- 10 Ağustos 2016
- 267
- 352
- 103
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #22.501
Ben şu an Kocaeli acıbadem e gidiyorum. Yok ben değilim :) bana normal Doğum yapamazsın demediler çatım müsait benim ama bebeğimin suyu az :/ o nedenle de biraz riskliyiz. Risk almak istersek de hergün takip, her gün nst ve hergün ultrason istiyor doktorumCanım hangi hastaneye gidiyorsun? Senin dr muydu kilolusun normal Doğum yapamazsın diyen?
Canım ölçü olarak bilmiyorum ama bence şekersiz içemezsin biraz miktarı az olabilir ama şekerin zararı olmaz neden şekersiz yapmak istiyosunKomposto tariflerinde genelde seker katılıyor canım ama biz dogum sonrası devamlı içeceksek sekersiz yapsak daha mı iyi olur acaba?
Oo yolun çok canım normal olsa Allah korusun yolda gelir bebek yani suyun azalması iyi değil daha yakın bi hastane seçip bi kaç gün bekleye bilirsin kötü örnek vermek istemem ama geçenlerde arkadaş normal olsun diye 2 gün hastanede yattı o kadar acı çekmesine rağmen sezeryan olmuş ona güzel karar vermek lazmYa sorma valla. Bugün gittik nst de sancım en çok 50 idi. Hiçbir şey ifade etmiyor Dedi doktorda. Midem gece çok bulandı 2 saat belki toplasam uyumuşumdur dedim. Vajinal muayene yapıcam nst den sonra Dedi. Yaptı 1 parmaklık açıklığım varmış rahim tam Doğum kıvamına gelmemiş daha Dedi. Ama süreç birden de ilerleyebilirmiş kesin bir şey söyleyemeyiz Dedi. Suyum azalıyormuş çok olmasa da evet risk var Dedi, İstersen yarın gel suni sancı verelim seni çok yormadan bi deneyelim Dedi. Başarısız olursa verilen suni sancıyla sezaryene alacak yani. Nedense pek hoşlanmadım bu fikirden bir de Bayram geliyor diye cırt cırt kesiyorlar sinir oluyorum hep bi bahane ya. Bebeğim için riskliyse risklidir yani bana bunu söyle dimi. Kesin sezaryen yapmam gerek de. Yok ben beklerim diyorsan hergün nst ve usg takibi yapmam lazım Dedi, ben de kurtköyden Kocaeli ye gidiyorum doktora, hergün hergün 40 dk zor oluyor. Son dk herhangi bir hastanede doğurucam galiba çok sıkıldım :)
Canim bence hic uzulme bu haftalarda ultrason tam olarak dogru sonucu vermeyebilir, zaten son haftaya girmissin.. bebeginin saglikli olmasi herseyden onemli..daha onceki olcumler nasildi peki?Kızlar hastaneye gittim benim dr yoktu başka dr gittim ilk nst ye girdim sancım çıkmadı sonra dr a durumu anlattım gece adet sancılarım çok geldi diye doppler e yani detaylı ultrasona gönderdi
Ultrason dr baktı haftalığımı 34 +5 gün olarak söyledi bebeğin boyutları böyle dedi 2500+300 dedi ben çok üzüldüm sonra dr a söyledim Bebek Doğum kanalına girdiği için küçük ölçülmüştür dedi suyun normal kan akışın normal falan dedi kızlar üzgünüm tine de
Bnim doktorumdu cnim konakta temel tan isimli doktorduCanım hangi hastaneye gidiyorsun? Senin dr muydu kilolusun normal Doğum yapamazsın diyen?
