• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Merhaba sezeryan olanlara bir sorum olacak sezeryandan sonra ne zaman duş alabliyorux ?çok acıyor mu? Dikiş yeri ne zaman iyilesiyor? Görüntü olarak nasıl görünüyor? Haftaya sezeryan olucam çok korkuyorum

Aşırı uzak değil canım ama trafiksiz bile 1 saati geçiyor. Buğün annesini kızdı kv diyor kı ben evde 6 gün sancı çektim tek başıma ne olacak sanki diyor. Annem bile bursada hali hazırda bekliyor gelmek için.
Bız senle yakın oturuyoduk canım acıl bısı olursa bende yardımcı olurum sonucta yakında bırılerı olması lazım. Tek basına mecbur kalırsak taksıye atlar hastaneye gıderız ama yakında aıleden bırılerı varken de yokmus gıbı davranmaları bos olmuyor. Dogumdan sonra da gelıp babaanne oldum demesınler ozaman

bgn yine baska bi tane getrdm tutuyo ama hemn birakiyo alişmasi ne kadar zamn alir acaba bide canm sen artk bebişe tek basina bakabiliyn mu ben banyo konusunda cok korkuyom 10 gune kalmaz annem memlekete donecek tek basima bakabilirmde banyosunu napcam bilmiyorm
Banyoyu aksamları esınle yaptıramaz mısınız canım

Merhaba sezeryan olanlara bir sorum olacak sezeryandan sonra ne zaman duş alabliyorux ?çok acıyor mu? Dikiş yeri ne zaman iyilesiyor? Görüntü olarak nasıl görünüyor? Haftaya sezeryan olucam çok korkuyorum
canm ben taburcu oldgm gunden beri iki gunde bir ayakta duş aliyorum ilk hafta su gecirmez bant vardi o yuzdn rahatca yikiyodm sonra dr ckartti yikamaya korktm ama yikaninca hic hissetmedm sadece orasi cok hassas goruntu olarakda ben daha kotu bekliyodm ama bekledgm gibi degildi sadece bir bicak cizigi gibi gozkuyo ben kolay atlattm ilk dogumm olmasina ragmen insllh hepinz kolayca atlatrsnz korkma sakn bebegi düşnnce cok kolay geciyo

Banyoyu aksamları esınle yaptıramaz mısınız canım
zaten eşim bana birak ben yikarim dio ama bebegi daha dogru duzgn tutamiyo bide cok tedrgn hep bak boyle oldu bak soyle oldu deyip beni korkutuyo onunla yaparsm elim ayagim birbirine dolaşir daha kotu olur :)

Kuvet minderleri var. Yastik gibi icine koy boynundan geridi suda kalsin. Brn vucudunu yikayip sonra basini yikiyordum. Vucudinu havluya sarip. Sandalyede oturuyordum yuzu bana dinuk oyle yikadim.
canm başini yikarken boyle nefessiz kaliyo ya ben cok korkuyom ya :KK43:

Canım hiç sorma yaa Yen'i doğan bebeğin başına 20 kişi toplanıyor millet. Hiç düşünce yok.
Bu sabah da ben dudağımda bir uçuk ile uyandım :KK43: bir an önce geçer inşallah bebişim doğmadan. Yoksa nolacak bilmiyorum :/
doğum yaklaşıyor dıye mı acaba benım de bıraz önce bırden bıre dudaklarım yara oldu anlayamadım

