- 14 Şubat 2011
- 38
- 87
- 88
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.121
Ne güzel şeker çıkmamış. Bende de bahsettiğin kriterler vardı. Ben de çok büyük ihtimal hamilelik şekeri çıkar diye düşünüyordum ama çıkmadı.Arkadaşlar merhaba, geçen hafta şeker yüklemesi yaptırıp yaptırmamak üzerine çok soru sormuştum. cevaplayan herkese çok teşekkürler. ilgilenenler için son durumu da yazayım.
haftasonu yüklemeyi yaptırdık. doktorum konudan çok korktuğumu bildiği için hemen mesaj attı, hamilelik şekeri yok dedi :)
bunu özellikle yazıyorum çünkü, 1) babamı erken yaşta başlayan şekerin vücuduna verdiği zararlardan kaybettim ve hamilelik öncesinde de şeker olmaya ciddi aday biriydim ve zaten sürekli takip altındaydım ve ilaç kullanıyordum 2) hamile kaldığımdan beri (yaklaşık 6 aylık oldum diyelim) 8 kilo aldım 3) yaşım da 34.
hamilelik şekeri için aranan 3 ana kriterin 3'ü de bende vardı ve ona rağmen şükürler olsun şeker çıkmadı. anlatmaya çalıştığım şey, şeker yüklemesi yaptırılmalı/yaptırılmamalı tartışmaları bir yana, bu kadar riskliyken bile sorun çıkmayabiliyormuş. şimdiki rahatlamamla, arada kalanlar varsa, yaptırıp kafasınızdan çıkarın diyorum :) tabii ki doktorun tavsiyesi hepsinden önemli :)
Ben de 28 sonrası biraz almaya başlıcam. Bu hamileliğimde hiç alışveriş hevesim yok. Etrafımdakiler benden hevesli. Durun, bekleyin diyorum. Herşey abartı geliyor. Benimki de bir acayip durumyyaaa ben de aynı durumdayım. sürekli bişeyi eksik kalcak korkusu var içimde. sanki çıkıp alınamayacakmıs gibi
Ben de 28 sonrası biraz almaya başlıcam. Bu hamileliğimde hiç alışveriş hevesim yok. Etrafımdakiler benden hevesli. Durun, bekleyin diyorum. Herşey abartı geliyor. Benimki de bir acayip durum
ben kendimi zor tutuyorum. şu an hobim bebek alışveriş siteleri ve mağazalarında gezinmek. fazla bir şey almadım, listemin dışına da henüz çıkmadım, ama gerçekten alışveriş kısmı çok zevkliymişhevesim var ama abartı bir şey almıyorum. oldum olası gereksiz fazlalıklardan hoşlanmamışımdır. bu bebeğime heveslenmiyorum anlamına gelmiyor. bu yüzden eksik kalmasın gözümden kaçmasın diye ugrasıyorum
Maşallah çok güzelKizlar yeni dr geliyorum aslinda bugn randevum vardi ama dunden beride bel ve karn agrimda oluyodu ilk defa gittigm bi dr ve o kadar memnun kaldm ki dr cok ilgiliydi herseyi ayrintisina kadar konuştu hersy yolundayms bebegimn kilosu 1kilo10gr 32 santm olms biraz kilolu mu dedim dr evet birazda anne babaya da bagli bide ben fazla kilo almişim 26+1 olmam gerekiyo ama ultrsnda 10 gun onden gidiyoms şuana kadar 10 kilo aldm birsuru tahlil tuttu insallh hepsi guzel cikar
Maşallah canım yani taşındığın için bi türlü içini Sinen doktor yoktu dimi yanlış hatırlamıyosam. Bebişin kilo iyi bu arada hangi hastane hangi drKizlar yeni dr geliyorum aslinda bugn randevum vardi ama dunden beride bel ve karn agrimda oluyodu ilk defa gittigm bi dr ve o kadar memnun kaldm ki dr cok ilgiliydi herseyi ayrintisina kadar konuştu hersy yolundayms bebegimn kilosu 1kilo10gr 32 santm olms biraz kilolu mu dedim dr evet birazda anne babaya da bagli bide ben fazla kilo almişim 26+1 olmam gerekiyo ama ultrsnda 10 gun onden gidiyoms şuana kadar 10 kilo aldm birsuru tahlil tuttu insallh hepsi guzel cikar
evet canm.bi turlu bi dr kesinleştrmedim ama gercektn bugnki gittigm dr bugne kadar gittiklerimn en iyisiydi bayrampaşa kolan da murat bey cok ayrintili konustu ultrosn baya kaldk ayak parmaklarna kadar herseyi tek tek gosterdi ben cok memnun kaldmMaşallah canım yani taşındığın için bi türlü içini Sinen doktor yoktu dimi yanlış hatırlamıyosam. Bebişin kilo iyi bu arada hangi hastane hangi dr
Ne güzel canım içine sindiyse. Bayrampaşa banada yakın aslinde muyane ücreti hasıldıevet canm.bi turlu bi dr kesinleştrmedim ama gercektn bugnki gittigm dr bugne kadar gittiklerimn en iyisiydi bayrampaşa kolan da murat bey cok ayrintili konustu ultrosn baya kaldk ayak parmaklarna kadar herseyi tek tek gosterdi ben cok memnun kaldm
ya bence cok uygun muayene ucreti 50 lira tabi benim tsh kan hormon falan bide bebekle alakali baya bi test istenince 500 lira tahliller tuttu ama dr istersn bunlari devlette de yapip getirebilrsn dedi ama eşim cok fazla işten izn alamiyo ne varsa burda halledelm dedi iki saat sonra sonuclar cikcakNe güzel canım içine sindiyse. Bayrampaşa banada yakın aslinde muyane ücreti hasıldı
