- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #23.141
Hahah canım cok tatlısın gercekten senden ve bebişinden hep böyle miniğin kadar güzel haberler alırız insallah :) her gozyasımız mutluluktan olur umarım. Mis kokulu bebekleri kucagımıza almak için darısı tüm bekleyen annelerin basınaTata ta taammmm!!! bugün kızımı kucağıma verdiler :) emzirme denemesi yaptık, iyileşme süreci için bu sınavı geçmemiz gerektiğini söylediler..
Bacaklarımın nasıl titrediğini anlatamam, göğsüm sıkıştı heyecandan :) ve kızım emdi Rabbime şükürler olsun:) dünyanın en güzel teni, en güzel kokusu.. Kucağımdayken kakasını yaptı, ooohhh miisssss içime çeke çeke kokladım:) annelik yarı manyaklık değil mi ki??
Tahlil sonucumuz Salıya uzamış, hiç sıkıntı yok tabi, yarın olmasın Salı olsun benim olsun :)
Rabbim yeryüzündeki tüm çocukları, bebekleri korusun..
Dili, dini, ırkı ne olursa olsun hepsini korusu Allah'ım
Not: ağlamak yok, arada bi yaş süzülebilir gözden, oda sadece mutluluktan olmak şartıyla:)
Ya evet okadar cok kısıden duydum ki bayagı yaygın bişeymiş bu. Bende oturmuyor malesef boyle seylerMigdem kalti o ne ya alime cignetip vermek ilkkez duydum tovbeee tabiki hic mantikli bisey deil biz grip oldugumuzda bile gecmicegini bile bile agzimizi maskeyle korurken o ne.demekmks
Canım sancım 10 dk da bir olup sonra gitmeye mi basladı 3gun boyunca? Benım doktorum gercek dogum sancısıysa gecmez, 10dk da bir olunca direkt hastaneye gel demişti de simdi kafam karıstı. Insallah bizim de boyle nispeten kolay ve saglıklı dogum hikayelerimiz olurCnm ben sancılarımı evde yaşadım 10 dk bir geceleri daha sancılı gündüzleri öğleden sonra gidiyordu sancım 3 gece sancı çektim artık sabah gittim dr bayramın ilk günü bir hemşire var o da tesadüf Benim ilk kızın ebesi Ve çok iyi geldi muayyen etti 3-4 cm açık dedi ya kal yada 2-3 saat sonra gel dedi bende annemle çıktım kapıya hava mis gibi bir iyi geldi ki bana 1 saat kadar oturduk kimse yok tık Yok dışarda eve dönmrk istemedim tekrar hemşireye gittim Burda kalıcağım dedim gel muayene edeyim tekrar sesi baktı 7 cm açıklık dr çağırdı hemen 10 dk içinde geldi bakayım derken dr ıkın dedi ve ıkındım Bebek geldi 2440 doğdu boyu 45 cm ama çok sağlıklı şükürler olsun Allah böyle Doğum nasip etsin sislere de bir anda
Ben sgk anlaşması olmayan hastanelerde öyle diye biliyorum canım inşallah gerek kalmaz benimde gittiğim hastanenin yığın bakımı yok Allah konusun gerekirse hemen ya medipol megaya yada nisaya sevk yapıyor. Burda bebeği vefat eden arkadaş mesela erken dogum yaptı ya onlar kendi hastanesine gidince küvez parasını söylemiştir sgk anlaşması olmayan bi hastaneymiş baya yüksektiBenim gittiğim hastane günlük 500 tl istiyor kuvöz için. İnşallah gerek kalmaz ama kalırsa da çok pahalı gerçekten.
çok teşekkür ederim canım bir karısıklık oldu taze hurmamı değil mi diye ben artık başlayabilirm 38+4 teyım bugunBenimki baş aşağı pozisyonda ve hıçkırığı kasıklarımda bazen biraz üstünde hissediyorum. İş yaptıysam o gün daha aşağıda oluyor ve çok rahatsız ediyor
Bahsedilen hurma bu canım. Yerken 1/3/5/7 gibi tek rakamda yemek sünnet. Çift yemenin vücuda zararlı olduğu, tek yemenin ise şifa olduğu söyleniyor.
Ben rahim açıklığı yaptığını bilmeden geçen seneki gebeliğimde 5hurmayı 1muz ve süt ile rondodan geçirip içiyordum. 7haftalık Düşük yaptım. (Sebep başka bişey de olabilir tabi)
37.haftama girerken başlayacağım yemeye kısmetse.
Bir de bebeğim doğduğunda damağına bu hurmadan serçe parmağım ile süreceğim biraz da zemzem damlatıcam. Çantama koydum.
