2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ya bir de doktorum dedi ki eğer sen %100 Canan Karatay ın dediği gibi besleniyorsan tamam yaptırma ama kavun karpuz yiyorsan ekmek yiyorsan dondurma patates pirinç yiyorsan bana gelip Canan Karatay deme dedi. Bir de o 50gr glikoz içeren sıvıyı sen 2 dilim karpuzdan bile alabiliyorsun neden bu kadar korkuyorsun anlamadım dedi. Sanırım ben de yaptıracağım.
doktorun çok haklı valla ben yarın sabah 8 de hastane de alacagım koşa koşa yükleme yaptırmaya gidiyorum. kesin kararım bu

canım merhaba , ben bu konuyu gebe kaldığım günden beri araştırdım. ve mantık açısından hiç birşey bulamadım. canan karatayı çok severim ve sürekli takip ederim. kadın prof fikirleri benim için herzamn önemlidir. gel gelelim şeker yüklemesine. ben yaptırmayacağımı doktoruma en başından beri söyledim. ama birgün bu yurt dışına gitti ve geldiğinde aradım randevu için onun öncesi ayrıntılı ulturasona girmiştim. sonuçlarımı göstermeye hemde bebeğimi görmeye gidecektim. benm detaylı ulturasonda amniyon sıvım biraz artmış olarak çıktı. bende dokrumla paylaştım. ve doktorum beni hiç muayene etmeden sırf sıvım az bişey artmış diye şeker yüklemesi yapmamız gerektiğini aksi takdirde çocuğun erken doğacağını söyledi. şoktaydım. nasıl bir doktor açıklama yapmadan muayene etmeden böyle korkutabilirdiki şaşırmıştım. telefonu kapattıktan sonra hemen doktorumu hastanemi değiştirdim kalabalık olmasından şikayetçiydim buda tuz biber olmuştu. ve yeni gittim doktor bunun kendi isteğime bağlı olduğunu bende doktora şeker yüksek çıksa ne olacak diyet verilecek ve bende şeker olmadığına emindim. açlık ve tokluk kan şekerime bakılmasını istedim. ve değerlerim okadar düşük çıktıki vücudumda nerdeyse şeker yoktu.amniyon sıvısının bu aylarda artabileceğini söyledi hatta bana.gel gelelim mantık kısmına şeker çıksa diyet verecekeler ve ben çok dikkat ediyorum zaten sana karpuzla baklavayla aynı diyen doktora şunu söyle ozman bn üç dilim baklava yiyip geliyim öyle ölçün mantık aynıysa. ama iyi araştırın artık teknoloji çağındayız bana şahsen mantıklı gelmedi ve çocuğum için yararlı aksine zararlı olduğu için kesinlikle yapmadım yapmayıda düşünmüyorum. çoğu ülkede şeker yüklemesi yasak ve yok oradaki gebeler bilmez şeker yüklemesi ne. oyüzden senin tercihine kalmış doktorlar bunu rutine bağlamış benden çıksında yapsın gözüyle bakıyorlar. ama dediğim gibi benim düşüncem bu. biraz uzun oldu :) sevgilerimle...
Canım senin söyle dediğin şeyi aynen söyledim :) ben gelirken yanımda iki dilim boş şerbetli bir baklava getireyim onu yiyip öyle yaptırayım yüklemeyi dedim. Tabi ki olabilir tek sorun 2 dilim baklavanın içindeki şeker miktarını tam olarak bilmiyoruz böylece bir standartı olmuyor ve vücudunun vereceği tepkiyi ölçemiyoruz. Özellikle o sıvıyı içirmemizin sebebi içindeki şekerin sabit olması dedi.
Ben de evde kendi şeker cihazımla açlık tokluk şekerimi devamlı takip ediyorum. Bir kaç kere yüksek çıktı birincisinde 2 tabak pirinç pilavı yemiştim :) diğerinde de koca bir tabak karpuz yemiştim 180-190mg/dl çıktı. Bunların dışında hep normal aralıkta çıktı. Bebeğin suyu da normal herhangi bir artış Yok. Aşırı bir kilo alma durumum da Yok.
Gebelik şekeri olma ihtimali de %5 miş. Bu şartlar altında kafam iyice karıştı karar vermekte zorlanıyorum. Acaba evde iki dilim baklava yiyip sonra şekerimi ölçsem olmaz mı ki ??? :))

