- 22 Ocak 2010
- 1.630
- 180
- 323
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #4.741
kizlar ben doğum yaptım. Bebislerde bende gayet iyiyiz. Halen hastanedeyim öğlene taburcu olacaz. Darisi hepinizin basina
canım takma kafana grcekten hemn toplanıyolr ınsllh hemn verırler kuzularını benımkılerde hortumdan beslenmısserdı ılk haftalar onlar ıreclıler annesı aglıklı olsunlarda kalmalırını takma kafana 3 kılo olunca verıyolr peresodur oyleymıs prematurelerde ınsllh hemn alırlar kıloları duzeelırler sen sut sagmaya evam et 2 saate bır pompalamaya devam canım bak bız 44 gunluk olduk teyzesı 3.500 fatmanurum 3.400 dılanım hem meme hem mama ıkısınıde kullanıyoruz cok akıllı oluyor kuvez snrası gercekten allh yardım edıyo bızlre senın mınnaklarda hemncecık toplanırlar kavusursun allahın ıznıyle
Canım bütün doktorlar son adete göre hesaplıyor gebeliği sonuçta yumurtlama adetin ortasında oluyor çok nadir başında ve sonunda olan var ama genelde ortasında oluyor.yani bizim diğer normal gebeliklerden farkımız yok tüplerde döllenip gelen yumurta 5gun içinde rahime gelip gömülür.çok saçma konusmus doktor.ben hem tüp bebek doktoruma gidiyorum hep devlette takip oluyorum ordaki doktora da soyledim bunları kesti sesiniSelam, bir şey soracağım. Benim doktorum değiştiği için takiplerim filan hep oynadı kızlar. Size danışmak istediğim bi şey var. Benim transfer tarihim 3 Ağustos'tu. Önceki doktoruma göre bebeklerim 28 haftalıktı(şimdi 29 olmuş olması gerekiyor), ama yeni doktorum hesabın yanlış olduğunu, şu anda bebeklerin bir hafta geride olduğunu söylüyor. İkizlerde bir hafta bile çok önemli. Sizden yardım istiyorum. 3 Ağustosta 5. gün embriyosu transfer edildi. Bu durumda bebeklerim ne kadarlık oluyor ya... doktora söylesem bu durumu ters tepki alır mıyım acaba?
Ya canım sorma hiç. Aslında onun da suçu yok o son adet tarihimi sordu ama hatırlayamıyorum bi türlü. Uzun protokoldü benimki, dondurulmuş embriyolar menopoz iğneleri vs. İyice birbirine girmişti her şey ve ben de not aldığım yeri bulamıyorum bi türlüİnsanı durup dururken strese sokuyorlar allah allah sanki diğer hamilelerden farklı bir hamilelik geçiriyoruz gibi muamele ediyorlar sonuçta bunlar rahime tutunduktan sonra normal hamilelere farklı ne oluyor acaBa.kusura bakma canım ama çok sinirlendim o doktora
Benim de ilk tüp denemem uzun protokol du kısadan pek farkı yok sadece doğum kontrol ve lucrin ile başlıyorsun yumurta geliştiriciye gene adetin 2.günü başlıyorlar.boşver sen o doktorun saçmalıklarınıYa canım sorma hiç. Aslında onun da suçu yok o son adet tarihimi sordu ama hatırlayamıyorum bi türlü. Uzun protokoldü benimki, dondurulmuş embriyolar menopoz iğneleri vs. İyice birbirine girmişti her şey ve ben de not aldığım yeri bulamıyorum bi türlüKafayı yicem yani anlayacağın düşün düşün...
Selam, bir şey soracağım. Benim doktorum değiştiği için takiplerim filan hep oynadı kızlar. Size danışmak istediğim bi şey var. Benim transfer tarihim 3 Ağustos'tu. Önceki doktoruma göre bebeklerim 28 haftalıktı(şimdi 29 olmuş olması gerekiyor), ama yeni doktorum hesabın yanlış olduğunu, şu anda bebeklerin bir hafta geride olduğunu söylüyor. İkizlerde bir hafta bile çok önemli. Sizden yardım istiyorum. 3 Ağustosta 5. gün embriyosu transfer edildi. Bu durumda bebeklerim ne kadarlık oluyor ya... doktora söylesem bu durumu ters tepki alır mıyım acaba?
