• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Hayırlı olsun canım gözünüz aydın :) sancı cekmişsin ama gecmiş gitmiş ne güzel :) biraz toparladıgında detayları beklıyoruz nasıl olsu bebiş kac kilo geldi merak ediyoruz

Kizlar kontrol vardi bugun tam 3 kilo cikti oğluşum. Nst de sanci cikti ama doktor sen hissetmiyorsan ben bu kadar sancıyı sorun etmiyorum dedi. Suyu gelisimi plesanta iyi dedi. Gitmisken raporumu da aldim cuma izin başlıyor. Boyunu bizimki de soylemiyor artik. Kilosunu da arti eksi olabilir diye belirtiyor.

Gozun aydin canim ne guzel bir dogum bebegin kilosuna ragmen. Gogsunde hemen iyilesir insallah.
Gozum aydın güzel haberlerle geldin :)

valla bu sefer boşanmaya kadar giderm ben kimseyle yaşamak zorunda degilm cok istiyosa gidip ailesiyle yaşasn
Onlar yokmus gibi davran bence sakın misafirlermiş gibi dusunup ev sahıbı gibi fır dönme etraflarında. Bebegınle odanda kal, görümcen gelince de al bebegınj baska odaya gec canım ne sevdim diyebilsin ne yardım ettim diyebilsin ne tatil yaptım bana iyi baktılar diyebilsin. Anlasın ki varlıgının bi önemi yok tez vakitte geldiği yere geri dönsün hepimizi cıldırttı burada görümcen gercekten

Bnm ki fazla sanırm 500 cikmis çok fazla dedi tek şase verirm yeterli olmaz dedi ki olmuyoda 29.haftada sanciyla hastaneye gittim hep enfeksiyondanmis doktorum önemsemedi şase verdi sadece geçmiyor su iciyorum bol bol ama surekli tekrarlıyor bnde bi turlu geçmedi yöne sancı ve bel ağrısı yapiyo. Kasılmalar cabası. :KK43:
Bakalım ben de gidicem Cumartesi anestezi görecek hem de ne diyecek doktor ben de başından beri kritik seviyedeyim o kadar su içiyorum yok yok hayırlısı ile Allah kurtarsın hepimizi

Bebeklerini kucağına alan anneler gözünüz aydın Rabbım sağlıkla büyümeyi nasıp etsin ınsallah hastalıklara uğraşanlara da tez zamanda şifa olsun bende gün sayıyorum dün kontrol vardı doktor suyun azalmış hareketsiz hıssettıgin an gel dedı streslıyım çok k.v ler vardı birkaç gün görümce elti çocukları onlar yüzünden Adana'nın sıcağında gezmek istemesemde gezdim suda ıcemedim dışarda wc aramayım bide yanı otel gıbı kullanıp gottıler evı coplerını bile yerlere atmışlar temızlık falan bir sürü uğraştım ama çok üzüldüm çok dusuncesızler kocam da onlardan farklı degıl dün bir kalktım çocukta tık Yok oysakı dışardan elleri kolları belli olurdu çok ta yoruldum şimdi sonuç bu kime kızayım kendımı mi onlara mı
Düşüncesiz insanlar canım Allaha havale et dün aklıma geldin neden yazmıyor diye dogum falan yaptın sandım nelerle uğraşmışsın neyseki gitmişler

Slm kızlar biz geldik..dogum yapan arkadaşları tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün..kizlar bende sabah 10 doğru hastaneye gittik açılmam 6 cm olmuştu..acilmam hızlanmaya başladı 11 bes geçe doğum yaptım ..normal doğum yaptım..masallah :nazar:kızım 4080gr boyu 56 cm doğdu..bizim ultrosyon doğru çıktı..cok şükür dikisim olmadi..suan ikimizde iyiyiz..gogusum yara olmuşlar emzirirken canım çok yanıyor.bizde şimdilik bukadar..darisi başınıza rahat bi doğum.olur
Ay maşallah manken kızına canım :))

Bence cok yanlis bi dusunce. Abarttiginizi dusunuyorum tabiki kendi dusunceniz ama insanlarda sizlere yavrulariniza deger verip onemseyip geliyolar. Kapının calinmamasida bence cok acı bi durum olurdu. Gelen misafiri reddetmek cok ayıp nekadar kibar soylensede.( yatiya gelenler haric. Ve tabi bebegin ekstra saglik durumunda sorun yoksa) bence tek dikkat edilmesi gereken konu misafir gelmemesi degil bebekle temas kurmamalarina dikkat etmek. 40 gün diyosunuz ama hastaneye kontrole onca mikrobun arasina sokuyoruz ilk gunlerde eve gelen insanlardan nekadar zarar gelebilir. Sahsen ben bebek gormeye gittigimde sizin gibi yaklassalar asla ve asla birdaha suratlarina bakmazdim
Aynen canım senin gibi düşünüyorum zaten olay şöyle oluyor bebek yatak odamda beşiğinde komşular geliyor öyle göz ucuyla bebişe bakıyor salonda bi çay yada meyve suyu ikram veriyoruz onlarsa tatlıyla geliyor zaten annem görmcm ws kim varsa sohbet edip kısa sürede kalkıyor buda hoşuma gidiyor kimse gelmese üzülürüm tabi yatılı ve saatlerce değil..cocugu kimse kucagına alıp öpmüyor zaten başlarda

