• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

bebise birseyler alan varmı ay ben daha almadım ya cinsiytte belli degil diye ama sarı veya yesil zıbınlık pijama falan alıyım diyorum:KK53: bide biberon emzik oyle seyleride alıyım koyıyım dursun

Arada çıkabilirsin alışverişe aslnda..ben de pek bsey almadm ama anneanne ve babane smdiden almislar epey sey :halay: zibinlar tulumlar banyo havlusu ağız mendilleri küveti o tarz seyler.. bzmde cnsyt belli deil unisex almslar..:KK200: ama bnde cnsyti bekliorm emzik ve biberon icin bile..aventin pembe mavisi oluyor cok tatlis yaa :KK54:

bebise birseyler alan varmı ay ben daha almadım ya cinsiytte belli degil diye ama sarı veya yesil zıbınlık pijama falan alıyım diyorum:KK53: bide biberon emzik oyle seyleride alıyım koyıyım dursun
Canm ablam emzik ve biberon alma dedi bna emzik cocugn konuşması gecikiyormus çok gereksiz brsey diyor. Biberon da sutun yettiği surece yine gereksiz eğer biberona alisirsa emmeye eriniyor nasıl olsa biberondan somurmadan damla damla akiyo heves etme öyle şeylere . Eğer emmezse sütün olmazsa alırsın istediğin dakikada önceden alıp hazıra alışma dedi.

Birde eltim bendeydi göğüs pompası var onun su elektrikli olanlardan onu istedim bna ver diye tamam dedi ama gelmeyen süt makinadan sagmayla gene gelmez dedi buna katılıyor musunuz?? Kendinin bebeği yoğun bakım da yattı 10 gün onun için almış öyle br durum olmadıgi surece süt oldukça bebek çeker onu zaten dedi ..

Of kizlar 2 gundur aptal agrilar var ir de 3 gundur filan benim minnosun minicik bir hareketini hissetmiyorum. İyice meraklandim bugun uyandim kahvaltida sonra cikolata yedim su ictim soluma yattim bakalim duyacak miyim diye. 1 saatten fazla yattim en ufak bir hareket yok!

Esim dur su kalp cihaziyla dinleyelim dedi. Actik dandik cihazi oraya bak buraya bak yok anam yok. Sonra minicik minicik tekme hareketlerini duyduk. Derken kut kut kalp sesi duyuldu! İlk defa bu kadar net duyduk hemde! Ay nasil rahatladi icim anlatamam! Allahim cok zor ya birsey oldumu kaygisi....

Bu cihaz bi halta yaramiyo genelde bulamiyorum ama cok sukur bugun buldum bir mucize gibi:)

Oooyyy yerim ben onun pit pit kalpcikletini e mi :))) masallah teyzesinin kuzusuna:) Denizimin arkadaşi :)))

Valla ben zor tutuyorum kendimi almamak icin ayrintiliyi bekliyorum ne olur ne olmaz diye:KK45:

Bir gün iyi bir gün down oluyorum :KK43:

Noldu bacım hayrola?

Merhaba kızlar gunde ne kadar su içiyorsunuz?

Tatlım ben günde 3 litreyi tamamliyorum mutlaka. Hem catlamamak için hem ödem toplamamak için hem de bebiş için :)

Canm ablam emzik ve biberon alma dedi bna emzik cocugn konuşması gecikiyormus çok gereksiz brsey diyor. Biberon da sutun yettiği surece yine gereksiz eğer biberona alisirsa emmeye eriniyor nasıl olsa biberondan somurmadan damla damla akiyo heves etme öyle şeylere . Eğer emmezse sütün olmazsa alırsın istediğin dakikada önceden alıp hazıra alışma dedi.

Birde eltim bendeydi göğüs pompası var onun su elektrikli olanlardan onu istedim bna ver diye tamam dedi ama gelmeyen süt makinadan sagmayla gene gelmez dedi buna katılıyor musunuz?? Kendinin bebeği yoğun bakım da yattı 10 gün onun için almış öyle br durum olmadıgi surece süt oldukça bebek çeker onu zaten dedi ..