Pazar gününden beri bende kanlı akıntı gelmeye başladı ince ince sancılar da oluyordu zaten 39.hafta bitmiş 40'a girmiştim ben salı doktora gittik her şey normaldi nst ultrason falan cuma yeniden kontrolümü var ama belki daha erken görüşürüz demişti doktorum zaten :) benim böyle bi kaç saatte bir düzenli kasılmam sancım da oluyordu salı gecesi artık bi satte bir kesin kasılmalarım başladı çarşamba günü sabahtan itibaren tutmaya başladım artık kasılmaları bi saatte bir düzenli geliyordu sonra öğleden sonra kırk dakikada bire indi bu arada avm ye gittik son eksiklerinmizi tamamladık o sıralarda 20 dakika 15 dakikada bire indi sancılarım biz hala avm deydik annem babam kardeşim eşim ama sancılar çok acılıydı maksimum 1.5 2 dakika sürüyordu ama dayanılmaz acılı sonra iyice akşama doğru 13 dakikada bire falan indi arada düzensiz olduğuu da oluyodu ama genelde düzenli geliyoduu doktorumla konuştuk 5 dakikada bire inince hastaneye gelin demişti o gece sabaha kadar sancılarım sürdü 10 dakikada bir 8 dakikada bir bi ara yarım saat hiç gelmedi falan sonra sabaha karşı perşembe günü yine 7-8 dakikada bir ama artık çok şiddetli sancılar gelmeye başladı hastaneye gidelim bi dedik gittik sabah 9 da doktor kontrol etti açıklık 5 cm nst de de kasılmalar vardı yatışını yapalım dediler odaya çıktık benim sancılar sıklaştı dayanılmazlaştı bayağı güçlü sancılardı açılmam hızlı ilerledi zaten öğleden sonra 2-3 gibiydi galiba doğumhaneye indik 8.5 cm açıklıkla muhteşem ebelerim hemşirem ve doktorum vardı bu arada bu süreci onlarsız asla atlatamazdım ve tabii eşim kardeşim annem :) neyse biz doğumhaneye indik bana ebe ve hemşirem hep taktik verdi ama çok canım yanıyordu her dediklerini gerçekten yapamadım yani sancı geldiği an ne yapacağımı şaşırıyodum bana pozisyonlar göstererek yardımcı oldular bazen onların söylediklerini yapmaya çalıştım bazen içgüdüsel olarak vücudumu dinleyip öyle karşıladım sancıları doğumhanede yerleri yumrukladım çığlıklarımla hastaneyi inlettim bayağı bi :) sonra artık saatleri vs hatırlamıyorum çatala aldılar orda sancıları karşılamaya başladık ıkınmalara başladık ama benim kızım bir türlü gelmedi çatalda yaklaşık 7 saat falan kalmışım ki sancılarım da bi gün önce başlmıştı o doğumhane ve çataldaki anların bi kısmı yok yorgunluktan sarhoş gibiydim eşim ebem ve hemşirem her an yanımdaydı bana çok güç verdiler doktorum da düzenli gelip kontrolleri yapıyordu. Bebeğin başı kolay göründü ama sonrası çok zor geldi benim. Doktorumla öncesinde konuşmuştuk zaten herhangi bir müdahale yapmayacaktı gerekmedikçe kesik vs. Doğal akışında olacaktı doğum o yüzden de çok uzun sürdü zaten. Ikınmam gereyordu ıkınıyordum hatta çok güzel ve doğru ıkındığımı söyledi hemşirem de ebem de ama dayanamıyordum acıya yarım bırakıyordum ıkınmayı bi yerde artık gücüm de kalmamıştı. Sonra artık baktım olacak gibi değil tüm acıya rağmen o ıkınmalarımı daha güçlü hale getirdim ve ondan sonra süreç daha hızlı ilerledi sonra bi an doktorum ıkın diyeceğim sonra ıkınma diyeceğim nefes al ver diyeceğim dedi son bi kez ıkındım doktorum tamam nefes al ver dedi ve 22.45 de kızımız dünyaya geldi inanamadım o an bittiğine kızımın doğduğuna hemen kucağıma verdiler zaten göbek bağını babasına kestirdi doktorum :) o an tüm acılarım bitti resmen hep derlerdi inanamazdım :) doğumhaneden ayakta kızım kucağımızda çıktık ve odamıza gittik ertesi gün yani dün taburcu olduk şimdi evdeyiz bayağı yoğun geçiyor :) bende malesef çok yorgun ve zor doğumdan dolayı halsizim ağrılarım da var vajinamda tüm kaslarımda ama şnşallah bi kaç güne geçecek :)

O anları yaşadım resmen. Canım Doğumun en güzel kısmı sonunda mucizenin geliyor olması galiba. Ve çektiğin sıkıntıların geride kalıyor olması. Allahım sağlıklı sıhhatli hayırlı bir ömür nasip etsin kuzucuğa :)

Hepinize tek tek teşekkür ederim. 2.650 gr ve 45 cm doğdu. Minikiz biraz. Dün kontrole geldiğimde 3.160, 49 cm demsti doktor. Çok yorgun emmek dışında uyuyor sadece. Doğumu hiç anlatmayayım çünkü çok zordu. Kendi sancılarımla doğurdum sadece ıkınırken suni verdiler. Bel iğnesi yaptırmadım. Suyum gelmedi doktor patlattı.
canım gözün aydın gule gule buyut bebegını.
ben bır kac gundur gıremıyorum buraya suyun gelmedıyse nasıl anladın dogumun geldıgını pekı
?