Ozellikle belden basliyan sanki kaka yapacakmisinizda yapamayip larniniza dogru vuran bi agri top gibi oluyorsunuz ve semsert sıkı yor sizi o andada bi saga bi sola sallanma anlamsizca kipir kipir kivranma var o anlarda sakin olun dedigim gibi nefes alin derin ve nefesi verorkem kasilan rahminizi gevsetmeye calisin ozellikle banu coftcinin videosu var ic bolum bu konu ile ilgili kesinlikle cok faydali
canım kasılma dıısnda ki sancı nasıl ? böyle ahhh dedirtecek kadar keskın mı ?
benı sımdı sancılar yokladı 4-5 kere üst üste aaahh dıye bagırttı . kalın bir şey sokuyorlar gıbı batma gıbı ne bıleyım ama cok keskın

Aynen canım senin gibi düşünüyorum zaten olay şöyle oluyor bebek yatak odamda beşiğinde komşular geliyor öyle göz ucuyla bebişe bakıyor salonda bi çay yada meyve suyu ikram veriyoruz onlarsa tatlıyla geliyor zaten annem görmcm ws kim varsa sohbet edip kısa sürede kalkıyor buda hoşuma gidiyor kimse gelmese üzülürüm tabi yatılı ve saatlerce değil..cocugu kimse kucagına alıp öpmüyor zaten başlarda
Aynen cnim bnimmm. Arada malesef duyarsizlar cikar elbet ama genelde yaslilar oluyo hoş görcez artik

Yaa dımı bence de en guzelı sakın olması odada esınden baska kımse olmaması. Doktorlar bıle dısarıds bekleyen aıle bıreylerının her dk gelıp nekadar kaldı? Nedenhala bebek gelmedı? Gıbı sorularından gına geldıgınden bahsedıyor vıdeolarında. Ortalama bı normal dogum 8saat suruyormus ama tabı yakınlarımız bunu bılmedıı ıcın kapıda bekleyıp hemen dogum yapcaz sanıyorlar. O telasta kımse de oturuo aıle yakınlarına dogumun tahmını zamanı ve evrelerını ıceren bır brıfıng veremez :) yanı bız sag onlar selamet
bencede ailelrın baskısı kötü sonucta doktorları germek ıyı degıl elındne gelenı yapıyrlar ıcerıde çay ıcmıyorar ki elbette elaşlılar ama her şeyın normal oldugu dogumlarda da bıraz serbest bırakmak laızm beklenılecek mecbur yanı

ben de annemden başka kımseyı cagırmayacagım

herkeste önemseyip gelmiyor mesela arkadasın bırı yazmıs bıraz önce görumcesı gelmıs eve o da kuzenını cagırmıs kuzenı ogluyla gelmıs gelınce arkadasını cagırmıslar hepsıde yatılı . mumkuns ebakmasınlar suratıma zaten. yuh denır buna ve gayette kovarım . buna da önemsemek falan denmez . 3 gunluk bebek evdeyken en işleri var anlamadım. ben kıbarca söylerım demedım ki kovarım dedim zaten.
mesela dün kocama komsu demıstı ne zaman dogum hangı gun hemen gelıcem bebegı gormeye. ya samımı bıle deglım ne ısı var benım bebegımı dogar dogmaz görecek ya , ne kendını bilmezlik belkı eve gelıp uyuyacagım ben ona bebegımı nıye gösterecekmısım anlamadım. hanı gecse 20 gun neyse o olur ama hastane gununu beklıyrmus daha beraber 1 bardak cay içmediğim insan yanı insnalara hareet lazım

ben bızı seven deger veren ınsandan bahsetmedım seven ınsnalarda zaten hassaıyetı bılır gelır ılk 3 gun gelmez zaten. ilk gunler ya ennemız gelır ya kardesımız o da normal
Farkindaysan yatılı misafiri parantez icersinde belirttim. Ki bahsi gecen arkadasin durumun zor oldugunu msjlarda belirtiyorum. Mevzu eve bebek gormeye gelenleri kabul etmemek gibi ayıp bi durumda. Sen kov ozaman. Ama ihtiyacin oldugunda bi bakmissin etrafinda kimse kalmamis. Dunyaya gelen bi senin bebegin degil oyuncak gibi cirkin benzetmelerde bulunmanda ayrica bi kabalik.

Kızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Gozun aydin cnim. Rabbim hayirli ömürler nasip etsin insallah cumlemizin yavrularina. Ha oldu ha olcak derken sende kucagina aldin masallah. Darısı biz bekleyenlerin başına

herkes böyle olsa ahh tabı böyle mısafıre gıt denmez ama gecen gun arkadasım anlatıyor kaynanasının eve geldıgı kaldıgı yetmez gıbı komsuları basına toplamıs bebegıde almıslar aralarına çıkarmıslar beşikten kaynanası herkesı eve cagırmıs bır o kucaklıya bır o öyle şey mı olur. 2 gunluk bebek ya

Annem de öyle derdı ama bende doktoruma sordum bunu nezaman gelelım dıye. Zaten nısan su gelmesı kanama olunda dırekt gelıosun dedı. Dus fln bıle alma enfeksıyon kapma rıskı olabılır aksınhalde burda da alabılırsın dusunu sorun gormezsek dedı. Bır de son ana kadar evde bekleyemezsın acılmanı kontrol edıcez senı takıp edıcez sancıları olcücez oyuzden engec sancıların duzenlı oldugunda 10dk da bıre dustugunde bana gelmelısın dedı. Bazıları cok gec gelıo hıc mudahale edemıyoruz bebegın boynuna kordon dolansa annenın suyu azalsa anne anlayamaz ama bız bakıp anlıyoruz dedı. Oyuzden 10dk da bırı bende kıstas aldım bakalım o asamaya gelırsek boyle yapıcam. Ama hastanede gıttıgımde kımseye annemler dahıl haber vermeyı dusunmuyorum. Kendı basıma esımle bırlıkte doguma gelene kadar yalnız kalmak ıstıyorum o stress le kımseyle ugrasamam etrafımda aılemde olsa kalabalık ıstemıyorum. Acılmam 7cm oldugunda esım aılelere haber verıcek zaten ancak gelırler dıye dusunuyorum. Hastane en az yarım saat uzakta bana ve annemlere. Cok erken hastaneye ınsanları cagırmak bana stress verır dıye dusunuyorum
çok haklısın ve bence dogru bir karar . ben kasılma 10 dk değil 20 dk düzenli düşerse giderım cunku yolda zaten zaman gececek hastanem 40 dk uzaklıkta cunku.olda kocalar panık yapmasın agır agır gıtsın diye

Gözün aydın canım benim güle güle büyütbebeğini inşallah

Slm kızlar biz geldik..dogum yapan arkadaşları tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün..kizlar bende sabah 10 doğru hastaneye gittik açılmam 6 cm olmuştu..acilmam hızlanmaya başladı 11 bes geçe doğum yaptım ..normal doğum yaptım..masallah :nazar:kızım 4080gr boyu 56 cm doğdu..bizim ultrosyon doğru çıktı..cok şükür dikisim olmadi..suan ikimizde iyiyiz..gogusum yara olmuşlar emzirirken canım çok yanıyor.bizde şimdilik bukadar..darisi başınıza rahat bi doğum.olur
Maşallah gözün aydın canım güle güle büyüt bebeğini

Aynen cnim bnimmm. Arada malesef duyarsizlar cikar elbet ama genelde yaslilar oluyo hoş görcez artik
Bizim çevrede duyarsız kimse olmadı canım ondan belki böyle düşünmem çok şükür herkes anlaşıylı kv yok kayınpederm bir üst katta oturmasına ragmen hergün değil gün aşırı evime 2 dk girip torununa bakıp hemen çıktı hiç oturmadı bile

Buna
herkes böyle olsa ahh tabı böyle mısafıre gıt denmez ama gecen gun arkadasım anlatıyor kaynanasının eve geldıgı kaldıgı yetmez gıbı komsuları basına toplamıs bebegıde almıslar aralarına çıkarmıslar beşikten kaynanası herkesı eve cagırmıs bır o kucaklıya bır o öyle şey mı olur. 2 gunluk bebek ya
Tabi kii buna karşı gelirim ya biraz kısmet nasip mi bilmiyorum Allah görgüsüz cahil insanlardan uzak tutsun biz bile kıyıp elimize alamıyoruz kücücük yavruyu eşim sigara içiyor ondan sakınırım yavrumu nefesinde kalır kokusu diş fırçalasada geçmiyor illet şey. . Kızıma öğrettim öksürürken hapşururken şimdi karnıma dönükken diyor ki oraya dogru dönmeyeyim anne dio 3 .5 yasında akıllı yavrum kadar olamıyorlar mı :)

Back
X