Canimcim pompa ile ilgili şöyle birsey var. Hem eger sütün az olursa ve bebek cok fazla ememezse pompa emme olayini taklit ettigi icin sutun artmasini saglayabiliyomus. Eger sütün çok olur da bebege fazla gelirse sağma makinesiyle fazla sütü alip taze süt ile emzirmek daha iyi oluyormus. Ayni zamanda süt fazlasi memeye ciddi zararlar verebiliyomus. Ben mutlaka alcam sağma makinesini. Bence alinmali.

Kizlar rahim agzi olcumu yapildi mi size? Doktorum yapti mi yapmadi mi bilmiyorum bana birsey soylemedi. İki gundur ikinma hissi veren hafif bir agri hissediyorum cidden kafama takildi olabilir mi alakasi diye.... olctu mu bilmedigim icin... bana bisey soylemedi hersey yolunda dedi sadece

Benim alttan bakti ama 6. Haftada dusuk riskim vardi bebegi iyi gormek icin bakti sadece bebege bakti.

Gebelikten once bakiliyomu bu rahim agzi boyuna bilmiyorum kurtajimi da syni doktor yapmisti
Canım ben 13. ve 18.haftada ölçtürdüm. İlki özelde ölçüldü benim isteğimle 41mm çıktı, ben daha önce rahimden ameliyatlar geçirdim ona rağmen başka bir özeldeki doktor gerek yoktur sende dedi ölçmedi. Rahimden ziyade rahim ağzından ameliyat olanlar risk altındaymış. Geçen hafta gittiğim devlette ise geçmişimi anlatınca önce normal karın ultrasonu sırasında ölçtü 26mm görünce alttan ölçtü ve 38mm çıktı. Çok şükür şimdilik iyi.
Bir de ben bunu çok araştırdım. Ülkemizde doktorlar bu konuda çok duyarsız, kayıp umurlarında değil.
bir Prof (Ceyda düvencinin doktoru) günümüzde erken Doğum ve kayıplar çok yaygınlaştı bu yüzden en azından bir defa 20.haftada ölçüm yapılması kuralı getirilmeli diyor. Bir çok kişininki ayrıntılı ultrason sırasında farkediliyormuş. Mesleğini hakkıyla yapan doktor karın ultrasonu sırasında varsa sorun şüphelenip bakıyor zaten. Birinin tezini okudum, yapılan araştırmaya göre 15.haftadan önceki ölçüm çok sağlıklı olmuyormuş zaten.

Ikınma hissi çok farklı birşeydir, rahim ağzı kısalığı kendini hiç belli ettirmezmiş.
Belki kasılma oluyordur doktorunla görüş istersen. Magnezyum yazıyorlar diye biliyorum onun için.

Canimcim pompa ile ilgili şöyle birsey var. Hem eger sütün az olursa ve bebek cok fazla ememezse pompa emme olayini taklit ettigi icin sutun artmasini saglayabiliyomus. Eger sütün çok olur da bebege fazla gelirse sağma makinesiyle fazla sütü alip taze süt ile emzirmek daha iyi oluyormus. Ayni zamanda süt fazlasi memeye ciddi zararlar verebiliyomus. Ben mutlaka alcam sağma makinesini. Bence alinmali.
Öyle mi? Bn sadece ilk zamn için lazm oluyor diye biliyordum süt gelmeyince o yüzden ödünç alayim diyordum. . Alalım o zamn. veya yinede ödünç alabilirm yabancımi sanki :) hem küçük bebeğide yok

Ben iki uc bise aldim simdiden moda sokayim kendimi diye:)

IMG_0905.webp IMG_0906.webp IMG_0907.webp IMG_0908.webp IMG_0910.webp IMG_0909.webp

Bir gün iyi bir gün down oluyorum :KK43:

O ne demek kiz:)

Bu kadar stres etmeni gerektircek bisey yok doktorun tüm ozel durumlarini biliyo zaten. Hem de ayrintici bi doktor diyosun mutlaka onemli olan seyleri incelemistir neden didikliyosun boyle anlamiyorum hic herseyi soylemez yani doktor dedigin de normalse normaldir zaten artik buyuduler gunden gune de buyuyolar agrilarin normal bisey olmaz az rahat olll artik :sinirli:
İki gundur agri da degil boyle bi garip hissedip bi de bebis hic hareket etmeyince panikledim ama kalp sesini duydum cok sukur rahatladim:)
Merhaba kızlar gunde ne kadar su içiyorsunuz?

