- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 373
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #5.441
İkiz bebekler ilk 6 ay aynı yatakta yatsın diyen çok yazı okudum :)Mrb kizlar ilj kez bu grup a yazıyorum..bende nasipse ikiz annesi.olcam.simdiye.kadar hamdolsun.hersey.yolunda ins bundan sonra da oyle olur..en buyuk.korkum erken.dogumhepimiz vakti zamaninda saglikla.kucagimiza aliriz insallah..bebekler.icin nasil besik aldiniz veya almayi.dusunyosunuz.ben 2 tane park yatak düşünüyorum ama nasil mantikli mi bilemedim.ayni sekilde bebek arabasi konusunda fikriniz ne.ve ozellikle ikizler icin şart olan alinmasi.gerekli seyler ne fikir verir misiniz.biraz cok oldum ama ben henuz sadece kiyafet isini hallettim sayilir.gerisi.hep.duruyo.bir de biberon ve emzik aldim avent philips in set seklinde olandan..
CanıM kendini uzme bu kadar ilk zamanlar tek bebek bile cok zor bide ilk bebeklerin sanırım öncelikle stres yapma aglamaktan birsey olmuyor cunku yeni doğmus bebekler cok aglıyor yavas yavas duzene giriyor. Seninki tecdubesizlikten kendini uzmemeye calış zamana bırak annen yanındaymış bak ona guven biraz dinlenmeye calış dinlenmek kafa dinlemek iyi gelicektirKIZLAR
DOĞUM YAPANLAR
YETEMİYORUM,YETİŞEMİYORUM
BITTIM ARTIK NE OLUR AKIL VERÍN
SIZ NAPIYORSUNUZ?
Uyku Sıfır belki 1 saat
Annem yardım ediyor ama ben yapıyorum deneyimleneyim diye
Annem 2 hafta sonra gidecek ve ben yalnız nasıl bakacağım diye hergün ağlıyorum
Hayatım Sterilizasyon makinesi pompa Arasında geçiyor
Ne olur bir akıl verin
Ikisi aynı anda ağladığında intihar edesim geliyor
Üzülüyorum çok
Evet cnm ikiz bebek arabasi alcam bende onlu arkali olanlardan degil de yanyana olanlardan pratik hafif.kullanisli bir seyler.bakiyorum.park yatak da 1 tane.mi.alsam.sonra bir tane daha alirim ay bilemedimİkiz bebekler ilk 6 ay aynı yatakta yatsın diyen çok yazı okudum :)
Benim kızımın iki tane park yatağı var aydan sonda ayrı ayrı yatırım onlara :)
Bebek arabası ikiz bebek arabası olanlar bana daha mantıklı geliyor
Eninde sonunda iki tane alcaksın bence alırken indirim yaparlar iki tane aldığın için :) birini kurarsın zaten park yatağı kurmak 5 dk sürmüyor digerini kaldırırsın çanta şeklinde satılıyor saklaması kolay :)Evet cnm ikiz bebek arabasi alcam bende onlu arkali olanlardan degil de yanyana olanlardan pratik hafif.kullanisli bir seyler.bakiyorum.park yatak da 1 tane.mi.alsam.sonra bir tane daha alirim ay bilemedim
Canım hayırlı olsun öncelikle. Ben valla kafayı yedim napıcam diye düşünmekten. En sonunda şöyle yaptım, odalarına iki tane büyüyen yatak ve dolap aldım. Yeni doğduklarında odalarında yatamayacakları için de iki tane minik ucuzlardan sallanan beşik alıcam şimdi mecbur küçük. Çünkü bi tane olursa birbirlerini bir süre sonra uyandırırlar. Odalarında yatabilecekleri zamana kadar yanımda yatırmam gerekiyor. Böyle bir çözüm buldum. Bebek arabası ile çok sonra alırım alırsam heralde düşünmüyorum. İki tane portbebe aldım şimdilik. Erkek kardeşlerim de ikizdi benim, annemle birlikte baktık hep geç doğdular biraz :) Onları hep portbebede taşıdık gayet de rahattı. Biberon ve emzikleri de ben de avent aldım. Bir de aklında olsun bi set aldım bebekler için , içinde burun aspiratörü, tırnak makası, parmak diş fırçası, saç fırçası, dijital ateş ölçer, normal makas var. 60 tl idi sanırım. O çok pratik geldi tek tek ne alsam diye düşünmektense bana.Mrb kizlar ilj kez bu grup a yazıyorum..bende nasipse ikiz annesi.olcam.simdiye.kadar hamdolsun.hersey.yolunda ins bundan sonra da oyle olur..en buyuk.korkum erken.dogumhepimiz vakti zamaninda saglikla.kucagimiza aliriz insallah..bebekler.icin nasil besik aldiniz veya almayi.dusunyosunuz.ben 2 tane park yatak düşünüyorum ama nasil mantikli mi bilemedim.ayni sekilde bebek arabasi konusunda fikriniz ne.ve ozellikle ikizler icin şart olan alinmasi.gerekli seyler ne fikir verir misiniz.biraz cok oldum ama ben henuz sadece kiyafet isini hallettim sayilir.gerisi.hep.duruyo.bir de biberon ve emzik aldim avent philips in set seklinde olandan..