Kaç kilo doğdular sizinkiler? bende 35+3de doğurdum 2900-2500doğdular. 15ocaktan beri kuvözdeler18 ocakta dogdular cnm. 34+2de
1700 ve 2300 seninkiler masallah baya iyi dogmus. Ama benmkiler sislikler inince fln 100 gram gtti snra onuda iki gunde geri aldilar. 18 ocaktan beri kuvezde benmkilerde. Halada cikcaklar gibi durmuyolar. Erkek burundan solunum destegi aliyo o 1 ayi gecer gbi geliyo cikmasi ama kiz 4.Kaç kilo doğdular sizinkiler? bende 34+3de doğurdum 2900-2500doğdular. 15ocaktan beri kuvözdeler
cnm, bnm sabah yataktan kalkinca olmustu,acik pembe,sulu biseydi,devam etmedi ama canimdan can gitmisti korkudan.hicbir sebebi bulunmasa da dr um progesteron igne verdi,hergun yaptim,10gun kadar..Kontrole gittigimizde igneyi biraktirdi artik..
Uzme sen de kendini,uzuntu heyecan bizim dusmanlarimiz biliyosun..
Gebeligimi ilk ogrendigimde de olmustu,cok aglamistim elim ayagim titriyordu sevincten,sonra bi baktim islaniyorum..kanamam gelmisti.Neyse cok uzun surmedi ama o an dedim ki hazal artik cok sevinmek cok uzulmek bile yasak sana,artik tek degilsin :)
cnm, bnm sabah yataktan kalkinca olmustu,acik pembe,sulu biseydi,devam etmedi ama canimdan can gitmisti korkudan.hicbir sebebi bulunmasa da dr um progesteron igne verdi,hergun yaptim,10gun kadar..Kontrole gittigimizde igneyi biraktirdi artik..
Gebeligimi ilk ogrendigimde de olmustu,cok aglamistim elim ayagim titriyordu sevincten,sonra bi baktim islaniyorum..kanamam gelmisti.Neyse cok uzun surmedi ama o an dedim ki hazal artik cok sevinmek cok uzulmek bile yasak sana,artik tek degilsin :)
Tüp bebek mi siznki?cnm, bnm sabah yataktan kalkinca olmustu,acik pembe,sulu biseydi,devam etmedi ama canimdan can gitmisti korkudan.hicbir sebebi bulunmasa da dr um progesteron igne verdi,hergun yaptim,10gun kadar..Kontrole gittigimizde igneyi biraktirdi artik..
Benmkilerde epey kilo verdiler. Şuan biri 2600diğeri 2360.. benm büyük doğanda epey solunum desteği aldı. Daha bu haftasonu desteği çıkardılar. Şuan ikiside kendi nefes alıyorlar ama emme refleksleri yok. Sondayla besleniyorlar. Biberondan hiç bahsetmediler. Bizimkilerde iyileşmeye yakın bizi uyum odasına alıcaklar ve çocklar emebiliyomu ona bakacaklarmş1700 ve 2300 seninkiler masallah baya iyi dogmus. Ama benmkiler sislikler inince fln 100 gram gtti snra onuda iki gunde geri aldilar. 18 ocaktan beri kuvezde benmkilerde. Halada cikcaklar gibi durmuyolar. Erkek burundan solunum destegi aliyo o 1 ayi gecer gbi geliyo cikmasi ama kiz 4.
Gunden beri kendi nefes almasina ragmen hala biberona gecrmediler. Biberona gecirseler sonra emzirmeye gecip cikcaz ama hala gecirmeye niyetleri yok.
