2017 de İkiz Annesi Olucaklar

benim ölçmediği için yazmıyor 16 . haftadan önce hep yazıyordu boyları ama daha hiç kilo öğrenemedim malesef

Demekki yazmayabiliyomuş. Benimkilerde hep yazıyor, zaten orada yazan kilolar net sonuç değilmiş ultrason aşağı yukarı hesaplıyormuş. Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Canım çiğ sebze meyve yiyorsan azaltmayı deneyebilirsin.mesela bana hazır yoğurtta dokunuyordu şimdi kendim yapıyorum kabızlık sıkıntımda azaldı.bunlar nacizane tavsiyelerim tabii.

Tavsiyelerin için sağol canım, deniycem. Yoğurt mayalamak için yine hazır yoğurtmu kullanıyorsun?

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bende 10 sene sonra 3. denemede tüp bebekle çocuk sahibi oldum. Ben 3 ay boyunca dinlendim yattım, uzun oturdum, kitap okudum, internete girmedim cep telefonu ile konuşmadım tv bakmadım en çok ayakta kaldığım zaman progestan fitilden sonra 15 dk gezinmek oldu. Kendine dikkat et alabiliyorsan yemek...vs.konularda yakınlarından yardım al. Neler yaşadığını anlayabiliyorum ben 21. haftadayım hala bebeklerimi kaybetmekten korkuyorum. Kabızlık o haftalarda oluyor, gluten allerjisi hakkında bilgim yok kayısı bunların içinde mi bilmiyorum ama ben bol bol su içtim günde 1-2 tane gün kurusu kayısı yedim.

progestan fitili ne zmn biraktiniz ?
bnm dun lekelerim oldu,dr um baslatti.

biz 20olduk ve hala.. :) yani bu haftalardan sonra kullananlar var mi acaba diye merak ettim.
Canım bende günde 3 defa kullanıyordum lekelenmem kesilince ikiye indirdi yine böyle devam ederse kesicekmis lekelenme olursa tekrar baslıcakmısım 20.haftadan sonra kullananları duydum ben

anladım canım. ya inşallah mamaya gerek kalmaz dicem ama zor sanki. sadece anne sütüyle besleyebilenler var bilmiyorum ki. dediğin gibi doğduğunda çocuk doktoruna sorarım. c.tesi doktora gidicem bakalım kaç kilo oldular bende merak ediyorum. süt artırmak için bişiler yapıyomusun?

bebişlerin hayırlı olsun :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. benim için kabızlığın en muhteşem çözümü kuru kayısı ve kuru incir.

Kizlar biz bugun hastane cantamizi hazirladik bitti valla 3 canta oldu benimkilerle beraber. Emzik ve biberonlarinida koydum siz emziklerini koycakmisiniz

emzik koymadım ben çünkü bizim çocuk doktoru emziğe izin vermiyo oğlumda kullandırmamıştı. ben iki küçük çantayla hallettim. benim yanımda eşim kalacak bi sırt çantası da o kendine hazırlar herhalde. çok fazla bişi koymadım ikişer takım, birer battaniye. biberon. sağma makinesi. ıslak mendil, pamuk, havlu peçete, ped,

canım doktor bana bı damla verdı suya katıp ıcıyorum sut artımı ıcın ayrı yeten ben humana sttilti aldım emzıren annelere sut yapımı cay sıcak suyla yapıp ıcıyorum ve beslenmeye dıkkt edıyorum genede mama destek oluyo doymuyolr yoksa sut sagıp dolaba koyuyorum gecelerı kurtarıyo valla yoksa gece memede sut olmuyo vızıldıyolr en guzelı hazr sutlerımız ve mama takvıye cok ıyı oluyo

anladım. bilmiyorum bende o çaylar eskiden hiç işe yaramamıştı neyse bekleyip görcez bakalım. benim de takıntım bu işte mamaya gıcık oluyorum elimde değil . vermek gerekiyosa da en güvendiğimizi alıp vercez napalım. rabbim hepimize yavrularımızı doyuracak besleyecek gücü, sütü versin inşallah.

okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim. umarım faydalı olur.

Anne sütünü artırmanın ilk kuralı bebeğinizi sık sık emzirmenizdir. Sütünüzün bol gelebilmesi için bebeğiniz her istediğinde sık sık emzirmeniz gerekir ve her iki göğüsünüzü de her emzirmede kullanmalısınız. Bu sayede memenin boşalması yeni süt üretimini tetikleyerek süt salgınızı artıracaktır.

İkinci altın kuralımız ise bol miktarda su tüketmenizdir. Tüketebildiğiniz maksimum miktarda sıvı tüketin, 3-4 litre sıvı tüketimine ulaşmaya çalışın. Hep su, hep su olunca tüketemiyorum diyorsanız suyunuzun içeriğini zenginleştirerek, sütünüzü de artırabilirsiniz.