Him evet canim haklisin.tesekkur ederimCanım hayırlı olsun öncelikle. Ben valla kafayı yedim napıcam diye düşünmekten. En sonunda şöyle yaptım, odalarına iki tane büyüyen yatak ve dolap aldım. Yeni doğduklarında odalarında yatamayacakları için de iki tane minik ucuzlardan sallanan beşik alıcam şimdi mecbur küçük. Çünkü bi tane olursa birbirlerini bir süre sonra uyandırırlar. Odalarında yatabilecekleri zamana kadar yanımda yatırmam gerekiyor. Böyle bir çözüm buldum. Bebek arabası ile çok sonra alırım alırsam heralde düşünmüyorum. İki tane portbebe aldım şimdilik. Erkek kardeşlerim de ikizdi benim, annemle birlikte baktık hep geç doğdular biraz :) Onları hep portbebede taşıdık gayet de rahattı. Biberon ve emzikleri de ben de avent aldım. Bir de aklında olsun bi set aldım bebekler için , içinde burun aspiratörü, tırnak makası, parmak diş fırçası, saç fırçası, dijital ateş ölçer, normal makas var. 60 tl idi sanırım. O çok pratik geldi tek tek ne alsam diye düşünmektense bana.
Him evet.mantikli cnimEninde sonunda iki tane alcaksın bence alırken indirim yaparlar iki tane aldığın için :) birini kurarsın zaten park yatağı kurmak 5 dk sürmüyor digerini kaldırırsın çanta şeklinde satılıyor saklaması kolay :)
Anlafim canim.evet haklisin.bende dedigin.model.bebek arabasini cok.beğenmiştim.hem kibar duruyo.kullanisli.duruyo.esim.icin de onemli.olan.mesele.arabanin bagajina katlaninca.sigmasi.Ben iki tane park yatak kullanacağım ınsallah. Kızımdan kraftin park yatağı kalmıştı aynisindan bir arkadaşta var onuda alicam. Park yatak rahat oluyor 1 yastan sonra öğretiyorum fermuari açmayi kendi geliyordu yanımıza sabahlari. Araba ise önlü arkalı olanlarda arkada olana haksizlik olur diye düşündüğüm icin hep yanyana baktım. Chicco nun arabasi fena degil ama ben britax römeri çok beğendim hatta alicam. Ikizlwrde en çok ihtiyaç olan bir diger seyse süt sağma makinesidir. Onuda lansinoh ikili alicam. Nette cok daha uygun mağazalarda pahali. Aklıma gelenler bunlar.
Çok teşekkür ederim canım inşallah sende kolay bı doğum geçirirsin,küvözze girmeden evinize gidersinizCanım ne mutlu sana, sana da bebeklerine de sağlık huzur diliyorum. Yazdın mı bulamadım kaç haftalık doğdular acaba? Bir de doğuma sancıyla mı gittin ki nasıl oldu da doğumun başladığını anladılar?
