• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Evet biraz öyle. 35 dk da gidiyoruz en iyi. Bunu söylediğimde ilk gebeliğiniz, Doğum gibi bir süreç için en az 3 saatiniz olur dedi doktor acil bir durumda da zaten mecbur başka bir hastaneye giderim mutlaka. Yolu da geçtim zaten doktorlar maşallah burada. Emsey hastanesi var ama her zaman muayene olduğunuz doktor girmiyor Doğuma :KK43: onu eledik. Ersoy hastanesi var o da Bayramda nöbetçi doktorla çalışacakmış. Yani burada da seçeneğim kalmadı. Ya Kadıköy e gidecektim ya Gebze'deki bu hastaneye o taraf trafik açısından daha sağlıklı geldi. İşte sıkıntımız da suyumuzun azalması ve bunun sürekli takip gerektirmesi. Suni sancı alsam yarın 10 cm açıklığa suni sancı ile ulaşabilir miyim acaba, sancılarım 50 lerde. Bi de boşuna suni sancıyla hırpalanıp sonumun sezaryen olması da var
Anladım canım Pendiğe kartal daha yakın değilmi araştırma hastanesi falan iyi diye biliyorum kendi zamanın da gelmesi daha iyi tabi ki olacak diye zorlayınca sende stres yaparsın hakkında hayırlısı olsun canm

Kıar bisey soracam.su anda 34 haftalgm bebek hareket ettikce cok baskı ve ağrı hissediyorum kendini itiyo çıkacak gibi bi his oluyo.normal mi sizce?bir de son kontrolde doktor bebegin bas aşağı normal dogum pozisyonunda oldugunu söylemişti.sezaryan olcam bu arada
Tabi canım benim bebekte öyle itiyor ki kolu dirseği hissediyorum çıkıcak birazdan diyorum

Cnim hic doktora kntle gitriniz mi kilo alimi nasil benimde ilk oglumda oyleydi dok gttik kilo kaybi vardi sutum yetmiyormus mama baslamistik eger kilo alimi iyise gazdanda surekli meme emmek isteyebilir cunki emme refleksi gaz sancisini sakinlestiriyor o zmanda yediklerine dikkat ediceksin gaz yapan ne yiyorsan cikaricaksin hayatindan ve gaz damlalari var dok sorup onlarsan kullanabilirsin
canm gaz damlasi verdi ama hic fayada etmedi ya gittihmde 100 gr almisti suan ne yapcm bilmiym ya

Kızlaarr hastane cantalarınızı kapattınız mı? Ben yavas yavas toparlıyordum bugun artık kapatayım dedim ama esyalarım cantaya sıgmadı. En kucuk boy cekcekli valize sıgarım sıyordum ancaaakk ıllakı dısarıda bırsey kalıyor. Enson kendım ve bebegın esyalarını bir valize hijyenik malzemeleri de bir sırt cantasında toplayabıldım sorun bende mi acaba:KK43: sizinkiler bir kucuk valize sıgdı mı
Canım benimki orta boy valize sığdı gibi. Daha valizi kapatmadım ama boşluklar var içine koyulacak şeyler için.

Canım korkma zaman ver biraz bebegıne ve kendine. Dogumdan sonrakı ılk 3ayı 4. Trimester olarak adlandırıyorlar yani bebek halen gelişmeye biseyleri yoluna koymaya calısıyor o sürede de bizi hırpalıyor biraz. Ilk 3ayımız doldugunda cok daha iyi bi psikolojide olacagız bence ozamana kadar idare etmeye calısalım. Yardım için kim var yanında suan ev işlerinde birinden destek alıyorsun degılmı
canm görümcem hala evde bide annem sagolsn hem işlere hem yemege hemde bebege koşuyo gorumcemdn pek hayir göremiyom annm yetiyo da işte ben daha rahat gecircem zannediyodm cok kötu geciyo ya :KK43:

canm gaz damlasi verdi ama hic fayada etmedi ya gittihmde 100 gr almisti suan ne yapcm bilmiym ya
Tek çaresi zaman canım ben geleneksel ve modern birçok yöntem ilaç cay birsuru şey denedım kızımda benım ki emzıkte almamıştı KESK'e alsaydı ben olmustum emziği bence emzık ver eğerki karnının doyduğundan emınsen nekadar gazı çıkıyor desende bitmıyor gaz bebekte hareketlendıkce geçecek canım birbirinize alışacaksınız bence tek çare zaman sakın olmaya çalış bir süre sonra yanında yatırıp emzirmeye basladınmı daha rahat edersin

