- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 373
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #4.961
Yok cnm bşy olmaz sadece otururken zorlanırsın ayağın uyuşur dengeni saglayamazsın öyle zorluğu olur yoksa başka bşy olmaz :)Canım ben 31 haftalık ikiz gebeyım alaturka hiç kullanamıyorum oturduğum An agrı oluyor bazan klozet bile zor çünkü çok fazla baskı ve agırlık var yine de sana kalmıs
Sut saklama posetinde goturuyorum canim. Gun icinde sutlerimi sagiyorum ve ayri ayri cam kavanozlara koyuyorum. Sabah hepsini saklama posetinde birlestirip goturuyoruz. Isitma falan yok dolaptan ciktigi gbi goturuyoruz. Bebeklerin kiyafetlerinide dalin aldm ben onlarla yikadimDoğum yapanlar hazırlananlar genel olarak kafama takılan birkaç şey var. Küvezdeki bebeklere sağdığınız sütü ne ile götürüyorsunuz? Biberondamı camlarda mı nasıl oluyor. Isıtıp mı götürülüyor? Ayrıca bebek kıyafetlerini hangi deterjan ile yıkadınız aklıma takıldı bunlar da
dalinle yikadim benDoğum yapanlar hazırlananlar genel olarak kafama takılan birkaç şey var. Küvezdeki bebeklere sağdığınız sütü ne ile götürüyorsunuz? Biberondamı camlarda mı nasıl oluyor. Isıtıp mı götürülüyor? Ayrıca bebek kıyafetlerini hangi deterjan ile yıkadınız aklıma takıldı bunlar da
Doktor kontrolunde olunca icim rahat canim ama yine sorarim tabigeçmiş olsun canım. o iğneden 7.ayda tekrar yapılması gerekiyor. doğum yaptığında bebeğin kan grubuna göre sana tekrar iğne yapılması gerekebilir. aklında bulunsun çok önemli çünkü
Evet canim heran risk dedi normalde düşük ve kanama riski haftasini atlatmisim ama yine de ikiz olunca dengeler degisiyomus..ağlayarak gittim doktora igne kanali acti hemşire enjektor almaya gitti ucunda beyaz bi kapagi varya o gevsekmis kan akmis durmus hemşire hemen müdahale etti ama ilk dakika da carsaflar berbat olmus o derece dalgin ve stresliydim fark etsem kapatirim onuGeçmiş olsun cnm sanırım ikiz gebelikte bu kanama çok oluyor rabbim yardımcımız olsun gerçekten o korku çok kötü
Dogum kanalina yakin dedi canim ne kesede ne bebeklerde bisi yoktu şükürCanım benim de 11.haftada oldu kanamam ama rahimde değildi
Benim dünya başıma yıkıldı resmen bardaktan boşalırcasına sıcaklık hisettim ve neredeyse durmadan 5-6 saat sürdü kafamda bin tane soru işareti korku dolandı durdu zaten ağlamaktan konuşamadım bile rabbim yaşatmasın ne zor şey annelikEvet canim heran risk dedi normalde düşük ve kanama riski haftasini atlatmisim ama yine de ikiz olunca dengeler degisiyomus..ağlayarak gittim doktora igne kanali acti hemşire enjektor almaya gitti ucunda beyaz bi kapagi varya o gevsekmis kan akmis durmus hemşire hemen müdahale etti ama ilk dakika da carsaflar berbat olmus o derece dalgin ve stresliydim fark etsem kapatirim onu
Aman yanlış anlaşılmasın şikayet etmek değil benim dile getirdiklerim. Sadece tek hamilelikle ikiz arasında gercekten büyük bir fark var bunu anlatmak istedim. Allah bunu bize nasip etmiş şikayet etmek ne haddimize: )Biz de 26 haftalik olduk ve sanki doguma yaklasmia gibi bir karnim var ilk gebeligim cok şükür kanama yasamadim ama ikiz hamilelik hic de kolay degil. Ama boyle sikayet etmek de istemiyor insan Allah isteyen herkese nasip etsin sagliklk hamilelikler ve bebekler
Ya ben hep çocuklar bi yerlerini yasladılar diye düşünüyodum, kafası, poposu... ama intern dr gösterdi, hani bazen taş gibi oluyo ya hiçbir yumuşak yeri olmuyo karnın tamamen sert o rahim kasılmasıymış işte. Kiminde sancılı bende sancısız. Ama dedim ya bu aralar sancılı oluyo. Bide nidilatı kestik pazartesi. İlk doğumumda da 35+3 de erken doğum tehlikesiyle hastaneye yatmıştım 1 gece. Akciğer geliştirici yapıldı. Nidilat verdiler. Tam 1 hafta sonra tekrar sancılandım. O ilaç sanırım aldıktan sonra sadece 1 hafta geciktiriyo. Şimdi de bu hafta pazartesi ilacı kesip haftaya pazartesi karar verelim denmesi manidar. Hepimizin hakkında hayırlısı .:))ya bu karın sertleşmesi nasıl bişi?
