2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Kızlar birşey soracağım bebeklere ciğer geliştirici iğne yapıyorlar ya onu nasıl yapıyorlar? Bizemi yapıyorlar bebekleremi?
Bize yapıyorlar canım bebeklerin ciğerleri için. Ben bugün oldum, kalçadan ikişer doz bi sabah bi akşam. Hiç acısı sızısı yok.

Maşallah ne güzel haberler kacinci haftaydi sizin? Herkese guzel haberler hayırlı dogumlar nasip olsun ins.
Amin hepimizin inşallah. 32. haftanın ortalarındayız biz şimdi. Herkese dua ediyorum tanıdığım tanımadığım, herkese ve bebeklerine sağlık inşallah...

Bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Bebeklerimiz normal gebeliğe göre erken doğacaklar haliyle. Bu yüzden ben her gelenin ( kendi teyzelerim, ananem vs. ) kucağına alması taraftarı değilim, erken doğmasa bile yeni doğmuş bebekler çok açık oluyor mikroba her şeye, bunu çıtlattığımda da herkes tavır takınıyor küsüyor. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama akşam olup herkes evine çekildiğinde biz baş başa kalacağız bebeklerimizle ve biz uğraşacağız. Henüz çok küçük olacaklar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Doğru bi yaklaşım mı, doğruysa da ne kadar süre bu şekilde davranmamız doğru olur?

Ben dedign sekilde yaptim canim ve herkes tavir alip kustu. Ama yapcak bisey yok kucaga alistirmamak icin yaptm ben sonucta ben bakiyorum onlara gece.ikiside kucak istyn bebekler olursa naparim ben. Sonuc olarak herkes küs ve kucaga alcak kimse olmadigi icinde etrafta tavrm hala devm ediyor :)

Valla mşlh kızım doğduğunda kucaktan kucağa gezdi kimseye anlatamıyorsun zaten bizim ev 3 ay ana baba günü gibi kalabalık oluyor valla lohusa depresyonu sırf bu kalabalık yüzünden oluyor insana .. şimdiden ben nasıl olcak öğünler diye strese girdim kaynanamlar kesin bize yerleşir iki bebek bide kızım var bakamazsın diye ... neyapacagımı bende bilmiyorum haftada 1 görmeye tahammül edemediğim insanlar bizde yatılı kalırsa neyaparım bilmem .. bi sağlıkla dogurayım umarım korktugum gibi olmaz hiçbirşey

canım bende senin gibi düsünüyorum zaten erken dogacaklar mikrop kapmaya çok müsaitler hastane hastane dolaşmaktansa varsın küssünler bizlere aslında kendileri düsünmeleri lazım yengeminde ikizleri oldu 34.haftada dogdular gelen giden kucagına aldı hastanefen çıkamadılar ben simdiden söylüyorumda kaynanamlara burda kucagına vermezsen bebekleri ayıp olur diyip duruyor napcaz bilmiyorum herkes aynı durumda galiba

Benim kızım 31 haftalık dogmuştu, odasına ben annem eşim dışında 6 ay boyunca kimse girmedi misafir de kabul etmedim cok şükür hastalanmadı. Doktor söyledi derseniz kimse aşamıyo sınırları. İnşallah 36. hafta ve sonrasında dogum yaparız da herkese açık olur bebeklerimiz.

Bende aynı fikirdeyim canım hatta şimdiden karar aldik eşimle normal bebek kilosuna gelene kadar misafir kabul etmeyi düşünmüyoruz. Evdekilerde zaten almaz söylediğimde gelen olsa bile bebek çıkarmayacagiz . Normal doğan çocuklarda da tavrım farklı değildi küsen küssün hasta olurlarsa üzülen biz ceken bebeklerimiz olacak.

Ya en güzelini yapmışsın. Ben de o şekilde davranma taraftarıyım ama şu küslükler sinir ediyor insanı. Hemen ay bi senin çocuğun var sanki moduna giriyor insanlar. -_-

Sorma bu durum çok can sıkıcı olmaya başladı canım. Bak örneği de varmış senin çevrende ben de çok duydum. Zorla alacak değiller yanlarına bile sokmamak lazım en azından iki ayları dolana kadar bence. Direkt nefes, kıyafetlerdeki sokak tozları vs enfeksiyon.

Aynen canım haklısın doktor söyledi demeyi düşünüyorum ben de. İnşallah dediğin gibi beklerler bebekler ama her ihtimale karşın önlemimizi almak zorundayız. Sen en güzelini yapmışsın. Benim teyzemler halamlar bütün akrabalar çok çok yakın oturuyorlar evime gelirken haber veren olmaz sanmıyorum, kabul edemiyorum deme lüksüm yok yani. Onun dışında salonum hariç diğer odalarım güneş almadığı için beşiklerini salona koymak zorunda kaldım, gelen geçenin direkt gözü önünde. İlk zamanlar güneş mi mikrop mu ama, ben de geri yaşıyacağım yatak odama beşikleri. Kimse yokken salona getirip güneş aldırırım bebeklere napim.

Canım aynen öyle. Çok sevindim benim gibi düşünenlerimiz olduğuna, o kadar çok tepki aldım ki çevremden artık bu psikolojiyle ben mi abartıyorum ya filan demeye başlamıştım. İnsanlar çok simir bozucu, böyle söylediğim zaman ay biz de çocuk büyüttük, herkes de aldı kucağına sevdi, yanlarında sigara bile içildi (ben şok), hiç bi şey de olmadı, amma pimpiriklisin vs. laflarını diziyorlar. Artık iyice sinir oldum ve tartışmaya varıyor bu konu her seferinde. Siz öyle büyütmüşsünüz ben böyle büyüteceğim, kimse kusura bakmasın deyip resti çektim en son. Ben ve bebeklerimin düzeni sağlığı bozulacağına, insanlarla aram bozulsun napim yani.

Ya en güzelini yapmışsın. Ben de o şekilde davranma taraftarıyım ama şu küslükler sinir ediyor insanı. Hemen ay bi senin çocuğun var sanki moduna giriyor insanlar. -_-
Valla canım bırak küssünler hiç sinir olma. Benim kızım 38 de doğmasına rağmen kucağa vermedim ve maşallah o kadar güzel düzen kurdukki beni hic zorlamadi. Ikizlerde şimdiden başladım söylemeye zaten. Çok ozen istiyormuş çabuk mikrop kapılıyormuş, baslarda kalabalığa sokmamalıymışız falan diye söylüyorum. Hele ki sigara içen biri birak kucağına almayı odasına dahi giremez. Taşımak ne kadar zorsa bebekleri sağlıkla büyütmekte bir okadar zor. Kimse çocuklarımızdan daha degerli değil. Kırılacak alınacak demeden söylemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…