2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Bebeklerim oglan kiz a gore biraz daha iyi gibi.kiz akcigerlerin de enfeksiyon olmus zaturre gibi ona tedavi baslamislar.bendeki idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı olabilirmiş..bunun icin surekli tedavi oluyordum ama yine de gecmis demek ki..insallah duzelir..ikisi de ciger gelisimleri tam olmadigi için oksijen destegi aliyolar.insallah saglikla evimize gelmek nasip olur..hastane de herkesin odasinda bebekleri yaninda iken benim yanimin bos olmasi.eve kucagim bos gelmek o kadar zordu kionlar saglikli olsun da yine se ben beklerim...

Öncelikle çok geçmiş olsun canim. Rabbim sana ve bebeklerine şifa versin. Inşallah tez zamanda çok iyi olur bebislerin sen de kucağın dolu dolu çıkarsın hastaneden.

Hayirli olsun cnm..bebeklerin oksijeni nazal mi aliyor,kuvezici mi ? kuveziciyse cok kalmazsiniz..biz daha yeni kuvezicine gectik,24gunden sonra Allah bize sabir bebeklerimize sifa versin,tez zamanda kavusalim..

Çok teşekkür ederim canım, ben doktora gitmedim ilaç vermeyeceği için, ya parol ya minoset

Ilac konusunda teshis onemli. Yani hastaligin bebeklere zarar verme yolundaysa ilac kullanman gerekiyor. Ben ateşli gecirdigim ve durumun zaturreye cevirebileceginden bebeklere zararli oldugu icin antibiyotik kullaniyorum. 2. trimestrda hastalik durumunda ilac kullanmanin bebegi direk etkiledigine dair bir kanit yok. Bende korkup araştırdım, doktorum da sagolsun icimi rahatlatti. Teshis koyan dr da ayni sekilde anlatti. Yani icin rahat etmeyecekse ilac kullaninca tercih meselesi tabi ki ama en azindan rahatsizligini ogrenip bebekleri tehlikeye atmayacak bir durumdaysan ilacsiz gecirmeyi deneyebilirsin. Aksi takdirde riski daha fazlaymis allah korusun aman dikkat et.

Hayirli olsun cnm..bebeklerin oksijeni nazal mi aliyor,kuvezici mi ? kuveziciyse cok kalmazsiniz..biz daha yeni kuvezicine gectik,24gunden sonra Allah bize sabir bebeklerimize sifa versin,tez zamanda kavusalim..
Aminnn canim..nazal veya kuvezici ne demek tam bilemiyorum cnm.kuvezdeler yani hortum gibi bir sey ile oksijene bağlılar canim oyle

Çok geçmiş olsun canim buradanda doktorun önemini anliyoriz ne mutluki eve gitmeden bakmis gözün aydın, yavrularina bir an evvel kavusmani Rabbim nasip etsin, darisi tüm anne adaylarina olsun inşallah.

bunlar çok güzel bilgiler çok tesekkur ederim, bende ateş olmadigi için doktora gitmesin soğuk alginligi sanirim banyo yapmistim ondan oldum, dun geceden beri daha iyim şükür, çok saol canim tekrar geçmiş olsun.

İnanamıyorum çok değişik bir durummuş canım ya. Benim de hiç alttan bakmıyorlar neyse ki tam zamanında ordaymışsın. Hiç mi belirtin yoktu?

Öyle tabiki moral ver kendine kötü düşünme

Öyle tabiki canim moral ver kendine kötü düşünme

Üzülme canım insallah düzelicekler eve gelecekler bebeklerin rabbim şifa versin

Herkese hayırlı sabahlar
Ben de doğum yaptım 2.5 aylık oldu bebeklerim.foruma girmedim çünkü olumlu olumsuz her şey beni etkiliyordu
Bebeklerimin birine 25 haftadan doopler akım kaybı teşhisi konulmuştu.
Araştırma 28.haftada doğum dedi.tabi dunyam yikildi.bebegimin biri 600 diğeri 900 gr di.Ancak ozelde de doktorum vardı ona gittim.O ise doğumu gerektiren bir şey yok dedi
Bebeğimin biri yavaş büyüyordu sadece.34+3 e kadar bekledik.Biri 2125 Gr diğeri 1250 doğdu.kucuk oksijen desteği almadı.buyuk 25 gün aldı.kucugun genel durumu hep daha iyiydi ki buna şaşırdık sadece kucugu kilo alsın diye 43 gün kaldı.
Şimdi ikisi evdeler yanımda lar elhamdülillah.tek başıma bakıyorum en başından beri büyükler kalamadı .evde bir de oğlun var 5.5 yaşında ama ben geniş ailemle mutluyumRabbim kaldıramayacağı yük vermez mis.ben bu forumda çok gezindim umut aradım çok faydalandim inş benim yazdıklarım da umut olur.
Acizane tavsiyeler im var.
Doktorunuzu doğru seçtiğinizden emin olun.iki doktorunun bakışı çok farklıydı biri doğum dedikten sonra 6 hafta daha bekledik üstüne..
Çok klişe gelirdi bana ama moralini yüksek tutun bebeklerin size çok ihtiyacı var
Bebekleriniz küvezde iken askeri disiplini ile süt sağım Çünkü sonra çok ihtiyacınız olacak
Doğum yapan herkesin gözü aydın rabbim hepinizi sağlıkla bebeklerinize kavuştursun

Aminnn canim..nazal veya kuvezici ne demek tam bilemiyorum cnm.kuvezdeler yani hortum gibi bir sey ile oksijene bağlılar canim oyle
haklısın cnm bnmki de laf :) bnmkiler kala kala ogrendim bn de Nazal burundan demek..Neyse Rabbim onlara saglik versin de nasil oldugu onemsiz..sadece vakti daha uzun daha kisa oluyor..Sabredicez...

Sevgili hazal21umutmirza ve kardelen2558
Sizleri çok iyi anlıyorum..Moral bozmamak için kuvez süreci ni o dönemde hissettiklerimi yazmak istemedim.
İnanın geçiyor ama.. sabretmek zor ama.sana boncuk boncuk bakan iki çift göz seni dünyanın en mutlu insanı yapıyor..Yaşadıklarımız normal tek bebekle de yasaniyor bunlar..Sadece sabır ve dua

Arkadaşlar 14. Haftadan beri her kontrolde doktorum rahim boyu iyi olduğu halde bakiyor bu önemli. Sizde baktirin hele son haftalarda olanlar, illa agri olmasi gerekmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…