- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.621
Can'ım doktor tanıdığımız ver herşeyi inceler kı kendisi yakın tüketmeyen biri oda yaptırdı şeker yüklemesini banada yaptır dedi yapılmadığında zararı daha çok olduğunu söyledi baklava yemiyor musun sanki hiç deduKızlar cumartesi günü dr kontrolüm vardı ve doktorum şeker yüklemesi yaptırmamı istedi. Ben de Canan Karatay ın fikirlerini mantıklı bulduğum için istemediğimi söyledim. Doktorla tam 40 dk kadar konuştuk ben aklımdaki bütün endişeleri söyledim o da açıkladı.
Mesela 50 gr şekerin Bebek için şok etkisi yaratacağını ve insülin direnci oluşturacağını söyledim; doktor bana şekerin direk kana karışmadığını bir kısmının karaciğerde depolandığını bu yüzden o 50 gr şekerin tamamının bebeğe geçmediğini söyledi.
Bir de ben gelişmiş ülkelerde şeker yüklemesi yapılmıyormuş dediğimde, Amerika da ve İrlanda gibi aşırı dindar katolik bir ülkede ikili üçlü testlerin bile yapılmadığını( bebeği aldırmamak için) sadece şeker yüklemesinin zorunlu yapıldığını söyledi. Yani ne sorsam açıkladı.
O içilen sıvının aslında özel bir sıvı olmadığını aslında karpuzla bile yükleme yapılabileceğini söyledi. Özellikle o sıvıyı içermelerinin nedeni içindeki şeker miktarının sabit 50 gr olmasıymış.
Kesinlikle testi yaptırmanı öneriyorım dedi. O anda ikna olmuştum ama şimdi tekrar endişelenmeye başladım, kafam karıştı. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Bu testi yaptırmak istemeyenler var mı @BenanAsiye canım ne diyorsun bu konuda ?
Dilerim yeni bebis için bol bol sütün olsun canım.Bende ayni seyleri yedim. Zaten en az uc litre su icince yer kalmiyor yemege. Ama sut cok olmadi kilo olarak bana donusu oldu. Ve zor verdim 18 kilodan 6 kilo verdim sadece. Kaliyor kolay gitmedi. Allahtan zayiftim. Sut te bunyeye gire degisiyor. Onemsemeyen yemek su icmeyen savahtan aksama kadar sigara icen hala emziriyor. Bdn o kadar ozendim olmadi . Bunye meselesi.
:) evet ya on gundn bisycik olmaz burdn ayrilmak istemiym dr minumm 20 agustos maksimm 27 agustos sezeryan olursn dedi ama bebegn gelişimi guzelse ben hemn 20 agustosu kabul edrrm ya :)39. Haftami sezeryan tarihin benimde 39. Hafta sezeryan erken gelirse agustos olma durumu olur tabii bizimde eylul baslarina denk gelenlerin. Hayirlisi olsun. Burda devam et. Bende alistim burdakilere. On gun den ne olacak.
Bence mantıklı düşünüyorsun.o kadar insanın aynı anda evde olması normalde bile zor lohusa iken daha da zor.Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum doğumum yaklaşık Bayram'dan 10gün önce faln olacak kısmetse , iki taraf da şehir dışında ,annemler doğuma gelecek inşallah, kaynanamlar da gelmeyi düşünüyor ama iki taraf birden çok kalabalık olacak gibi 10kişi olacak evde ben de kalabalığı pek sevmem bir de kaynanam da genç ama pek işe girişmeyi sevmez annem varken hele hiç yapmaz her iş yemek faln anneme bakar kesin, ben de iyice sinir olurum, daha önce bir kere birlikte bizde olmuşlardı annem her işi yaptı kaynanam misafir gibi oturdu ordan tahmin ediyorum, bir de kurbanı bizim orda kesmeye kalkarlarsa iyice curcuna olur kaynanam görğmcemleri falan da çağırır oldu mu16kişi..o yüzden annem doğuma gelsin bana baksın biraz kaynanam da Bayram'dan sonra gelsin istiyorum ikisi aynı anda olmamış olur hem, kaynanama farklı Zaman'larda gelin bana da iyi olur yemek yaparsınız faln desem alınır mı sizce, kabul eder mi acaba? Mantıklı mı sizce bu fikrim bu işler Nasıl oluyır hiç bilmem, lohusa lohusa kafama takacak bişey olmasın diye Böyle olması daha mantıklı gibi..
