- 6 Nisan 2016
- 1.018
- 841
- 123
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #7.001
Sorma ya, kör topal Allah ne verdiyse yapıyoruz bi şeyler ama oluyordur umarımEşinden yardım al diyenler var ama saçma gelicek belki de o konuda ben istemiyorum öyle bi pozisyonda yardım almak ya, hani aramızda asla lafı bile olmaz öyle şeylerin tereddüt bile etmez zorlandığımı bilse de, ben çekiniyorum. Sonuçta farklı bi durum gibi geliyor.
Merhaba,gözün aydın öncelikle Allah tamamına erdirsin.ikiz gebelik normal gebeliğe göre daha farklı ilerliyor genelde ama illa erken doğacak,sıkıntı olacak diye bir şey yok her hamilelik birbirinden farklı normal dogum yapanda var, insallah seninde sorunsuz sıkıntısiz gönlünce olur herşey tekrar hayırlı olsun :)Merhaba kızlar. Ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım ikiz anne adayıyım ve 7 haftalık hamileyim. Hem çok güzel bi duygu hemde insan korkuyor riskli olduğu için. İkiz gebelikte doğum erken mi oluyor ve normal yapan var mı acaba. Bir suru soru dusun dusun geçer mi zaman
birakamadiklari emzikde bebek değil sonuçta. 38 yasimdayim bugune kadar hep basarmisim bir basima ya ihtiyaç duymamisim birsekilde halleder diye dusunuyor yine herhalde .Kendilerinden ödun vermiyorlar bizimkiler.Neyse takılıp takılıp stresle bebeklerimizi üzmeyelim. Yaşayıp görelim ne olacak.Allah buyuk vardir bir yolu,kolaylığı elbet.sağlıklı stressiz günler diliyorum arkadaşımÇok çok iyi anlıyorum seni işte. Benim hamileliğimin başında ben de başka bi şehirdeydim ve kusmaktan mide kanamaları geçiriyordum. Annemi arayıp yalvardım nolur gel yalnızım burda kimsem yok diye, benim psikolojim bozuk yol gelemem falan gibi bahanelerle gelmedi tartıştı benimle. Bir hafta sonra çok daha uzun bir yola çıktılar ailece yaz tatili için. Kırgınlığım taa o zamandan kaldı benim. Ne kadar ağlamıştım anlatamam. Sonra baktım gurbette olmuyor, 5 dk uzaklıkta ev tuttuk ailelere, taşındık. Burda bile bahsettiğim gibi zor geliyor sağolsunlar benimle ilgilenmek. Kayınvalidem desen yardımıma gelmeyi geç hamileliğim boyunca toplasan 5 kere aramıştır nasılsın diye. Senin dediğin gibi çok üzüldüm çok ağladım insanlar gözünün içine bakıyor evladının hamile, üzülmesin, yorulmasın diye. Böyle dediğimde de "başkalarının evde bekleyenleri yoktur onlar ondan gidiyordur" deyip duruyor. Halbuki tüm anneanneler bi şeylerden fedakarlık yapıp kalıyor kızlarının yanında. İster anne, ister baba, ister eş, ister evlat. Bi yerde hep yalnız başımızayız ben çok iyi anladım onu.
Canım benim ben de sana öyle kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah.birakamadiklari emzikde bebek değil sonuçta. 38 yasimdayim bugune kadar hep basarmisim bir basima ya ihtiyaç duymamisim birsekilde halleder diye dusunuyor yine herhalde .Kendilerinden ödun vermiyorlar bizimkiler.Neyse takılıp takılıp stresle bebeklerimizi üzmeyelim. Yaşayıp görelim ne olacak.Allah buyuk vardir bir yolu,kolaylığı elbet.sağlıklı stressiz günler diliyorum arkadaşım
Bekliyorum bakalım inşallah gelmezler acele edipte. Genel olmazmı diye sorduğumda zaten küçükler genel çocukları etkiliyor geç kendilerine geliyorlar dedi.her Dr farklı düşünüyor bilemedim zaten felaket tellalı gibiler resmen içim şişti ya.Canım çok geçmiş olsun bu arada, bu yazdığını şimdi gördüm. Olmaz belki doğum hemen endişelenme. Senin kilonla alakası yok bebeklerin hem, çok kilo alıp bebekleri almamış olanlar da var. Sen haşlanmış yumurta kaşar peynir muz tüket bol bol. Doktorunun direkt epidural demesi bana ilginç geldi, ben de öyle istiyordum benim doktorum da direkt epidural yapmam genel anestezi yaparım. Bebeklerin nasıl geleceği belli değil, öyle görmeni istemiyorum dedi ve çok canımı sıktı. Nasıl gelebilir ki bebekler demeye de dilim varmadı
Amİn İnşallahCanım benim ben de sana öyle kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah.
Bende kullandım o haftalarda kesik kesik kahge rengi geliyor jel normal diye biliyorumKızlar bişey soracam tüp bebekle ikizlere hamileyim crınone vajınal jel kullanıyorum 12haftalık oldum iki gündür jel geliyor hemde koyu renk gibi beyaz siyah normalmi korktum valla kontrolüm haftaya erkenmi gitsem acaba
ben de bugün alttan baktırdım 3,5 çıktı iyi dedi. sınır kaç ne zaman korkmamız gerekiyor?ustten bakti bulundugum hastanede,kendi yerinde alttan bakti cnm.
