- 3 Mart 2015
- 16.101
- 34.142
- 598
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #5.821
Kartal tünel sendromu olabilir mi doktoruna bir sorsan?Ellerim uyuşuyor benim ya. Sinir sıkışması olabilir diyor nette. Var mı yaşayan? Özellikle orta ve yüzük parmaklarımda var uyuşma.
Ritmik derken? Benim her akşam davul gibi sertleşiyor.Canım o dedigin bendede oluyor sabah hicbisey yok ama aksam sertleşiyor. Doktoruma sordum ritmik olmadığı surece normal dedi. Rahim kendini bu yalancı kasilmalarla doğuma hazırlarmış. Birde tüm günün yorgunluğu böyle belli ediyor kendini. Ben ne zaman dışarı çıksam aksamki kasilmalarim daha fazla oluyor. Magnezyum destegi alıyorum günde iki kez, progestan 200 luk içiyorum her sabah,3 günde birde igne olarak progestan 50 lik yapıyorum. Allaha emanet artık. Sende yine bir doktoruna danış ama çok ta panik olma.
Evet öyle bi şey sanırım canım soracağım bi dahaki randevumda bakalım.Kartal tünel sendromu olabilir mi doktoruna bir sorsan?
Yani belirli aralıklarla baslayan ve gitgide sıklaşan ağrılar. Saatte bir falan gibi. Sertleşme ne kadar sürüyor mesela oda önemli. Cok ağrılı mi oluyorRitmik derken? Benim her akşam davul gibi sertleşiyor.
Kartal yazmışım karpal olacak :))Evet öyle bi şey sanırım canım soracağım bi dahaki randevumda bakalım.
Sertleşiyor akşam altı gibi nefes bile alamıyorum bazen yana yatıp kalıyorum öyle. Sabaha iniyor.Yani belirli aralıklarla baslayan ve gitgide sıklaşan ağrılar. Saatte bir falan gibi. Sertleşme ne kadar sürüyor mesela oda önemli. Cok ağrılı mi oluyor
Ne kadar uzun bir süre benim sertleşiyor ama 30 saniye sürmüyor normale dönmesi. Belki hicbisey yoktur ama sen en kisa zamanda doktorunla görüş bence. Çünkü ilk defa böyle bisey duyuyorum. Bebekler en çok aksam ama senin tam tersi kaskatı kesiliyor. Dedigim gibi belki hicbisey yoktur ama ihmal etme yinedeSertleşiyor akşam altı gibi nefes bile alamıyorum bazen yana yatıp kalıyorum öyle. Sabaha iniyor.
Evet tek kese canım o yüzden kilo farkı olabiliyor doktor fark olsada yeterki her hafta alsın diyor. Bende sertleşme ve bebeklerin biri bi tarafa diğeri bi tarafa sürekli gerilmeye başlamıştı ondan gittim doktora içerde sancı çıktı. Sende bi sor doktora her ihtimale karşıCanım senin de tek kese ikizleri miydi? Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebişlerini. Yakınlaştın mutlu sona. Darısı bizlerin başına.
Hiç takma hareketi az hissetme durumunu. Alttaki bebekler daha az hissedilirmiş. Benim de erkek olan bebeğim vajina kısmında gibi çok çok minik hareketler hissediyorum o da seyrek. Ama kız yukarda olduğu için ordaki deri yapısından da kaynaklı sanırım bildiğin dışardan görebiliyorum artık eli mi ayağı mı neresiyse. Şükür sağlıklı çıkıyor ikisi de kontrollerde.
Canım o dedigin bendede oluyor sabah hicbisey yok ama aksam sertleşiyor. Doktoruma sordum ritmik olmadığı surece normal dedi. Rahim kendini bu yalancı kasilmalarla doğuma hazırlarmış. Birde tüm günün yorgunluğu böyle belli ediyor kendini. Ben ne zaman dışarı çıksam aksamki kasilmalarim daha fazla oluyor. Magnezyum destegi alıyorum günde iki kez, progestan 200 luk içiyorum her sabah,3 günde birde igne olarak progestan 50 lik yapıyorum. Allaha emanet artık. Sende yine bir doktoruna danış ama çok ta panik olma.