şimdi anladım canım.Canim gözün aydin ve gecmis olsun. Kizin en kisa zamanda allahin izni ile araniza katilcak merak etme. Allah beterinden korusun yavrularimizi.
Canim medine tunus hurmasi dediklerinden yemek lazim. Diger senin resmini koydugun trabzon hurmasi o degil.
Saol canim tavsiye icin tesekkur ederim. Bu ana kadar baktigim arabalar arrasinda sürümü en kolay. Ben cok begendim. Daha once hic yakindan gormemistim. Direk aldim gule gule kullanalim.
sgk anlaşması olmayan bir yer bile küvez parası almamalıymış öyle yazıyor internette hatta bir kaç kız yazmış sizden talep bile edemezler diye. ederlerse sgk ya şikayet edin cezası büyük denilmişBen sgk anlaşması olmayan hastanelerde öyle diye biliyorum canım inşallah gerek kalmaz benimde gittiğim hastanenin yığın bakımı yok Allah konusun gerekirse hemen ya medipol megaya yada nisaya sevk yapıyor. Burda bebeği vefat eden arkadaş mesela erken dogum yaptı ya onlar kendi hastanesine gidince küvez parasını söylemiştir sgk anlaşması olmayan bi hastaneymiş baya yüksekti
başkasının çiğnediğini bebegime vermek mi alimde kamilde kendini bilen insandır başka kimse değildir. bu muhteşem ! fikirler nerden hangi kafadan çıkar ya bilmem kiBenim de tecrübem yok düşüncem bunlar ama o an ne olur bilmiyorum. Senin düşündüğün de mantıklıymış canım. Benim eltim emzik gibi ağzına tutmuştu ama ben korkarım o kadar büyük parça ve hastane ortamında tutamam diye. Ben hurmayı muzlu sütle yaparken de az suda bekletip dış kabuğunu soyup öyle atıyordum süte. Hem yumuşuyor hemde kabuğu soyuluyor hemen. Bebeğim için de zemzem de bekler yumuşak yerinden veririm diye düşündüm. Yanıma yumuşak mama kaşığı da aldım. Hem emme refleksi olmazsa sütümü kaşıkla veririm hem de zemzem verirken lazım olur diye düşündüm. Tabi büyükler bana müsade eder her işe karışmazsa.
Kimi hocalar alim kişilere çiğnetip onu verin diyor. Ama bize hijyenik gelmedi. Biri çiğneyecekse o annesi olabilir bence
geç de olsa anlayabildim sonunda :)Normalmhurmadan bahsediliyor
evet evet anladm canım
İnşallah sağlıklı bir şekilde büyür bebecik.
enim hastanemde de fiyat konuşurken eğe yogun bakım ya da küvez gerekirse ona ayrıca bir ödeme yapılmayacak denildi. benim hastanemin sgk anlaşması yok. Ankara memorialCanim sgk olsun olmasin devlet karsiliyormus..benim dogum yapacagim yerde de sgk yok ama kuvez karsilaniyor dendi bize de devlet tarafindan.
Her hastane farkli demek,bizde karsilaniyor dendi.sormakta fayda var her ihtimale karsi oncesinde.
hayır canım şu kabe hurması dediklerindenkaç kere sorudm ama hala emin olamadım. bu yaş hurmadan mı bahsediyoruz yani diğer adı cennet meyvesi
Eki Görüntüle 2040027
Güvendiğin bi aktarda bulabilirsin iyisini canımşimdi anladım canım.
bunun iyisini nasıl buluruz ki karman çorman markaları var
Dün taburcu olduk canım. Salı gününü bekliyoruz istenilen tetkikleri yaptıracağız. İyi Çok şükür.Masallah kuzuna canim. Pozitifligine de icim gitti masallahdualarimiz kizinla, en kisa surede toparlar umarim.
Canim ben normalde seker kullanmiyorum ondan midir nedir bilmiyorum ama bana tadi gayet iyi geldi tatlandirici koymadim.bu arada dogum icin degil hergun sabah aksam 1 er kase icmek icin yaptim. Bagirsaklarim hareketlensin diye doktor onermisti.
Aynen 3 lt bnce de cok. Zaten dogumdan sonra cok sivi tuketiyor olacagiz
Canim senin yavrun nasil oldu?
Güvendiğin bi aktarda bulabilirsin iyisini canımşimdi anladım canım.
bunun iyisini nasıl buluruz ki karman çorman markaları var
Oh super taburcu olmaniza sevindim. Tetkikler de iyi sonuclanir umarim :)Dün taburcu olduk canım. Salı gününü bekliyoruz istenilen tetkikleri yaptıracağız. İyi Çok şükür.
Ahh kuzum ben 7. aydan beri incir gibiyimKizlar karnim catlamiiiissss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?