- Konu Sahibi angel5angel
-
- #23.101
Ikinci cocuguma hamileyim , ilk zamanlar endiseliydim ki ilk oglum bazen oynarlen dozunu bilmedigi icin karnima yanlislikla gelen tekmeler oldu cunku oda kucuk :) ve bi dugundede bi cocuk pat pat sevdi ve erken dogum riskim vardi ki hala arada sert sever karnimi oglum :) cocuk bunlar bilmiyorlarki ve emin olun icerde su icinde bebisler cok cok sert darbe harici bisey olmaz doktor kardesimin anlatimiBugün avm.ye gittik.eşime erkek çocuklarından korkuyorum sanki karnıma çarpacak gibi yürüyorlar koşturuyorlar dedim.yarım saat sonra mağazada biri 11-12 yaşlarında biri de 7-8 yaşlarında iki çocuk karşı yönden yürüyordu.ufak olan zihinsel engelli bir çocuktu ve üstüme üstüme yürüyordu.elimle uzaklaştırayım derken karnıma davul çalar gibi eliyle iki üç kere hafifçe vurdu.çok anlık bişeydi ve şok oldumbişey de diyemedim eşim tam kızıp bağıracaktı bağırma dedim,yanındaki büyük çocuk da abi hasta o dedi.uzaklaştık ordan.
Öyle tabi çocuk bunlar bilinçsizce yapıyorlar,art niyetle değil.ama işte insanda refleks oluyor,kalabalıkta ister istemez tedirgin oluyoruz elimiz karnımızda geziyoruz.Ikinci cocuguma hamileyim , ilk zamanlar endiseliydim ki ilk oglum bazen oynarlen dozunu bilmedigi icin karnima yanlislikla gelen tekmeler oldu cunku oda kucuk :) ve bi dugundede bi cocuk pat pat sevdi ve erken dogum riskim vardi ki hala arada sert sever karnimi oglum :) cocuk bunlar bilmiyorlarki ve emin olun icerde su icinde bebisler cok cok sert darbe harici bisey olmaz doktor kardesimin anlatimi
Aynen oyle cnmm :) basinca karsi rn dayanikli yerdeler :)Öyle tabi çocuk bunlar bilinçsizce yapıyorlar,art niyetle değil.ama işte insanda refleks oluyor,kalabalıkta ister istemez tedirgin oluyoruz elimiz karnımızda geziyoruz.
Dediğin gibi şu an en güvenli yerdeler:)
Kasıklarımda hıssedıyorum canım,buyuk ıhtımal donmus olabılır. :)Kızlar bebeğinizin hıçkırığını nerenizde hissediyorsunuz ??
Benim bebeğim en son muayenede makat duruştaydı ve hıçkırıklarını mideme yakın bir yerde hissediyordum. Bugün hıçkırıkları kasıklarımda hissettim. Acaba bu bebeğin baş aşağı dönmüş olabileceğini gösterir mi ?
Hıçkırığı hissettiğimiz yer bebeğin başı olabilir mi ?
Aynen canim bu, sadece bal koymadim
Herkese iyi bayramlaaaarrrr :)
Doğum yapan tüm arkadaşların da gözü aydın, Rabbim hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bekleyen arkadaşlara olsun inşaAllahh..
Ben planlandığı gibi pazartesi günü yaptım doğumumu..
Yok kafası 2 hafta ileri, yok bacak boyu 3 hafta geri, yok omurgası eğri, yok ensesi kalın, yok gözünün üstünde kaşı var derken baldan bal bir kızım oldu Allah'ıma şükürler olsun :)
49cm 2.825gr minnak kafalı ay parçası gibi maşaAllaaahhh subhanAllaaaahhh :)
Lakin kızım yanıma geldikten 1saat kadar sonra yoğun bakıma alındı, daha narkozdan tam sıyrılamamıştım ama bir sorun olduğunu anlamıştım.. Çok halsiz çok uykuluydu, memeye saldırmıyordu ve öğürüyordu..
Doğumdan sonra şiddetli ağlamadığı için, ciğerlerinde su kalmıştı.. Ki bunun en büyük sebeplerinden biri, son 1hafta içerisinde annenin herhangi bir enfeksyona yakalanması olabilirmiş..
Hemen tedavilerine başlandı, kan kültürü gönderildi, sonucu pazartesi çıkacak ve çok güzel sonuç alacağız inşaAllah!! Süreçte bu sonuca göre değişecek..
Bayramın ilk günü gittiğimde ağzında ki burnunda ki tüm kablo hortumları çıkarmışlardı.. Adım adım tedaviye yanıt veriyor, artık oksijeni sadece küvöz içinden alıyor..
Süt sağıyorum ben bu süreçte, her sabah 2 dakika küvözden kızıma bakmama izin var, tabi temassız..
