2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Emziren anneler için 2500 kalorilik örnek yemek listesi

Kahvaltı

1 su bardağı süt

2 kibrit kutusu peynir

1 yemek kaşığı pekmez veya bal veya reçel

1 tatlı kaşığı tereyağı veya 5 adet zeytin,

2 ince dilim ekmek

1 portakal veya domates

Ara öğün

1 porsiyon meyve (1 adet elma)

Öğle

1 porsiyon etli sebze yemeği

1 porsiyon pilav veya makarna

1 kase yoğurt, az şekerli komposto

1 ince dilim ekmek

Ara öğün

1 bardak taze meyve suyu

1 dilim börek veya kek veya peynir, ekmek

Akşam

1 porsiyon yayla veya tarhana veya domates çorbası

2-3 köfte kadar et veya balık yada tavuk

1 porsiyon zeytinyağlı barbunya pilaki, salata

1 porsiyon meyve (1 adet portakal)

1 ince dilim ekmek

Ara öğün (yatmadan önce)

1 su bardağı süt

Ya ben bu bebekleri tasimakta cok zorlaniyorum artik karnim cok gergin ve agrilarim var sanki daha fazla tasiyamicak gibi hissediyorum sancilanipta gidicem diye cok korkuyorum ben dogumdan korkmaya basladim galiba ya

Allah yardimcin olsun canim. Ne zamandi sezaryen tarihin? Kacar kilo oldular su an?
Tarih vermedi cnm ay sonu alirim demisti 36.haftada 15 gun once 1600 1700lerdi simdi kac oldular bilmiyorum ki dun kontrolum vardi doktorum hastalanmis izne cikmis 1 hafta pzrtesiye ertelendi kontrolum

Ya ben bu bebekleri tasimakta cok zorlaniyorum artik karnim cok gergin ve agrilarim var sanki daha fazla tasiyamicak gibi hissediyorum sancilanipta gidicem diye cok korkuyorum ben dogumdan korkmaya basladim galiba ya
Canm ya sen 34. Haftada böylesin ben 24. Haftada böyleyim ağrılardan duramıyorum özellikle kuyruk sokumu bel ve sırt ağrıları çok kotrkuyorum erken gelicekler diye bi an önce zamsn geçsin istiyorum şu hamileliğin tadını bile hiç çıkaramadık

Bende hala uyku yok, mide yanması taban, kusma devam, yemek desen yiyemiyorum. Kaldı 10 haftamız inşallah, nasıl olacak bu bebekler nasıl iyi olup büyüyecek bilmiyorum Bak saat kaç oldu hala midemden oturmak zorundayım, yudum yudum süt içiyorum
Ve sola dönüp asla yatamıyorum bebeklerin ikisi de sağ taraftalar benim midem de sağa dönünce yanmıyor sadece. Sağa yatınca da sanki sıkışıyor çocuklar Allahıma sonsuz şükürler olsun onlar bizim ciğerimizden de öte artık ama çok zormuş arkadaşlar

Merhaba kızlar bende 35+4 haftalık ikiz hamileyim ve kısmetse haftaya çarşamba doğum planlandı durup beklerlerse bebişler.. Epidural mi tam anestezi mi karar veremiyorum yardımcı olur musunux??? Heycan korku hepsi birarada

Ben genel anestezi ile oldum epidural nasıl bilmiyorum ama bebeklerin küvöze girebilme ihtimali varsa (( benim vardı düşük kilodan dolayı ve 1 ay küvözde kaldılar)) genel olma derim.ben bebeklerimin kokusunu almak için 1 ay bekledim o küvoz biraz zor oluyor.secme şansın varsa geneli bu yüzden seçme hem bebeklerini görürsün.
Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin neden bu haftada alacaklar

Evet çok zor ikiz gebelik Rabbim size kolaylık versin inşallah.bebeklerin anne karnında daha çok kilo alması için daha sağlıklı beslenin.evinize gelince bebişler unutuluyor hepsi :) sol tarafa yatmak bebekler için daha sağlıklı demişti bana doktor

Kızlar kiyafetlerinigenel olarak premature mi aldiniz? Ben kucuk seyler almaya calistim ama normalden daha kucuk olacaklari icin premature gibi mi almak gerekiyor?
Ben birer tane prematüre tulum aldım gerisini normal Yenidoğan takımlardan aldım.Küvözde kalırlarsa belli bir kiloya gelene kadar çıkarmıyorlar zaten o zamanda giyecek lazım olmuyor.ben tulumlari da ikizler eve geldikten bi 10 gün kadar daha giydik sonra hep Yenidoğan giydirdim
Bence boşuna alma çabuk büyüyolar ve daha çok Yenidoğan giyiyorlar
Bezide ben bulunduğum yerde prematüre bez bulamadım netten alacakken de doğdu benim kızlar yetişmedi sleepy aldım 0 kg'dan başlıyor ve yumuşak diye
Ama bezi prematüre alabilirsiniz normal bezler büyük geliyo bebekde zaten küçük olunca zor oluyi

Son düzenleme:
İkizlerim küvözde kaldı birisi için emzik aldık küvöz hemşiresi istedi çünkü.

Selam hanımlar ikizlerinizi tam olarak kacıncı haftada öğrendiniz bize çok muallakta konusuo dr kıza benzettm ama yanılma payım cok yüksek diye
Ayrıntılı ultrason da kesin olarak ikiside kız demişlerdi ama doğuma girerken son baktıkları ultrason da galiba erkek ama artık doğumda belli olur dendi ikiside kız dogdu

çok teşekkürler hemen favorilerime kaydettim :)

normal doğum mu yapacaksın? ne güzel bak az kaldı öyle düşün. ben daha çok var diye üzülüyorum. herkes başka şeye takılıyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…