Bizde doktordan yeni geldik..kizimin gelişimi guzel..ama kızımın idrar torbasında büyüme vardı..demekki yeni oluşmuş..cunku geçen hafta öyle bi sorun yoktu..morelim bozuldu.doktorum heran doğum yapabilirsin dedi hazırlıklı ol dedi..kizlar idrar torbasını büyümesini duyan varmı..
Belki idrar torbası doludur o yüzden büyük görünmüştür. Daha önce hiç duymadım ben böyle bir şey.

Ya sorma valla. Bugün gittik nst de sancım en çok 50 idi. Hiçbir şey ifade etmiyor Dedi doktorda. Midem gece çok bulandı 2 saat belki toplasam uyumuşumdur dedim. Vajinal muayene yapıcam nst den sonra Dedi. Yaptı 1 parmaklık açıklığım varmış rahim tam Doğum kıvamına gelmemiş daha Dedi. Ama süreç birden de ilerleyebilirmiş kesin bir şey söyleyemeyiz Dedi. Suyum azalıyormuş çok olmasa da evet risk var Dedi, İstersen yarın gel suni sancı verelim seni çok yormadan bi deneyelim Dedi. Başarısız olursa verilen suni sancıyla sezaryene alacak yani. Nedense pek hoşlanmadım bu fikirden bir de Bayram geliyor diye cırt cırt kesiyorlar sinir oluyorum hep bi bahane ya. Bebeğim için riskliyse risklidir yani bana bunu söyle dimi. Kesin sezaryen yapmam gerek de. Yok ben beklerim diyorsan hergün nst ve usg takibi yapmam lazım Dedi, ben de kurtköyden Kocaeli ye gidiyorum doktora, hergün hergün 40 dk zor oluyor. Son dk herhangi bir hastanede doğurucam galiba çok sıkıldım :)

Canım kimisi 42. Haftaya kadar bekliyor bence günün dolmadan suni sancı almaya gerek yok diye düşünüyorum.

Benım mıdeme de zeytin yaramıyor asit cok fazla zeyrinde yakıyor. Ben epeydır beyaz peynır salatalık domates kasar kavun gibi seyleri aksam yemegınde tiyorum ancak boyle hafifliyor midem.
canım reflü de kesinlikle domates azdırıyor. bir de tatlı. tatlıyı kestim biraz rahatladım. tatlı dediğim de ben organık meyvelerı kaynatıp içine hiç şeker atmadan içiyordum ama onun kendi şekeri bile yetiyordu demek 4 gun hiç içmedim bugun daha ıyıydım ama mecbur gene içtim çunku vitamın almam gerekıyor dogum geldı gelecek bu bebeklerı ne kadar anne karnında vitamın aldırısak o kadar ıyı. kılo önemli değil ama güçlenmeleri önemli

Cnm bebek ta ac oldugu icin ya gazi icin aglar. Dis ortamdan etkilenmez. Seninle tek kisi oldugunu saniyor hala. Doydugundan eminsen gazi vardir. Her emmeden sonra cikar. Ve bence emzik kurtaricidir. İngilizce adi sakinlestirici. Kolik bebekse gazli bebekse emzik sart oluyor. Emzik vermeyen bazi arkadaslarimda bebek gece gunduz memede oldu. Karni tok emdikce daha gaz oluyor ve bebek annede uykusuz kaliyor. Sen daha iyi karsr verirsin. Bebegine emzik gereklimi gereksizmi diye. Yemeklerine kimyon kat. Gerekirse bir fincan suya kimyon kaynat ic hergun. Rezene cati ic. Hem sut icin hem gaz icin. Bir aydan once bebeklere birsey verilmiyor. Yanindayken yuzustu yatir sirtine masaj yap. Sen yanindayken burnuna dikkat et. Karnini ataklarini sicak tut. İlk haftalarda benim bebegimde agliyordu gaza yordum ama zayiflamisti. Mama verince sustu. Gaz sikayetleri de oldu. Kabizdi refluydu. Dn azindan ac mi tokmu biliyordum.Sutinu sag ne kadar cikiyor.
canm emzik versem meme reddi yapmaz mi ya etraftn hep diolar emzik hem zayiflatiyo hemde meme reddi yaptiriyo

iiz iiz nasılsın canım ağrın vardı
dün gece örgü örüyordum aniden agrı gelince bu farklı bir agrı dedim ve dün kasılmam cok sık oldu. hemen elimde ki örgüyü bıraktım yataga uzandım dedim dogum gelırse bıraz olsun dınlenmiş olayım bari zaten zaman geçirmek için örgü örüyordum. uzandıgımı hatırlıyorum sabah bile uyanmamısım nerdeyse öğlene kadar uyumusum.

