- 22 Ocak 2010
- 1.630
- 180
- 323
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #3.961
1 er tane aldim baska almadim eger erken dogarlarss ztn kuvezde ciplak kaliniyor o sure zarfinda alinabilir diye dusundumKızlar kiyafetlerinigenel olarak premature mi aldiniz? Ben kucuk seyler almaya calistim ama normalden daha kucuk olacaklari icin premature gibi mi almak gerekiyor?
1 er tane aldim baska almadim eger erken dogarlarss ztn kuvezde ciplak kaliniyor o sure zarfinda alinabilir diye dusundum
oldugu kadar heheh :) cok cabuk buyuyolar zaten 03 al canim olur biz biraz 03 ay aldik biraz 0306 aldik cnmEvet o da dogru. Ama mesela 2 kilolarda dogmus olsa ve kuvoze girmeseler yine de normal yenidogan kiyafetleri olmayacak :/
oldugu kadar heheh :) cok cabuk buyuyolar zaten 03 al canim olur biz biraz 03 ay aldik biraz 0306 aldik cnm
oldugu kadar heheh :) cok cabuk buyuyolar zaten 03 al canim olur biz biraz 03 ay aldik biraz 0306 aldik cnm
Ya ben bu bebekleri tasimakta cok zorlaniyorum artik karnim cok gergin ve agrilarim var sanki daha fazla tasiyamicak gibi hissediyorum sancilanipta gidicem diye cok korkuyorum ben dogumdan korkmaya basladim galiba ya
Haklisin aslinda ben de oyle bakayim tesekkur ederim:)
Tarih vermedi cnm ay sonu alirim demisti 36.haftada 15 gun once 1600 1700lerdi simdi kac oldular bilmiyorum ki dun kontrolum vardi doktorum hastalanmis izne cikmis 1 hafta pzrtesiye ertelendi kontrolumAllah yardimcin olsun canim. Ne zamandi sezaryen tarihin? Kacar kilo oldular su an?
Canm ya sen 34. Haftada böylesin ben 24. Haftada böyleyim ağrılardan duramıyorum özellikle kuyruk sokumu bel ve sırt ağrıları çok kotrkuyorum erken gelicekler diye bi an önce zamsn geçsin istiyorum şu hamileliğin tadını bile hiç çıkaramadıkYa ben bu bebekleri tasimakta cok zorlaniyorum artik karnim cok gergin ve agrilarim var sanki daha fazla tasiyamicak gibi hissediyorum sancilanipta gidicem diye cok korkuyorum ben dogumdan korkmaya basladim galiba ya
Ben genel anestezi ile oldum epidural nasıl bilmiyorum ama bebeklerin küvöze girebilme ihtimali varsa (( benim vardı düşük kilodan dolayı ve 1 ay küvözde kaldılar)) genel olma derim.ben bebeklerimin kokusunu almak için 1 ay bekledim o küvoz biraz zor oluyor.secme şansın varsa geneli bu yüzden seçme hem bebeklerini görürsün.Merhaba kızlar bende 35+4 haftalık ikiz hamileyim ve kısmetse haftaya çarşamba doğum planlandı durup beklerlerse bebişler.. Epidural mi tam anestezi mi karar veremiyorum yardımcı olur musunux??? Heycan korku hepsi birarada
Evet çok zor ikiz gebelik Rabbim size kolaylık versin inşallah.bebeklerin anne karnında daha çok kilo alması için daha sağlıklı beslenin.evinize gelince bebişler unutuluyor hepsi :) sol tarafa yatmak bebekler için daha sağlıklı demişti bana doktorBende hala uyku yok, mide yanması taban, kusma devam, yemek desen yiyemiyorum. Kaldı 10 haftamız inşallah, nasıl olacak bu bebekler nasıl iyi olup büyüyecek bilmiyorumBak saat kaç oldu hala midemden oturmak zorundayım, yudum yudum süt içiyorum
Ve sola dönüp asla yatamıyorum bebeklerin ikisi de sağ taraftalar benim midem de sağa dönünce yanmıyor sadece. Sağa yatınca da sanki sıkışıyor çocuklarAllahıma sonsuz şükürler olsun onlar bizim ciğerimizden de öte artık ama çok zormuş arkadaşlar
Ben birer tane prematüre tulum aldım gerisini normal Yenidoğan takımlardan aldım.Küvözde kalırlarsa belli bir kiloya gelene kadar çıkarmıyorlar zaten o zamanda giyecek lazım olmuyor.ben tulumlari da ikizler eve geldikten bi 10 gün kadar daha giydik sonra hep Yenidoğan giydirdimKızlar kiyafetlerinigenel olarak premature mi aldiniz? Ben kucuk seyler almaya calistim ama normalden daha kucuk olacaklari icin premature gibi mi almak gerekiyor?
İkizlerim küvözde kaldı birisi için emzik aldık küvöz hemşiresi istedi çünkü.anladım canım. ya inşallah mamaya gerek kalmaz dicem ama zor sanki. sadece anne sütüyle besleyebilenler var bilmiyorum ki. dediğin gibi doğduğunda çocuk doktoruna sorarım. c.tesi doktora gidicem bakalım kaç kilo oldular bende merak ediyorum. süt artırmak için bişiler yapıyomusun?
bebişlerin hayırlı olsun :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. benim için kabızlığın en muhteşem çözümü kuru kayısı ve kuru incir.
emzik koymadım ben çünkü bizim çocuk doktoru emziğe izin vermiyo oğlumda kullandırmamıştı. ben iki küçük çantayla hallettim. benim yanımda eşim kalacak bi sırt çantası da o kendine hazırlar herhalde. çok fazla bişi koymadım ikişer takım, birer battaniye. biberon. sağma makinesi. ıslak mendil, pamuk, havlu peçete, ped,
Ayrıntılı ultrason da kesin olarak ikiside kız demişlerdi ama doğuma girerken son baktıkları ultrason da galiba erkek ama artık doğumda belli olur dendi ikiside kız dogduSelam hanımlar ikizlerinizi tam olarak kacıncı haftada öğrendiniz bize çok muallakta konusuo dr kıza benzettm ama yanılma payım cok yüksek diye
çok teşekkürler hemen favorilerime kaydettim :)okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim. umarım faydalı olur.