Elimde ne bir düzgün fotoğrafı var, ne de kokusunun sindiği bir kıyafeti..
Bunalıma girmedim hiç, Rabbim dermansız dert vermesin..
Sadece özlüyorum çok, her sabah kalbim çıkacak gibi uyanıyorum ona kavuşucam diye:)
Bu arada hastane sürecinde işime en çok yarayan şeyler; o milyoncudan aldığım kahve makinesi, still tea, komposto, göğüs kalkanı, depend..
Hep aklıma geliyosunuz, şu doğurdu mu, bu napıyo diye:) Dualarım sizinle.. Hepinizi öpüyorum, dualarınızdan eksik etmezseniz sevinirim:)
Canım gecmıs olsunn. Bir an önce bebeğinle evinize dönersiniz inşallahHerkese iyi bayramlaaaarrrr :)
Doğum yapan tüm arkadaşların da gözü aydın, Rabbim hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bekleyen arkadaşlara olsun inşaAllahh..
Yok kafası 2 hafta ileri, yok bacak boyu 3 hafta geri, yok omurgası eğri, yok ensesi kalın, yok gözünün üstünde kaşı var derken baldan bal bir kızım oldu Allah'ıma şükürler olsun :)
Lakin kızım yanıma geldikten 1saat kadar sonra yoğun bakıma alındı, daha narkozdan tam sıyrılamamıştım ama bir sorun olduğunu anlamıştım.. Çok halsiz çok uykuluydu, memeye saldırmıyordu ve öğürüyordu..
Doğumdan sonra şiddetli ağlamadığı için, ciğerlerinde su kalmıştı.. Ki bunun en büyük sebeplerinden biri, son 1hafta içerisinde annenin herhangi bir enfeksyona yakalanması olabilirmiş..
Hemen tedavilerine başlandı, kan kültürü gönderildi, sonucu pazartesi çıkacak ve çok güzel sonuç alacağız inşaAllah!! Süreçte bu sonuca göre değişecek..
Bayramın ilk günü gittiğimde ağzında ki burnunda ki tüm kablo hortumları çıkarmışlardı.. Adım adım tedaviye yanıt veriyor, artık oksijeni sadece küvöz içinden alıyor..
Süt sağıyorum ben bu süreçte, her sabah 2 dakika küvözden kızıma bakmama izin var, tabi temassız..
Sadece özlüyorum çok, her sabah kalbim çıkacak gibi uyanıyorum ona kavuşucam diye:)
Bu arada hastane sürecinde işime en çok yarayan şeyler; o milyoncudan aldığım kahve makinesi, still tea, komposto, göğüs kalkanı, depend..
Hep aklıma geliyosunuz, şu doğurdu mu, bu napıyo diye:) Dualarım sizinle.. Hepinizi öpüyorum, dualarınızdan eksik etmezseniz sevinirim:)
Canım Doğum yaptığın hastanede SGK geçiyor mu? Benim Doğum yapacağım hastanede SGK geçmiyor sadece özel sigorta geçiyor. bebeği küvöze almak gerekirse özel sigorta mı devlet mi karşılar acaba?
Merak etme canım doğunca onlar da nöbette olacakBizler uyanık baba ve baba adayları derin uykuda
Canım evet kaba saba ama alışıyosun, hele bide takmakla takmamak arasındaki farkı görünce çıkarasın gelmiyo :) penye emzirme sütyeniyle beraber kullanımda rahat ettim ben, diğer emzirme sütyenimde baskı yaptığı için varlığını daha çok hissettim.. Birde dinlensin diye gece çıkarıp sabah ilk uyanmamda tekrar takıyorum..Canım gogus kalkanı ben aldım ama evde bı deyeyeyım dedıgımde cok rahatsız gıbı geldı bana. Onu sutyenın ıcıne takınca orada cok kaba bırsey varmıs gıbı duruyor sanıyorum sureklı takmak mumkun olmaz hastanede gelen gıden olucak o donemde takılabılırmı? Sen suan hangı zamanlarda takıyorsun kalkanı mesela? Ayrıca sutunun hemen gelmesıne de cok sevındım
Canım özel hastanede doğum yaptım, bebek yoğun bakım küvöz ücretsiz, hatta sigortan olsun yada olmasın ne kadar kalırsa kaldın ücretsiz, devlet bunu karşılıyomuş, böyle bilgi verdiler..
Emzirmeyle yada sağmaya göğüs ucu tahriş oluyor canım, ped yada giysi değdiğinde hem can yakıyor hemde iyileşme süreci uzuyor..
Göğüs kalkanı taktığında göğüs ucun boşlukta kalıyo, sanki havada uçuyo :) sıfır acı :)
Ayrıca süt gelmeye bailadığında içinde süt birikiyor.
