- 14 Şubat 2017
- 133
- 115
- 23
- 35
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #5.801
Bu arada kızlar ilk etapta park yatak alıp onda yatıracağım diyenler vardı, çok alçak değil mi park yatakların zemini, ameliyat sonrası zor olmaz mı? Bir de onlar sallanabiliyor mu? Tekerlekliler mi? Birbirlerini uyandırmazlar mı minikler aynı yatakta olunca? Alan varsa bilgi verebilirse çok sevinirim.
Aynen benm de yok tecrübem :) 6 aydan sonra ayrı odada ve ayrı yataklarda yatırmak için çok erken olur dimiMerhaba ben almadim ama baktiklarimdan yola cikarak soyluyorum kademelileri var yuksege cikarabiliosun boylece egilmemis olursun sallananlarida var ayrica daha tecrubem olmadigi icin digerlerine yorum yapamiyorum birbirlerini uyandirirlarmi nasil olur :) heralde 6ay kadar beraber kalabilirler diye dusunuyorum
Tetenoz aşısının bebeklerle ilgisi yok rahat ol. Bende kizim 6 yaşında ona hamileyken 2 doz yaptirdim diye şimdi tek doz yapti ve baska yaptirmana gerek yok dediKızlar bir akıl verin tetanoz asisini ilk hamileligimde yaptırdım ve 5 doza tamamladim ömür boyu koruyucu olduğu söylendi.şimdi aşı kartımı bulamadığım için tekrar yapacaklarını yada imza verip kendi isteğimle yaptirmadigimi beyan edecekmisim.ben korunuyorumda bebeklerde korunuyormu onceki asidan iki doz vurulsammi tekrar bebekler icin bilemedim.
sağolasın canım yetişirler değil miÇok daha büyük fark olup da sağlıkla doğan ikizler biliyorum. Hiç sıkma canını sen anneleri, onlar yetişir birbirine :) Dualarım seninle ^.^
Hiç üzülme bak en önemlisi mental olarak sağlıklı olması kromozom bozukluğu olmasın ben 2200gr doğmuşum küçük olan çabukcak büyür.diğerleri bence en büyük problem yetişirler birbirlerinesağolasın canım yetişirler değil miinşallah.
Merhaba arkadaşlar, 2 gündür özellikle akşamları karnim çok sertleşiyor. Geriliyor böyle sanki çatlayacak gibi. Bir de oğlum solda kızım sagda. Kızın hareketlerini önceden özellikle sag tarafıma yatınca filan çok hissederdim simdi oğlanın hareketleri cok netken kızın hareketleri varla yok arasi hatta emin olamıyorum. Biraz aşağıda duruyor o. Salı günü kontrolüm var ama benim gibi, birinin hareketini cok net hisseden hatta dışarıdan gören ama diğerinin hareketlerini az hisseden var mi? Çoğu zaman da vajinami tekmeliyor gibi hissediyordum kizi...iki gündür onu da yapmıyor...
Canim ben de vajinama dogru hareketini cok hissediyordum oglumun. Bir de cok fazla sertlesmeye başlamıştı son gunlerde. Sertlesme gerilme sanciya isaret ediyormus doktorunla bir konus derim. Benim cok az kanamam gelince nst ye soktu oyle öğrendik 2 aksam yatirip haplar ve serum verdi çıktım evde yatiyorum sürekli simdi. Korkma ama engelleniyor sadece erken anlamakta fayda var
Canım o zamanlarda benimde kilo açılmaya başladı ama iki haftada bir kontrole gittim beslenmeye dikkat ettim kilo farkı hep oldu ama alması yeterli her hafta 100 gr alsa yeter dedi. Seninde düzelir merak etme. Doktoru dinle beslenmeye dikkat et. Benim 30 haftada çok yaklaşmıştı kiloları ama yine dün sancı başladı hastaneye yattım biri çok öne geçti biri 1900 küçük 1300 de kaldı. Ciğer geliştirici progestan iğne serum biraz azalttık. Büyük olan aşağı indi o yüzden biraz erken olcak sanırımOff off kızlar. Dayanamadım doktoruma gittim sabah. Bebeklerimden birinin çok yavaşladı büyümesi 630 gr. Diğeri 750 gr. Araları açıldı çok endişeliyim. Büyük olanın suyu da fazla. Pazartesi perinatalogu göreceğiz. Tek kese ikizlerinde görünüyor bu riskler dedi doktor. Canım çok sıkıldı. İnşallah küçük olan ötekine yetişir.
Evet canim senin yazdıklarını takip etmiştim. Öncelikle cok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasin. Bende kanama yok ama dedigin gibi sertleşme ve gerilme var. Hatta senin durumun hep aklımda olduğundan acaba bende de mi sancı var diye düşünmedim değil. Ama sabahları acayip rahatim hiçbir şeyim yok gibi, böyle gerilme yok hafiflemiş gibiyim. Akşamları her an patlayacak gibiyim. Yarin da böyle olursa doktorumu arayıp anlatacağım durumu. Cevabin için teşekkür ederim.
