• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kizlar doktordan geldim simdi bizim oglan aceleci cikti. Nst de sanci falan cikmadi ama bebegim kanala girmiş. Doktor sanci hissetmen lazim bunun seni zorlamis olmasi lazim dedi ama bende bisey olmadi. Kanala girdigi icin 20 eylulden 18 eylule cekildi kesinleşti tarihimiz. Cok heyecan yaptim tabi bir o kadar da stres var. Dogum yakin oldugu icin son 1 haftayi kizkardesimde gecircem. Eşim haftasonu gelicek. Tabi evimden ayri olmak, esimden ayri olmak falan stres basti beni. En son ayin 6sinda 3000 kilo demisti doktor farkli cihazda. Simdi burda 2850 cikti. Son 1 haftamiz kavusmaya
Canım hayırlı olsun tarihin :) bebişine kavuşmaya az kaldı. İnşallah biran önce Kaan ı alıp evinize götüreceksiniz :anne:
Heyecan ve stres yapman çok normal. Doğum tarihimi bilseydim ben uyuyamazdım herhalde.

Haydi doğumu eli kulağında olanlar hurmalar yendi mi yürüyüş yapıldı mı ben bugün oğluşun odasını yerde çömelerek silip temizledim şimdide yürüyüşe
Ben yürüyüşü bıraktım bu aralar ya :/ ama evdeki işlere yoğunlaştım. İş yapınca da yoruluyorum yer silmeye halim kalmıyor

canım neden epidural istemiyrsun ?
Sadece epidural değil aslında ben genel olarak olabildiğince müdahale istemiyorum. Epidural Doğumun süresini uzatabiliyor, bir de kasılmaları hissetmediğini için ne zaman ıkınacağını bilemeyebiliyorsun. Bunun için de doktorlar sık sık nst ye bağlamak zorunda kalıyor seni ve sen sürekli yatmak zorunda kalıyorsun. Hareket özgürlüğün kısıtlanıyor. Bir de Doğum hikayelerinden okuduğum kadarıyla kasılmalara artık dayanamıyorum dediğin anda epidural istemek yerine biraz daha dayanmaya çalışırsan çok kısa bir süre içinde Doğum gerçekleşiyor, epidurale gerek kalmıyor.

canım neden epidural istemiyrsun ?
Canım epidural aslında o kadar masum bir şey değil araştırdığım kadarıyla. Epidural aldığında kasılmaları hissetmiyorsun. Nu da ıkınma zamanı geldiğinde ıkınmayı zorlaştırıyor. Çünkü hissi kaybediyorsun. Ikınma zamanı uzayınca bebeğin strese girme oranı yükseliyor çünküepidural son evreyi uzatıyor. Bu da normal doğumu daha çabuk sezeryana döndürebiliyor.
Normal doğumda ise her kasılöayla birlikte eğer vücut gevşemiş ve rahat olursa kendi ağrı kesşcisinide üretiyor. Ve bir yerde bebeği oradan dünyaya getirebilmek için o kasılmalara/ağrılara ihtiyacımız var.

Uçuk çok bulaşıcı bir virüs canım özellikle bebekler için Allah korusun ölümcül bile olabiliyor. O tahta kaşık olayı bizde de var ama gerek kalmadı geçti benimki.
Bilmiyordum canım. Ben çocukken çok uçuk çıkarırdım ama kimseden geçtiğini hatırlamıyorum.büyüdükçe bağışıklığım kuvvetlendikçe çıkmaz oldu. Aklımda bulunsun..bilgi için sağol

Perine masajı bir kere yaptım ama nasıl yapılacağını çok da bilmiyorum aslında sadece parmak uçlarımla yağ sürerek masaj yaptım. Kegel egzersizi yapıyorum aklıma geldikçe ve evde bol bol çömeliyorum plates topunda oturuyorum :) bu arada benim doktorum da Doğumda yağ kullanıyormuş Bebek kolay çıksın diye bence Almanya da sorun etmezler merak etme.

Anneme bugün senin ikinci yöntemini söyledim. Doğum 10-12 saat sürebilirmiş sizin erkenden gelmenize gerek yok biz önden gideriz, siz babamla ben doğumhaneye girince gelirsiniz dedim, tamam dedi :)

Aaa doktora bak sen :) harikaymış.
Canım aslında perine masajı zor değil sadece çok sıkıcı. Nette videolar var. Ben her akşam duş aldıktan sonra parmaklarıma zeytinyağı sürüyorum ve 3-4 dakika afedersin iki boğum parmağımı içerş sokup u çizecek şekilde yağlıyorum.videolu anşatımlar güzel. Başta çok sertti biraz yumuşadığını hissediyorum bugünlerde.
Plates topu çok zevkli ya :)
Sırf çömelme olsun diye merdiven siliyorum:)
Annenin olayına çok sevindim:) inşallah hastane kısmı o kadar uzun sürmez. Geçen gelinimiz hastaneye vardıktan 3 saat sonra doğum yaptı.(ilk doğumunu hastaneye vardıktan 50 dakika sonra yapmıştı:) ) İnşallah bizimkide öyle hatta daha kısa sürer.

Back
X