Bana extra bir avantajı da, sıfır olan göğüs ucum saüdıkça çıkmaya başlıyo şükürler olsun, kalkan kullanırlen meme ucune baskı olmadığı için, çıkan uçta içeri kaçmıyor.. Ki bemim göğüs ucum bulgur tanesi bile değildi, sıfır!
Eşim annem ben hep aynı şeyi diyoruz, ilk doğumumda neden böyle bişeyim yoktu, Allah icat edenden razı olsun :)
Benim işime çok yaradı, hala yarıyor.
Canım ben baya yukarda hissediyordum ama akşam üzeri aşağıda hissedince birden ümitlendim. İnşallah dönmüştür bebeğim.
İkiniz de kasıklara yakın hissettiğinize göre muhtemelen başın yakınlarında hissediyoruz demek ki. İnşallah benim bebeğim de dönmüştür.
Benimki baş aşağı pozisyonda ve hıçkırığı kasıklarımda bazen biraz üstünde hissediyorum. İş yaptıysam o gün daha aşağıda oluyor ve çok rahatsız ediyorKızlar bebeğinizin hıçkırığını nerenizde hissediyorsunuz ??
Benim bebeğim en son muayenede makat duruştaydı ve hıçkırıklarını mideme yakın bir yerde hissediyordum. Bugün hıçkırıkları kasıklarımda hissettim. Acaba bu bebeğin baş aşağı dönmüş olabileceğini gösterir mi ?
Hıçkırığı hissettiğimiz yer bebeğin başı olabilir mi ?
Bahsedilen hurma bu canım. Yerken 1/3/5/7 gibi tek rakamda yemek sünnet. Çift yemenin vücuda zararlı olduğu, tek yemenin ise şifa olduğu söyleniyor.kaç kere sorudm ama hala emin olamadım. bu yaş hurmadan mı bahsediyoruz yani diğer adı cennet meyvesi
Eki Görüntüle 2040027
Canım çok geçmiş olsun.. allah analı babalı büyütsün..Canım evet kaba saba ama alışıyosun, hele bide takmakla takmamak arasındaki farkı görünce çıkarasın gelmiyo :) penye emzirme sütyeniyle beraber kullanımda rahat ettim ben, diğer emzirme sütyenimde baskı yaptığı için varlığını daha çok hissettim.. Birde dinlensin diye gece çıkarıp sabah ilk uyanmamda tekrar takıyorum..
Canim gözün aydin ve gecmis olsun. Kizin en kisa zamanda allahin izni ile araniza katilcak merak etme. Allah beterinden korusun yavrularimizi.Herkese iyi bayramlaaaarrrr :)
Canim medine tunus hurmasi dediklerinden yemek lazim. Diger senin resmini koydugun trabzon hurmasi o degil.valla bilen kızlar söylesin... bilmiyorum ki
kızlar hangi hurma ya ?
Saol canim tavsiye icin tesekkur ederim. Bu ana kadar baktigim arabalar arrasinda sürümü en kolay. Ben cok begendim. Daha once hic yakindan gormemistim. Direk aldim gule gule kullanalim.Yok hayir cnm ben ilk bebegimde ozellikle bagaja sigmasi acisindan tasinabilirligini cok sevdik , yanlozca ebeveyn tutma koluna bisey asma cunku hafif egimli bi yerde hemen dengesi bozulup dusebiliyor yoksa cok cok guzel emin ol cok memnun kalicaksin
valla bilen kızlar söylesin... bilmiyorum ki
kızlar hangi hurma ya ?
Canım ben baya yukarda hissediyordum ama akşam üzeri aşağıda hissedince birden ümitlendim. İnşallah dönmüştür bebeğim.
Insallah donmustur, kontrol ne zamandi canim?
İkiniz de kasıklara yakın hissettiğinize göre muhtemelen başın yakınlarında hissediyoruz demek ki. İnşallah benim bebeğim de dönmüştür.
Masallah kuzuna canim. Pozitifligine de icim gitti masallahHerkese iyi bayramlaaaarrrr :)
Canim ben normalde seker kullanmiyorum ondan midir nedir bilmiyorum ama bana tadi gayet iyi geldi tatlandirici koymadim.bu arada dogum icin degil hergun sabah aksam 1 er kase icmek icin yaptim. Bagirsaklarim hareketlensin diye doktor onermisti.Canım extra tatlandırıcı koymadın dımı? doguma kadar buzlukta mı muhafaza edeceksın peki?
Aynen 3 lt bnce de cok. Zaten dogumdan sonra cok sivi tuketiyor olacagizYapalim icelim yeterki sut olsn ama 3 lt bi gnde cok geldi bana
Canim senin yavrun nasil oldu?Merak etme canım doğunca onlar da nöbette olacak
teşekkür ederim canım. ben yengemın bebegınden bahsettım bu arada ben degıl yanı ben hala dogumumu beklıyrum ve bayramı cıkarayım dıye dört gözle beklıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?