Kaşınma bende de var çok ya, hiç de aklıma gelip doktoruma söylemedim, önemli bi şey olabiliyormuş demek kiSanırım bu haftalarda herkes hemen hemen aynı şeyleri yaşıyor. Dün gece yattığımda minik minik sağdakinden hareketler hissettim. Ufacık bir pıtırtı bizi nasıl rahatlatıyor. Şu an karnım çok rahat dediğiniz gibi ama akşama mutlaka sertleşir. Bir de sanırım yemek yiyoruz, yürüyüp biraz yoruluyoruz bunlar hep etkiliyor. Hayırlısı ile şu 37-38. haftalarımızı bir görsek...Ben de haftalık progestan iğne vurunuyordum. Doktor 28. haftada bırakacaksın dedi. Bakalım Salı günü devam mı diyecek yoksa tamam mı. Bu arada bende gebelik kolestazı çıktı. Kaşın kaşın ölüyordum. 3 hafta önce dahiliyeye gittim karaciğer değerlerim (alt, ast) yükselmiş, safra görevini yapmıyormuş. Ursafolk diye bir ilaç verdi. Şu an biraz daha rahatım. Hem dahiliyeci hem de kendi doktorum bebeklere bu durum etki etmez ama sen dayanamazsan erken doğum olabilir dediler. Bu nedenle beslenmenize çok dikkat edin. Genetik faktörler önemli ama aşırı kırmızı et, et suyu vs. tüketmeyin.
Merhaba benimde aynı şikayetler var karnım top gibi geriliyor du son gunlerde bebekler geriyor zannediyordum kasırlarım müthiş geriliyor ve acıyordu haftalar hemen hemen aynı cuma kontrolde nst istedi Dr ve sanci çıktı ilaca başladım bebek diye düşünüp ihmal etmeyin ne olur ne olmaz.bende bebeklerin alttakini daha az hissediyorum bakıyorum da hep aynı şeyleri yaşıyoruz he bide şeker çıktı bunların üstüne.şu zaman biran önce geçsin istiyorum artık. Sağlıklı bir şekilde doguralim bebeklerimizi herşeye değecek te ikiz gerçekten sıkıntılı bir sürec Rabbim hepimizin yardımcısı olsunSanırım bu haftalarda herkes hemen hemen aynı şeyleri yaşıyor. Dün gece yattığımda minik minik sağdakinden hareketler hissettim. Ufacık bir pıtırtı bizi nasıl rahatlatıyor. Şu an karnım çok rahat dediğiniz gibi ama akşama mutlaka sertleşir. Bir de sanırım yemek yiyoruz, yürüyüp biraz yoruluyoruz bunlar hep etkiliyor. Hayırlısı ile şu 37-38. haftalarımızı bir görsek...Ben de haftalık progestan iğne vurunuyordum. Doktor 28. haftada bırakacaksın dedi. Bakalım Salı günü devam mı diyecek yoksa tamam mı. Bu arada bende gebelik kolestazı çıktı. Kaşın kaşın ölüyordum. 3 hafta önce dahiliyeye gittim karaciğer değerlerim (alt, ast) yükselmiş, safra görevini yapmıyormuş. Ursafolk diye bir ilaç verdi. Şu an biraz daha rahatım. Hem dahiliyeci hem de kendi doktorum bebeklere bu durum etki etmez ama sen dayanamazsan erken doğum olabilir dediler. Bu nedenle beslenmenize çok dikkat edin. Genetik faktörler önemli ama aşırı kırmızı et, et suyu vs. tüketmeyin.