Canim kendiliginden erken gelirse olurda. Planlida 39. Haftadan once sakincali. O yuzden 39. Hafta yapiliyor:) evet ya on gundn bisycik olmaz burdn ayrilmak istemiym dr minumm 20 agustos maksimm 27 agustos sezeryan olursn dedi ama bebegn gelişimi guzelse ben hemn 20 agustosu kabul edrrm ya :)
Canım seni çok iyi anlıyorum benim evim küçük aynı durum bende de var ama kaynanam annen gelir ben sonra gelirim dedi. Kv le aynı şehirdeyiz annem başka şehirde ama işte ben kv hastaneye gelmesini bile istemiyorum annemle aynı ortamda olmalarını istemiyorum kv min dili var çok konuşuyor. Evime de gelmesini istemiyorum sonra. Bu konu da eşinin ne diyeceği çok önemli bence çünkü onlar da annelerinin gelmesini isterlerler. Eşine bi citlat konuyu o ne diyecek. Esin annesiyle konuşursa daha iyi olur tabi seni anlarsaKızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum doğumum yaklaşık Bayram'dan 10gün önce faln olacak kısmetse , iki taraf da şehir dışında ,annemler doğuma gelecek inşallah, kaynanamlar da gelmeyi düşünüyor ama iki taraf birden çok kalabalık olacak gibi 10kişi olacak evde ben de kalabalığı pek sevmem bir de kaynanam da genç ama pek işe girişmeyi sevmez annem varken hele hiç yapmaz her iş yemek faln anneme bakar kesin, ben de iyice sinir olurum, daha önce bir kere birlikte bizde olmuşlardı annem her işi yaptı kaynanam misafir gibi oturdu ordan tahmin ediyorum, bir de kurbanı bizim orda kesmeye kalkarlarsa iyice curcuna olur kaynanam görğmcemleri falan da çağırır oldu mu16kişi..o yüzden annem doğuma gelsin bana baksın biraz kaynanam da Bayram'dan sonra gelsin istiyorum ikisi aynı anda olmamış olur hem, kaynanama farklı Zaman'larda gelin bana da iyi olur yemek yaparsınız faln desem alınır mı sizce, kabul eder mi acaba? Mantıklı mı sizce bu fikrim bu işler Nasıl oluyır hiç bilmem, lohusa lohusa kafama takacak bişey olmasın diye Böyle olması daha mantıklı gibi..
Eşim yakın sonuçta annemiz ayıp sonra gelir mi hiç yabancı gibi drdi, acaba yine de kendim kaynanama desem mi diyorum, -ama o alınır da eşime anlatırsa sıkıntı olabilir o yüzden kararsız kaldımCanım seni çok iyi anlıyorum benim evim küçük aynı durum bende de var ama kaynanam annen gelir ben sonra gelirim dedi. Kv le aynı şehirdeyiz annem başka şehirde ama işte ben kv hastaneye gelmesini bile istemiyorum annemle aynı ortamda olmalarını istemiyorum kv min dili var çok konuşuyor. Evime de gelmesini istemiyorum sonra. Bu konu da eşinin ne diyeceği çok önemli bence çünkü onlar da annelerinin gelmesini isterlerler. Eşine bi citlat konuyu o ne diyecek. Esin annesiyle konuşursa daha iyi olur tabi seni anlarsa
Demekki Doğumla birlikte de veriyorsun 48 kilo ile başladıgına göreCanım ben gebeligimi öğrendiğim gün başlıyorum almaya. Her ay 1er 2ser devam ediyorum almaya.
48 dim 59 oldum.
Daha bir 9-10 kilo alırım sanırım.
3.bebegim benim.
Diger ikisinde de 21 ve 19 almıştım.
Drum problem etmiyor.