İşte sütünüzü çoşturacak sıvı tarifimiz ; 2 lt. sıcak su, 2 çorba kaşığı ısırgan otu, 1 çorba kaşığı rezene, 2 kaşık melissa çayı, 1 tatlı kaşığı kimyon çayı, taze zencefil, zerdeçal, tarçın ile lezzetlendirmek için 1 adet portakal, 1 adet elma, 2 adet incir. Bütün malzemeleri sıcak suyun içerisinde 15 dakika demleyin, gün boyunca tüketin:)Annelerin yaptığı en büyük hata ufaklıkların koşuşturmasından kendilerini ihmal etmeleridir. Düzenli öğün tüketmek dengeli süt salgılamak açısından oldukça önemlidir. Düzenli bir kahvaltı ile güne başladıktan sonra dengeli öğle ve akşam öğünleri ile ara öğünleri tüketmeniz gerekir. Hiç bir besin tek başına fazla süt artırmaz, her besin öğesinden dengeli tüketmek süt salgılamanızı destekleyecektir. Kepeği ayrılmış tahıllar yerine tam tahıl ürünlerini tercih etmeniz sütünüzü artıracaktır, ancak onlarında enerji içerdiğini unutmayın. Fazla tüketiminiz sütünüzü artırmak yerine sadece size fazladan gelen kilo olarak dönecektir.Yüksek miktarda yağ ve şeker içeren tatlılar süt artırmaz! Yine komposto içerisinde kullandığınız sofra şekeri de sütünüzü artırmayacaktır. İlave şekersiz sadece meyveler ile hazırladığınız kompostolar hem sıvı alımınızı artıracak, hem içeriğindeki meyvelerin doğal şeker içeriği sayesinde tatlı isteğinizi bastıracak, hemde barsak hareketlerinizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

Her öğününüze salata ekleyin! Sütünüzü artırmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda tokluk hissinizi artırarak doğum sonrası kilo kayıplarınıza da yardımcı olacaktır. Dereotu, nane, fesleğen en iyi bilinen süt artırıcılardandır, salatalarınıza eklemeyi unutmayın!

Aralarda hurma ve badem! Hurma zengin içeriği sayesinde sütünüzü artırmaya yardımcı olacaktır. Tokluk hissinizi artıracak badem ile beraber gece ara öğünü olarak tüketebilirsiniz.

Yulaf yüksek miktarda lif içeriği sayesinde tok tutmaya yardımcı olurken aynı zamanda sütünüzün artmasına da yarımcı olacaktır. 2 kaşık yulaf ezmesi, 1 kaşık buğday ruşeymi, 1 orta boy muz, 1 çay kaşığı toz tarçın ve 1 bardak süt veya yoğurt karışımını özellikle uzun bir süreyi kapsayan öğle ile akşam öğünü arasındaki ara öğünde tüketebilirsiniz.

Kısmi olarak da olsa biberonla beslenmeye geçilmesi emzirmeyi olumsuz etkileyebilir, bu nedenle özellikle ilk 6 ay emzirme oldukça önemlidir.

Süt sadece beslenmeden etkilenmez, sakinlik, stresin az olması, yeterince dinlenmek sütün artması için diğer temel faktörlerdir. Stres gibi bir çok nedene bağlı olarakda sütünüz azalabilir, bu durumda yemiyorum ondan diyip fazla fazla öğünler tüketmek yerine rahatlamak oldukça önemlidir. Sütünüzün azaldığını hissediyorsanız bebeğinizi sık sık ve uzun uzun emzirin, emzirmek için memenizin dolu olduğunu hissetmeyi beklemeyin. Bu sayede sütünüzün arttığını göreceksiniz.

biz 20olduk ve hala.. :) yani bu haftalardan sonra kullananlar var mi acaba diye merak ettim.

Sadece lekelenmeye değil erken açılma riskine karşı alttan Alınca rahim ağzını sertleştiriyor
Ben çok memnunum günde 1 alttan
Ağrılarım azaldı çok şükür
25 26dan beri kullanıyorum
Doğuma kadar dedi doktor
Yalnız kullananlar koku yapıyor mu size
O kokuya midem bulanıyor

Selam hanımlar ikizlerinizi tam olarak kacıncı haftada öğrendiniz bize çok muallakta konusuo dr kıza benzettm ama yanılma payım cok yüksek diye

Çok teşekkürler hepinize, hoşbuldum. Duphalac kullanacağım bende, kuru kayısı ve incir yiyabiliyorum ama onlar pek işe yaramıyor bende.

Pazartesi günü kontrolümüz var bu arada. Heyecanlıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…