- 30 Temmuz 2008
- 912
- 211
- 648
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #4.981
canım daha önce açlık şekerinden şüphelendiler mi?Bende gebelik şekeri çıktı dahiliye dr. yönlendirildim aranızda gebelik şekeri tanısı konan var mı? Nasıl bir tedavi süreci içindesiniz?
canım daha önce açlık şekerinden şüphelendiler mi?
anladım canım. bikaç tavsiyem olacak. meyveyi proteinle birlikte tüketirsen şekerini çok hızlı yükseltmez. ayran ve yoğurtla ye mesela. beyaz ekmek, makarna ve pirinci kepekli olanından tüket, kurubaklagiller şeker içerir. yasağın yoksa 15 dk bile olsa yürümeye çalış. birde tarçın kan şekerini dengede tutar. aklıma gelenler bunlar inşallah diyetle halledersin de insüline gerek kalmaz..Hayır daha önce açlık şekerim hiç ölçülmedi normal tok karnına yapılan kan tahlillerinde normaldi. Şeker yüklemesi sonucu gebelik şekerimin olduğu anlaşıldı. 24. ve 28. haftalar arasında yapılan test.
Bende ilk hamileligimde çıktı bir ay diet yaptim ancak ben kilo verdim şekerim yinede düşmedi. Insulin basladik gunde 4 kez ve 7 kezde parmaktan şeker ölçümü yapıyordum. Hamilelik sonrası 2 sene sorun yoktu sonra hipoglisemi oldum. Bu hamileligimde 10 gün öncesine kadar şekerim çıkmadı diye seviniyordum ama tokluk şekerimi ölçmemle gercekle yuzlesmem bir oldu. Şimdi takip ediyorum once açlık bakıyorum yemege başladığım saatten tam iki saat sonra tokluk bakıyorum hala yüksek endoktrine gidicem kizimdada endoktrine gitmistim tedavisi daha etkiki oluyor dahiliyeye göre .Bende gebelik şekeri çıktı dahiliye dr. yönlendirildim aranızda gebelik şekeri tanısı konan var mı? Nasıl bir tedavi süreci içindesiniz?
Bende ilk hamileligimde çıktı bir ay diet yaptim ancak ben kilo verdim şekerim yinede düşmedi. Insulin basladik gunde 4 kez ve 7 kezde parmaktan şeker ölçümü yapıyordum. Hamilelik sonrası 2 sene sorun yoktu sonra hipoglisemi oldum. Bu hamileligimde 10 gün öncesine kadar şekerim çıkmadı diye seviniyordum ama tokluk şekerimi ölçmemle gercekle yuzlesmem bir oldu. Şimdi takip ediyorum once açlık bakıyorum yemege başladığım saatten tam iki saat sonra tokluk bakıyorum hala yüksek endoktrine gidicem kizimdada endoktrine gitmistim tedavisi daha etkiki oluyor dahiliyeye göre .
canım ben kanamayla birlikte progestan iğne kullanmaya başladım. kanamam kesilince dışarı çıktım biraz. ama inan çok az dolaştım eve geldiğimde yine başlamıştı. gerçi senden geride benim haftam ama hala biraz dolanayım artıyor. sende çok yorma kendini. Zaten doktorum hep yatma, otur ama ayakta çok kalma demişti. demek bi bildiği varmış..Kızlar çok şükür kanamam bitti bugun lekede gelmedi ini gelmez de
Bşy sorcam ben hep böyle yatacakmıyım pskolojim bozuldu zaman hiç geçmiyor
Ciddi kanamadan sonra nkdr süre yattınız yayma diyince sadece yemek wc içinmi kalktınız neyapacam şimdi ben işe daha gidemiycekmiyim
Canım önemli bir durum endokronoloji ye çık birde istersen bu rahatsızlık moralle de çok ilgili stres yaptıkça yükseliyor değer gün gün değişebiliyor rahat olmaya çalış birde lahana turp gibi tiroidi yuksrkten besinlerden tuketmemeye çalış Allah ın izniyle Hiç birşey olmaz bebislere korkmabende aynı ilacı kullanıyorum bikaç aydır. 100 mg kullandığım halde gebelikle birlikte yükselmiş ki daha 5.haftada yapılan tahlil bu. nette bazı doktorların 2 haftada 1 tahlil yaptırdığını okudum. benim asıl merak ettiğim bu bebeklere zarar verecek bir değer mi? zeka geriliği yada düşük riski gibi ..
