- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #6.981
Amin canım inşallah sağlıkla sağ salim doğsun lar Allah'in izni ile gelirim üstesinden tek başıma ne zor günler geçirdim buda geçer yeterli sağlık olsun.Desteğin için çok teşekkür ederim.ikiz gebelik çok zor çok riskli.yaninda birini istemenden daha doğal birşey yok. Dilerim sende sonrasinda çok rahat edesinAllah kuluna cekemeyecegi yükü vermezmiş inşallah seninde bebeklerin rahat ve huzurlu olurlar seni yormazlarda kimseye ihtiyaç duymazsın.
Yok tatlım alakası yok, eşimle diyalogları çok iyi. Evdekilere daha çok önem veriyor sadece babam ve kardeşlerime. Onların yalnız yapamayacağını düşünüyor. Halbuki en küçük kardeşim 16 yaşında. Ben de artık gelmiyorum dediğinde üstelememeye karar verdim. Çünkü yıprandım çok. Gelmemeleri değil de, insanın en yakını bunu umursamaz bir tavırla yapınca daha da zoruna gidiyor. "Ben nasıl kalayım, evde bekleyenler var, biz de büyüttük tek başımıza, nolıcak bakarsın" sürekli bu cümleler. İyice sinirleri yıpranıyor insanın.Torunları dogsun o bırakıp gidemez sen sıkma canınıkendini hiç uzme lütfen ben artık kim bana nasıl davranırsa ona öyle karşılık veriyorum insanın kaç kez muhtacligi olur ki hayatta... (acaba eşinden falan mı çekiniyor kadın aklıma o geldi )
Çok çok iyi anlıyorum seni işte. Benim hamileliğimin başında ben de başka bi şehirdeydim ve kusmaktan mide kanamaları geçiriyordum. Annemi arayıp yalvardım nolur gel yalnızım burda kimsem yok diye, benim psikolojim bozuk yol gelemem falan gibi bahanelerle gelmedi tartıştı benimle. Bir hafta sonra çok daha uzun bir yola çıktılar ailece yaz tatili için. Kırgınlığım taa o zamandan kaldı benim. Ne kadar ağlamıştım anlatamam. Sonra baktım gurbette olmuyor, 5 dk uzaklıkta ev tuttuk ailelere, taşındık. Burda bile bahsettiğim gibi zor geliyor sağolsunlar benimle ilgilenmek. Kayınvalidem desen yardımıma gelmeyi geç hamileliğim boyunca toplasan 5 kere aramıştır nasılsın diye. Senin dediğin gibi çok üzüldüm çok ağladım insanlar gözünün içine bakıyor evladının hamile, üzülmesin, yorulmasın diye. Böyle dediğimde de "başkalarının evde bekleyenleri yoktur onlar ondan gidiyordur" deyip duruyor. Halbuki tüm anneanneler bi şeylerden fedakarlık yapıp kalıyor kızlarının yanında. İster anne, ister baba, ister eş, ister evlat. Bi yerde hep yalnız başımızayız ben çok iyi anladım onu.Ben de aynı durumdayım ve bu durumdan çok moralim bozuk.bende ailemden ayrı gurbette yaşıyorum hamileliğimin başından beri çok zor günler yaşamama rağmen annem gelmedi yanıma. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin başka anneler gözlerine bakıyor evlatlarının bu döneminde bizimkilerde sorumluluktan nasıl kaçarım diye bakıyor.en sonunda Dr hiç kalkmadan yatacaksın dediğinde ağlayarak aradım durumu anlattım 1 hafta sonra geldi ama yine gidecek zaten zor geçiyor gunler en çok ihtiyaç duyduğun yanında yok.Allah yardımcımız olsun inşallah
Canım çok geçmiş olsun bu arada, bu yazdığını şimdi gördüm. Olmaz belki doğum hemen endişelenme. Senin kilonla alakası yok bebeklerin hem, çok kilo alıp bebekleri almamış olanlar da var. Sen haşlanmış yumurta kaşar peynir muz tüket bol bol. Doktorunun direkt epidural demesi bana ilginç geldi, ben de öyle istiyordum benim doktorum da direkt epidural yapmam genel anestezi yaparım. Bebeklerin nasıl geleceği belli değil, öyle görmeni istemiyorum dedi ve çok canımı sıktı. Nasıl gelebilir ki bebekler demeye de dilim varmadıKızlar bugün kontrole gittik nst de sancim çıktı yine yatmaya devam,muaynede rahim 9mm açılmış dedi drum. geçen muaynede 61 den 60 kiloya düşmüştüm 1 haftada bu muaynede 59 olmuşumbebekler 1370ve 1524gr erken doğum olursa diye protein ağırlıklı beslen kilo alsınlar biraz dedi.ikiside ayaklar aşağıda sezeryan olur dedi.belden uyustutacaksın genel çocukları etkiler dedi şimdilik bizden haberler böyle sancin aratmadığı suyun gelmediği sürece bekliycez dedi ama çok huzursuz oldum yine.bebekler için okumuştum kaşar peyniri, muz,nesquikli süt kilo yapıyor diye başka öneriniz varmı.
