- 25 Haziran 2010
- 5.438
- 5.412
- 723
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #4.501
Baslangicta kanamalar icin veriliyor,sonlarda da erken doguma karsi veriliyor.Simdi progestan 200mg fitil olarak aliyorum kanamam olmustu 2hafta once,onun icin.Ablamin normal yoldan olan ikizlerinde ayda bir progestan iğne kullaniyordu git gide sıklaştırdi doktor iğneyi hatta doğuma yakın erken doğum olasın diye hergün iğne oluyordu
oksurmekten olcemdr uma bugun soyledim bol bol su ic dedi,ilac onermedi.sizce ne yapabilirim gecmesi icin cok kotuyum.sut pekmez bal limonlu su vs yaptim yok gecmiyor.
Sorma. Ama kesin kız ele başıoğlan da ona uyuyo. Senin yine hafta iyi. Kiloları da iyidir bebişlerin. Allah yardımcımız olsun artık. Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı. Kuvöze filan gerek duyulmadan inşallah...
Maşallah :) Sağlıklı sıhhatli kucağınıza alın inşallah.Darısı da bizim başımıza insallah..:))) aminnn. benimkiler tembel galiba pozisyonları bile tersti en son. neyse çok şükür 36 yı doldurduk kiloları da 2,5 geçti sanırım doktor artık ölçemiyor doğumda anlıcaz bakalım. 37+2 de alınmış olacaklar. darısı bekleyenlere olsun inşallah. artık hamilelik çekilmez oldu :) kendimi doksanlık nine gibi hissediyorum üç dört gündür fena.
viks deriden kana karışır diye bebislerim icin korkuyorumbenim de oğlan deli gibi öksürüyodu ben limon bal ve kararbiber karıştırdım gelip gidip bir yemek kaşığı yedirdim onu epey faydası oldu neredeyse kesti. gecede yatarken ayaklarına viks sürüp kalın çorap giydiriyorum. geçmiş olsun.
Ben 3 ay dolana kadar yani bu haftaya kadar genelde evdeydim dışarı çıkıp gezmedik bi kez çıktım onda da leke geldi zehir oldu o dan sonra eşim tövbe etti.ben çok korkmuştum ikiz olduğu içinherkese merhaba. sanırım en erken gebeliği olan benim. henüz 5.haftam bitmek üzere. tüp bebek tedavisi gördüm. iki kesemde göründü ama henüz kalp atışı için erkenmiş. ileri haftalardan bildirin hanımlar beni neler bekliyor? nelere dikkat etmeliyim? benim kanamam olduğu için her gün iğne yaptırıyorum. sizlerde kanama oldu mu?
Maşallah :) Sağlıklı sıhhatli kucağınıza alın inşallah.Darısı da bizim başımıza insallah..
viks deriden kana karışır diye bebislerim icin korkuyorumama digerini yapayim bu aksam.cok tesekkur ederim..ayrica seni gordukce bebeklerimi daha cok tutabilecegim hissi geliyor :) masallah sana ama şöyle bisey de var ki ikizlerin erken dogdugunu ilk defa burda okudum gordum,ailemizde ikiz doguran cok, cogu 38 39da dogurmus,en erkeni 37..insallah biz de en az snn kadar bekleyebiliriz..
boyun kac buarada ?