• Beğen
Reactions: iiz
Canım senin söyle dediğin şeyi aynen söyledim :) ben gelirken yanımda iki dilim boş şerbetli bir baklava getireyim onu yiyip öyle yaptırayım yüklemeyi dedim. Tabi ki olabilir tek sorun 2 dilim baklavanın içindeki şeker miktarını tam olarak bilmiyoruz böylece bir standartı olmuyor ve vücudunun vereceği tepkiyi ölçemiyoruz. Özellikle o sıvıyı içirmemizin sebebi içindeki şekerin sabit olması dedi.
Ben de evde kendi şeker cihazımla açlık tokluk şekerimi devamlı takip ediyorum. Bir kaç kere yüksek çıktı birincisinde 2 tabak pirinç pilavı yemiştim :) diğerinde de koca bir tabak karpuz yemiştim 180-190mg/dl çıktı. Bunların dışında hep normal aralıkta çıktı. Bebeğin suyu da normal herhangi bir artış Yok. Aşırı bir kilo alma durumum da Yok.
Gebelik şekeri olma ihtimali de %5 miş. Bu şartlar altında kafam iyice karıştı karar vermekte zorlanıyorum. Acaba evde iki dilim baklava yiyip sonra şekerimi ölçsem olmaz mı ki ??? :))
ne farkeder ha inceltilmiş şeker ha evde 50 gr lık şeker bu şuna benzedi aynen

1 kilo pamuk mu ağır 1 kilo demir mi :) ikisi de 1 kilo zaten

ŞEKER YÜKLEMESİ konusunda kafası karışanlar okuyabilir gayet net bir ifadeyle anlatılmış

http://www.medimagazin.com.tr/ana-s...ararasi-uzmanlar-ne-dusunuyor-1-11-64908.html

'75 gram glikoz, 1.5 fincan pirinçte de var'

Avustralya Diyabet Derneği, gebelik şekeri testinin bebek ve anneye zarar verdiğini gösteren bir kanıt olmadığını belirtiyor. Al Jazeera’ye konuşan dernek yetkilileri testin, Avustralya, Birleşik Krallık ve Avrupa dışında Çin, Japonya, Malezya ve Hindistan’da da kullanıldığını söylüyor.

canm benimde cok fazla bel agrim var artk dayanamayck duruma geliym bazen dun gece hic uyuyamadm bu 4 gundr de ust uste misafir agirliym acaba ondn midr die dusundm bakalm bir iki gun evde yalnz dinlenmeyi dusunym yine bu kadar kotu agrir mi
ben magnezyum almadan gece uykudan uyanıyordum agrımayan yerim yoktu doktora söyledim magnezyum verdı butun ağrılar kesildi. gecen gün 5 gün kullanmadım magnezyumu cunku tadı ıyı degil içesim gelmedi 5 gün sonra baktım agrıdan derin uykumdan uyanıyorum tekrar başladım ve rahatladım.

Uygulamada verilen 75 gram glikoz, 15 çay kaşığı şekere eşit. Bu miktarın, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği günlük 10-12 çay kaşığı şekerden fazla olduğu da bir gerçek. Ancak test, hem annenin hem bebeğin yararına. Çünkü bu şekilde, gestasyonel diyabetin (hayatı boyunca diyabet belirtisi göstermeyen bir kadının hamilelikte karşılaştığı diyabet) önüne geçilebilir. Gestasyonel diyabet teşhisi konulması durumunda ise anne adayına, kan şekeri seviyesini düşürecek, anne ve bebeğin sağlığını garanti altına alacak bir diyet uygulanır. Gestasyonel diyabeti belirlemek için gebelik şekeri testinden daha kesin bir test yoktur. 2009’da yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’deki hamile kadınların yüzde 3,17’sinde gestasyonel diyabete rastlandı.”
Herkesin kendi karari . Onun binun yada bir drun lafiyla degil . Arastirsin herkes yapilmayan ulkelerde niye yapilmiyor. İmkanimi yok . Gebelik sekeri bizden dusuk mu gerek yokmu gercekten. Konunun uzmani drlar zaten bize aciklama yapiyor. Zorla yaptirmadigi icin sadece aciklama yapabilir. Bebeginin Sorumluluguny herkes kendi aliyor.

ben magnezyum almadan gece uykudan uyanıyordum agrımayan yerim yoktu doktora söyledim magnezyum verdı butun ağrılar kesildi. gecen gün 5 gün kullanmadım magnezyumu cunku tadı ıyı degil içesim gelmedi 5 gün sonra baktım agrıdan derin uykumdan uyanıyorum tekrar başladım ve rahatladım.
Unutunca ilaci benimde agrim artiyor.

• Beğen
canım 2 dilim baklavada yesen aynı şeker var. canan karatay bıraz ısın popilistliğine kacıyor acıkcası ben de cok dinledim düşündüm üstünde ama söylediklerinin hepside cok dogru değil acıkcası. git bir muayene ucretlerıne bak 700-1000 tl iyi piyasa yaptı yanı işin gerçegi benim fikrimce bu. testi yaptırmamak cok daha sakıncalı . diyelim gebelik şekerin var bunu bılıp önlem almazsan asıl o zaman bebkte zarar ya nı tahrıbat olabilir bu daha daha tehlikeli . kesinlikle yükselem den yaayım ben ve ben yarın şeker yüklemesi için gidiyorum . sabaha randevum var

bu arada aç mı tok mu olmalıyız bilemedim canım ne yapmalıyız? nasıl yapılyor yükleme anlatır mısın lütfen
Canım aç mı tok mu yapılıyor sormayı unuttum doktoruma.

