- 6 Mayıs 2016
- 3.394
- 5.690
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
- #9.201

benim sivimm tam sinirdaymis. birde ultrasona göre bebisim 2 hafta geri görünüyor..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde karninda çok gerilme oluyor ve kasiniyorum hafif catlak oluşumu aynada görebildiğim kadarıyla bende de var canim sen kremini yada yağını sürmeyi yinede ihmal etme.ayrıca o çatlaklar bize bebegimizden kalacak izler üzülüp canını sıkmaMerhaba tatlış anneler :)) uzun zamandir giremedim. Kızlar 22+3 olduk biz ve karnımın altında hafif çatlamalar başladı hic kaşınmada olmadı bi anda görünce ağlamaya basladim. Rahat 1 saat ağladımnormal mi bu haftada başlaması ve çözümü var mı
Bana eksik gibi gelmedi fazla koymanda iyi olmus ne olur ne olmaz. Sezeryan gibi hazirlanistim ben. Kusuyo falan. Battaniye bi normal kalinlikta aldim. Bebek yattigi besik sertti hem sicak tutsun diye . Bi normal bide yarim kundak yapiyorum ben kundak battaniye. Kundak dusunursen. Biberon goturmustum. Bu sefer goturmiycem hastanede enjektorle veriyorlar mama. Belki sutun sonra gelir biberona alismasin. İlk gunlerde emzik duruma gore ver. Benimki emmeyi beceremiyordu. Emzik verdim ilk gunler o yuzden. Ter bezleride yapin normaldede gerekir. Hala kullaniyorum. Sirti hafif nemli olunca koyuyordum. Teri soguyunca hasta oluyorlar. Erkek bebekse cok terliyor.
simdilik sadece su ve havuca dikkat edeyim dedigin gibi.. youtube dan doktor videolari izledim. bebekteki gelisimm geriligin sivi azalmasiyla birlikte olabiliyormus. birbirini tetikleyebiliyormus. insallah devami gelmez. simdilik cok stres yapmiyorum ama bu iki hafta biraz zor gecer..
kabizlik filan sorunum hic yok. sekerimde yok. meyve yemiyordum hic ona dikkat edecegim. insallah dedigin gibi olur. her sey nasip bir yerden sonra..dua ediyoru m insallah aacak nefesi vardir bebegimin..
minikhikayem canim merhaba. sende de sivi eksikligi problemi vardi yanlis hatirlamiyorsam. benim doktorum sadece günde 3 litre su ic dedi. senin doktorun ekstra bir sey dedi mi?
benim sivimm tam sinirdaymis. birde ultrasona göre bebisim 2 hafta geri görünüyor..
biberon konusu mantıkı duymuştum enjektörle verildiğini. ama tabi emzik bulundurmakta fayda var yine de
canım merhaba 21. haftada ayrıntılı ultrasona girdim 8 cm ölçülü amniyon sıvım. Şu an 25. haftadayım, 5 cm'e düştü ki 5 ten aşağısı bbeği kaybedebilirdik. Ama gelişim geriliği yokmuş. Doktorun söylemiştir ama öncelik bunu öğren, sonraki hafta 5.6 çıktı bu hafta başka bir hastaneye de gittim farklı cihaza girmek adına 7 cm çıktı. doktorların da söylediği bebeğin o anki duruşuna göre oldğundan biraz az veya fazla ölçebiliriz dedi. Eğer tehlikeli bir durum olsaydı kesinlikte direk yatış veriyorlar. Benim işi bırakmama bile gerek olmadığını söyledi. Havuç suyu içiyorum her gün ayrıca kan sulandırıcı vuruluyorum. senin sıvı kaç cm?
tam sana yazıyordum. sıvı ve moral dışında bir şey yapamıyorlar asiyecm. bu konuda tıp tıkanmış durumda izlemediğim video sormadığım kişi kalmadı etrafımda 3 farklı doktorla görüştüm. ama kendini üzme moral en en önemlisi.
Geçmiş olsun canım. Sola yatmaya da dikkat edebilirsin. Biliyorsun sola yatınca bebeğe kan daha iyi gidiyor. Gelişimi daha iyi olabilir.simdilik sadece su ve havuca dikkat edeyim dedigin gibi.. youtube dan doktor videolari izledim. bebekteki gelisimm geriligin sivi azalmasiyla birlikte olabiliyormus. birbirini tetikleyebiliyormus. insallah devami gelmez. simdilik cok stres yapmiyorum ama bu iki hafta biraz zor gecer..
kabizlik filan sorunum hic yok. sekerimde yok. meyve yemiyordum hic ona dikkat edecegim. insallah dedigin gibi olur. her sey nasip bir yerden sonra..dua ediyoru m insallah aacak nefesi vardir bebegimin..
sola yatinca kendi kalbimin sesini cok duyuyorum diye he saga dogru yattim. ama bundan sonra dikkat ederim insallah.Geçmiş olsun canım. Sola yatmaya da dikkat edebilirsin. Biliyorsun sola yatınca bebeğe kan daha iyi gidiyor. Gelişimi daha iyi olabilir.
ayrintili cevap icin cok tesekkür ederim canim.
