2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Bilmiyorum artık ben denemek için aldım, baktım burnunu kapatıyor ya da emmezse gider başkasını alırım sanki İstanbul'da emzik mi Yok :)
Aynen emzik dolu ben kızımda öyle uykusuz geceler yaşadım ki o yüzden bunda hemen verdiğimi tutsun istiyorm bu yüzden pinpirikliliğim :)) artık o kadar az uyuyodu ki doktora beyni gelişir mi diye bile sordm düşün oda merak etme seni yalancı emzik gibi kullanmaya alışmış dedi bende kesmedim sütüm yaradığı için 2 sene uykusuz kaldım:))

insallah canimm. bakalim artik nasip kismet her sey. dua edip sivi artirmaktan baska care yok.
Bu mubarek günlerde dua dua canım içini ferah tut stres yaparsan olumsuz etkilenirsin dedikleri gibi havuç suyu ve kafa rahatlığı inan ben neler yaşadım burda yazmadım stres yapsaydım bebeğim şuan yoktu :((

insallah dedigin gibidir. ben bebegimin harekelerini cok gec hissettim. 22.haftanin icindeyken. yaklasik on gündür her gün belirli saatlerde hissediorum. fazla vesveseye kapilmadan hareketleri takip etmek lazim herhalde.
canim benim gün dogmadan neler dogar. sen hazir tut icin ferahliyorsa ne güzel. ama insallah otuzlu haftalarin sonunuda göreceksin Allaj in izniyle. cok teskkür ederim seninle konusmak cok rahatlatt beni

seni çok iyi anlıyorum bu olayı ilk öğrendiğimde kendimi yapayalnız hissetmiştim kimse birşey bilmiyor etrafımda. istediğin zaman yazışabiliriz içini ferah tut derken samimi olarak söylüyorum sen üzülürsen bebek de üzülür :dondurma:

Bu mubarek günlerde dua dua canım içini ferah tut stres yaparsan olumsuz etkilenirsin dedikleri gibi havuç suyu ve kafa rahatlığı inan ben neler yaşadım burda yazmadım stres yapsaydım bebeğim şuan yoktu :KK43:(

canım sende de mi oldu? bu gebeliğindemi yaşamıştın hiç bişey paylasmadın kıyamam :anne:

Slm kızlar ben kızımda emzik verdim tutmadı ama beni yalancı emzik gibi kullandı saatlerce emdi çok yıprattı o konuda :) o yüzden şimdi bebeğime güzel bi emzik istiyorum alıştırmak için ama çok çeşit var sizler hangi markalardan memnun kaldınız bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var

Canim oglumda almak istememisti zararli old bile bile serbetli suya batrdim verdim atti verdim atti iki gn ugrastrdi ama sonunda bn kazandim bnimkide surekli mememde drmak isteyen bi bebekti ben chicco kaucuk damakli kullandim basta iki ay falan sonradan mam emziklerin doktor onayli dis yapisini bozmadigini okuyunca ona gectim onu daha cok sevdi oglum turkiyede yok yalniz yurt disindan birinden getrtebilirsen cok ucuz oralarda bulamazsan da inst da satis yapanlar var

Canim oglumda almak istememisti zararli old bile bile serbetli suya batrdim verdim atti verdim atti iki gn ugrastrdi ama sonunda bn kazandim bnimkide surekli mememde drmak isteyen bi bebekti ben chicco kaucuk damakli kullandim basta iki ay falan sonradan mam emziklerin doktor onayli dis yapisini bozmadigini okuyunca ona gectim onu daha cok sevdi oglum turkiyede yok yalniz yurt disindan birinden getrtebilirsen cok ucuz oralarda bulamazsan da inst da satis yapanlar var

bu emzik mi? http://urun.n11.com/emzik-ve-aksesu...gclid=CPLzvaHol9QCFVlkGQodhWwIOw&gclsrc=aw.ds

Ben biraz araştırdım internetten ve avent soothie emzik aldım. Bakalım nasıl olacak dedikleri kadar güzel mi göreceğiz. Ama açıkçası bana biraz büyük geldi ayıcıklı kısmı. Emerken bebeğin burnuna kadar gelecekmiş gibi duruyor :)
İnstagramda bunu kullanan anneleri gordum kapatmiyor burnu. Ogluma avent kullaniyorum avent normal emzikler. Her emzigi kabul etmuyorlar. Bunu etmezse nirmalini alirsin. Damak yapisi uygun slikonlu bir yaş sonrasi degistirmeye gerek yok. Tersi yuzu yok. İlerki aylarda kendi koyuyo cunku agzina. Soothienin ilerki ay emzigi yok. Bir yaş sonrasi icin Kucuk geldi bsna . Bende soothie alacam ilk mecbur. Ogluma bir kac ay sonra emzik birakturmayi dusunuyorum. Onunkini almasin diye. Oglum birakinca bebise nirmal avente gecicem. Soothie ninki slikon degil ucu. Normallerinki slikon . Kaynatinca eskimiyor kokmuyor.

