2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Endişelenme canım benim de aynı çok fark vardı %20 gibi 20. Haftadan sonra açıldı fark o zaman a kadar normaldi hep. 770 gr biri 530 gr biriydi. Detaylı kontrolde bebekler iyi dedi sonra 2 haftada bir kontrole başladık. Doktor fark olabilir ama her hafta yeterki kilo alsın demişti ve yemene içmene dikkat et bol bol meyve muz, bal, et balık kaşar ceviz ye 2 saatte bi atıştır dedi. Önce 2 haftada 100 gr aldı sonrakinde 1 kg ya 830 oldular doktorum iyi dedi yaklaşıyorlar kilo alımı iyi dedi çok sevindik. İnşallah daha da alacak fark olabilir ama kilo alması yeterli dedi sende yemene dikkat et moral bozma çok da yorulma kontrolünü ol tekrar

evet cnm,18den beri surekli ölçüyor,yani bnm bilgim yoktu bu konuda,kendisi olcmeye basladiktan sonra arastirdim,erken dogum riski icin bakiyorlarmis,bnmki de sanirim,3.2ydi ve erken dogum riskimiz su an yok gibi dedi,son kontrolde.
Bende 17.haftadayım 3.2 çiktı sorun yok dedi progestan fitile devam dedi bende kafama takıyordum nolcak diye bir sorun yok ozaman benimde demi valla delircem düsünmekten

Kızlar elinde doğru düzgün ihtiyaç listesi olan var varmı ? Hastane çantanız nasıl bavul mu yoksa büyük bi çanta mı ?

Aslında öyle bir sorunumda yok ama atamiyorum aklimdan kötü senaryoları. Bir kızım var onda doğuma gitmeye yakın böyleydim belkide o etkiliyordur.
Bende senin gibiyim canım hamileliğin başından beri hep bi korku var içimde alışveriş yapmak bile içimden gelmiyordu hala var içimde o korku hayırlısıyla bi doğursak Allahın izniyle Doktorum artık doğum olsa bile bebekler yaşar dediğinde biraz içim rahatladı

Allah bebeklerimizi bize bağışlasın hayırlısıyla haftalarımızı doldurup kucagimiza alalim. Bebekler icin alışverişimi bitirdim kıyafetleri yikadim sadece utulenecek. Biraz aceleciyim bu konuda :) küçük valiz tipi bir çanta yanima alicam. Vaktinde gelirse bebisler insallah yedek kiyafet olarak 3 er tane takim alicam en az 3 tanede penye battaniye (kizimda çok ihtiyaç olmustu, çiş ti kandı kirleniyor) kendimede ic çamaşır iki yedek, ve iki takim pijama ve bir tanede sabahlık. Göğüs pedi almicam ben göğüs kalkani kullanmistim kızımda ve yine öyle yapicam

Kaynatılmış biberon ve kullancaksan emzik, bebeklere 4 veya 5 kiyafet, özellikle 5 er tane çitli badi, agiz mendili, alabildiğin kadar battaniye ben en az 3 er tane penye battaniye alicam yanima,penye yelek bebekler için, bez ve poposunu neyle sileceksen onuda al,kendine yedekli pijama takımı ve bol iç çamaşırı. Ben üst olarak emzirme atleti kullanıcam rahat oluyor. Nescafe al icmeni öneriyorlar. Bebeklere alt açma bezi. Burun aapiratoru. Aklima gelenler bunlar

Bende 17.haftadayım 3.2 çiktı sorun yok dedi progestan fitile devam dedi bende kafama takıyordum nolcak diye bir sorun yok ozaman benimde demi valla delircem düsünmekten
bnden delisi de varmis dedim gulerek valla cnm bn de bin tane sey dusunuyorum ama Allaha emanet deyip susuyorum sonra

Bir haftada nasıl bu kadar açılsın araları? Bence bir doktora daha görün canım endişelenme.

aaaa bende tanıdık geldi bu nick diye düşünüyorum. o zaman birlikte sonuç beklemiştik benim negatifti değil mi? eylül sonu ekim gibiydi. sana çok sevinmiştim şimdi hatırlamıyorum ama özel bir durumun vardı. ikiz olduğunu bilmiyordum canım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al yavrularını. benim son tedavimde 2 embriyo transfer edildi ikiside tutmuş çok şükür. kanamam var, progestan iğne yaptırıyorum ama bakalım rabbim neyler..

Kızlar elinde doğru düzgün ihtiyaç listesi olan var varmı ? Hastane çantanız nasıl bavul mu yoksa büyük bi çanta mı ?

ben iki çanta hazırladım biri bebekler için diğeri kendim için. bebekler için olana ıslak mendil, alt silme pamuğu, bebek bezi, birer biberon, süt sağma makinesi, ikişer tane ayaklı pijama ikişer tane uzun kollu badi, ikişer tane hastane çıkışı, birer tane çorap, patik, mama önlüğü, birer tane battaniye aldım aklıma gelenler. kendim içinde bir pijama takımı, bir gecelik takımı, bolca yüksek belli iç çamaşırı ve emzirme sütyeni, bir kaç çift normal ve soket çorap, küçük bir makyaj çantası ve tabiki lohusa tacı :) , terlik, göğüs kremi, ped, hırka, bir defter ve kalem (bebeklerin beslenme rutinini takip edebilmek için) aldım aklıma gelenler bunlar.

evet canım aynı sıra beklemiştik :) benim de iki embriyo idi ama biri tutmadı diğeri ikiye bölündü, aynı yumurta ikizleri bekliyorum şimdi Allahın takdiri. inşallah burda doğumlarımızı da görmek kısmet olur canım.

ayyy 250 gebelikte 1 rastlanan bişey bu. maşallah canım ya sağlıkla kucakla çok sevindim. sen yolun çoğunu bitirmişsin. ben öğrendiğimde 5haftalıktım hala 5 haftalığım. bana sorsan 9 kere doğurmam gerekiyordu yarın 6.haftama başlıyorum nasipse.

çok kilo aldın mı? bebekler için neler yiyorsun? yürüyüş yapıyor musun? bana ilk 3 ay yasak yürüyüş..

canım ablamdan bildiğim için yazayım sen birer tane daha takım hazırla bence. hemşireler beslerken üstüne dökmüşlerdi de ilk gün iki takım kullanılmıştı. ertesi güne de lazım olabilir sağlıkla gelsin bebişlerin

çok alemsin herşey iyi geçecek sabretmek gerek zor oluyor tabi :))
ben günde yarım saat yürüyüş yapıyorum. 18. haftanın sonuna kadar bulantı kusma ne ararsan vardı. sonrasında düzeldim biraz ama öyle herşeyi de yiyemiyorum hala. kilo yapıcı kaşar çok yedim bir ara. meyve tükettim. ama protein alamadım midem kabul etmedi şimdiye kadar. bebişlerin kilosu haftalarına uyumlu çok şükür. ben toplamda 4 kilo aldım 21. haftanın içindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…