Hastanede misin canımKızlar çok şükür kanamam bitti bugun lekede gelmedi ini gelmez de
Bşy sorcam ben hep böyle yatacakmıyım pskolojim bozuldu zaman hiç geçmiyor
Ciddi kanamadan sonra nkdr süre yattınız yayma diyince sadece yemek wc içinmi kalktınız neyapacam şimdi ben işe daha gidemiycekmiyim
Yok cnm iki gün yattım hastahanede şimdi görümceme geldim yatıyorum kızım var diye eve gitmedim gelen giden de bitmiyor çok daraldım eve gitsem sadece yemek yapsam nolurki çok bunaldımHastanede misin canım
Kendi evime geçsem oda yeter bana yemek yapsam otursam bile iyi .. Salı doktora gitcem bakalım o nediycekcanım ben kanamayla birlikte progestan iğne kullanmaya başladım. kanamam kesilince dışarı çıktım biraz. ama inan çok az dolaştım eve geldiğimde yine başlamıştı. gerçi senden geride benim haftam ama hala biraz dolanayım artıyor. sende çok yorma kendini. Zaten doktorum hep yatma, otur ama ayakta çok kalma demişti. demek bi bildiği varmış..
bn de hasimato troidim.ilk ogrendigimizde 3tu,sonra 100mg ile 1lere dustuk,simdi aynen devam ediyorum.once 3haftada bir baktirdik,simdi ayda bir.aranızda hipotiroidi olan var mı? gebelik öncesi normal sınırda ama 2.5 altında olmasını istiyoruz dedikleri tsh değerim (2.5 altına inmişti) son verdiğim tahlil sonucuna göre tekrar 4 e çıkmış. belli ki gebelikle birlikte yükselmeye meylediyor. sıkıntı şu ki tiroid eksikliği düşükten zeka geriliğine kadar istenmeyen çok şeye sebep olabiliyor. ilaç kullanan var mı aranızda?
Gelenler de cok anlayissiz zaten canin burnunda onlarla nasıl ilgilenceksin ki sıkma canını doktor progestan verdi dimiYok cnm iki gün yattım hastahanede şimdi görümceme geldim yatıyorum kızım var diye eve gitmedim gelen giden de bitmiyor çok daraldım eve gitsem sadece yemek yapsam nolurki çok bunaldım
Kendi evime geçsem oda yeter bana yemek yapsam otursam bile iyi .. Salı doktora gitcem bakalım o nediycek
Zaten tüp bebek doktoru 14. Hafta dikiş atacak ondan sonra 20. Haftaya kdr ancak çalışabilirsin demiştiböyle giderse ben işe zor giderim artık
Kendi evimde deilim görümceme geldim cnm o bakıyor sagolsun ama eni normalde kendi annemde bile zor kalırım görümcemde biraz stres oluyorum :)proloton igne haftada birGelenler de cok anlayissiz zaten canin burnunda onlarla nasıl ilgilenceksin ki sıkma canını doktor progestan verdi dimi
Merhaba
Bugün rutin kontrolüm vardı 34+3
Açılma ve kısalma görüldü.
Hastaneye yattım serum ve ilaçlar ile durdurmaya çalışacaklar.
Pazartesi öğleden sonra sezeryanım eğer geçmesse.
Ama pazartesiyi bile beklemeyebilirmiş
Yolun sonuna gelmişiz biz
Herkese hayırlı ve sağlıklı Doğumlar..
