• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım ölçü olarak bilmiyorum ama bence şekersiz içemezsin biraz miktarı az olabilir ama şekerin zararı olmaz neden şekersiz yapmak istiyosun
canım kayısı neden şekersiz içiklemesin ki beyaz şekerin 1 gr mı bile zararlı ne gerek var. ben hergun elma armut ne bulursam kaynatıp içiyorum asla şeker koymuyorum.

mesela elma kaynatınca ıcıne yarım şeftalı atıyorum o şeker yapıyor zaten . illa da atmıyorum yani. niye şeker atsn ki şekersiz içilemeyeceğine nerden vardın.
çayı da şekersiz içiyor insanlar ben de öyle

belki sen şekere alışkınsın o yüzden umarım sen de içmezsin. biliyorsun ki şeker kanser hücreleri başta olmak üzere bütün hastalıklı hücreleri besler güçlendirir ve çogaltır bebege de ayrıca çok zararlı

şekerin zararı olmaz demen beni çok şaşırttı açıkçası şekerin çok ama çok zararı olur

Kızlaarr hastane cantalarınızı kapattınız mı? Ben yavas yavas toparlıyordum bugun artık kapatayım dedim ama esyalarım cantaya sıgmadı. En kucuk boy cekcekli valize sıgarım sıyordum ancaaakk ıllakı dısarıda bırsey kalıyor. Enson kendım ve bebegın esyalarını bir valize hijyenik malzemeleri de bir sırt cantasında toplayabıldım sorun bende mi acaba:KK43: sizinkiler bir kucuk valize sıgdı mı

benim kabin boy valiz ve 1 sırt cantası . senın yıne kucuk cantalara sıgmıs baksana benım sıgmadı kabın boy valize ustelık genısletılen bır valizdi yanı .. sen de sorun yok canım üstelik ben herkesin aldıgının yarısını alamadım.

Kiyafetleri bir valize koydum. Cekcekli vsliz daha cok esya aliyir bide kiyafetler dizgin kaliyor. Suslemeler cikolata magnet kahve makinesi cay o tarz seylerde diger orta boy valize koydum. İki valiz oldu benimde.

benim 1 tane çekçekli kabin boy valiz ve 1 sırt cantası. valize sığmadı ki .....

canm emzik versem meme reddi yapmaz mi ya etraftn hep diolar emzik hem zayiflatiyo hemde meme reddi yaptiriyo
Canim gazli bebekse gaz damlasi cok ise yaramiyor. Bitki cayi sicak koyma gaz masaji sadece biraz rahatlatiyor. Tamamen ortadan kaldirmiyor gazi. Ama yapmazsan daha kotu oluyor. Biz kurutma makinesi tutuyorduk. Beyaz gurultu dinletiyorduk. Aksama dogru basliyor genelde gaz sancisi. Akrabamiz var. Gece arabayla bile gezdiriyorlardi bebegi. Arabada sakinlesiyordu. Emzik meme redddine neden olmaz. Sonucta sutun azsa mama vermek zorundasin. Kolik bebekse emzik vermek zorunda kaliyorsun. Bebegin nasil rahatlayacaksa onu yapiyorsun. Onu yap bunu yapma olmuyor makesef. Bebegine gore hareket etmek zorundasin. Yinede sen bilirsin. Mutlaka kimyon ic. Milupanin rezene cati var. Gunde bir bardak ic. Fazla icilmiyor. Bir aydan sonra bir iki kasik bebegede veriyordum. Bir ay kontrolunden sonra sorarsiniz.

Canim normal dogumdatamamen uyusturmuyorlar. Tamamen uyusturulursa ikinamazsin. Gmkontrolde sor istersen . Ve ne kadar acikliktan sonra epidural yapiyorlar. 4 cm degildir. Epiduralin etkisi kisa surede cunku. 6 yada 8 cm diye aklimda o zaman dayanamazsan karar verirsin yada. Dogumda karar verecegini soyleyebilirsin. Guzel haberlerle gelirsin insallah

hayır canım 4 cm de epidural yapılıyor zaten 5-6 cm bulunca artık yapamayız gectı diyorlarmış. 8 cm gelınce dogum gelmıs oluyor neredeyse canım kesinlikle vermıyorlar dıye biliyorum

canım kayısı neden şekersiz içiklemesin ki beyaz şekerin 1 gr mı bile zararlı ne gerek var. ben hergun elma armut ne bulursam kaynatıp içiyorum asla şeker koymuyorum.