benim hep sert haftalardır acaba ben mi yanlış düşünüyorum yani çocuklar bazen karnımı geriyor öyle duruyor semsert
bize daha erken ama gaz sancısı çok oluyor
doktora söylüyorum olmaz diyor
çıkarınca rahatladığım şeyi bilemicem mi:)
inşallah pazartesiyi görürsünüz biz de o günleri.. az kalmış maaşallah
Aminn aminnn inşallah sağ salim sağlıklı bir şekilde kuzucuklarimiza kavusalim inşallahBenim dünya başıma yıkıldı resmen bardaktan boşalırcasına sıcaklık hisettim ve neredeyse durmadan 5-6 saat sürdü kafamda bin tane soru işareti korku dolandı durdu zaten ağlamaktan konuşamadım bile rabbim yaşatmasın ne zor şey annelikrabbim kimseyi evladı ile ve evlatsızlık ile sınamasın
Bende de öyle 15er dakika hatta bazen daha fazla tutuyolar. Hiç az tutana denk gelmedim. Kaldı ki tek gebelikte bike 20 dakika tutuyolar.Kızlar
bişi sorucam nst ye bağlananlar ne kadar duruyor 15 dk birine 15 dk diğerine bakılıyor her gittiğimde ama geçen çok sıra var dedi toplam 15 dk tuttu hemşire
böyle bişi mantıklı mı? tam ne kadar sağlıklı
Aman yanlış anlaşılmasın şikayet etmek değil benim dile getirdiklerim. Sadece tek hamilelikle ikiz arasında gercekten büyük bir fark var bunu anlatmak istedim. Allah bunu bize nasip etmiş şikayet etmek ne haddimize: )
Ya ben hep çocuklar bi yerlerini yasladılar diye düşünüyodum, kafası, poposu... ama intern dr gösterdi, hani bazen taş gibi oluyo ya hiçbir yumuşak yeri olmuyo karnın tamamen sert o rahim kasılmasıymış işte. Kiminde sancılı bende sancısız. Ama dedim ya bu aralar sancılı oluyo. Bide nidilatı kestik pazartesi. İlk doğumumda da 35+3 de erken doğum tehlikesiyle hastaneye yatmıştım 1 gece. Akciğer geliştirici yapıldı. Nidilat verdiler. Tam 1 hafta sonra tekrar sancılandım. O ilaç sanırım aldıktan sonra sadece 1 hafta geciktiriyo. Şimdi de bu hafta pazartesi ilacı kesip haftaya pazartesi karar verelim denmesi manidar. Hepimizin hakkında hayırlısı .:))
Bende de öyle 15er dakika hatta bazen daha fazla tutuyolar. Hiç az tutana denk gelmedim. Kaldı ki tek gebelikte bike 20 dakika tutuyolar.
Canım bende hasimato tiroidi var benimde 4 de yakinti gebelikten 1-2 ay önce farkedildi düşük doz ile başladık Her ay tahlil yaptırdım yükseldikçe dr dozu yükseltti şu an hafta içi 75 mg hafta sonları 100 mg euthyrox kullanıyorum tsh 2.13 çıktı dr. Aynen devam dediaranızda hipotiroidi olan var mı? gebelik öncesi normal sınırda ama 2.5 altında olmasını istiyoruz dedikleri tsh değerim (2.5 altına inmişti) son verdiğim tahlil sonucuna göre tekrar 4 e çıkmış. belli ki gebelikle birlikte yükselmeye meylediyor. sıkıntı şu ki tiroid eksikliği düşükten zeka geriliğine kadar istenmeyen çok şeye sebep olabiliyor. ilaç kullanan var mı aranızda?
bende aynı ilacı kullanıyorum bikaç aydır. 100 mg kullandığım halde gebelikle birlikte yükselmiş ki daha 5.haftada yapılan tahlil bu. nette bazı doktorların 2 haftada 1 tahlil yaptırdığını okudum. benim asıl merak ettiğim bu bebeklere zarar verecek bir değer mi? zeka geriliği yada düşük riski gibi ..Canım bende hasimato tiroidi var benimde 4 de yakinti gebelikten 1-2 ay önce farkedildi düşük doz ile başladık Her ay tahlil yaptırdım yükseldikçe dr dozu yükseltti şu an hafta içi 75 mg hafta sonları 100 mg euthyrox kullanıyorum tsh 2.13 çıktı dr. Aynen devam dedi
Bende Hashimoto var ve ben gebeliğimin başından beri euthyrox 25 mg. kullanıyorum. Her ay tekrar bakılıyor. Tehlikeli sınırlar çok düşük ve çok yüksek çıkmasıymış, ona göre dozu ayarlıyorlarmış. Düşük riskini ya da zeka geriliği riskini bilmiyorum ama benim doktorum bebek olmayan çiftlerde bu ilaçlara başlandıktan sonra olumlu sonuç alındığını söylemişti sadece. Şu an bu tiroid bozukluklarının illaki değerler dışında seyrettiğinde zararı vardır ama ben de bilmiyorum. Kontrolüm var onda sorarım, yazarım buraya da.bende aynı ilacı kullanıyorum bikaç aydır. 100 mg kullandığım halde gebelikle birlikte yükselmiş ki daha 5.haftada yapılan tahlil bu. nette bazı doktorların 2 haftada 1 tahlil yaptırdığını okudum. benim asıl merak ettiğim bu bebeklere zarar verecek bir değer mi? zeka geriliği yada düşük riski gibi ..
ilk aylarda tiroid eksikliğinin bebeğe çok zararı var doktorun anlatmıştı bende araştırdım. benimde tüp bebek tedavisine başlarken farkedildi. 2.5 ve altında olmasını istiyoruz bir doktora görün demişlerdi.Bende Hashimoto var ve ben gebeliğimin başından beri euthyrox 25 mg. kullanıyorum. Her ay tekrar bakılıyor. Tehlikeli sınırlar çok düşük ve çok yüksek çıkmasıymış, ona göre dozu ayarlıyorlarmış. Düşük riskini ya da zeka geriliği riskini bilmiyorum ama benim doktorum bebek olmayan çiftlerde bu ilaçlara başlandıktan sonra olumlu sonuç alındığını söylemişti sadece. Şu an bu tiroid bozukluklarının illaki değerler dışında seyrettiğinde zararı vardır ama ben de bilmiyorum. Kontrolüm var onda sorarım, yazarım buraya da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?