Anne sütünü artırmanın ilk kuralı bebeğinizi sık sık emzirmenizdir. Sütünüzün bol gelebilmesi için bebeğiniz her istediğinde sık sık emzirmeniz gerekir ve her iki göğüsünüzü de her emzirmede kullanmalısınız. Bu sayede memenin boşalması yeni süt üretimini tetikleyerek süt salgınızı artıracaktır.
İkinci altın kuralımız ise bol miktarda su tüketmenizdir. Tüketebildiğiniz maksimum miktarda sıvı tüketin, 3-4 litre sıvı tüketimine ulaşmaya çalışın. Hep su, hep su olunca tüketemiyorum diyorsanız suyunuzun içeriğini zenginleştirerek, sütünüzü de artırabilirsiniz.
İşte sütünüzü çoşturacak sıvı tarifimiz ; 2 lt. sıcak su, 2 çorba kaşığı ısırgan otu, 1 çorba kaşığı rezene, 2 kaşık melissa çayı, 1 tatlı kaşığı kimyon çayı, taze zencefil, zerdeçal, tarçın ile lezzetlendirmek için 1 adet portakal, 1 adet elma, 2 adet incir. Bütün malzemeleri sıcak suyun içerisinde 15 dakika demleyin, gün boyunca tüketin:)Annelerin yaptığı en büyük hata ufaklıkların koşuşturmasından kendilerini ihmal etmeleridir. Düzenli öğün tüketmek dengeli süt salgılamak açısından oldukça önemlidir. Düzenli bir kahvaltı ile güne başladıktan sonra dengeli öğle ve akşam öğünleri ile ara öğünleri tüketmeniz gerekir. Hiç bir besin tek başına fazla süt artırmaz, her besin öğesinden dengeli tüketmek süt salgılamanızı destekleyecektir. Kepeği ayrılmış tahıllar yerine tam tahıl ürünlerini tercih etmeniz sütünüzü artıracaktır, ancak onlarında enerji içerdiğini unutmayın. Fazla tüketiminiz sütünüzü artırmak yerine sadece size fazladan gelen kilo olarak dönecektir.Yüksek miktarda yağ ve şeker içeren tatlılar süt artırmaz! Yine komposto içerisinde kullandığınız sofra şekeri de sütünüzü artırmayacaktır. İlave şekersiz sadece meyveler ile hazırladığınız kompostolar hem sıvı alımınızı artıracak, hem içeriğindeki meyvelerin doğal şeker içeriği sayesinde tatlı isteğinizi bastıracak, hemde barsak hareketlerinizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.
Her öğününüze salata ekleyin! Sütünüzü artırmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda tokluk hissinizi artırarak doğum sonrası kilo kayıplarınıza da yardımcı olacaktır. Dereotu, nane, fesleğen en iyi bilinen süt artırıcılardandır, salatalarınıza eklemeyi unutmayın!
Aralarda hurma ve badem! Hurma zengin içeriği sayesinde sütünüzü artırmaya yardımcı olacaktır. Tokluk hissinizi artıracak badem ile beraber gece ara öğünü olarak tüketebilirsiniz.
Yulaf yüksek miktarda lif içeriği sayesinde tok tutmaya yardımcı olurken aynı zamanda sütünüzün artmasına da yarımcı olacaktır. 2 kaşık yulaf ezmesi, 1 kaşık buğday ruşeymi, 1 orta boy muz, 1 çay kaşığı toz tarçın ve 1 bardak süt veya yoğurt karışımını özellikle uzun bir süreyi kapsayan öğle ile akşam öğünü arasındaki ara öğünde tüketebilirsiniz.
Kısmi olarak da olsa biberonla beslenmeye geçilmesi emzirmeyi olumsuz etkileyebilir, bu nedenle özellikle ilk 6 ay emzirme oldukça önemlidir.
Süt sadece beslenmeden etkilenmez, sakinlik, stresin az olması, yeterince dinlenmek sütün artması için diğer temel faktörlerdir. Stres gibi bir çok nedene bağlı olarakda sütünüz azalabilir, bu durumda yemiyorum ondan diyip fazla fazla öğünler tüketmek yerine rahatlamak oldukça önemlidir. Sütünüzün azaldığını hissediyorsanız bebeğinizi sık sık ve uzun uzun emzirin, emzirmek için memenizin dolu olduğunu hissetmeyi beklemeyin. Bu sayede sütünüzün arttığını göreceksiniz.
normal doğum mu yapacaksın? ne güzel bak az kaldı öyle düşün. ben daha çok var diye üzülüyorum. herkes başka şeye takılıyor :))Ya ben bu bebekleri tasimakta cok zorlaniyorum artik karnim cok gergin ve agrilarim var sanki daha fazla tasiyamicak gibi hissediyorum sancilanipta gidicem diye cok korkuyorum ben dogumdan korkmaya basladim galiba ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?