- 15 Ağustos 2016
- 623
- 598
- 23
- 36
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #6.701
Evet doğru canım. En kötüsü de şu an gündüz bebeklerime ameliyatım iyileşene kadar bakabilecek tek kişi annem ve kendisi sigara içmesinin yanında ısrarla doğduklarında evin balkonunda içerim diye tutturuyor. Gelme dedim böyle yapacaksan. Üzerinde o kokuyla nasıl vereyim dedim çocukları sana. Ne zor işmiş herkesin anlayışsız olmasıValla canım bırak küssünler hiç sinir olma. Benim kızım 38 de doğmasına rağmen kucağa vermedim ve maşallah o kadar güzel düzen kurdukki beni hic zorlamadi. Ikizlerde şimdiden başladım söylemeye zaten. Çok ozen istiyormuş çabuk mikrop kapılıyormuş, baslarda kalabalığa sokmamalıymışız falan diye söylüyorum. Hele ki sigara içen biri birak kucağına almayı odasına dahi giremez. Taşımak ne kadar zorsa bebekleri sağlıkla büyütmekte bir okadar zor. Kimse çocuklarımızdan daha degerli değil. Kırılacak alınacak demeden söylemek lazım.
Bana sordun sanırım canım şuanda 18.haftadayızTşk ederim canım senin kaç aylık şu an
Ay bak simdi daha çok üzüldüm annen tabi gelmese olmaz. Benim kizim daha on günlükken o kadar ozenmemize ragmen astım öksürüğü gibi bir öksürüğe yakalandi ve doktorun tek söylediği ya evde sigara icen biri var yada içip gelmiş biri kucagina almış bunu. Ve o öksürük çok zorladi onu. Suan 6 yaşında ve yine sigara icen birinin evine gitsek ayni sekilde başlıyor hiriltilari. Valla annenle daha ciddi konuş Allah yardımcın olsun simdidenEvet doğru canım. En kötüsü de şu an gündüz bebeklerime ameliyatım iyileşene kadar bakabilecek tek kişi annem ve kendisi sigara içmesinin yanında ısrarla doğduklarında evin balkonunda içerim diye tutturuyor. Gelme dedim böyle yapacaksan. Üzerinde o kokuyla nasıl vereyim dedim çocukları sana. Ne zor işmiş herkesin anlayışsız olması
Yavrucuğa üzüldüm kızına dikkat etmenize rağmen bak çocuk kıyamam öksürüklerden çekmiş. Konuşcam annemle tekrardan kırmak da istemiyorum ama napalım bi yolunu bulucam artık kuzumAy bak simdi daha çok üzüldüm annen tabi gelmese olmaz. Benim kizim daha on günlükken o kadar ozenmemize ragmen astım öksürüğü gibi bir öksürüğe yakalandi ve doktorun tek söylediği ya evde sigara icen biri var yada içip gelmiş biri kucagina almış bunu. Ve o öksürük çok zorladi onu. Suan 6 yaşında ve yine sigara icen birinin evine gitsek ayni sekilde başlıyor hiriltilari. Valla annenle daha ciddi konuş Allah yardımcın olsun simdiden
örnekleri çok ama anlayan insan yok çevremde bakalım nasıl bir sürec izliyecek biziSorma bu durum çok can sıkıcı olmaya başladı canım. Bak örneği de varmış senin çevrende ben de çok duydum. Zorla alacak değiller yanlarına bile sokmamak lazım en azından iki ayları dolana kadar bence. Direkt nefes, kıyafetlerdeki sokak tozları vs enfeksiyon.
Aynen canım haklısın doktor söyledi demeyi düşünüyorum ben de. İnşallah dediğin gibi beklerler bebekler ama her ihtimale karşın önlemimizi almak zorundayız. Sen en güzelini yapmışsın. Benim teyzemler halamlar bütün akrabalar çok çok yakın oturuyorlar evime gelirken haber veren olmaz sanmıyorum, kabul edemiyorum deme lüksüm yok yani. Onun dışında salonum hariç diğer odalarım güneş almadığı için beşiklerini salona koymak zorunda kaldım, gelen geçenin direkt gözü önünde. İlk zamanlar güneş mi mikrop mu ama, ben de geri yaşıyacağım yatak odama beşikleri. Kimse yokken salona getirip güneş aldırırım bebeklere napim.
