2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben de tam da bu sebeplerle yaptırmak istemiyordum. bizler doğarken annelerimiz bu kadar test yaptırmamıştı. hatta 10-12 yıl öncesine kadar şeker yüklemesi testi yapılmıyordu gebelere, genç yaşlarda oluşmaya başlayan diabet hastalığını da bu teste bağlıyor bir çoğu... haftasonu bi sürü doktor gezdik, hiçbiri tek tek beni ikna edemedi, ama en sonunda yaptırmaya karar verdik... o da çok kısaca, okuduğum tüm makalelerde hamilelik şekerinin kontrol altında olmadığı durumlarda bebeğin ölümüne yol açabildiğini okudum, eşleri doktor olan arkadaşlarım da yaptırmış olunca, ben de düzene boyun eğip yaptırıcam sanırım. yalnız dediğim gibi benim öncesinde de bir şeker hikayem olduğu için o riski göze alamadım, alamıyorum. böyle bir hikaye yoksa yine de daha çok araştırılmalı diye düşünüyorum...

yazını okudum kafam daha çok karıştı :110:

Kizlar hepinizden ondeyim sanirim 18gun once ayrintilimi yaptirdim o zman 21 artilarsaydim ve dediginiz gibi kasiklarimda hissediyordum hatta doktora sordm bu cocuk cok asagda bn hep orda hissediyorum die hayir gobek deligi hizasinda sen orda hissedebilirsin normal dedi elidir koludur bazen ayagidir dedi bnde bi bn oyle hissediyorum sanmistim suan 24 artidayim tam gobek hizamda hissediyorum artik endiselenip bebislerinizi sikmayin
canim bende 24+2 gunlugum..ben hic gobek deligimin orda hissetmedim..ben hep daha asagida hissettim..22 haftalikken doktor bile dedi bebegin ayaklari asagida diye bende dedim bende orda hissediyorum..insallah bizimkide yukariya cikar

Kağan Kocatepe'nin kitabında bu haftadan itibaren omega 3 ün daha özenli tüketmesini yazmış ve burda kalsiyum Bebeğimiz asla kalsiyumsuz kalmazmış ama biz kalsiyum az tüketirsek kendimize zarar olurmuş
canim ben peynir yumurta ve yogurt tuketiyorum hergun..ama sutu hergun tuketmiyorum..ictigimde de zor iciyorum.

Benimkinin fotosunu cekiyorum canım doktorun verdiğini, diğeri de catlak kremi onu da doktorum verdi ikisini de kullanıyorum hergun. Gunes koruyucusu cok yogun oyuzden cok az alıp yuzume dagıtarak ve yedirerek sürüyorum. Tamamen cildimin emmesi 20dk yı buluyordur. Benım cıldım hamilelikte daha cok yaglanıyor belkide seninki kuruysa sende daha kısa sürede emilim sağlanabilir.
çok teşekkürler canım, ben de solante pregna alayım

canim bende 24+2 gunlugum..ben hic gobek deligimin orda hissetmedim..ben hep daha asagida hissettim..22 haftalikken doktor bile dedi bebegin ayaklari asagida diye bende dedim bende orda hissediyorum..insallah bizimkide yukariya cikar
canım sen hafta hesabını yanlış yapıyorsun 23+3 yada 2 sin bir daha kontrol et. tabi doğum tarihin 9.9.2017 ise

yazını okudum kafam daha çok karıştı :110:
Endokrin ve diyabetik dernegi, dunya saglik orgutu, turkiyedeki gestasyonel diyabet ve diyabet le ilgili konulari ve istatistikleri yada kendiniz guvendiginiz yazi makale somut calusmalari okumanizi tavsiye ederim. Somut bilgilerle kafaniz karismaz. Kendiniz karar verin. Ayrica yukledikleri doz 1.5 fincan princin icindeki esdeger, bir dilim pasta yada iki dilim baklava esdegermis. Esdeger Yiyecekler vardir. Bunlari tuketiyoruz. Tatli cikolata tuketmiyorum. Meyve sayili yiyorum. Bir tzbak pilav yiyorum tabiiki. Baska seylerde yiyorumdur. Ama risk yoksa dr onermiyorsa. Sadece yapmak icin yapiyorsa bende yaptirmama taraftariyim . Yazilari okuyun drunuzla konusarak icinize sineni yapin . İnsallah herkes hamileligini sorunsuz srkilde atlatir