aslinda benim bebis icinde gelisim geriligi var demedi doktor. 2 sebepten ultrason cihazina göre kücük görünüyor minyon bebek dedi. 1)ben ve esim kisa boylu minyonuz.2)ultrason cihazi avrupa standartlarina göre ölcüyor. irk olark onlar göre biz baya kücük kalioruz. doktor minyon olmasini tetikleyen bir sey var mi diye bakti ama hic bir sey bulamadi. lakin nette izledigim doktor videolarinda gelisim gerligi ile amniyon sivisinin birbiriyle baglantli olabilecegini ögrendim. tabi ne kadar dogru bilmiyorum ;(
ayyy canimm seninki baya asagidaymis ama iste hic elimiyde bir durum yok. doktora özellikle sordum ama bir sayi vermedi.sinirda sinirin biraz altinda dedi. farkli acilardan uzunca ölctü. yok zaten suanda tehlikeli görünmüyor ama kontrol etemliyiz dedi. iki hafta sonra kontrolüm var.
bende suya daha cok dikkat etmeye karar verdim. havuc suyuna baslayacagim bugün. bakali ne olacak.
moralimi yüksek tutmaya calisiyorum ama elimizden daha fazlasi gelmiyor, biranda aglamaya basliyorum... daha cok kücük bebegim..
Geçmiş olsun canım. Sola yatmaya da dikkat edebilirsin. Biliyorsun sola yatınca bebeğe kan daha iyi gidiyor. Gelişimi daha iyi olabilir.
Kızımda molfix bikere aldık çok kötü geldi bana kalın hiç sevmedimBebek bizi düşünceleriniz neler ben prima kullanmak istemiyorum ama herkez prima diyor benim seçeneklerim arasında molfix ve komili de var siz neler düşünüyomusunuz
Cnım öyle düşünmek istiyorum ama elimde olmuyo isyeBenimde karninda çok gerilme oluyor ve kasiniyorum hafif catlak oluşumu aynada görebildiğim kadarıyla bende de var canim sen kremini yada yağını sürmeyi yinede ihmal etme.ayrıca o çatlaklar bize bebegimizden kalacak izler üzülüp canını sıkma
Canım şekerli su dediğin bildiğin suya şeker katıp veriyorlar mı yoksa yüklemeye özel bir sıvı mı ? Bir de içerken miden bulanmadı mı, aç karnına nasıl içebildin ?benim 171 çıktı cnm 50 lik yüklemede. benim doktorum direk diyete başla 10 gün takip edelim demişti ama endokrin doktoru 100 lük yüklemeyi mutlaka yaptır dedi. bende yarın yaptırıcam. aynı şekilde şekerli suyu içiyosun 4 defada kan veriyosun cnm.
Ben biraz araştırdım internetten ve avent soothie emzik aldım. Bakalım nasıl olacak dedikleri kadar güzel mi göreceğiz. Ama açıkçası bana biraz büyük geldi ayıcıklı kısmı. Emerken bebeğin burnuna kadar gelecekmiş gibi duruyor :)Slm kızlar ben kızımda emzik verdim tutmadı ama beni yalancı emzik gibi kullandı saatlerce emdi çok yıprattı o konuda :) o yüzden şimdi bebeğime güzel bi emzik istiyorum alıştırmak için ama çok çeşit var sizler hangi markalardan memnun kaldınız bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var
Canım ben de araştırmaya başladım biraz önce aynı emziğe bakıyodum hiç bi fikrim yok emzik konusunda o yüzden buraya da yazmak istedim. Dediğin gibi büyükse burnunu kapatmaz mı ufffBen biraz araştırdım internetten ve avent soothie emzik aldım. Bakalım nasıl olacak dedikleri kadar güzel mi göreceğiz. Ama açıkçası bana biraz büyük geldi ayıcıklı kısmı. Emerken bebeğin burnuna kadar gelecekmiş gibi duruyor :)
Canım bence Almanya da olmanın da etkisi vardır diye düşünüyorum. Onların Bebek ölçüleriyle bizimki farklıdır. Zaten eşin de sen de uzun boylu değilsiniz. Stres yapma bolca suyunu iç kürü yap sıvı normale döner inşallahsimdilik sadece su ve havuca dikkat edeyim dedigin gibi.. youtube dan doktor videolari izledim. bebekteki gelisimm geriligin sivi azalmasiyla birlikte olabiliyormus. birbirini tetikleyebiliyormus. insallah devami gelmez. simdilik cok stres yapmiyorum ama bu iki hafta biraz zor gecer..
cnm 2 haftada 1 kontrol dediyse daha rahat tut gönlünü ben her hafta gidiyorum ve gideceğim, ama bebeğimin hareketleri çok iyi mutlaka dikkat et hareketliyse daha da içini rahat tut. ben eşyalarını hazırlıyorum hastane çantamı da hazır edeceğim kötü düşünmüyorum erken gelirse diye eşyaları hazır gibi.
Bilmiyorum artık ben denemek için aldım, baktım burnunu kapatıyor ya da emmezse gider başkasını alırım sanki İstanbul'da emzik mi Yok :)Canım ben de araştırmaya başladım biraz önce aynı emziğe bakıyodum hiç bi fikrim yok emzik konusunda o yüzden buraya da yazmak istedim. Dediğin gibi büyükse burnunu kapatmaz mı ufff![]()
insallah canimm. bakalim artik nasip kismet her sey. dua edip sivi artirmaktan baska care yok.Canım bence Almanya da olmanın da etkisi vardır diye düşünüyorum. Onların Bebek ölçüleriyle bizimki farklıdır. Zaten eşin de sen de uzun boylu değilsiniz. Stres yapma bolca suyunu iç kürü yap sıvı normale döner inşallah