Canım aynen öyle. Çok sevindim benim gibi düşünenlerimiz olduğuna, o kadar çok tepki aldım ki çevremden artık bu psikolojiyle ben mi abartıyorum ya filan demeye başlamıştım. İnsanlar çok simir bozucu, böyle söylediğim zaman ay biz de çocuk büyüttük, herkes de aldı kucağına sevdi, yanlarında sigara bile içildi (ben şok), hiç bi şey de olmadı, amma pimpiriklisin vs. laflarını diziyorlar. Artık iyice sinir oldum ve tartışmaya varıyor bu konu her seferinde. Siz öyle büyütmüşsünüz ben böyle büyüteceğim, kimse kusura bakmasın deyip resti çektim en son. Ben ve bebeklerimin düzeni sağlığı bozulacağına, insanlarla aram bozulsun napim yani.
Al bendende o kadar :) gören doğum yakın sanıyor. Bende kollar bacaklar normal göbek maşallah. Hele bazısı ay bu dahabne kadar büyüyecek yakında dogar demiyor mu inan elime bir sopa alıp dövesim geliyor.Göbekleriniz ne alemde güzel anneler anne adayları :) Benimki aldı başını gitti. Bana çok büyük gelmiyor ama vücudumun diğer yerleri bacaklar kollar vs çok kilo almadığı için sivri bir göbek çok dikkat çekiyor sanırım. Dışarı çıktığımda, kontrollere gittiğimde filan insanlar dönüp bi daha bakıyor karnıma ve sinir bozucu bi şey. Hatta dün kontrolümüz vardı, bizden önde muayenehaneye giren çift doktora sormuş hemen, dışarda bekleyen kadının kaç aylık diye. Doktor da sen onunla bir tutma kendini o ikiz taşıyor demiş
Kaçıncı haftalarda ne kadar büyüdü göbekleriniz?
Benim haftam sizin kadar ileride değil ama bana bakanda ne ikiz mi nereye saklıyorsun sen bebekleri diyor.malum kilon var ya hiç anlaşılmıyor diyorlar.ne kibar insanlarımız var değil mi?dün minibüste bir allahın kulu yer vermedi.kızımda oğlumda kafa kafaya vermişler bu hafta yine ayaklar aşağıda.kabızlıkta rahat ettim biraz.ama 30 31 gibi göbek daha belirgin olacak herhaldeAl bendende o kadar :) gören doğum yakın sanıyor. Bende kollar bacaklar normal göbek maşallah. Hele bazısı ay bu dahabne kadar büyüyecek yakında dogar demiyor mu inan elime bir sopa alıp dövesim geliyor.
canım kac aydan sonra büyüdü göbegin benim 5 aylık ama fazla yok komsunun 3.5 aylık göbegi var kayınvalide onun seninkinden büyuk ikiz olmasına ragmen dedi sinir oldum kiloluda degilimGöbekleriniz ne alemde güzel anneler anne adayları :) Benimki aldı başını gitti. Bana çok büyük gelmiyor ama vücudumun diğer yerleri bacaklar kollar vs çok kilo almadığı için sivri bir göbek çok dikkat çekiyor sanırım. Dışarı çıktığımda, kontrollere gittiğimde filan insanlar dönüp bi daha bakıyor karnıma ve sinir bozucu bi şey. Hatta dün kontrolümüz vardı, bizden önde muayenehaneye giren çift doktora sormuş hemen, dışarda bekleyen kadının kaç aylık diye. Doktor da sen onunla bir tutma kendini o ikiz taşıyor demiş
benimki de büyük ben de başka yerden almadım hiç, iç çamaşırımın sütyenimin numarası değişmedi. göbek önde gidiyoruz bakalım :))Göbekleriniz ne alemde güzel anneler anne adayları :) Benimki aldı başını gitti. Bana çok büyük gelmiyor ama vücudumun diğer yerleri bacaklar kollar vs çok kilo almadığı için sivri bir göbek çok dikkat çekiyor sanırım. Dışarı çıktığımda, kontrollere gittiğimde filan insanlar dönüp bi daha bakıyor karnıma ve sinir bozucu bi şey. Hatta dün kontrolümüz vardı, bizden önde muayenehaneye giren çift doktora sormuş hemen, dışarda bekleyen kadının kaç aylık diye. Doktor da sen onunla bir tutma kendini o ikiz taşıyor demiş
Göbekleriniz ne alemde güzel anneler anne adayları :) Benimki aldı başını gitti. Bana çok büyük gelmiyor ama vücudumun diğer yerleri bacaklar kollar vs çok kilo almadığı için sivri bir göbek çok dikkat çekiyor sanırım. Dışarı çıktığımda, kontrollere gittiğimde filan insanlar dönüp bi daha bakıyor karnıma ve sinir bozucu bi şey. Hatta dün kontrolümüz vardı, bizden önde muayenehaneye giren çift doktora sormuş hemen, dışarda bekleyen kadının kaç aylık diye. Doktor da sen onunla bir tutma kendini o ikiz taşıyor demiş
Kizlar cok uzgunum
Kendime cok kizginim su an,yazmak istedim.