Canim sancini kesmek icin bir tedavi uygulanmiyor mu? Sanci kesilirse acilma da durur insallah.bol su icmende fayda var.balik yagi hapi da kilo aldiriyormus,doktorum demisti.ceviz badem kaju kofte yiyebilirsin.bu arada sancini sen hissediyor musun?Kızlar bugün kontrole gittik nst de sancim çıktı yine yatmaya devam,muaynede rahim 9mm açılmış dedi drum. geçen muaynede 61 den 60 kiloya düşmüştüm 1 haftada bu muaynede 59 olmuşumbebekler 1370ve 1524gr erken doğum olursa diye protein ağırlıklı beslen kilo alsınlar biraz dedi.ikiside ayaklar aşağıda sezeryan olur dedi.belden uyustutacaksın genel çocukları etkiler dedi şimdilik bizden haberler böyle sancin aratmadığı suyun gelmediği sürece bekliycez dedi ama çok huzursuz oldum yine.bebekler için okumuştum kaşar peyniri, muz,nesquikli süt kilo yapıyor diye başka öneriniz varmı.
Masallah cok iyi.sinir 2.5 cm.ben de bugün alttan baktırdım 3,5 çıktı iyi dedi. sınır kaç ne zaman korkmamız gerekiyor?
Kasılmalarım için 8 saatte bir adalat kullanıyorum gunde3 kez daha fazlada veremem dedi.prepar diye bi ilaç varmış şuan piyasada yokmus zaten.beslenmene dikkat et bol bol protein al yat dinlen dedi.hastaneye yatırsam serum verecekler sadece yatağa bağlı olacaksın dedi bende istemiyorum hastaneyi.kasılmalarım oluyor sertlesiyor karnim onu hissediyorum ama agri sizi çok aşırı yokCanim sancini kesmek icin bir tedavi uygulanmiyor mu? Sanci kesilirse acilma da durur insallah.bol su icmende fayda var.balik yagi hapi da kilo aldiriyormus,doktorum demisti.ceviz badem kaju kofte yiyebilirsin.bu arada sancini sen hissediyor musun?
oh iyi sevindim. zaten hep yatıyorum, haftada bir proluton depot vurduruyorum, herşey bebişlerimiz için, inşallah sağlıkla doğsunlarda.Masallah cok iyi.sinir 2.5 cm.
Evt en etkilisi prepar.10 mm alti acilma normal sayiliyor.bence dinlenirseniz sizi 3 -4 hafta idare eder insallah..Kasılmalarım için 8 saatte bir adalat kullanıyorum gunde3 kez daha fazlada veremem dedi.prepar diye bi ilaç varmış şuan piyasada yokmus zaten.beslenmene dikkat et bol bol protein al yat dinlen dedi.hastaneye yatırsam serum verecekler sadece yatağa bağlı olacaksın dedi bende istemiyorum hastaneyi.kasılmalarım oluyor sertlesiyor karnim onu hissediyorum ama agri sizi çok aşırı yok
Baska ilac kullanmiyor musun canim?oh iyi sevindim. zaten hep yatıyorum, haftada bir proluton depot vurduruyorum, herşey bebişlerimiz için, inşallah sağlıkla doğsunlarda.
imom omega vitamin hapı, ferrum fort demir hapı, günde iki kez magnezyum diasporal, kan pıhtılaşması sorunu için clexan ve coraspin. Maşallahım var dimiBaska ilac kullanmiyor musun canim?
kaç ay kullandın canım neye göre kesiliyorBende kullandım o haftalarda kesik kesik kahge rengi geliyor jel normal diye biliyorum
:)) senden duyunca vay be ben de bu kadar mi kullaniyorum dedim :) bunlara ilave progestan kullaniyorum ben..diasporal kasilma icin dimi? Bana da nidicart verdi 10 mg gunde 4 defaimom omega vitamin hapı, ferrum fort demir hapı, günde iki kez magnezyum diasporal, kan pıhtılaşması sorunu için clexan ve coraspin. Maşallahım var dimi
Ilahi ilk defa duyuyorum :) toprak yenirmis genelde:) bir arkadasim kahvenin telvesini yerdi,yetmezdi bizimkileri de yerdi :) demirin kac ki?Canım deli gibi bulaşık deterjanı koklamak istiyor. Engel olamıyorum yaSanırım demir eksikliğimden kaynaklı, 12 iğne bitti demir ve kan seviyem istenen düzeyde değil hala Daha 8 iğnem daha var. İnşallah deterjan yemeden atlatırım bu süreci. Nefis kokuyor resmen burnuma burnuma O_O
Ben de hiç duymadım valla benim gibi deterjan aşerenIlahi ilk defa duyuyorum :) toprak yenirmis genelde:) bir arkadasim kahvenin telvesini yerdi,yetmezdi bizimkileri de yerdi :) demirin kac ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?