2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Slm kızlar yarın detaylı ultrasonum var 3 hafta önce sorun yoktu ama kontrol için bir daha cagırdı. Oglımın kotdonunda bir damar eksik, eşim sehir dışında yalnız gidicem dua edin kötü birsey cıkmasın.

Bişey olmayacak allahın izniyle.ben 2 dr sordum ikiside önemsemedi bile.hatta kızım 100g önde oğlandan boy olarak da 2cm ama üzülme sıkıntı yok dediler.sende sıkma canını bizim durum aynı biliyorsun

:)) senden duyunca vay be ben de bu kadar mi kullaniyorum dedim :) bunlara ilave progestan kullaniyorum ben..diasporal kasilma icin dimi? Bana da nidicart verdi 10 mg gunde 4 defa
Evet canım kasılmalar için :) halimize bak :)) sen kaç haftalıksın?

Kızlarr ağdaya gidicem ama korkuyorum doktorum yaptırabilirsin diyo ama her ağdada bin bir korku sizler ne yapıyorsunuz
Canim ben yaptırdım şükür bisey yok hem kanamam da yakın olmustu dikiş atarsa diye gitmiştim yaptirdim

Ben gittim bugün doktordan önce jilete hiç başlamak istemediğim için her seferinde korkuyla yaptırıyorum

kaç ay kullandın canım neye göre kesiliyor
Benim 8 haftada kanamam oldu kısa bir süre kullandım kesildikten birkaç gün daha devam edip bıraktım daha sonra ilk saNcim olduğunda 12 haftalarda kisa bi süre daha kullandım bıraktım.Dr. ne kadar kullanman gerektiğini söyler mutlaka

Ben gittim bugün doktordan önce jilete hiç başlamak istemediğim için her seferinde korkuyla yaptırıyorum
Ya bi şey olmaz büyük ihtimalle korkutmak için demedim de benim içim rahat etmedi napim Belki de sen iyisini yapıyorsun. Hayırlısıyla bi doğursak

Canim kızımda amonyaklı cif asermistim ama yiyememistim bende
Hadi yaa, benimki de yeşil limon kokulu cif sunlight diye bi deterjan var, o. Reklam gibi oldu ama ölüyorum kokusuna ya. Demek ki cif'te bi şey var

Doktoruma karnımın sertleştiğini söyledim bende farkettim kasılmaların var dedi ama nts ye sokmadı adalat ve ciğer geliştirici verdi 2 hafta sonra çağırdı ntsye ilk defa ozaman gireceğim ciğer geliştirici yaptırmayan var mı

Erken doğum önlenebilir mi?
En tartışmalı konulardan biridir. Birçok ilaç erken doğum sancılarını durdurabilir. Ama bu ilaçların erken doğan bebek sayısını azaltmada pek katkısı olmamaktadır. Risk gruplarını saptayarak bu kişilerin çok yakından izlenmesi, vajinal kültürlerle mikrop taraması erken doğum riskini azaltabilir. Ayrıca rahim gevşekliği olanlara dikiş atılması ve yatak istirahati yararlı uygulamalardır. Bu konuda Anne'nın iyi eğitimi ve erken doğum belirtilerini erken tanıyarak zamanında hekime başvurması önemlidir.
Erken doğumu erken farketmek...
Erken doğum tanınabilir mi? Ya da tanındığında önlem alınabilir mi? Bu da ayrı bir sorundur. Genellikle bazı belirtilerin erken doğum habercisi olduğu ancak olay iyice ilerledikten sonra anlaşılabilir. Bu durumda da çok geç kalınmış olacaktır. O halde erken doğum habercisi olabilecek belirtilerin gözlendiği her duruma erken doğum başlıyormuş gibi yaklaşmak gerekir. Fetal Monitör denen cihazla uterus kasılmalarının karın üzerinden ölçülmesi ayırıcı tanıda oldukça yardımcıdır. Ancak ultrasona göre çok ucuz ve yararlı olan bu cihaz ülkemizde ultrason kadar yaygınlaşmamıştır.
Düzenli ve ağrılı kasılmaları olan kadınların yarısında doğum eylemi başlamaz, yani herhangi bir tedavi yapılmasa da doğum ilerlemez ve durur. Bu nedenle de bir ilacın ya da tedavinin etkinliğinin değerlendirmesi güçtür.

Yalancı doğuma yalancı tedavi....
Eğer gerçekten ciddi bir durum varsa Anne'nın hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekir. Teadviye ilaçlar serum içine katılarak başlanır ve şayet ağrılar geçerse ağızdan haplarla devam edilir. Ülkemizde ve yurt dışında en çok kullanılan ilaç Pre-par ismiyle bilinen bir ilaçtır. Ciddi durumlarda bu ilaç ağızdan 2 saatde bir verildiğinde ancak etkili olur. Çarpıntı gibi bazı ağır yan etkileri olan bu ilaç birçok kadın doğum hekimi tarafından yanlış kullanılmaktadır. Günde 3 sefer yarımşar tablet verilir. Bu kullanımın hiçbir yararı yoktur. Sadece hekimi ve hastayı psikolojik olarak rahatlatır.
Son yıllarda bir kalp ilacı olan nifedipinin 24 saat etkili biçimleri erken doğumu engellemek için kullanılmakta ve başarı sağlanmaktadır.
Erken eylemi durdurmaya çalışmanın en önemli yararı Can'ın akciğerlerini olgunlaştıracak zamanı kazanabilmektir. Eğer doğum 48 saat geciktirilir ve bu arada Can'ın akciğerlerini geliştirmede yararlı olacak ilaçlar kullanılırsa, tedavi amacına ulaşmıştır. Erken eylem tedavisinin ikinci önemli yararı Can'ı yaşatabilecek özellikleri ve donanımları olan hastanelere zamanında yetiştirilmesidir. (Alinti)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…