Hiç takma hareketi az hissetme durumunu. Alttaki bebekler daha az hissedilirmiş. Benim de erkek olan bebeğim vajina kısmında gibi çok çok minik hareketler hissediyorum o da seyrek. Ama kız yukarda olduğu için ordaki deri yapısından da kaynaklı sanırım bildiğin dışardan görebiliyorum artık eli mi ayağı mı neresiyse. Şükür sağlıklı çıkıyor ikisi de kontrollerde.Merhaba arkadaşlar, 2 gündür özellikle akşamları karnim çok sertleşiyor. Geriliyor böyle sanki çatlayacak gibi. Bir de oğlum solda kızım sagda. Kızın hareketlerini önceden özellikle sag tarafıma yatınca filan çok hissederdim simdi oğlanın hareketleri cok netken kızın hareketleri varla yok arasi hatta emin olamıyorum. Biraz aşağıda duruyor o. Salı günü kontrolüm var ama benim gibi, birinin hareketini cok net hisseden hatta dışarıdan gören ama diğerinin hareketlerini az hisseden var mi? Çoğu zaman da vajinami tekmeliyor gibi hissediyordum kizi...iki gündür onu da yapmıyor...
Karpal tünel sendromu canım o benim kızımda olmuştu.tuzlu yiyorsan azalt canım.hamileliğin ardından kayboluyorEllerim uyuşuyor benim ya. Sinir sıkışması olabilir diyor nette. Var mı yaşayan? Özellikle orta ve yüzük parmaklarımda var uyuşma.
İnşallah kaybolur canım ya, çok etkiliyor kalem filan tutamıyorum özel ders veriyorum zor oluyor. Çok önemli bi şey değilse rahatladım biraz.Karpal tünel sendromu canım o benim kızımda olmuştu.tuzlu yiyorsan azalt canım.hamileliğin ardından kayboluyor
Canım o dedigin bendede oluyor sabah hicbisey yok ama aksam sertleşiyor. Doktoruma sordum ritmik olmadığı surece normal dedi. Rahim kendini bu yalancı kasilmalarla doğuma hazırlarmış. Birde tüm günün yorgunluğu böyle belli ediyor kendini. Ben ne zaman dışarı çıksam aksamki kasilmalarim daha fazla oluyor. Magnezyum destegi alıyorum günde iki kez, progestan 200 luk içiyorum her sabah,3 günde birde igne olarak progestan 50 lik yapıyorum. Allaha emanet artık. Sende yine bir doktoruna danış ama çok ta panik olma.Evet canim senin yazdıklarını takip etmiştim. Öncelikle cok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasin. Bende kanama yok ama dedigin gibi sertleşme ve gerilme var. Hatta senin durumun hep aklımda olduğundan acaba bende de mi sancı var diye düşünmedim değil. Ama sabahları acayip rahatim hiçbir şeyim yok gibi, böyle gerilme yok hafiflemiş gibiyim. Akşamları her an patlayacak gibiyim. Yarin da böyle olursa doktorumu arayıp anlatacağım durumu. Cevabin için teşekkür ederim.
Yok önemli değil bilekteki damarlar daralıyor ondan oluyor dr.sorarsın belki bi çaresi vardır.İnşallah kaybolur canım ya, çok etkiliyor kalem filan tutamıyorum özel ders veriyorum zor oluyor. Çok önemli bi şey değilse rahatladım biraz.
Merhaba , Progestan 200 lük baş dönmesi yapıyor mu sizde bana yeni yazdı dr ama resmen bayılıyorum sabah- akşam içmem lazım iğnesini mi istesem Acaba yaCanım o dedigin bendede oluyor sabah hicbisey yok ama aksam sertleşiyor. Doktoruma sordum ritmik olmadığı surece normal dedi. Rahim kendini bu yalancı kasilmalarla doğuma hazırlarmış. Birde tüm günün yorgunluğu böyle belli ediyor kendini. Ben ne zaman dışarı çıksam aksamki kasilmalarim daha fazla oluyor. Magnezyum destegi alıyorum günde iki kez, progestan 200 luk içiyorum her sabah,3 günde birde igne olarak progestan 50 lik yapıyorum. Allaha emanet artık. Sende yine bir doktoruna danış ama çok ta panik olma.
Baş dönmesi bulantı ve uyku malesef yapıyor ama igneside kalçayı mahvediyor. Çok gena beze oluyor yani tavsiye etmem. Biraz dişini sık az kalmış maşallah. Inanki popondaki acı daha kötü: (Merhaba , Progestan 200 lük baş dönmesi yapıyor mu sizde bana yeni yazdı dr ama resmen bayılıyorum sabah- akşam içmem lazım iğnesini mi istesem Acaba ya
Canım senin de tek kese ikizleri miydi? Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebişlerini. Yakınlaştın mutlu sona. Darısı bizlerin başına.Canım o zamanlarda benimde kilo açılmaya başladı ama iki haftada bir kontrole gittim beslenmeye dikkat ettim kilo farkı hep oldu ama alması yeterli her hafta 100 gr alsa yeter dedi. Seninde düzelir merak etme. Doktoru dinle beslenmeye dikkat et. Benim 30 haftada çok yaklaşmıştı kiloları ama yine dün sancı başladı hastaneye yattım biri çok öne geçti biri 1900 küçük 1300 de kaldı. Ciğer geliştirici progestan iğne serum biraz azalttık. Büyük olan aşağı indi o yüzden biraz erken olcak sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?