kızlar bende alibeyköyde oturuyorum :)Kagithanedeyim canim
canım çok çok geçmiş olsun, bol bol dinlen, çok sevindim , bebişler inşallah zamanında ve sağlıkla gelirler,merhaba kizlar,cok sukur taburcu oldum,kanamam durdu,rahim agzi da kapanmis,rahim boyu da 3.4e cikmisti,bin sukur Allaha..omrumden omur gitti ama olsun dayancaz daha insallah..Is gormezlik raporu alarak ise gitmeyi de biraktim,doguma kadar evdeyim artik.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Kagithanedeyim canim
kızlar bende alibeyköyde oturuyorum :)
Hayirli olsun bebislerin canimKızlar bişey soracam tüp bebekle ikizlere hamileyim crınone vajınal jel kullanıyorum 12haftalık oldum iki gündür jel geliyor hemde koyu renk gibi beyaz siyah normalmi korktum valla kontrolüm haftaya erkenmi gitsem acaba
Hayirli olsun bebislerin canimbence bi git doktora canim.normalde.jel beyaz.di mi. Bi baksin doktor neden koyu diye[/QUOTEhep bir korku hamileliğin tadını çıkaramaz oldum bı ne yavvv
herkes aynı korkuyu ve sevinci yaşıyor sanırım ama hiç sıkıntı yapma illa erken doğacaklar diye bişey yok 40 doğum yapanlar var 39-40 da normal doğum yapanlar var çok şanslıyız böyle düşün :)Merhaba kızlar. Ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım ikiz anne adayıyım ve 7 haftalık hamileyim. Hem çok güzel bi duygu hemde insan korkuyor riskli olduğu için. İkiz gebelikte doğum erken mi oluyor ve normal yapan var mı acaba. Bir suru soru dusun dusun geçer mi zaman
Ya ben gitmedim hiç ağdaya hamileliğimde. Evet en temiz yol ağda ama sağlıkçı arkadaşlarımla da konuştum Fransa'daki, normalde bile asla önerilmeyen bir yöntem kaldı ki hamilelikte hiç önermiyoruz dedi. Burdaki doktorlar ise sorun olmaz diyorlar. Ben yine de şansa bırakmak istemedim. Venüs traş bıçakları var banyo için kendinden kremli onlardan kullanıyorum ama o da gitgide zor oluyor göremiyorum karnımdan çünküKızlarr ağdaya gidicem ama korkuyorum doktorum yaptırabilirsin diyo ama her ağdada bin bir korku sizler ne yapıyorsunuz
Ya ben gitmedim hiç ağdaya hamileliğimde. Evet en temiz yol ağda ama sağlıkçı arkadaşlarımla da konuştum Fransa'daki, normalde bile asla önerilmeyen bir yöntem kaldı ki hamilelikte hiç önermiyoruz dedi. Burdaki doktorlar ise sorun olmaz diyorlar. Ben yine de şansa bırakmak istemedim. Venüs traş bıçakları var banyo için kendinden kremli onlardan kullanıyorum ama o da gitgide zor oluyor göremiyorum karnımdan çünküBundan sonra napıcam bilmiyorum.
Sorma ya, kör topal Allah ne verdiyse yapıyoruz bi şeyler ama oluyordur umarımBen de agda tercih etmedim. Dedigin gibi tras bicaklariyla halletmeye calisiyorum ama karindan dolayi cok zorlaniyorum ulasamiyorum bile
ustten bakti bulundugum hastanede,kendi yerinde alttan bakti cnm.Ne guzel.canim.biraz olsun rahatmisinrahim boyu 3 ise.guzel simdikik.cnm.onceden demek ki kısa olarak gorup tedirgin.oldu doktorun.dinlenince acaba uzuyo.mu.anlamadim.bende..cunku benim de en son 2.5 idi.doktor cok korkutmadi ama.kisa dikkat et dedi.. Senin rahim.boyumu.olcerken ustten mi bakti alttan mi.muayene etti cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?