Bakalım finalde neye ulaşacağım :)
İşte esin annesini düşünüyor onun kırılcagini sanıyor. Erkekler annelerine hiç laf söyletmiyor. Canım sen benim dediklerime çok bakma inşallah çok güzel olur o günün çünkü ben daha bir hafta önce bu yüzden tartıştım üç gün boyunca ağladım. Esin öyle dedikten sonra kaynananla konuşursan eşine söyler kesin söylemese bile esin hesabını sorar sakın hamileyim bişey diyemez deme inan anneleri söz konusu olunca gözleri dönüyor.Eşim yakın sonuçta annemiz ayıp sonra gelir mi hiç yabancı gibi drdi, acaba yine de kendim kaynanama desem mi diyorum, -ama o alınır da eşime anlatırsa sıkıntı olabilir o yüzden kararsız kaldım
Canım 9 ayda aldığım kiloyu en geç 8-9 ay sonra veriyordum.Demekki Doğumla birlikte de veriyorsun 48 kilo ile başladıgına göre
Canım ben gebeligimi öğrendiğim gün başlıyorum almaya. Her ay 1er 2ser devam ediyorum almaya.
48 dim 59 oldum.
Daha bir 9-10 kilo alırım sanırım.
3.bebegim benim.
Diger ikisinde de 21 ve 19 almıştım.
Drum problem etmiyor.
Bakalım finalde neye ulaşacağım :)
Ilkimde 7 kilo almiayim ve sutum cok.cok.azdi bunda bihayli fazla insallah dedigin gibi alinan kiloya gore sutsee bunda gz3l sutum olur insallhhhhbencede sanırım dediğin gibi süt olsun diye yenilenler kilo olarak kalıyor.. Bi yerde okumuştum hamileyken çok kilo alanlar yeterince süt için depo yapıyormuş zaten normal yemeye dönüldüğünde emzirerek kilolar gidiyor,bebek doğduktan sonra ekstra süt olsun diye yememek gerek..
Canım birçoğumuzun ağustosta olabilir belki bilemeyiz. Önemli olan şu an aynı haftalarda olduğumuz paylaşımda bulunmak. Sen gitme bir yereKizlar bgn kontrolm vardi ya ben kesin agustos annesi olucam benim sezeryan oldugu icn dr 20 agustosta olur dedi buraya eylul annelerine cok aliştm nasil birakcm burayi bilmiyorm
Cnm benimkide 25 agustos gorunuo ultrasonda benimde sezaryan olucak allahin izniyle 39a kadar dayanirsakta o tarihe gelio zaten ama bn kendimi agustoslu saymihorum valla burdan biyere gtmem sende gtme bi hafta tecrubeli oluruz ne olckKizlar bgn kontrolm vardi ya ben kesin agustos annesi olucam benim sezeryan oldugu icn dr 20 agustosta olur dedi buraya eylul annelerine cok aliştm nasil birakcm burayi bilmiyorm
Emme refleksi son iki haftada gucleniyormus cnm bi belgeselde izlemistim gorumcemde 38 de kilosu iyi die dayanamayip sezeryan yaptirdi sonra bebgini emzirmekte cok zorluk cekti cocuk biturlu ememedi ne gogsunu nede biberonu aman diyim sakin yapma oyle bisey:) evet ya on gundn bisycik olmaz burdn ayrilmak istemiym dr minumm 20 agustos maksimm 27 agustos sezeryan olursn dedi ama bebegn gelişimi guzelse ben hemn 20 agustosu kabul edrrm ya :)
canm bebegn kilosuyla alakali degil ki bildgm kadariyla organlari yeterli seviyeye gelince sezeryan olabilirsn diyo dr yanlis mi biliym acaba bide sen oyle deyince aklima takildi benim bebegm kiloya gore 6 gun ondn gidiyoms acaba bu yuzdn erken yapar mi ki ?Emme refleksi son iki haftada gucleniyormus cnm bi belgeselde izlemistim gorumcemde 38 de kilosu iyi die dayanamayip sezeryan yaptirdi sonra bebgini emzirmekte cok zorluk cekti cocuk biturlu ememedi ne gogsunu nede biberonu aman diyim sakin yapma oyle bisey
İlkinde 18 kilo aldim. Sutum azdi. Bunda cok kilo almayi dusunmuyorum. Cunku Kiloyla alakasi yok sut hormoni ile alakali. Az kilo alip sutu bol olanda var. Gogsu hamilelikte buyumeyip bol emzirende.Ilkimde 7 kilo almiayim ve sutum cok.cok.azdi bunda bihayli fazla insallah dedigin gibi alinan kiloya gore sutsee bunda gz3l sutum olur insallhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?