Ben emziği avent 0-6ay gece emziği sarı renkli olandan aldım.6aya kadar kullanırız diye düşündüm, 6-18ay için emzik de hediye biberon seti diye satılandan çıktı. İnşallah kızım sever kullanır.
Emzikler biberon emzik uclari uc ayda bir degismesi gerekiyor. Kullanima gore daha erken. Emzigi uyuyunca bide aksam kolik olunca veriyordum. Oglumun gece gunduz agzinda disten dolayi aylik degistiriyorum. Bulanik hal aliyor.

seni çok iyi anlıyorum bu olayı ilk öğrendiğimde kendimi yapayalnız hissetmiştim kimse birşey bilmiyor etrafımda. istediğin zaman yazışabiliriz içini ferah tut derken samimi olarak söylüyorum sen üzülürsen bebek de üzülür :dondurma:

canım sende de mi oldu? bu gebeliğindemi yaşamıştın hiç bişey paylasmadın kıyamam :anne:
Canım sana genetik pıhtılaşma testleri yapılmıştı değil mi başka biri miydi o?

Öyle değil canım benim kızım zamanın da sol tarafında kist vardı oda 6 cm falandı sezeryan oldum ama almadı doktor yumurtalığıma yapışmış diye over kist sıvı aldık temiz çıktı. Neyse öyle bu hamileliğimde biz heycanla doktora gittik kalp atısı falan diye özel hastane hemde doktor bebekle ilgili hiç bişey demeden hanımefndi acil ameliyat olmanız lazım dedi kist 10 cm olmuş yani dedim bebek %25 düşer dedi ama ben biliyorum ilk 3 ay olmadan ameliyat olsam bebeğim kesin olmucak neyse cıktık iyi bi doktor bulduk çok büyük kist patlatmamaya çalıştık geldik 5. Aya içimde heran patlıcak balon gibi bişey var inşallah doğuma kadar parlamaz sa sezeryan la alıcaz yani hersey birşeyler yaşıyor ben hayatıma gayet normal devam ediyorum Allaha şükür bi sıkıntı yok şuanda

Hiç duymadım canım araştırayım bende reçellere bile batırdım emiyodu sonra diliyle emziği itip almadı o yüzden bunda bende çok uğraşmayı düşünüyorum acıkcası

• Beğen
Reactions: NGY
:anneadayı: Cok tatli oluyorlar. Tekmeleri iyice giclendi. Oglum sabah 6 da mutlaka tekme atardi uyanirdi. Karinda neyse sindi de o. 6 da kalkiyor. Karnimda gerilirdi cok bariz disardan gozukurdu . Dogduktan sonrada cok gerilme hateketi yapti. Bu belki normal harekettir bilmiyorum. Buda oyle bu gece de kipir kipir. İnsallah gece surekli uyanmaz.
Benim oğlum da geceleri aşırı hareketli hem de öyle böyle değil 1 saat bunca tekme attı hareket ediyor sabaha kadar uyutmuyor erken başladım uykusuz gecelere gündüz de pek fark değil ama gece kadar hareketli degil

İnstagramda bunu kullanan anneleri gordum kapatmiyor burnu. Ogluma avent kullaniyorum avent normal emzikler. Her emzigi kabul etmuyorlar. Bunu etmezse nirmalini alirsin. Damak yapisi uygun slikonlu bir yaş sonrasi degistirmeye gerek yok. Tersi yuzu yok. İlerki aylarda kendi koyuyo cunku agzina. Soothienin ilerki ay emzigi yok. Bir yaş sonrasi icin Kucuk geldi bsna . Bende soothie alacam ilk mecbur. Ogluma bir kac ay sonra emzik birakturmayi dusunuyorum. Onunkini almasin diye. Oglum birakinca bebise nirmal avente gecicem. Soothie ninki slikon degil ucu. Normallerinki slikon . Kaynatinca eskimiyor kokmuyor.
O kadarını bilmiyorum valla ucu silikon mu değil mi :) ilk çocuk olunca henüz o aşamaya geçemedim. Bir tane evde bulunsun diye almak istedim, en çok tercih ve tavsiye edileni aldım geldim. Peki sence sterilizatör almaya gerek var mı ? Bir de süt sağma makinesinde medela swing öneriyorlar, sen kullandın mı ne önerirsin ?

