2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canim ben sezeryan oldum . Gayet iyi gecti. İlk gun agri oluyor. Ama agri kesici veriliyor. Benim dikislerim estetik dikis . Kisin agri sizi yapmadi. Egilip kalkmana dikkat edince agri olmuyor. Mekik 6 ay yasak. Mekik cektigim yok. Ama oglum hareketli egilip kalktim hamileyim hala egilip kalkiyorum . Sonucta normalde yapsan sanciyi cekeceksin. Onda agri kesicide alamiyorsun. Sonrasi rahat. Ama kisiden kisiye degisiyor. Normal olup sonrasini sıkıntili gecirende var dikislerden dolayi. Her iki dogumda kisiye gore olumlu olumsuz deneyim degisiyor. Sezeryanda dogum sekli anormal birsey degil. Anormal birsey olsa olmazdi zaten. Tabiiki oncelik normali tercih edilmeli. Ama tercih kisiye aittir. Normal dogumdan korkuyorsan zaten zor olur. Normal disunuyorsan kendini hazirla. Burda normal dogum egitimleri ne yazikki verilmiyor annelere. Parayla dogim kocundan egitim aliyorsun , pilatese yogoya giden var. ticarete donusmus. Birde ne yaparsan yap bebek istedigi gibi gelmek istiyor. İlk dogumda normal oldun diye 42 haftaya kadar bekledim olmadi. Strese gitdim bide hergun ne zaman gelecek diye. 3 gunde bir hastaneye gidip cati muayenesi oluyordum. Hemoroidimde vardi. Kolay, hayirli dogum nasip etsin Allah herkese. Hep biyle dua ettim. Allah guc kuvvet versin. Buda sezeryan olcak. Tam karar vermediysen epidural normal dogumuda arastirabilirsin. Epiduralle daha rahat oluyormus.
canm benim ilk hamilelgm evet normal dogumda zor ama yinede ben normal olmak isterdm ama bende kondilom cikmisti gebeligmn başinda ama sonradn yok olmasina ragmn dr o riski alamayz virus hala tasiyo olabilrsn ve kesinlikle sezeryan olmalisn dedi belki de hakkimda hayirlisi böyledr normal deyip deyip dogumda acil sezeryan olanda var sonucta sadece sezeryandn şu nedenle korkuym cok cabuk toparlanamm die

Aynen bahcelıevler canım ama yorumlar hiç iç açıçı değildi eşimlerin anlaşma olan yerler pek içime sinmedi bide çok uzaklar
Bende bahcelievlerde oturuyorum canım ben evıme 5dk medical park da yapamadım mesela gittim halkalıdaki hastaneyle anlastım. Normal dogumda zaten hemen hastaneye gitmiyorsun bı sure sancı cekip gitmen daha iyi oluyor sezeryan zaten randevulu gidiyorsun sen artık yerini değil içinin rahat olmasını dusunup karar vermelisin hastaneye bence canım

Tahlıl değerlerinden anlayan var mı buğün kan vermiştim neu netrofil diye bir değer en üst değerden çık hafif yüksek çıkmış nette bakıncada korktum gebelik eklamsisi diye bişi diyor ona bakıncada ödem kasılma diyor ve benim bi haftadır kasılmam oluyor randevum cumartesi panik oldum
Wbc degerin normal mi. Bu degerin yuksek olmasi enfeksiyonu gosterir. Neu notrofil alt degerlerden biri. Cok az yuksek olmasi tek basina bi anlam ifade etmez diye biliyorum. Soyledigin sey. eklemsiye neden olmasi. Enfeksiyon oldugu icin eklemsiye neden oluyor. Ama burda onemlisi wbc. En dogru bilgiyi drun verir. İnsallahta birsey yoktur

canm benim ilk hamilelgm evet normal dogumda zor ama yinede ben normal olmak isterdm ama bende kondilom cikmisti gebeligmn başinda ama sonradn yok olmasina ragmn dr o riski alamayz virus hala tasiyo olabilrsn ve kesinlikle sezeryan olmalisn dedi belki de hakkimda hayirlisi böyledr normal deyip deyip dogumda acil sezeryan olanda var sonucta sadece sezeryandn şu nedenle korkuym cok cabuk toparlanamm die
Canim dua etmekten baska elimizden gelen yok. Sezeryan sonrasi Ayagi kaldirdiklari zaman kisa yuruyus yapip oturuyorsun ondan sonra kendini iyi hissedince bol bol kalk yuruyus yap. Gazini at. Gaz birikince sanci yapiyor cok. Karin agriyor. Belli olmuyor. Normalde olsa bir sorun olabilir oyld dusun. Sonrasi biraz dikkat gerekiyor. Ben ilk gin zorlandim. Yardim edecek biri varsa sana daha kolay gecirirsin onsallah