Kendi evimde deilim görümceme geldim cnm o bakıyor sagolsun ama eni normalde kendi annemde bile zor kalırım görümcemde biraz stres oluyorum :)proloton igne haftada bir
Progestan fitil akşam
Crinone kel sabah verdi cnm
Gecen tüp bebekte düşük yaptım yine bu ilaçları kullandım ama o kanamayı zerre hafifletmemişti 2 hafta kanamam oldu düşük yaptım...
şimdi bunda durunca kanamam rahatladım biraz
Ne zor anne olmak insanlar aylarca hamile olduğunu farketmiyor bile .. bizse hergünü sayıyoruz korkuyla
Rabbim sevdiği kullarını sınarmış nediyim
Imtihan canim dua edip bekliycez tedavimize sarilcaz..dikkatli ol sende kalkma hic yerinden nerde rahatsan orda kal benceKendi evimde deilim görümceme geldim cnm o bakıyor sagolsun ama eni normalde kendi annemde bile zor kalırım görümcemde biraz stres oluyorum :)proloton igne haftada bir
Progestan fitil akşam
Crinone kel sabah verdi cnm
Gecen tüp bebekte düşük yaptım yine bu ilaçları kullandım ama o kanamayı zerre hafifletmemişti 2 hafta kanamam oldu düşük yaptım...
şimdi bunda durunca kanamam rahatladım biraz
Ne zor anne olmak insanlar aylarca hamile olduğunu farketmiyor bile .. bizse hergünü sayıyoruz korkuyla
Rabbim sevdiği kullarını sınarmış nediyim
gıdaları biliyordum ama stresin etkilediğini bilmiyordum canım teşekkür ederim. ilk ilacı endokrinolog verdi zaten ama sonra değerim düşünce evimin yakınında bir dahiliyeciye gittim kontrole. gebelik öncesi değerim iyiydi ama şimdi yine 4e yaklaşmış ki 4 sınır zaten. ptesi dahiliyeciye tahlil sonucumu gösterip kadın doğum doktoruma da soracağım gerekirse tekrar endokrine giderimCanım önemli bir durum endokronoloji ye çık birde istersen bu rahatsızlık moralle de çok ilgili stres yaptıkça yükseliyor değer gün gün değişebiliyor rahat olmaya çalış birde lahana turp gibi tiroidi yuksrkten besinlerden tuketmemeye çalış Allah ın izniyle Hiç birşey olmaz bebislere korkma
canım bunada şükür ki kanaman kesilmis ben hala yatıyorum bir is yapmıyorum sadece bulasıkları makineye yerlestiriyorum benim lekelenmem 12.haftada kesilmisti simdi korkudan yapmıyorum is zaten dr da is yapmak gezmek yok dedi sende dinlen bol bol dua et canım gerci senin cocugunda varmıs yatmak zor olur da ayaklarını uzatip dinlenirsin hiç olmazsaYok cnm iki gün yattım hastahanede şimdi görümceme geldim yatıyorum kızım var diye eve gitmedim gelen giden de bitmiyor çok daraldım eve gitsem sadece yemek yapsam nolurki çok bunaldım
Kendi evime geçsem oda yeter bana yemek yapsam otursam bile iyi .. Salı doktora gitcem bakalım o nediycek
Zaten tüp bebek doktoru 14. Hafta dikiş atacak ondan sonra 20. Haftaya kdr ancak çalışabilirsin demiştiböyle giderse ben işe zor giderim artık
işte ben 100 mg kullandığım halde tekrar yükselmesinden endişe ediyorum. doktorun verdiği doz ne olur bilmiyorum ama 2 haft sonra tekrar kontrol ettireceğim. siz riskli haftaları geçtiniz artık bebeklerinizin tiroit bezi var benim sıkı tutmam gerekiyor henüz 7 haftalığım..bn de hasimato troidim.ilk ogrendigimizde 3tu,sonra 100mg ile 1lere dustuk,simdi aynen devam ediyorum.once 3haftada bir baktirdik,simdi ayda bir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?