Yazacaklarimdan dolayi oncelikle ozur dilerim6ay boyunca ne ben ne esim cinsel anlamda bi yakinlasmaya girmedik,hep lekelerim oldugu icin korkuyorduk zaten dr da 5aya kadar da hep iliski yasak dedi.Neyse gecen aydan beri bi lekem yoktu,dr da yasak demeyince, dun bisey yaptik ve kanamam var.Dr um bugun yok yrn gidicem tmm ama teselli istiyorum bebek oyle hemen ölecek dusecek kadar kapida olmaz bildigim..Birlesme de afedersiniz tam anlamiyla olmadi ve uzun sürmedi en fazla 2dk. Ama zorlandim acaba zorlandim diye mi oldu diyorum.. off cok kotuyum.Bu kadar bekle bekle son 2ay kala kalk boyle bisey yap.Ki hic de istekle olmuyor sadece esime karsi vicdan yaptim bian ben teklif ettim adamcagiz degil. Altta olan bebisime zarar mi geldi diyorum ama dr alttan muayene ederken bazen soruyordum bisey olmasin bebeklere,hayir rahim agzinda degillerki plesantanin icinde rahimdeler diyordu..bn mi kendimi kandiriyorum su an
Al bendende o kadar :) gören doğum yakın sanıyor. Bende kollar bacaklar normal göbek maşallah. Hele bazısı ay bu dahabne kadar büyüyecek yakında dogar demiyor mu inan elime bir sopa alıp dövesim geliyor.
Canım senin haftalarında ben de öyleydim. Birden coştu benimkiler. Yer vermez o düşüncesiz dangozlar biliyorum >:/ Diyeceksin aslında direkt hamileyim oturabilir miyim diye birisine. Benim yapmışlığım varBenim haftam sizin kadar ileride değil ama bana bakanda ne ikiz mi nereye saklıyorsun sen bebekleri diyor.malum kilon var ya hiç anlaşılmıyor diyorlar.ne kibar insanlarımız var değil mi?dün minibüste bir allahın kulu yer vermedi.kızımda oğlumda kafa kafaya vermişler bu hafta yine ayaklar aşağıda.kabızlıkta rahat ettim biraz.ama 30 31 gibi göbek daha belirgin olacak herhalde
Canım benim son 7 aydan sonra çok büyüdü karnım. Benim de ilk başlarda aynı tepkiler sinirimi bozuyordu. Maşallah falan demek zaten yok, ay işte nasıl ikiz bu, yok normal hamilelerin bile karnı daha büyüyo bu aylarda falan filan. Homini gırtlak yiyordur normal hamileler diyordum ben de. Yani iki ucu pisli değnek anlayacağın. O haftalarda niye karnın bu kadar küçük mıhabbeti çektim, bu haftalarda da niye bu kadar büyük diyorlar. -_-canım kac aydan sonra büyüdü göbegin benim 5 aylık ama fazla yok komsunun 3.5 aylık göbegi var kayınvalide onun seninkinden büyuk ikiz olmasına ragmen dedi sinir oldum kiloluda degilim
biri gunduzcu zaten genelde,o yine oynuyor ama digeri genelde gece cok oynar,iste o ne alemde bilmiyorumCanim insallah bir sorun olmamistir icini ferah tutmaya çalış. Normalde tek gebeliklerde de iliski sonrasi hafif kanama gorulebiliyor diye biliyorum. Allahin izniyle bir seyleri yoktur. Hareketleri nasil?