Wbc degerin normal mi. Bu degerin yuksek olmasi enfeksiyonu gosterir. Neu notrofil alt degerlerden biri. Cok az yuksek olmasi tek basina bi anlam ifade etmez diye biliyorum. Soyledigin sey. eklemsiye neden olmasi. Enfeksiyon oldugu icin eklemsiye neden oluyor. Ama burda onemlisi wbc. En dogru bilgiyi drun verir. İnsallahta birsey yoktur
Wbc değeri normal şendi tek bayına önemli değiş diye biliyorum bu internet insanı korkutuyor

Canım ilaç için 14 /9 sınır. Küçük tansiyon da çok önemli. Sık sık sol tarafına yat. Stresten uzak durman çok önemli. Kontrollerine düzenli git. Hatta yaşadığın yerde bir perinatolog varsa onunla da görüş. Bebeğin gelişimi çok önemli. Gelişimi güzel giderse çok büyük bir problem yaşamadan atlatırsın inşallah. Bi de tavsiyem internetten çok araştırma. İnsanın tansiyonu daha çok yükseliyor :KK17:
Çok sağol canım. Bende farkettim ki tansiyon tansiyon derken çıkıyo tansiyonum gerçekten.

Bende bahcelievlerde oturuyorum canım ben evıme 5dk medical park da yapamadım mesela gittim halkalıdaki hastaneyle anlastım. Normal dogumda zaten hemen hastaneye gitmiyorsun bı sure sancı cekip gitmen daha iyi oluyor sezeryan zaten randevulu gidiyorsun sen artık yerini değil içinin rahat olmasını dusunup karar vermelisin hastaneye bence canım
Benimde çok yakınımızda var medical bana aşırı soğuk geliyor. Çumartesi gideceğim doktorda 20 25 km mesafede bendi ha deyince doğum olmayecağı için sıkıntı etmiyorum. Araba olmasa bi nebze sıkıntı belki. Cumartesi doktorla görüştükten sonra şekillenecek aslinde hakkimizde Hayırlızı

Canım anlamam ama internetten her gördüğüne inanma, çok evhama sürüklüyor. Kasılma günde 4ten fazla mı ve sağlık ocağına gidip tansiyonuna bir baktır istersen. İçin rahat değilse doktorunu ara
Acayıp evham yaptırıyor insana yazan şeyler olunca panik cumartesiye kadar beklerim tansıyonu iç çıkışı bi ölçtüreyim.

Kızlar dün aksamki haftalık kontrolden pek de içim rahat ayrılmadım. Tatlı doktorum beni üzmesin diye çok ortalama konustu ama sanırım bayramdan sonra benim ne olacağımı kestiremiyor. Doğuma kadar suyun yeter demişti ama sanıyorum ki bu doğum öyle 37li haftaları görecek kadar uzun değil. Dün akşam ciğer iğnemin ilk dozunu vuruldum.. doktorum bebeğin çok güzel büyüyor dedi. ultrason ve sat hiç şaşmadı hep birebir uyumlu. ama bitek suyumuz işte... 5.5-6 cm ölçtü. 28. haftayı bi görelim inşallah dedi. Bak 26 haftalık ikizlerimiz var annesine teslim ettik diyor, 2 ay küvezde kalmıslar. Kadere bak tam bayram haftası. o yüzden haftaya salı ve arefe günü görecek beni. kızım 35 cm ve 980 gr. 200 gr almıs bu hafta maşallah miniğim. 1 kilo olsun bi diyor böyle doktor sanki plan yapar gibi, 28den sonrasında dayanırmı hocam dedim. inşallah benim güzel hastam ama üzülme durumu iyi dedi. içim pır pır kızlar. ben de bir prematüreyim ama hiç küvezde kalmamışım annem hep beni nasıl zor büyüttüğünü anlatır. şimdiden süt pompamı hazırladım, yogun bakımı varmıs hastanenin, prematüre olursa diye öyle araştırma yapıyorum hazırlıklı olayım neler yapayım diye. Hepimiz bebeklerimizi sağsalim kucağımızda görelim inş..
canım ALLAH yawrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.İyi düşün iyi olsun hep.bu arada senin suyun baştan beri mi azdı yoksa sıvı sızması falan mı oluyordu ? Su azlığı için havuç suyu ve hindistan cevizi suyu cok iyi geliyormuş öyle duymuştum aklında bulunsun canım.