Evet biraz öyle. 35 dk da gidiyoruz en iyi. Bunu söylediğimde ilk gebeliğiniz, Doğum gibi bir süreç için en az 3 saatiniz olur dedi doktor acil bir durumda da zaten mecbur başka bir hastaneye giderim mutlaka. Yolu da geçtim zaten doktorlar maşallah burada. Emsey hastanesi var ama her zaman muayene olduğunuz doktor girmiyor DoğumaOo yolun çok canım normal olsa Allah korusun yolda gelir bebek yani suyun azalması iyi değil daha yakın bi hastane seçip bi kaç gün bekleye bilirsin kötü örnek vermek istemem ama geçenlerde arkadaş normal olsun diye 2 gün hastanede yattı o kadar acı çekmesine rağmen sezeryan olmuş ona güzel karar vermek lazm
Kizlar cok girip takip edemiyom benim bebegim hic uyumuyo hep agliyo hep meme istiyo memeyi duraklamali emiyo butun gun bebegimleym cok yoruldm depresyona girmekten korkuyom ya
peki neden sezeryan oldun madem doğum gelmişti ? kac cm acılman vardı canım ?Sağol canım hiç sancım olmadı suyum geldi sabah uyanınca. Ardından nişan geldi 10 da hastanedeydim 2 de sezeryan girdim o sürede de hiç sancı olmadı
Canım seker direkt kilo yapar diye dusundum sekersiz bi komposto tarifi paylasmıs buse terim onu bi deneyecegım önceCanım ölçü olarak bilmiyorum ama bence şekersiz içemezsin biraz miktarı az olabilir ama şekerin zararı olmaz neden şekersiz yapmak istiyosun
Aynı renk almısızdır belki :)@passionete ben de aynisini aldim canim ama benimki daha gelmedi
Ne minnossun hamarat kız :) tskler tarif içinCanım meyveleri doğrayıp tencereye koydum kaynattım,içine hiç şeker atmadığım için suyunu biraz az koydum.ama tarifim Yok göz kararı yaptım.
Kuru kayısıdan da komposto yaptım onları geceden suya koydum,sabah üzerine su koyup kaynattım.
Bir yandan birkaç dk tencerede kapakları kaynatıyorum.ocağın altını kapattıktan sonra eşime söylüyorum, konpostoları kavanoza koyup kapatıyor,tes çeviriyor.soğuyana kadar dışarıda bekletiyorum.böylece olmuş oluyor:))
Not eğer sızdıran varsa onu hemen tüketiyorum.
Canım korkma zaman ver biraz bebegıne ve kendine. Dogumdan sonrakı ılk 3ayı 4. Trimester olarak adlandırıyorlar yani bebek halen gelişmeye biseyleri yoluna koymaya calısıyor o sürede de bizi hırpalıyor biraz. Ilk 3ayımız doldugunda cok daha iyi bi psikolojide olacagız bence ozamana kadar idare etmeye calısalım. Yardım için kim var yanında suan ev işlerinde birinden destek alıyorsun degılmıKizlar cok girip takip edemiyom benim bebegim hic uyumuyo hep agliyo hep meme istiyo memeyi duraklamali emiyo butun gun bebegimleym cok yoruldm depresyona girmekten korkuyom ya
Kizlar cok girip takip edemiyom benim bebegim hic uyumuyo hep agliyo hep meme istiyo memeyi duraklamali emiyo butun gun bebegimleym cok yoruldm depresyona girmekten korkuyom ya
Siyah tercih ettik biz sen ne renk aldinnAynı renk almısızdır belki :)
Cnm bebek ta ac oldugu icin ya gazi icin aglar. Dis ortamdan etkilenmez. Seninle tek kisi oldugunu saniyor hala. Doydugundan eminsen gazi vardir. Her emmeden sonra cikar. Ve bence emzik kurtaricidir. İngilizce adi sakinlestirici. Kolik bebekse gazli bebekse emzik sart oluyor. Emzik vermeyen bazi arkadaslarimda bebek gece gunduz memede oldu. Karni tok emdikce daha gaz oluyor ve bebek annede uykusuz kaliyor. Sen daha iyi karsr verirsin. Bebegine emzik gereklimi gereksizmi diye. Yemeklerine kimyon kat. Gerekirse bir fincan suya kimyon kaynat ic hergun. Rezene cati ic. Hem sut icin hem gaz icin. Bir aydan once bebeklere birsey verilmiyor. Yanindayken yuzustu yatir sirtine masaj yap. Sen yanindayken burnuna dikkat et. Karnini ataklarini sicak tut. İlk haftalarda benim bebegimde agliyordu gaza yordum ama zayiflamisti. Mama verince sustu. Gaz sikayetleri de oldu. Kabizdi refluydu. Dn azindan ac mi tokmu biliyordum.Sutinu sag ne kadar cikiyor.Kizlar cok girip takip edemiyom benim bebegim hic uyumuyo hep agliyo hep meme istiyo memeyi duraklamali emiyo butun gun bebegimleym cok yoruldm depresyona girmekten korkuyom ya
belgin çok hoş bir isim yeni bir isim olmamasına rağmen çok modern . adıyla yaşasın annesi pişman olunacak bir isim değil ki ben çok sevdimKızlar biz bebegimizin adına karar verdik uzun düşünmeler sonunda. Belgin koyucaz. Kv adı. En baştan beri eşim pek istemiyordu ama ortak karar verdigimiz tek isim bu. İnşallah pişman olmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?