mesela elma kaynatınca ıcıne yarım şeftalı atıyorum o şeker yapıyor zaten . illa da atmıyorum yani. niye şeker atsn ki şekersiz içilemeyeceğine nerden vardın.
çayı da şekersiz içiyor insanlar ben de öyle

belki sen şekere alışkınsın o yüzden umarım sen de içmezsin. biliyorsun ki şeker kanser hücreleri başta olmak üzere bütün hastalıklı hücreleri besler güçlendirir ve çogaltır bebege de ayrıca çok zararlı

şekerin zararı olmaz demen beni çok şaşırttı açıkçası şekerin çok ama çok zararı olur
Ben kesinlikle şekersiz içilmez demedim zaten çok az şeker dedim tercih meselesi tabi ki isteyen şekerli isteyen şekersiz içer bu zamana kadar çok şükür bi sıkıntı yaşamadım şeker manyağı değilim tabi ki dozunda hersey

kızlar, oto koltuğu almaya gittim bugün ama oto koltugun yenidoğanda kulanılamayacağını ve ana kucagı almam gerektiğini söylediler onu arabaya bağlayacakmışız . doğrumu ya ? yenidoğanı koyacak modelleri yok mu ?
Canım ılk 6 ay alacagın ana kucagı zaten aynı zamanda oto koltugu da oluyor. Hastaneden yenıdoganı sate ana kucagı olmadan cıkartamıyorsun bıldıgın buyuk oto koltuklarının mınıklerı varya ondan alman lazım

Ben hurclara koydum,bazi malzemeleri kilitli posetler koydum,etiket yapistirdum uzerlerine ama daha valize koymadim..benim buyuk valiz,sigar diye dusunuyorum..cunku hediyelik vb.malzemeleri annem getirecek hastaneye.bir kalin bir ince kundak gibi battaniyeler var ,2 tane battaniye var,ayrica kalin battaniyede koysam mi?sen koydun mu kalin battaniye?kac bez koydun bir de?
Bence sorun sende degil:KK66:bizimde ev hastane yakin aslinda ama yine de lazim olur bulamazsam diye ben de birsuru sey koymusum:)

canım havalar soğumaya başlayacak gösterdi bile kendini ve bunlar eylül bebegi bize sıcak ama onlara sıcak değil yenidoğan üşür tabi kalın battaniye koymalıyız.

ben 12 bez koydum cunku hastanem zaten verıyor bu yeter heralde şimdilik normal doğum göründüğü için 1 gece kalınır heralde tabi inşallah yanı

Ne kadar yaparsan o ladar iyi cnm cunki her emzirmeden sonra bi bardak tatli icecek ve bol su alman lazm bide hastaneyede goturursen iyi olur gaz icin ve buyuk tuvalet icin

komşumuz kist vardı onu aldırdı bugun onunla konustuk ona bile hastanede kayısı kompostosu vermısler. mutlaka götür diyor hastane verıyor ama kendın yapsan tabı daha ıyı taze taze

Bizde doktordan yeni geldik..kizimin gelişimi guzel..ama kızımın idrar torbasında büyüme vardı..demekki yeni oluşmuş..cunku geçen hafta öyle bi sorun yoktu..morelim bozuldu.doktorum heran doğum yapabilirsin dedi hazırlıklı ol dedi..kizlar idrar torbasını büyümesini duyan varmı..

doktoruma cok cok güveniyorum dıyorsan sorun yok ama öyle değilse bence başka doktora git. sezeryan demedi ama değil mi ?

Kıar bisey soracam.su anda 34 haftalgm bebek hareket ettikce cok baskı ve ağrı hissediyorum kendini itiyo çıkacak gibi bi his oluyo.normal mi sizce?bir de son kontrolde doktor bebegin bas aşağı normal dogum pozisyonunda oldugunu söylemişti.sezaryan olcam bu arada
Normal canim ben 38 hafta oldum hala oyle. Ve gitgide gucleniyor. Bazen agritiyor

Komposto tariflerinde genelde seker katılıyor canım ama biz dogum sonrası devamlı içeceksek sekersiz yapsak daha mı iyi olur acaba?

ben şekersiz yapıyorum normalde de
hatta hergün organik meyvelerın suyunu kaynatıp kaynatıp içiyorum şekerli içmek istersem içine şekerli bir meyve atıyorum mesela gecen gün elmaya şeftali attım , ondna önce elmaya taze incir atmıştım onlarda dogal tatlandırıcı ama genelde sade yapıyorum

ben kayısıları yıkadım kılıtlı posete koyup difrize koydum hastaneye gıderken 10 dakıkada şekersız sadece suyla kaynatıp kavanozlara koyup göturecegım. kavanozlarda yıkandı haızrlandı

Bazı özel hastaneler lohusa şerbeti hizmeti de veriyor doğumda. Aklınızda bulunsun bayanlar.
Brn hic begenmedim. İlk dogumda kişin visne serbeti getirdiler. Konserve resmen . Sekersiz daha cok su gibi. Ev yapimi gibi olmuyor. Evden getirdik. Sagolsun ziyaretcilerdende getiren vardi. Cok makbule gecti getirmeleri . Balkabagi tatlisi getiren bile vardi. Oda gaz cikarmada buyuk tuvalet icin cok etkili.