canim ben peynir yumurta ve yogurt tuketiyorum hergun..ama sutu hergun tuketmiyorum..ictigimde de zor iciyorum.
Yogurtta sutten daha cok kalsiyum var. Bende yogurt yiyemiyorum yemek yaninda ancak . Bebegin kilosu iyiyse sorun yok. Yagli sut bebege kilo alditiyor diye dedim. ilk gebeligimde onu fark ettim. Sut icince biraz daha iyi kilo aldi . Bana yaradi herkeste ayni olmuyor. Ayni yesekte bebegin kilolarida ayni olmuyor. Bunye meselesi mi neden bilmiyorum. Benim bildigim sut, protein yonunden zengin yiyecekler , kuru yemis, meyve kilo aldiriyor bebege . Bildiginiz varsa sizde yazin. Herkese farklilik gosterir tabii. Bu gebeligimde cok yiyemiyorum. O yuzden Az ve ise yarar besinleri tuketmeye calisiyorum. Bebege yarar olsun

Daha vakit var ama şunu öğrenmek istiyorum çalışan anneler 32 haftada çalışabilir raporu alıcaz ya inşallah 31+5 de gittiğimde tam dogru Zaman'da mi gitmiş olurum yoksa 32+5 de gitmem lazım. Artı 5 dememdeki sebep cumartesi günleri kontrole gidiyorum o yüzden birde bunu özel hastaneden de alabiliyoruz dimi

Bende kendime bu ara baya bi salmıştım acayip sağlıksiz beslendim hafta sonu gelenler falan hep hamur işi tükettim. Bu günden itibaren eski düzenime devam inşallah kaç gündür süt yoğurt tüketmiyorum en son pazar günü yumurta yedim sağlıklı olarak buğün işe cevizimi meyvemi falan hazırlayıp geldim

bizim zamanımızda o mu vardı diyenlere sinir oluyorum. ben yapayalnız büyütücem çocuğumu ailemden uzaktayım işi bırakıcam kimse yardıma ya da bakmaya (ben çalışayım da baksınlar) gelmiyo. napıcam ben vahiy mi inecek ? tövbe tövbe. ..

ay inşallah :)
bende kendim bakmayı düşünüyorum işden ayrılıcam sanırım

Kızlar trendyolda güzel indirimler var çıtçıtlı body ve patikli alt aldım
Civil - Bebbeg - Bebek Koleksiyonu kampanyasında

3+ 3 6 tane patikli alt ve 3 tane de üst body aldım 2 si uzun kollu bi tanesi kolsuz bakın derim

Daha vakit var ama şunu öğrenmek istiyorum çalışan anneler 32 haftada çalışabilir raporu alıcaz ya inşallah 31+5 de gittiğimde tam dogru Zaman'da mi gitmiş olurum yoksa 32+5 de gitmem lazım. Artı 5 dememdeki sebep cumartesi günleri kontrole gidiyorum o yüzden birde bunu özel hastaneden de alabiliyoruz dimi
hiç böyle düşünmemiştim. cevabı merakla bekliyorum. tek bildiğim 37. hafta kasar raporla uzatabiliyoruz. daha fazla uzatamıyoruz.

hiç böyle düşünmemiştim. cevabı merakla bekliyorum. tek bildiğim 37. hafta kasar raporla uzatabiliyoruz. daha fazla uzatamıyoruz.

Merhaba kızlar

Bizde iş yerinde 3 kız hamileyiz ve arkadaşım yarın izne ayrılıyor . Yani tam 37.haftası dolmuş oluyor 36+7 de cıkmış olacak .bilginiz olsun
karamera karamera seyyav seyyav

Back
X