O kadarını bilmiyorum valla ucu silikon mu değil mi :) ilk çocuk olunca henüz o aşamaya geçemedim. Bir tane evde bulunsun diye almak istedim, en çok tercih ve tavsiye edileni aldım geldim. Peki sence sterilizatör almaya gerek var mı ? Bir de süt sağma makinesinde medela swing öneriyorlar, sen kullandın mı ne önerirsin ?
Emzigin kabiyla ucu ayni . Nasil birsey bilmiyorum bakmadim bende almadim daha. Kaucuk çok onermiyorlar zaten kaynatmada kolay deforme olup eriyor plastik emmesin diye. Sootie kullanan cok var dayaniklidir herhalde. Ben almadim sterilizator. Kaynatiyorum. Tercih meselesi alanda var. Bana gereksiz geldi. Bosuna masraf bide yer kapliyor. Kullanan arkadas varmi kolay mi oluyor bilmiyorum. Haftada bir kaynatmak yeterli. Cok steril olmakta iyi degilmis. Emzik devamli agzindaysa uykuda yada ayikkende haftada iki kere kaynatiyorum. Dr disten dolayi bogazi kizarik yada burun akintisi yada hasta olursa gunluk kaynat demisti . O sekilde yaptim. Medela swing kullandim. İlk kullandigimda iyiydi sonra cok iyi cekmemeye basladi. Bu marka boyle mi bilmiyorum baska kullanan varsa yardimci olur.
Kuru havayi nemlendirmek icin soguk buhar aleti alan var. Onlar sagliksizmis. Tozlari bakterileri iyice yapistiriyormus. Hasta ediyormus. Kisin kalorifer havayi kurutuyor burnu tikaniyor. Kisin Kalorifer peteklerine takilmali su kaplari kullandim. Kaynayan suya lavanta attim odasina koydum. Oyle idare ettim.

Canım sana genetik pıhtılaşma testleri yapılmıştı değil mi başka biri miydi o?

yok cnm hayır bana yapılmadı

Öyle değil canım benim kızım zamanın da sol tarafında kist vardı oda 6 cm falandı sezeryan oldum ama almadı doktor yumurtalığıma yapışmış diye over kist sıvı aldık temiz çıktı. Neyse öyle bu hamileliğimde biz heycanla doktora gittik kalp atısı falan diye özel hastane hemde doktor bebekle ilgili hiç bişey demeden hanımefndi acil ameliyat olmanız lazım dedi kist 10 cm olmuş yani dedim bebek %25 düşer dedi ama ben biliyorum ilk 3 ay olmadan ameliyat olsam bebeğim kesin olmucak neyse cıktık iyi bi doktor bulduk çok büyük kist patlatmamaya çalıştık geldik 5. Aya içimde heran patlıcak balon gibi bişey var inşallah doğuma kadar parlamaz sa sezeryan la alıcaz yani hersey birşeyler yaşıyor ben hayatıma gayet normal devam ediyorum Allaha şükür bi sıkıntı yok şuanda

çok geçmiş olsun cnm herkesin bir sıkıntısı var işte hepimz feraha ereriz inşallah

Günaydın kızlar,
Dün şeker testinin ikincisini yaptırdım. Tüm değerlerim şükürler olsun düşük çıktı. İlk test aldatabiliyor. İlk testi yüksek olanlar tedirgin olmasın derim. Herkeslerden iyi haber almak duasıyla hayırlı sabahlar olsun.

çok geçmiş olsun şükür ki sonuç iyi çıkmış :dua:

Günaydın arkadaşlar işler yoğundu biraz giremedim.. Epey gitmiş sayfalarda boş kalınca okuyacağım bugün.. Benim göbek epey çıktı birde kilo alınca kıyafet ihtiyacım arttı bu hafta bakacağım..Yıllardan sonra ilk defa oruç tutmuyorum kendimi bi acaip hissediyorum..Sanki hiç ramazan ayında değilmişiz gibi geliyor..Rabbim bu güzel ay hürmetine evlatlarımızı sağlıkla sıhhatle kollarımıza almayı nasip eylesin inşallah...

Hamile bayanlar ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah bu doğacak çocuk da bu esma-i İlahiye ile güzel ve sağlıklı olur. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
İbrahim Suresi çok okunursa çocuk yumuşak huylu olur.
Fatıma Validemiz gibi doğumun kolay olması için her gün bir Fatiha Fatıma Annemize hediye edilir.

Back
X