henüz o ağrı tekrarlamadı ama galiba şunu anladım dogum sancısını ben zo cekecegım daha dün o agrıyla anladım ki hemen epidural steyeceğim benım ağrı eşiğim sanırım çok çok düşük

Kıar bisey soracam.su anda 34 haftalgm bebek hareket ettikce cok baskı ve ağrı hissediyorum kendini itiyo çıkacak gibi bi his oluyo.normal mi sizce?bir de son kontrolde doktor bebegin bas aşağı normal dogum pozisyonunda oldugunu söylemişti.sezaryan olcam bu arada

Çok normal canım bende de oluyor aynısı, sanki karnımdan dışarı çıkacakmış gibi ittiriyor kızım :)

Kızlar kompostoları dogum oldugunda mı yapmak lazım sımdı yapıp buzluga mı atmak lazım? Bırde kac litre yapılması lazım sanırım ılk kez komposto yapıcam :)

ben kayısıyı bugün aldım. iyice yıkadım ve beklettım soğuk su da sonra süzdüm ve kilitli poşete koyup difrize koydum. suyum falan gelirse hemen cıkarıp kaynatacagım . kavanozları da haızrladım ve buyuk plastık kutular var ya pıknık kuutusu gıbı onların ıcıne kavanozları koydum ayrıca termosu kahvelerı vs vs .

ben yapmadım komosto cunku ne zaman dogum gelır bellı degıl . zaten 10 dakıkada olur.

canm görümcem hala evde bide annem sagolsn hem işlere hem yemege hemde bebege koşuyo gorumcemdn pek hayir göremiyom annm yetiyo da işte ben daha rahat gecircem zannediyodm cok kötu geciyo ya :KK43:
Ayyy gitmedi mi o görümce ? Okul acılcak gitsin hazırlık fln yapsın ya bıraksın artk yakamızı otel diil orası artık anlaması lzım. Tum hamılelık sınırımı kendısınden cıkarabılırım suan :)

Ben Pendik bölge hastanesine gidiyordum Mustafa Özbek'ti doktorum ama bırakmıştım orayı hijyenik bulmadığımız için. Sonra acıbadem sigortamız var diye Kocaeli acıbadem e geçtik malum altunizade ye gitmek daha zor İstanbul trafiğinde. Sen nereye gidiyorsun burada mısın var mı bir Önerin :KK43:
Ben de Kurtköy de emsey hastanesine gidiyorum canım temizliğinden memnunum doktorum Gülcan hanım normal Doğum yanlısı hem de fazlasıyla aklında bulunsun çok trafiğe de girmemiş olursun

kızlar, oto koltuğu almaya gittim bugün ama oto koltugun yenidoğanda kulanılamayacağını ve ana kucagı almam gerektiğini söylediler onu arabaya bağlayacakmışız . doğrumu ya ? yenidoğanı koyacak modelleri yok mu ?
Canım bir 0-13kg kapasiteli olanlar var bir de 9-36 kg olanlar var. Genel olarak bunlar bulunuyor ama bazı markaların 0-36 kg olan modelleri de var.

Eklentiler

• IMG_0343.webp
    IMG_0343.webp
    18 KB · Görüntüleme: 58
kızlar, oto koltuğu almaya gittim bugün ama oto koltugun yenidoğanda kulanılamayacağını ve ana kucagı almam gerektiğini söylediler onu arabaya bağlayacakmışız . doğrumu ya ? yenidoğanı koyacak modelleri yok mu ?
Cnm travel sistem varya puset ana kucagida diyor . Yeni doganda o kullaniliyor. Aslinda oda oto koltugu. Yenidoganinki yatar vaziyette tam dik degil. Bir yasa dogru buyugunu aliyorsun.

Back
X