Hahhah aynı durumdayız çoğumuz demek ki yaSon günlerde iyice büyüdü ve ben de göbek disinda bir yerimden kilo almadigim icin cok komik oldum:) yururken de bir o yana bir bu yana sallaniyorum cidden herkes bir bakiyor. Az önce masadan kalkarken bacaklarim tutmadi hafifce yere biraktim kendimiay sinirim bozuldu sonra gülüp duruyorum. 30. Haftaya giris yaptik ve daha insallah onukuzde 7 hafta var desek ben nasil tasirim bilmiyorum yavrulari
Canım ben sorun olduğunu düşünmüyorum, ve seni de anlıyorum. Bizim de ilk aylar düşükten dolayı yasaktı, son aylar da erken doğum riskinden yasak, insan iki arada kalıyor. Doktorunun cep numarası filan yok mu bi arasan yine de için rahat etsin? Ya da yakınında devlet hastanesi varsa aciline bi git kanamam oldu diye ultrasonla baksınlar 10 dk'da kalp atışlarını duy rahatla? Yarın gidecekmişsin biliyorum ama insana bir gün bile ömür geliyor böyle durumlarda, noldu bi şey mi var vs vs. Bir de seninkiler de öyle mi bilmiyorum ama ben bazen endişelendiğim hareketlerini hissedemediğim zaman okşuyorum oynuyorlar. Ya da çok hafif itiyorum o zaman oynuyorlar. Öyle de denesen bi bakalım?Kizlar cok uzgunum
Kendime cok kizginim su an,yazmak istedim.
Yazacaklarimdan dolayi oncelikle ozur dilerim6ay boyunca ne ben ne esim cinsel anlamda bi yakinlasmaya girmedik,hep lekelerim oldugu icin korkuyorduk zaten dr da 5aya kadar da hep iliski yasak dedi.Neyse gecen aydan beri bi lekem yoktu,dr da yasak demeyince, dun bisey yaptik ve kanamam var.Dr um bugun yok yrn gidicem tmm ama teselli istiyorum bebek oyle hemen ölecek dusecek kadar kapida olmaz bildigim..Birlesme de afedersiniz tam anlamiyla olmadi ve uzun sürmedi en fazla 2dk. Ama zorlandim acaba zorlandim diye mi oldu diyorum.. off cok kotuyum.Bu kadar bekle bekle son 2ay kala kalk boyle bisey yap.Ki hic de istekle olmuyor sadece esime karsi vicdan yaptim bian ben teklif ettim adamcagiz degil. Altta olan bebisime zarar mi geldi diyorum ama dr alttan muayene ederken bazen soruyordum bisey olmasin bebeklere,hayir rahim agzinda degillerki plesantanin icinde rahimdeler diyordu..bn mi kendimi kandiriyorum su an
biri gunduzcu zaten genelde,o yine oynuyor ama digeri genelde gece cok oynar,iste o ne alemde bilmiyorum
sari kahve arasi bi renge döndü.İnsallah devami gelmezSürüyor mu peki kanaman?
Drumu aradim fitili 2ye cikar yrn gel dedi.Canım ben sorun olduğunu düşünmüyorum, ve seni de anlıyorum. Bizim de ilk aylar düşükten dolayı yasaktı, son aylar da erken doğum riskinden yasak, insan iki arada kalıyor. Doktorunun cep numarası filan yok mu bi arasan yine de için rahat etsin? Ya da yakınında devlet hastanesi varsa aciline bi git kanamam oldu diye ultrasonla baksınlar 10 dk'da kalp atışlarını duy rahatla? Yarın gidecekmişsin biliyorum ama insana bir gün bile ömür geliyor böyle durumlarda, noldu bi şey mi var vs vs. Bir de seninkiler de öyle mi bilmiyorum ama ben bazen endişelendiğim hareketlerini hissedemediğim zaman okşuyorum oynuyorlar. Ya da çok hafif itiyorum o zaman oynuyorlar. Öyle de denesen bi bakalım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?