Merhaba kızlar. Ben de normal doğumu istiyorum. Geçen yıl Ocak ayında sezeryan olmuştum. Doktora sordum normal doğum şansım var mı diye. Sezeryan sebebi çatı darlığı değil ise denenebilir tabii 37. Haftaya kadar bir sorun yaşamazsak dedi. Gelen şiddetli kasılmalarla rahimdeki önceden olan keside yırtık yaratabiliyormuş.Hemen müdahale etmemiz gerekiyor hem anne hem bebeğin sağlığı için tehlikeli dedi. Bir yanım hiç böyle bir riske girmesen mi diyor, bir yanım da sen bu bebek için ne mücadeleler verdin bunu da yaparsın diyor. Tabii ki öncelik bebeklerimize sağlıkla kavuşmak. Zaman gösterecek ne şekilde kavuşacağımıza:anne:

canm.ya cok cok gecms olsn peki bu suyu fazlalastrmak icn yapilac baska hic bsy yok mu beslenme yada ilac tedavisi gibi

yapılacak hiç hiç bişey yok malesef tek kan sulandırıcı iğne vuruluyorum o da artırmadı sabit kalmasını sağladı suyun

Canim bende rahim ağzı yetmezliği varmış geçen gebeliğim de öğrendim rahim açılıp kese biraz dışarı çıkmış o yüzden hastanede kaldım malesef 23+5 gunluk ken doğum yaptım kızım 10 gün yaşadı. Herkesin bu dünyada ki imtihanı farklı farklı bizim ki de buymuş diyorum Allah korktuklarimiza ugratmasin inşallah

oy oy oy kıyamam bu bebeğini rabbim sana bağışlasın

canım ALLAH yawrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.İyi düşün iyi olsun hep.bu arada senin suyun baştan beri mi azdı yoksa sıvı sızması falan mı oluyordu ? Su azlığı için havuç suyu ve hindistan cevizi suyu cok iyi geliyormuş öyle duymuştum aklında bulunsun canım.

benim suyum 5. ayda azalmaya başladı başta çok iyiydi... 1.5 aydır havuç suyu içiyorum artma olmadı sadece sabit belki de azalmasını engellemiştir...

yapılacak hiç hiç bişey yok malesef tek kan sulandırıcı iğne vuruluyorum o da artırmadı sabit kalmasını sağladı suyun

oy oy oy kıyamam bu bebeğini rabbim sana bağışlasın

benim suyum 5. ayda azalmaya başladı başta çok iyiydi... 1.5 aydır havuç suyu içiyorum artma olmadı sadece sabit belki de azalmasını engellemiştir...
Amin canım hepimizinkini inşallah

Tahlıl değerlerinden anlayan var mı buğün kan vermiştim neu netrofil diye bir değer en üst değerden çık hafif yüksek çıkmış nette bakıncada korktum gebelik eklamsisi diye bişi diyor ona bakıncada ödem kasılma diyor ve benim bi haftadır kasılmam oluyor randevum cumartesi panik oldum
Benim de öyle çıkıyor doktorum dikkate bile almadı hamilelikte yükselen bir değermiş zaten hiç sıkıntı etme kendine benim 2 Aydır hafif yüksek oluyor o değer

Benim de öyle çıkıyor doktorum dikkate bile almadı hamilelikte yükselen bir değermiş zaten hiç sıkıntı etme kendine benim 2 Aydır hafif yüksek oluyor o değer
Ayneh öyleymiş canım doktoru aradım sıkıntı olmadığını söyledi sağlıkla evlatlarımızı kucagımıza alalımda tek uğraşımız onlar olsun

İstanbul'da olan arkadaşlar için

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 74
Öyle mi bize de denk geldi. Ama sen yine de normali dene, sezeryanı önermem. Bir de 24 ağustos senin için çok erken bir tarih olur canım
Evet canım erken olur bizim için bugün gördük oğlumuz u 1100 gr 38 cm olmuş başı aşağıda doğum pozisyonunu almış :) bende normal doğum istiyorum hayırlısıyla insallah

Back
X