Kuzu 2 litre felan iciyorum en cok ya...

Canım ben 13. ve 18.haftada ölçtürdüm. İlki özelde ölçüldü benim isteğimle 41mm çıktı, ben daha önce rahimden ameliyatlar geçirdim ona rağmen başka bir özeldeki doktor gerek yoktur sende dedi ölçmedi. Rahimden ziyade rahim ağzından ameliyat olanlar risk altındaymış. Geçen hafta gittiğim devlette ise geçmişimi anlatınca önce normal karın ultrasonu sırasında ölçtü 26mm görünce alttan ölçtü ve 38mm çıktı. Çok şükür şimdilik iyi.
Bir de ben bunu çok araştırdım. Ülkemizde doktorlar bu konuda çok duyarsız, kayıp umurlarında değil.
bir Prof (Ceyda düvencinin doktoru) günümüzde erken Doğum ve kayıplar çok yaygınlaştı bu yüzden en azından bir defa 20.haftada ölçüm yapılması kuralı getirilmeli diyor. Bir çok kişininki ayrıntılı ultrason sırasında farkediliyormuş. Mesleğini hakkıyla yapan doktor karın ultrasonu sırasında varsa sorun şüphelenip bakıyor zaten. Birinin tezini okudum, yapılan araştırmaya göre 15.haftadan önceki ölçüm çok sağlıklı olmuyormuş zaten.

Ikınma hissi çok farklı birşeydir, rahim ağzı kısalığı kendini hiç belli ettirmezmiş.
Belki kasılma oluyordur doktorunla görüş istersen. Magnezyum yazıyorlar diye biliyorum onun için.

Cuma gunu kontrolde konusucam doktorumla zaten. Ayrintilida 20. Haftada perinatolog yapacakmis olcum oyle dedi. karindan belki de olcum yapiyorlardir bir gariplik varsa alttan da muayene yapiliyprdur diye dusunuyorum bende. Yoksa bu kadar riskli bir durumu neden onemsemez ki doktor

Canım emziği genelde sağlıkçılar önermiyor ama tüm anneler hayat kurtarıcı,susturucu diyor. Hem biz çok yorgun olucaz hemde uyku sırasında yeni doğanın yutkunmasını sağlar diye düşünüyorum. Ben alışsın istiyorum ama 6. ayda bıraktırmak var kafamda. Ben hiç emzik almamışım o ayrı:)
Emziği olmayan parmağa alışıyor o daha kötü.
Biberon ise ; genelde yapılan en büyük yanlış annelerin genişleyen başlığı değiştirmemeleri, zamanda yırtılıp çok süt gelir ve haliyle biberona alışır. Sıfır numara biberon olursa yorulur ve alışmaz yine anneninkini ister. Anne göğsü gibi olan başlıklar var aventinki gibi.
Ben hastane çantasına koyucam her ihtimale karşı.

Cuma gunu kontrolde konusucam doktorumla zaten. Ayrintilida 20. Haftada perinatolog yapacakmis olcum oyle dedi. karindan belki de olcum yapiyorlardir bir gariplik varsa alttan da muayene yapiliyprdur diye dusunuyorum bende. Yoksa bu kadar riskli bir durumu neden onemsemez ki doktor
Resimdeki değerler var ya. En alttaki dist yazan servikal ölçüm. Soldaki karın, sağdaki transvajinal.
Sende sorun yoktur merak etme.

Eklentiler

• IMG_0392.webp
    IMG_0392.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 42
Benim alttan bakti ama 6. Haftada dusuk riskim vardi bebegi iyi gormek icin bakti sadece bebege bakti.

