Kızlar cumartesi günü dr kontrolüm vardı ve doktorum şeker yüklemesi yaptırmamı istedi. Ben de Canan Karatay ın fikirlerini mantıklı bulduğum için istemediğimi söyledim. Doktorla tam 40 dk kadar konuştuk ben aklımdaki bütün endişeleri söyledim o da açıkladı.
Mesela 50 gr şekerin Bebek için şok etkisi yaratacağını ve insülin direnci oluşturacağını söyledim; doktor bana şekerin direk kana karışmadığını bir kısmının karaciğerde depolandığını bu yüzden o 50 gr şekerin tamamının bebeğe geçmediğini söyledi.
Bir de ben gelişmiş ülkelerde şeker yüklemesi yapılmıyormuş dediğimde, Amerika da ve İrlanda gibi aşırı dindar katolik bir ülkede ikili üçlü testlerin bile yapılmadığını( bebeği aldırmamak için) sadece şeker yüklemesinin zorunlu yapıldığını söyledi. Yani ne sorsam açıkladı.
O içilen sıvının aslında özel bir sıvı olmadığını aslında karpuzla bile yükleme yapılabileceğini söyledi. Özellikle o sıvıyı içermelerinin nedeni içindeki şeker miktarının sabit 50 gr olmasıymış.
Kesinlikle testi yaptırmanı öneriyorım dedi. O anda ikna olmuştum ama şimdi tekrar endişelenmeye başladım, kafam karıştı. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Bu testi yaptırmak istemeyenler var mı
B
BenanAsiye
canım ne diyorsun bu konuda ?