Valla ben iki tane almıştım kızımda birini kaynanama bıraktım biri kendi evimde uygun bşy aldım öyle pahalı deildi hepsi aynı işi görüyor zaten çok para vermeye gerek Yok ikiz nede olsa masraf bitmez :)Him evet.mantikli cnimkraft markasi.guzel biraz pahali.babymax da kraf on ürünü.imis.ve.fiyati.daha.uygun.arkadas.gidip magazada bakmis 339 tl babymax in besigi.aynisi.gittigidiyor da.249. Net den.siparis.vermis.bende.oyle.yapabilirim
Internette daha.ucuz.magazada.görüp.netten daha.uygun.fiyata.soparis vermek.mantikli
Çok teşekkür ederim canım inşallah sende kolay bı doğum geçirirsin,küvözze girmeden evinize gidersiniz
34 haftalık doğdular benimkiler
Sancı değil de bel ağrım vardı adet sancısı gibi.ilkin önemsemedim son günlerde olur diye meğerse doğum başlamış bı iki gün öyle geçti ama sonra dayanamadım ağrılara randevümüze 10 gün falan vardı.bi kontrol için gideyim dedim
Apar topar ameliyata alındım
Doğumun başladığını anlayamamışım.
Aslında benim ikinci doğumumBenim de sanirim en buyuk korkum dogumun basladigini anlayamamak:/
Bana genel anestezi yaptılarKızlar ikiz doğumlarda genel anestezi olmuyormu
İlla belden aşagısımı uyuşacak benim pskolojim kaldırmaz belden aşagı uyuşmayı düşünürken bile fenalaşıyorum
Ya kaç yazı okuduysam genel ikinci çıkacak bebek için zararlı diyor kafamı karıştırdıBana genel anestezi yaptılar
Sigara kullanıyormuyum diye sordular hayır deyince genel yaptılar bı bağlantı var mı bilmiyorum
Ama ben ameliyattan 5saat sonra ancak uyanabilmişim
Gözlerimi açtığımda tüm doktorlar hemşireler başımdaydı(
Bide ameliyat a girerken siz genel anestezi istiyorum derseniz öyle yapar
Korkmayın dua edin
Bana da hep anlattılar doğumda verilen narkozu bebek 7-8 ay atamıyor diyeYa kaç yazı okuduysam genel ikinci çıkacak bebek için zararlı diyor kafamı karıştırdı
Kızımda genel aldım ve çok sorunlu oldu uyanması falan baya kötüydü bi ara dikerken uyandım falan ... buna rağmen belden aşagı uyuştırma bana mantıksız geliyor korkuyorum tabi ögünleri görmek nasip olursa inş :)
Mşlh cnm kurtulmuşsunuz anne kızlar daha ne olsun:) en zor kısmı geçirmişsiniz küçük doğsunlar saglıklı olsunlar da :) ikiz olup küvezde kalmayan nadir kişiler var zaten ... darısı bizlere inş bebeklerimle eve geldiğim gün olsun istiyorum hemen :)Bana da hep anlattılar doğumda verilen narkozu bebek 7-8 ay atamıyor diye
Ama nasıl oluyor o bilmiyorumki yani atamadığı nasıl anlarım??
Benim ameliyat da ben uyanamamışım ama ikinci doğan da bı sorun yoktu ilk Doğana oksijen desteği verildi iki gün
Benimkiler çok küçük doğdular
Bı buçuk ve iki kilo
Kızlarım şimdi iyiler ama bı ay küvözde kaldılar kilolarını tamamladılar eve geldik
Canım ikiz bebek bakmak inanılmaz derecede zor ve anlatılamayacak kadar güzel birşeyMşlh cnm kurtulmuşsunuz anne kızlar daha ne olsun:) en zor kısmı geçirmişsiniz küçük doğsunlar saglıklı olsunlar da :) ikiz olup küvezde kalmayan nadir kişiler var zaten ... darısı bizlere inş bebeklerimle eve geldiğim gün olsun istiyorum hemen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?