kısalır.
Servikal uzunluğun parite, ırk, anne kilosu gibi faktörlerden etkilenmediği bildirilmiştir (kaynak).
25 mm (2.5 cm) (10. persentil) altındaki servikal uzunluk preterm doğum riski ile ilişkilidir. Yapılan bir araştırmada 24. haftada servikal uzunluk ölçümü yapılan gebelerden uzunluk 25 mm altında olanların yüzde 18'inin, uzunluk 13 mm (1. persentil) altında olanların yüzde 50'sinin 35 haftadan önce doğum yaptığı tespit edilmiştir (kaynak).
Serviks boyu kısaldıkça erken doğum riski artar. Özellikle 24. gebelik haftasından önce kısa serviks boyu saptandığında risk en fazladır. Kısa serviks uzunluğu ve erken doğum arasındaki ilişki 24. gebelik haftasından önce daha kuvvetlidir.

Bu konuda bugüne kadar yayınlanmış önemli guideline'lardan birisi olan SCOG önerileri aşağıda belirtilmiştir.

Aynen canım.. ama sabah iki kez rahmimde şimşek çaktı hahhaha çok guzel bir tanım buldum haha
Evet senin tanım kaybolmuş arada sna oda ayrı bir alemm.. o ağrı bn usuttum zaman olur normalde ama hamile kaldığı ay yaşayanlarda var bn daha yeni yaşıyorum br kaç gundr rahim yukarı çıktığından olurmuş o ağrı demk ki yenice çıkıyor

Birde bişey sorucam bu hamilelik takvimi nasıl kaldiriliyor.hamile değilim merak edilen bu yerlere girdim eklenmiş

Profilden kisisel bilgilerinde, bebegin tahmini dogum tarihi var. Ordaki tarihi silersen takvimin kalkar

Eklentiler

• Screenshot_20170317-123105.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 42
Kürtaj sonrası ilk adet ne zaman oldunuz
Bende çarşamba günü kurtaj oldum
Rabbim hayırlısı ile nasip etsin bir evlad sanada canım

Yaş benide düşündürüyor 39 yaşındayım bende

Sağol canım benim isteyen herkese nasip etsin. Aynıyız işte:) gel git kafalar, Takma inşallah hayırlısıyla güzel olur herşey.
Ben 30 Mayıs kürtaj oldum 04 Temmuz adet oldum. Tam 36 gün sonra yani ... Dr. Demişti 30 gün -45 gün içinde adet olursun diye. Sonraki adetlerimde bir bozulma olmadı aynı eskisi gibi periyotlarda oldum.

Sizinle ayni duyguları paylasiyorum. Bu nedenle 4.5 yıldır tüp bebek tedavisi görmedim. Ama artık ciddi ciddi düşünüyorum

Canım herkes kendi için iyi olanı daha iyi bilir. Bence iyi bir yer güvenilir yer bulursan devlet karşılacak şekilde yaptır.
Malum yaş ilerliyor sonrasında daha ciddi sıkıntılar oluşabiliyor.
Hakkımızda hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…