Gebelikten once bakiliyomu bu rahim agzi boyuna bilmiyorum kurtajimi da syni doktor yapmisti
Ben de arastirma hastanesine 6. Haftamda tahlil yaptirmaya gitmiştim dr alttan bakti neymis bebek canli mi degil mi ona gore tahlili vericekmis sonra ertesi gun kanamam basladi sonraki surec malum belki de benim kanamalarimin sebebi o ilk alttan bakmaydi bilemiyorum artik

Yok canim ben de daha almadim cinseiyete dr kesin bisey demedi ondan bakinmadim daha hoc ne alacagimi da bilemiyorum ya hoc git.iyorum bebek magazalarina falan nor.alde yatak vs falan bakmak lazim yavastan hiiccc orali degilim :)

İlk 3 ay çok fazla sütü oluyormuş annenin. Boşaltmayınca mastit oldum diyen var. Çok olursa atarım buzluğa. Bende alıcam ama kararsızım manuel mi elektrikli mi diye.

kirmizigitar kirmizigitar canim bu ayrintiliyi illa perinotologun mu bakmasi gerekiyormus benim 2li de gittigim yerdeki radyoloji uzmaniydi baya ilgilendi olctu duzgunce ayrintilida da oraya gitmeyi dusunuyorum simdi kafam karisti

Ben de arastirma hastanesine 6. Haftamda tahlil yaptirmaya gitmiştim dr alttan bakti neymis bebek canli mi degil mi ona gore tahlili vericekmis sonra ertesi gun kanamam basladi sonraki surec malum belki de benim kanamalarimin sebebi o ilk alttan bakmaydi bilemiyorum artik

Yok canim ben de daha almadim cinseiyete dr kesin bisey demedi ondan bakinmadim daha hoc ne alacagimi da bilemiyorum ya hoc git.iyorum bebek magazalarina falan nor.alde yatak vs falan bakmak lazim yavastan hiiccc orali degilim :)

Canim emin ol alttan muayene asla dusuk yapmiyor. Yapsa bana yapardi yogun kanamayla hastaneye gittim acildeki doktor karindan bakti bebegi goremiyorum
Dedi alttan bakin belki gorursunuz dedim kanama var dusuk riski var bisey olur ben sorumluluk almam dedi ben aliyorum dedim bakin siz bakti kan akarken dusun...

2 gun sonra kendi doktoruma gittim, kalp ayisi var dedi ama sesi duyulmadi. Alttan bakin bende duymak ostiyorum dedim gerek yok dedi bu cihaz dusuk yapar mi dedim. Hayir yapmaz, ama kontrolden sonra dusuk oldugunda aile kontrolden oldugunu idda edip bizi zan altinsa birakiyor o yuzden yapmiyoruz risk varken dedi ben aliyprum riskleri dedim ona da baktirdim:) cok sukur sorun yasamadim. Dusecek olsaydi duserdi o zaman.

Ona bakarsan hic bajinal muayene olmadan cocuk dusuren milyon kadin var... baglanti kurmayin bos yere

kirmizigitar kirmizigitar canim bu ayrintiliyi illa perinotologun mu bakmasi gerekiyormus benim 2li de gittigim yerdeki radyoloji uzmaniydi baya ilgilendi olctu duzgunce ayrintilida da oraya gitmeyi dusunuyorum simdi kafam karisti
Kuzu bazi yerlerde normal doktorlar bazi yerlerde radyologlar bakiyomus.

Benim hastaneim univ hastanesi tabi cok bilgili hocalar var. Oyle olunca usul olarak sey yapmislar. 6-7 tane kadin dogum uzmani var gebelik takibi yapan. Bir tane cok iyi perinatolog var hepsinin hocasi. İkili test, detayli icin o hocaya gonderiyor tum uzmanlar hastalarini kimse kendisi yapmiyor.

Doktorumun dedigi: ayse hoca gibi bir hoca elimizin altindayken onu degerlendirelim mutlaka risk almamis oluruz

Back
X