2017 Ekim-Kasım-Aralık Anneleri

tabiki ilk iş folik asit veriyor
O zaman ben gideyim doktora daha dün öğrendim ama bi iki hafta sonra gitmeyi düşündüm doktora ama ilaç veriyosa yarın gideyim tesekkür ederim. Birde kan testi yapıp mı doktora gidiyim yoksa o yönlendirirmi bide çok gecmedi adetim 4.gün internette 10 gün gecmesi gerek siyoda

Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşAllah..
Doktora hemen gitmene gerek yok bence..Folic asit olarak Folic1 tavsiye ederim.Hergün 1 tablet sabah kahvaltısıyla içebilirsin..Bu hamile kalmadan önce başlaman gereken bir hap zaten, başlamadıysan da hemen bugün al ve başla..
Kan testi yaptır bence sağlık ocağında, gebeliğinden bir emin ol önce..
Hemen doktora gidersen kese falan görünmez henüz..O da kan testi yapıp, folik asit verip 1 veya 2 hafta sonra gel diyecek zaten..O sebeple bence ücretsiz olarak sağlık ocağında kan testini yaptır.Sonra orada çıkan değer ( bhcg değeri 2 günde bir 2 kat artar ) o değeri aşağı yukarı olarak hesapla, 5000 lere ulaştığını tahmin ettiğin zaman için doktora git bence..Ben öyle yaptım, o zaman ultrasonda kese karından rahatlıkla görülebiliyor..

Anladım . Folik asite hamilelikten önce başlandığını biliyorum 5aydır olmuyodu oyuzden bu ay doktora gidip doktordan isticektim folik asiti ama kısmet işte. Dediğini alıp kullansam umarım bi sıkıntı yaşamam bende boş yere doktora gitmek istemiyorum çünkü hiç bişey göremicem hamile oldugumu zaten biliyorum çok koyu çıktı testte. Sağlık ocağına gideyim bencede[/QUOTE]

[/QUOTE]
Ben sağlık ocağındaki doktorun ve bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladım folic1 içmeye..
Doktora gittiğimde benim de yazacağım markayı almışsın, çok iyi olmuş demişti..
Bazı folic asit haplarının miktarı çok fazla olabiliyor, bazıları da mide yanması falan yapıyormuş.. o sebeple bu hap en ideali bence..

meraba güzel anne adaylari bende geldim araniza 7 haftalik hamileyim dün kalp atişlarini duyduk çok şükür bin şükür Allah a Allah bebeklerimizi saglikli bir sekilde kucagimiza almayi nasip etsin inşallah ❤❤

Ben sağlık ocağındaki doktorun ve bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladım folic1 içmeye..
Doktora gittiğimde benim de yazacağım markayı almışsın, çok iyi olmuş demişti..
Bazı folic asit haplarının miktarı çok fazla olabiliyor, bazıları da mide yanması falan yapıyormuş.. o sebeple bu hap en ideali bence..[/QUOTE]
Anladım canım ben yinede bi gideyim kararsız kaldım

selam canım? naptın görebildiniz mi keseyi?

ben kendi adıma bulantılarla savaşıyorum diyebilirim..şuan 6+4 günlük hamileyim..son 2 güne kadar gayet iyiydim ama iki gündür sürekli bir bulantı halim var..aç karna çay içersiniz de bulanır ya, aynen öyle bi bulantı..kusturcak gibi değil ama sürekli olduğu için çok sinir bozucu..iki lokma bişeyler yiyince geçiyor, 1 saat sonra yeniden başlıyor..e ben saat başı bişeyler yersem fil gibi olurum yahu.. bir de zaten sürekli bir açlık hissi var..Bu bulantı da tetikliyor tabi, sürekli aç hissediyorum kendimi..
Başkaları bulantıdan ilk 3 ay hiçbişey yiyemedim diye anlatır, ben de tam tersi bulantıdan sürekli yedim diye anlatcam galiba..varmı benimle aynı durumda olan?

Merhaba canım öncelikle hayırlı olsun inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde alırız bebişlerimizi kucağımıza bizde bugün 7 haftalık olduk bende aynı o durumdayım özellikle sabahları çok bulantım oluyor gün içinde bi anda geliyor bulantı maf ediyor beyaz leblebi işe yarıyor denemeni tavsiye ederim bide ben ara öğünlerde elma yada yogurt içinde herhangi bir meyve doğrayıp yiyorum kuru yemiş yiyorum biraz bastırıyor bide sürekli aç gibiyim az az yiyip öğünleri çoğalttım bu şekilde

var canim bende senin gibiyim 4 haftalikken baslamisti kusmalar bende suan 7+1 olduk şükür iki haftadir iyi gidiyodu bugun yine basladi bende surekli ac hissediyorum ve surekli ceviz findik falan yiyorum yada meyve diger turlu bas donmesi mide bulantisi gecmiyo suan iki kilo aldim ama siskinlikte var gazdan dolayi yapcak bisey yok her cocuk bi turlu oluyo dicem o ki ayni senin gibiyim

bana doktorum sık sık ve az ye demişti. sen de yemek istediklerini daha küçük porsiyonlara böl canım. gün içinde ana yemeklerin dışında süt, muz, elma, incir, 1 avuç kuruyemiş (badem, fındık, ceviz karışık), 1 bardak havuç suyu, yoğurt ekle listene. gör bak o kadar çeşit olunca çok şey yemiş oluyorsun ama yediklerinin hepsi sağlıklı olduğundan kilo yapacak şeyler olmaz. ben henüz 5+5 oldum ve bu sabah ilk defa bulantıyla uyandım. işe geldiğimde kahvaltımı bile yapamadım. az az atıştırdım, 2 saatte anca bitirebildim kahvaltımı :)

sormayın ben de şimdiden 2 kilo aldım..20 martta öğrendim ben hamile olduğumu, o gün 60 kg dım..Daha 20 gün geçti, dün akşam bi çıktım 62 olmuşum sürekli fındık ceviz badem meyve ve çubuk kraker gibi şeyler var çekmecemde..masa başı çalışıyorum ve o çekmece hep açık..sürekli elim orda..bu gidişin sonu hiç iyi değil ya hadi bakalım..ben de kusma hissi olmuyor ama sürekli iğrenç bi bulantı var işte..

bol bol su için kızlar günde az 2-3 lt içmemiz lazım.
benim yanımda kocaman bir sürahi sürekli içip içip tuvalete koşuyorum

2 lt içiyorum en az .. gece çok kötü oluyor ama bu su işi de..en ez 2 kere tuvalete kalkıyorum..uyku da bölünüyor..zaten sürekli bi uyku hali de geldi bana, akşam eve gidince yemek yiyip direk tv karşısına uzanıyorum..saat 10 civarı da uyku bastırıyor, tavuk gibi erkenden uyuyorum..

Bende en fazla 1.5 lt içebiliyorum çogu zamanda limon sıkıyorum içine daha kolay oluyo içmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…