• Beğen

canim ben kesin kararimi verdim yaptirmayacagim.
yaptrinada yaptirmayanada saygi duyuyorum. suan bir yere gidiyoruz telden yazamadigim icin pc basina oturdugum anda hemen madde madde yazacagim insallah.

Kızlar cumartesi günü dr kontrolüm vardı ve doktorum şeker yüklemesi yaptırmamı istedi. Ben de Canan Karatay ın fikirlerini mantıklı bulduğum için istemediğimi söyledim. Doktorla tam 40 dk kadar konuştuk ben aklımdaki bütün endişeleri söyledim o da açıkladı.
Mesela 50 gr şekerin Bebek için şok etkisi yaratacağını ve insülin direnci oluşturacağını söyledim; doktor bana şekerin direk kana karışmadığını bir kısmının karaciğerde depolandığını bu yüzden o 50 gr şekerin tamamının bebeğe geçmediğini söyledi.
Bir de ben gelişmiş ülkelerde şeker yüklemesi yapılmıyormuş dediğimde, Amerika da ve İrlanda gibi aşırı dindar katolik bir ülkede ikili üçlü testlerin bile yapılmadığını( bebeği aldırmamak için) sadece şeker yüklemesinin zorunlu yapıldığını söyledi. Yani ne sorsam açıkladı.
O içilen sıvının aslında özel bir sıvı olmadığını aslında karpuzla bile yükleme yapılabileceğini söyledi. Özellikle o sıvıyı içermelerinin nedeni içindeki şeker miktarının sabit 50 gr olmasıymış.

Kesinlikle testi yaptırmanı öneriyorım dedi. O anda ikna olmuştum ama şimdi tekrar endişelenmeye başladım, kafam karıştı. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Bu testi yaptırmak istemeyenler var mı B BenanAsiye canım ne diyorsun bu konuda ?
Canım acıkcası canan karatay dısındaki bütün bilim dunyası seker tarama testinin hayati önemi oldugunu söylüyor. Örneğin doktorun size bu testi önermezse / öneminden bahsetmezse bir suc işlemiş olacak ve sen de gidip sava actıgında kaZanacaksın cunku hayata kastetmekle aynı görülüyor kanun onunde. Yada dsiyelimki seker tramasını istemiyorsun ozaman tüm sorumlulugu üstlendiğine dair taahhut vermen istenebilir doktor tarafından ve ben bir anne adayı olarak seker taraması istemediğim için ben veya bebegımı herhangi bir zaman için tehlikeye atarsam sorumlulugu üstlendiğime dair imZa veremem ve bu ihtimali göze alamam. Yuklenen seker ıkı dilim baklavaya es deger ve bunu eminim hepimiz ramazanda en az birgun yiyoruz :) saglıklı gunler dilerim

Arkadaşlar peki diyelim ki ailede şeker yok gebelikte de 3 kilo aldınız doktorunuz da bu durumu göz önüne alarak tokluk ve açlık şekerine bakıp ona göre şeker yüklemesi isteyebilir mi ? Fikirleriniz nelerdir bu konuda

Bende simdi tuvalet egitimi veriorum iki ay oldu hic sevmedi oturagida klozetide altina isemiyor tutuyor ben yaptirirsam yapior cisini.kakasini yaptirmaya otrtsam bile yapmiyor gidip biyere saklanip yapiyor neler meler yaptim oduller cezalar bi ise yaramadi ikinci gelemden ogrense cok iyi oluck
Kaç aylık cocugunuz bazı çocuklar hazır olmuyor ve kesinlikle zorlanmamalı çok sakıncalı ileri hayatını etkiliyormuş 2 ay uzun süre malesef

Arkadaşlar peki diyelim ki ailede şeker yok gebelikte de 3 kilo aldınız doktorunuz da bu durumu göz önüne alarak tokluk ve açlık şekerine bakıp ona göre şeker yüklemesi isteyebilir mi ? Fikirleriniz nelerdir bu konuda
Valla canım sen bu konuyu en iyisi doktoruna sor onunla birlikte karar ver. Bu işin uzmanı onlar ve bizim ordan burdan duyduklarımızla hiç kafanı karıştırma.

Kızlar ben de hastaneye ya da eve gelenlere sukulent diye hediyelik bir bitki var. Ondan mı hazırlasam diye düşünüyorum. Çiçekçiden alsam kendim süslesem nasıl olur sizce. Bu süslenmiş bir örneği. Farklı farklı süslenebilir.

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 68
Bana drum ailede yoksa kilo alumi normalse , 25 yas altindaysa bunlarda risk yokmus dedi. Aklimda kalan bunlar baska varsada hatirlamiyorum. Dr soyluyor risk grubunda olup olmadigini

Back
X