Odalarına nasıl bişeyler alacaksınız okadar kararsızım ki buyuyenler odaya sığmıyor ikeanın sandvik modelinden mi alsam diyorum ama sallanan beşik al diyorlar bende onları istemiyorum bu sandvik modelinin korkuluğu çıkıyor 3 -4 yaşına kadar kullanırlar diyorumEki Görüntüle 1955259
Kızlar ben yatakodasına koymak için böyle birşey almayı düşünüyorum yer tasarrufu sağlamak adına. 5- 6 ay kullanırım sonra beşikleri söküp oyun parkı olarak kullanırım. Bebeklere oda yapacağım zaten ama 5- 6 ay yanımda yatırmak istiyorum.
Merhaba, progestan ağızdan alınınca çok ciddi baş dönmesi, bulantı vs. yapıyor. Gebeliğin başında ben de kullandım. Sonra hem yan etkileri azalsın diye hem de daha etkili oluyor diye doktor vajinal kullanmamı istedi. O zamandan beri vajinal alıyorum çok rahatım. Danış istersen doktoruna vajinal kullanabilir miyim diye. Fitil filan değil aynı hapı vajinadan alıyorsun sadece.Merhaba , Progestan 200 lük baş dönmesi yapıyor mu sizde bana yeni yazdı dr ama resmen bayılıyorum sabah- akşam içmem lazım iğnesini mi istesem Acaba ya
Benim odam da çok küçük ama iki büyüyen bir de gardrop sığdı odamıza. Şimdi de kendi yatak odama belirli bir süre yatmaları için bi tane portatif beşik alacağım odalarında yalnız yatamayacakları için.Odalarına nasıl bişeyler alacaksınız okadar kararsızım ki buyuyenler odaya sığmıyor ikeanın sandvik modelinden mi alsam diyorum ama sallanan beşik al diyorlar bende onları istemiyorum bu sandvik modelinin korkuluğu çıkıyor 3 -4 yaşına kadar kullanırlar diyorum
Canım iyi sabretmişsin ben bütün alışveriş yıkama ve ütüleme işlerini bitirdim 25. Haftaya kadar. Bence sende basla bir yerden artık ve bence ilk baslayacagin yer kendi pijama takımın,terliğin ve sabahligin olmalı diye düşünüyorum yani erken gelseler Allah korusun onlar için sadece bez yeterli ama bizim için gecelikler sart. Ben e bebekte indirimden 3 aylik bez stoğu yaptim bile. Aaa bu arada bebek suslerini de kendimiz yaptık eşimle el emegi olsun diye. 2 şer tane prematüre takim aldim gerisi hastane çıkışı boyu yaklaşık 6 takim falan aldim. Battaniye çok ihtiyac olmustu kızımda bunlarda da bol bol aldim. Çitli badileri ebebekte çok uygundu onlardan aldim ama gerçketen güzelmiş yıkandı hicbisey olmadi. Onlardanda ilk etapta kaka işi olur pislenir diye yanılmıyorsam 6-7 tane aldim herbirine.Şu alışveriş işini hiç yapamayakmisim gibi ya bi park yatak alayım diyorum yanimda yatatacaklar zaten ilk zaman doğsun lar odalarını sonra halledeyim ev boyanmadi hamileligimden dolayı odalarıda boyanır yazın temiz temiz kurarim görmeden almakta istemiyorum,ikişer hastane çıkışı alıp koymalı her ihtimale karşı hiç bir hazirligim yok hastane çantasında hazirlamak gerek bir yerden başlamalı ama nerden
Evet canım benim öyleydi. Bak söyle artti transferin 9. Günü ilk baktirdigim: 209-450-750-1650 ve ikiz maşallah. Allah seninde gönlüne göre versin.Bhcg değerleriniz nasıldı başlarda. Normal 2 kat olup ikiz yaşayan var mi
Ben yaşadım canım ilk değer 356ydı.2 gün sonra 700 oldu.5 haftada tek kese vardı 7.haftada ikiz olduğunu öğrendikBhcg değerleriniz nasıldı başlarda. Normal 2 kat olup ikiz yaşayan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?