merhaba, inşallah bizde o günleri görürüz, çok endişeliyim erken olur diye, şimdiden karnım çok büyüdü, geçen biri 8 aylık mı dediamin inşallah :)
viksin bir zararı yok benim bildiğim ayağa sürünce şıp diye kesiyo gece rahat uyursun. sağol canım inşallah sizlerde 38 leri görürsünüz. bende burda okudukça çok korktum ama çok şükür bugünlere geldik. doktor daha da dururlar ama sen çok zorlanırsın taşıyamazsın artık, 37 hafta dolunca zaten ikizlerde 40 hafta gibidir zorlamaya gerek yok dedi. hakkaten de taşıyamam artık karnım çok büyüdü ve ağırlaştı tuvalete çıkmak falan eziyet oldu. çok şükür kiloları da iyi bende alınmasından yanayım. oğlumda zaten 37+4 de doğmuştu tosun gibiydi maşallah :) inşallah bir sıkıntı olmayacak. boyum 163 bu arada neden sordun :)
merhaba, inşallah bizde o günleri görürüz, çok endişeliyim erken olur diye, şimdiden karnım çok büyüdü, geçen biri 8 aylık mı dedibirde toplamda kaç kilo aldın, ben şimdiden 9 kilo aldım ne yapacağım bilmiyorum
genelde kisa boylu olanlar daha erken dogurur derler tasima alani çapı daraliyor ondan herhaldeamin inşallah :)
viksin bir zararı yok benim bildiğim ayağa sürünce şıp diye kesiyo gece rahat uyursun. sağol canım inşallah sizlerde 38 leri görürsünüz. bende burda okudukça çok korktum ama çok şükür bugünlere geldik. doktor daha da dururlar ama sen çok zorlanırsın taşıyamazsın artık, 37 hafta dolunca zaten ikizlerde 40 hafta gibidir zorlamaya gerek yok dedi. hakkaten de taşıyamam artık karnım çok büyüdü ve ağırlaştı tuvalete çıkmak falan eziyet oldu. çok şükür kiloları da iyi bende alınmasından yanayım. oğlumda zaten 37+4 de doğmuştu tosun gibiydi maşallah :) inşallah bir sıkıntı olmayacak. boyum 163 bu arada neden sordun :)
Bende cok kötü öksürüğe yakalanmışdım nerdeyse bir ay gecmedi antibiyotik bile kullandım yok olmadı en son biri papatya çayı kaynat once buharına dur kafana bir şey ort sonra da çayını ic dedi yaptım bi süre birde sıcak süt+bal iyi gelir, birde ayva ye kabuklarınıda kaynat iç inşallah geçer ben boyle kurtuldum yoksa erkenden doğuracaktım öksürükdenoksurmekten olcemdr uma bugun soyledim bol bol su ic dedi,ilac onermedi.sizce ne yapabilirim gecmesi icin cok kotuyum.sut pekmez bal limonlu su vs yaptim yok gecmiyor.
saol canım :) inşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırızamin inşallah. allah herkesin gönlüne göre versin. ikiz karnı sonuçta illaki büyük oluyo takılma millete onların çenesi hiç durmaz zaten. az aldın çok aldın, sivri yuvarlak, büyük küçük bitmez bitmez. ben ilk aylarda çok az aldım ama son 4 ayda neredeyse 3 er kilo alarak gittim. 19 kilo falan oldu şimdi herhalde doğurana kadar 20 olur gören sadece karnın çıkmış diyo doktorda pek bişi demiyo sanırım zaten 10 kilosu bebek eşi vs. bide bende yeni yeni kolestaz çıkmaya başladı karaciğer enzimi safra asiti vs oda çok ödem tutturuyo oğluma gebeykende yaşamıştım daha ilerisini. 40 günde 17 kilo vermiştim doğumdan sonra. çok takılma kiloya bence önemli olan bebekleri beslemek.
genelde kisa boylu olanlar daha erken dogurur derler tasima alani çapı daraliyor ondan herhaldetibben de boyle bir durum oldugunu biliyorum,ne kadar dogru bilemiyorum :)
Abooooo ben kısayım kız ne olacakgenelde kisa boylu olanlar daha erken dogurur derler tasima alani çapı daraliyor ondan herhaldetibben de boyle bir durum oldugunu biliyorum,ne kadar dogru bilemiyorum :) o yuzden sordum cnm :)
Oh maşallah benim kızlardan biri 1 kg, diğeri 850 gr geriden geliyor 5 gün. Ona bile şükür dedik seninkiker çok iyi maşallahKızlar miniklerimin kilolarına bakıldı bugün, kızım 1.150 gr. oğlum da 1.051 gr. Çok sevindim 1'i geçtiklerine :) Kızım şu an daha şüşko görünüyor :) Sizde nasıl gidiyor kilo durumları?
Bende oluyor. Bebekler baski yaptigi icin cok normal demisti doktorum. Kasilma gibi degil ama zorlanma ve baski hissi diyebilirim. Yururken, yatakta donerken ve asagi inerken vs.
canım ben henüz keseleri bile görmemişken yürüyüşlere başlayayım dedim. yarım saat yürüdüm kanamam başladı. bu yüzden erken kontrole çağırdı doktorum. ilk aylar dinlen sürekli yatma ama otur dedi. şimdi iğnelerden sonra kahverengiye döndü kanamam bitiyor sanırım. bende ilk defa yaşıyorum ne bileyim böyle olacağını. çok kilo almayayım diye yürüyüşlere başlamıştım güyaBen 3 ay dolana kadar yani bu haftaya kadar genelde evdeydim dışarı çıkıp gezmedik bi kez çıktım onda da leke geldi zehir oldu o dan sonra eşim tövbe etti.ben çok korkmuştum ikiz olduğu için
Oh maşallah benim kızlardan biri 1 kg, diğeri 850 gr geriden geliyor 5 gün. Ona bile şükür dedik seninkiker çok iyi maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?