50 lira gayet uygunmuş canım ahh izin almak sıkıntı olunca mecbur veriyoruz böyle. Sıkıntı yok dimi tahlillerdiya bence cok uygun muayene ucreti 50 lira tabi benim tsh kan hormon falan bide bebekle alakali baya bi test istenince 500 lira tahliller tuttu ama dr istersn bunlari devlette de yapip getirebilrsn dedi ama eşim cok fazla işten izn alamiyo ne varsa burda halledelm dedi iki saat sonra sonuclar cikcak
birazdan almaya gidicz sonuclari insllh bi sikinti cikmaz canim ya50 lira gayet uygunmuş canım ahh izin almak sıkıntı olunca mecbur veriyoruz böyle. Sıkıntı yok dimi tahlillerdi
Canım cok sevindim bu mubarek günlerde İnan Allah her duamızı kabul ediyor bak senin de herşeyin çok daha iyi olacak sen güven herşey Allahtan öyle saçma konuşanlarıda Allaha havale et kimse yaşamadığı şeyi bilemez sen mutlu ol yeterHerkese merhaba tatlı heyecanlı anneler
Yazmadan önce şöyle bir düşündüm de, ne güzel kimilerimiz en baştan kimimiz benim gibi daha sonradan hep beraber yol aldık bugünlere geldik. Allah hepimizin yavrularını bağışlasın mutluluğunu göstersin
Bugün sırtüstü biraz uzandım miniğim öyle çok hareket etti ki tekme gibi değildi içimde dolaştığını hissettim gözlerimden yaşlar boşandı. Annecim ben iyiyim burada diyor sanki. Riskli gebeliklerde her bir ayrıntı önemli oluyormuş bunu anladım. Haftalık kontrolümde başka bir özel hastaneye gittim, doktorumun acele bir durumu varmış hem başka bir hastanenin cihazıyla da bakılır diye başka bir hastaneye gittim. (Geçtiğimiz hafta 5,6 idi) 7 cm ölçtü doktor suyumu. Bizim için sınır 8'dir. ('den düşüğünü az kabul ederiz dedi. Ancak buna rağmen sende erken doğum riski ya da bebekte bir anormali gelişim geriliği görmedim her şey daha iyiye gidecek gibi görünüyor dedi (önceki test v.b. herşeyi inceledi). Erken doğum mevzuuna 28. haftadan sonra bakılır gerekirse ama şu an bebek büyüdükçe daha çok idrar yapıp sıvısını artırır kanatindeyim dedi. Bazen bebeğin pozisyonuna göre hafif sapmayla ölçebiliyoruz suyu dedi. Dünyalar benim oldu. Çalışma durumumu sordu ne gibi bir zararı olacak ki dedi. Risk olsaydı kesinlikle engellerlerdi. Ama tedbiri elden bırakma haftaya ciğer iğneni vurul kan sulandırıcılarına devam et daima sola yat dedi. Kısacası kendi doktorumdan farklı hiç bir şey söylemedi. Ekstra rahatladım.
Böyle ayrıntılı yazıyorum ki benim gibi bu durumu yaşayan olursa internette inanılmaz didikliyor insan bir yaşanmış hikaye bulmak için..
Bunun dışında 24. haftayı tamamlayarak 6 aylık sayıyorum kendimi zira ayın 9 una kadar nerdeyse 2 hafta var. +2.8 kg ile kapattım 6 ayı. Bu hafta beni uzun süredir görmemiş olan herkes yüzün çökmüş dedi. Öyle mi, üzüntüdendir belki dedşm. Biliyorlar halimi ona rağmen bu sözler. Ama inanın ki hiç umrumda değiller ben miniğimle irtibattayım hissim kulağım gözüm onda sadece..O iyiyse iyi işaret veriyorsa gerisi hikaye şu an.
onu bilmiyorm da ümraniye araştırma hastanesi geçen bizim komşu bebeğini doğururken kordonu keserken yanlış kesip anne ile bebeğin beslendiği yerden kesmişler sanırım tam detaylı bilmiyorum ama bildiğim bidaha hamile kalırsa bebek beslenmeyi ölür yani tamamen hastane sucunu kabul etmiş gencecik kız çok üzülmüştümmTv8 de yaşamdan hikayeler diye bir program başlamış İstanbul'daki hastanelerdeki Doğum skandallarıyla başladı program, psikolojiniz olumsuz etkilenmeyecekse, güvenilir bir hastane seçip seçmediğinizi görmek için izleyebilirsiniz, gerçi isim vermiyor ama hastaneyi gösteriyor anlarsınız herhalde.
Hanımlar benim sağ bel cukuruma bir agrı girdi yatarken kalkarken otururken hep agrıyor. Aksamustu evı makineyle supurdum bide vileda yaptım oyuZden agrıyor olabilir mi? Benım durumumu yasayan oldu mu aranızda acaba yarın sabaha duzelır ınsallah dıye umuyorum
Onu bi
onu bilmiyorm da ümraniye araştırma hastanesi geçen bizim komşu bebeğini doğururken kordonu keserken yanlış kesip anne ile bebeğin beslendiği yerden kesmişler sanırım tam detaylı bilmiyorum ama bildiğim bidaha hamile kalırsa bebek beslenmeyi ölür yani tamamen hastane sucunu kabul etmiş gencecik kız çok üzülmüştümm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?