Bizde sondayi cikardikran sonra biberonla denicekler eger alabiliyosalsr emme icin bizi cagiricaklar sonra taburcu olcaz. Yakin yakin diyo bizede ama diyo sadece hala bekliyorum her gun soruyorum ama cikartmamislar dahaBenmkilerde epey kilo verdiler. Şuan biri 2600diğeri 2360.. benm büyük doğanda epey solunum desteği aldı. Daha bu haftasonu desteği çıkardılar. Şuan ikiside kendi nefes alıyorlar ama emme refleksleri yok. Sondayla besleniyorlar. Biberondan hiç bahsetmediler. Bizimkilerde iyileşmeye yakın bizi uyum odasına alıcaklar ve çocklar emebiliyomu ona bakacaklarmş
Sütünüzün az olduğunu okudum. Bol su içiyormusunuz? Ve pompanız iyi mi? Ben hastanede iki gün kaldım orda hastane tipi elektrkli pompa vardı ve çok iyi ve güçlü olmasına rağmen benm orda sütüm en fazla 20cc çıkıyordu. 2.gün eve döndüğümüzde kendi pompam lansinohun eski versiyonu (2013yılında aldm) elektrkli çift sağım pompamla sağdım ve 60cc çıktı. 3kat fazla.yani pompadan pompaya fark var. Ben bu pompayı kızmdada kullandm ve o zmn özellklerini bilmiyodm. Medikalde çalışan bayan bana lansinoh pompamın özellklerni anlattı. Uyarı düğmesi varmş. Ve süt kesilmeye başladğnda o düğmeye basarak göğüs kanallarımı uyarıyorum. Sonra sağmaya devam ediyorum biraz daha sağabiliyorum bu sayede.. çok şükür tek sağımda 2pompada full doluyor. Yani 350cc genelde Hatta bi kaç gün öncesi tek sağım 3pompa çıkıyordu( maşallah diyelim) 450-500cc arası.. o da 3saate bir sağarım normalde 5saat sonra sağdığımda olmuştu. Bi kaç kez 3pompa sağdım. Şu aralar en az sağdığım 180-200cc. Çok sağmaya alışınca bu rakama moralim bozuluyor. Allahım inş hepimize bol sütlü günler nasip ederBizde sondayi cikardikran sonra biberonla denicekler eger alabiliyosalsr emme icin bizi cagiricaklar sonra taburcu olcaz. Yakin yakin diyo bizede ama diyo sadece hala bekliyorum her gun soruyorum ama cikartmamislar daha
Masallah sutunuz ne kadar cok geliyomus malesef bnim toplam gotrdgm sut 400 falan oluyo her gun goturuyorum.Sütünüzün az olduğunu okudum. Bol su içiyormusunuz? Ve pompanız iyi mi? Ben hastanede iki gün kaldım orda hastane tipi elektrkli pompa vardı ve çok iyi ve güçlü olmasına rağmen benm orda sütüm en fazla 20cc çıkıyordu. 2.gün eve döndüğümüzde kendi pompam lansinohun eski versiyonu (2013yılında aldm) elektrkli çift sağım pompamla sağdım ve 60cc çıktı. 3kat fazla.yani pompadan pompaya fark var. Ben bu pompayı kızmdada kullandm ve o zmn özellklerini bilmiyodm. Medikalde çalışan bayan bana lansinoh pompamın özellklerni anlattı. Uyarı düğmesi varmş. Ve süt kesilmeye başladğnda o düğmeye basarak göğüs kanallarımı uyarıyorum. Sonra sağmaya devam ediyorum biraz daha sağabiliyorum bu sayede.. çok şükür tek sağımda 2pompada full doluyor. Yani 350cc genelde Hatta bi kaç gün öncesi tek sağım 3pompa çıkıyordu( maşallah diyelim) 450-500cc arası.. o da 3saate bir sağarım normalde 5saat sonra sağdığımda olmuştu. Bi kaç kez 3pompa sağdım. Şu aralar en az sağdığım 180-200cc. Çok sağmaya alışınca bu rakama moralim bozuluyor. Allahım inş hepimize bol sütlü günler nasip eder
Kızlar bebekler keseler iyi ama iki kese arasındaki boşlukta kanama var doktor riskli dedi bugünde yatcam hastahanede nolacak bilmiyorum ne sevinebiliyorum ne üzülebiliyorum
400yetiyormu bebklerin 1gününe? Bizimkiler 40cc içiyor tek öğünde 640cc içiyorlar 1günde.yerinizde olsam çok su içerdim... ben çok su içiyorum. İncir de çoğalıyomuş..Masallah sutunuz ne kadar cok geliyomus malesef bnim toplam gotrdgm sut 400 falan oluyo her gun goturuyorum.
Malesef yetmiyor. Elimden geleni ypyrm. Sut arttirici cay damla suda iciyorum cok dereotunu duymustum onu yiyorum ama malesef400yetiyormu bebklerin 1gününe? Bizimkiler 40cc içiyor tek öğünde 640cc içiyorlar 1günde.yerinizde olsam çok su içerdim... ben çok su içiyorum. İncir de çoğalıyomuş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?