canm ben taburcu oldgm gunden beri iki gunde bir ayakta duş aliyorum ilk hafta su gecirmez bant vardi o yuzdn rahatca yikiyodm sonra dr ckartti yikamaya korktm ama yikaninca hic hissetmedm sadece orasi cok hassas goruntu olarakda ben daha kotu bekliyodm ama bekledgm gibi degildi sadece bir bicak cizigi gibi gozkuyo ben kolay atlattm ilk dogumm olmasina ragmen insllh hepinz kolayca atlatrsnz korkma sakn bebegi düşnnce cok kolay geciyo
Teşekkür ederim canim

canm başini yikarken boyle nefessiz kaliyo ya ben cok korkuyom ya :KK43:
Sandalyede yada yerde oturarak yap. Yuzu sana donuk elinle enseden tutacaksin vucudu bacaklarinda. Yuzune gelmiyor. Arkaya dogru su dokeceksin. En onemlisi kendin nasil rahat ediyorsan Bir kere yapinca alisirsin.Esinle yapamazsan annen gitmeden yaninda bir yika tek basina istersen

bgn yine baska bi tane getrdm tutuyo ama hemn birakiyo alişmasi ne kadar zamn alir acaba bide canm sen artk bebişe tek basina bakabiliyn mu ben banyo konusunda cok korkuyom 10 gune kalmaz annem memlekete donecek tek basima bakabilirmde banyosunu napcam bilmiyorm
İçi köpüklü fileler var ya onun üstünde yıkıyoruz. Annem sadece ellerini tutuyor kendini çizmesin diye. Az biraz daha büyüyünce kendim yıkarım diye düşünüyorum. Annen gidince eşin evdeyken yıkarsın canım. En azından eşin tutar sen yıkarsın. Ben kafasına tülbenti suya batırıp onunla su döküyorum. Ağzına burnuna hiç su değmiyor o şekilde. Maşrapayla su kaçıyor. Aklında bulunsun. Bence yaparsın :KK54:

Taburcu oldugum gunun ertesi ginu yaptim banyo. Pansumani alip sprey sıkti. Estetik dikis benimki. Ayakta dus almami istedi. Birazda one dogru egiliyorum direk su tutmuyorum. Benim ikinci sezeryanim ilki daha kucuktu. İkinci biraz daha büyük ve yukarda. İlk sezeryanla arasi 20 ay. Birazda kizariklik kalmisti ondan sanirim. Cizik gibi oluyor. Egilip kalkma gibi hareketlere dikkat etmek gerekiyor. Cizik yer sisiyor. Her ameliyat farkli druna sor taburcu olurken mutlaka. Kontrole kadar şal ile sarcam. Kontrolden sonra korse ecegunes123 ecegunes123

Canım keşke anneni çağırsaydın
Annem kendine bu çanta hazırlayıp iş yerine bıraktı işteyken ararsam eve gitmekle zaman kaybetmem otobüse atlar yanına gelirim dedi bende doğumdan sonra annemin daha çok yanımda olmasını istediğim için erken gelmesini istemiyorum

Bız senle yakın oturuyoduk canım acıl bısı olursa bende yardımcı olurum sonucta yakında bırılerı olması lazım. Tek basına mecbur kalırsak taksıye atlar hastaneye gıderız ama yakında aıleden bırılerı varken de yokmus gıbı davranmaları bos olmuyor. Dogumdan sonra da gelıp babaanne oldum demesınler ozaman
Çok sağol canım ayneh insanın zoruna gidiyor su gelme gibi durum olursa ben taksiyle hastaneye geçicem eşim Oray'a gelicek ama düzenli sancı takibi olursada eşim gelip öyle gidicez diye konuştuk. kv zannediyor kı doğuma Gidirken haber vericem ne Zaman dogum oldu eşim o zaman arıcak doğumdan sonrada her fırsatta istemediğimi ihtiyaç olmadığını söylücem hadi ben yabancıyım de insan oğlunu bu şekil üzmez lafta torun için can atıyorlar.

Canım yapıştırma yaptı doktorum, 1gün sonra bandajı açtı, bir gün sonra ılık duş aldım.. Kesi yerinin etrafında hala yapışkan parçaları var, bastırarak yıkayamıyorum çünkü hala.. Ama durduk yere ağrı sızı yok çok şükür.. Büzüş büzüş görünüyo şimdilik, zamanla düzelecek :)

Back
X