Canım meyveleri doğrayıp tencereye koydum kaynattım,içine hiç şeker atmadığım için suyunu biraz az koydum.ama tarifim Yok göz kararı yaptım.
Kuru kayısıdan da komposto yaptım onları geceden suya koydum,sabah üzerine su koyup kaynattım.
Bir yandan birkaç dk tencerede kapakları kaynatıyorum.ocağın altını kapattıktan sonra eşime söylüyorum, konpostoları kavanoza koyup kapatıyor,tes çeviriyor.soğuyana kadar dışarıda bekletiyorum.böylece olmuş oluyor:))
Not eğer sızdıran varsa onu hemen tüketiyorum.
ters çevirme sebebin sızdırıyormu onu anlamak mı yoksa başka bir sebebi mi var ?

ben de suyu kettle ile kaynatıyorum meyvelerı tencereye koyup ustune kaynar su döküp 5-7 dakıka en fazla 10 dk kaynatıp kapatıyorum. çünkü en etkili maddeler az kaynayınca ortaya cıkıyormus. uzun zaman kaynatmaya gerek yok

ben şekersiz yapıyorum normalde de
hatta hergün organik meyvelerın suyunu kaynatıp kaynatıp içiyorum şekerli içmek istersem içine şekerli bir meyve atıyorum mesela gecen gün elmaya şeftali attım , ondna önce elmaya taze incir atmıştım onlarda dogal tatlandırıcı ama genelde sade yapıyorum

ben kayısıları yıkadım kılıtlı posete koyup difrize koydum hastaneye gıderken 10 dakıkada şekersız sadece suyla kaynatıp kavanozlara koyup göturecegım. kavanozlarda yıkandı haızrlandı
Canim c vitamini isiya dayaniksiz. C vitaminini kaybediyor. Bazi meyvede c daha cok bulunuyor. C den yaratlanamiyorsun. Ek gidaya gecince cicuk dru soylemisti. Bebegin hic bir meyvesini kaynatma diye

Kızlar hastaneye gittim benim dr yoktu başka dr gittim ilk nst ye girdim sancım çıkmadı sonra dr a durumu anlattım gece adet sancılarım çok geldi diye doppler e yani detaylı ultrasona gönderdi
Ultrason dr baktı haftalığımı 34 +5 gün olarak söyledi bebeğin boyutları böyle dedi 2500+300 dedi ben çok üzüldüm sonra dr a söyledim Bebek Doğum kanalına girdiği için küçük ölçülmüştür dedi suyun normal kan akışın normal falan dedi kızlar üzgünüm tine de

canım ben 3 gun önce doktorumdaydım ve doktorum tanınmış bir doktor ve bana dedi ki artık ultrason ölçülerini sağlıklı ölçemiyorum bu haftalarda sağlıklı ölçülmüyor bebek çok kıvrık duruyor çunku C harfi gibi ve ters baş içe dönük . üüzlme canım ya hiç de korkma

Merhabalar. Çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı. Ara ara girip yazıları takip edebildim ama. Doğum yapan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun:dua: Ben bugün 36+o oldum. Kontrolde herşey normal çıktı. Bebek biraz iri dedi dr 3300 gr. Artı eksi 400 gr ama 3 kilo üzeri bebekmiş. Ayın 18 ine 11:30 a sezaryen günümüzü aldık. Hastane süslemelerim biraz fazla oldu taşımada zorluk yaşamayız inşallah. Bebek ve kendim için çanta hazırlığı bayramdan sonraya inşallah. Medipol mega Suna hanım doktorum.

Komposto yapacaklara naçizane tavsiyem şekersiz yapın. İçmesi çok zevkli olmayacak ama gereksiz kalori almamış olursunuz. Meyvenin kendi şekeri yeterli. Ben ilk oğlumda süt yapsın diye şekersiz komposto ve humana stil tea içtim çok faydasını gördüm.

canım şekersiz gayet güzel tadı ben sürekli içiyorum meyve suyu işte bildiğimiz

Back
X