• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
doğuma kadar magnezyuma devam mı etmeliyiz kızlar ? fikri olan var mı ? doktorlarınız bırakın mı diyor ? benım kan ılacımda bitti ama dogum geldı gelecek yınede bırakmasam mı bilemedim

doğuma kadar magnezyuma devam mı etmeliyiz kızlar ? fikri olan var mı ? doktorlarınız bırakın mı diyor ? benım kan ılacımda bitti ama dogum geldı gelecek yınede bırakmasam mı bilemedim
Dr um Magnezyumu bıraktırdı.magnezyum kasılma ve krampları azalttığı için Doğum yaklaştığında bırakılıyormuş.

Bizimde cuma 40+4 olucak doktor biraz daha bekleme taraftarı ama ben şu ah bile stres yapıyorum. Açılma yumuşama yok kafayı yukarda tutuyor. Şu an suni sancı işe yaramaz Bebek strese girer sonuç Sezeryan dlur bekleyelim dedı. Benim panik yaptığımı görünçede cuma yatışını yapıcam o zaman dedi. Pazartesi 41 bitiyor zaten

aramızda 2 gün var senınle benım de bugun 40+0 cuma 40+2 yarına kontrolum var bakalım ne diyecek doktorum

Ayy allah bze de nasip etse öyle dogum :)
Ayy canım inşallah . Sağlıcakla. Hatta dur bir hikayr daha anlatayım:)
Geçen eltimin gelini doğum yaptı hşkayesşni yeni öğrendim. Akşamdan balık yemişler. Böyle gaz dolulupu gibi bir leyler olmuş. Hafif hafif karnında harketlilik varmış. Balık dokundu filan demiş. İshal filan olunca . Neysr sabah olmuş dkktora gitmiş ishalim ne olacak diye:) direk doğumhaneye almışlar yarım saatte doğurmuş:) balık zannetttiği ve doğum olduğunu düşünmediği için ağrı sızı yok:)

Canım ben 36'da bıraktım. Öyle diyor doktorlar en fazla 37 de bırakılmalı. Kasılmları önlüyor ya .
Magnezyumu bıraktığımdan beri kasılmalarım başladı dğzensizde olsa

Doğum oldu kızlar sabah 09:00 da 3.530 gr 49 cm iyiyiz çok şükür emzirme telaşındayız inşallah sütüm yetiyordur Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
Maşallah canım kilosuda baya iyiymiş Sağlıcakla devam etsin inşallah darısı başımıza ins:)

Doğum oldu kızlar sabah 09:00 da 3.530 gr 49 cm iyiyiz çok şükür emzirme telaşındayız inşallah sütüm yetiyordur Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah

Maşallah canım kilosuda baya iyiymiş Sağlıcakla devam etsin inşallah darısı başımıza ins:)

Canım dişine çok üzüldüm. Geçen sdnş etiketlemiştim doğal ağrı kesicilerle alakalı görmüş müydün?

Bilgilendirme için sağolasıb canim. Ben bu kadarini bile bilmiyordum. Canım doğum ağrısızda olabilir. Youtube dan semra özer normal doğum yaz. Doğumu çok güzel anlatıyor. Hele bir videosunda doğumda aktifleşen hormonları anlatıyor . Pnu muhakkak izle .illa doğumda ağrı olacak diye bir şey yok yani. Be tam anlatamıyorum ama Semra Özer çlk güzel açıklıyor.
Her şeyin hayırlısı. Dünden beri düzensiz kasılmalarım sıklaştı benimde.
yok canım doğal ağrıkesicilerle ilgili bir şey görmedim

38 haftana gırıyorsun ya sıklaşır azalır arası acılır yavas yavas düzene girer benımde oyle oldu sımdı saat basına düşmeye başladı ama tabı tam dakik degıl hala agır agır sıklaşır

hemen izliyrum canım tşk ederim
her şeyi normal deneyeceğim canım zaten yarına muayenem var alttan bakacak o zaman fıkrını söyler doktor cok basıt olur derse bakacagız

Ayy canım inşallah . Sağlıcakla. Hatta dur bir hikayr daha anlatayım:)
Geçen eltimin gelini doğum yaptı hşkayesşni yeni öğrendim. Akşamdan balık yemişler. Böyle gaz dolulupu gibi bir leyler olmuş. Hafif hafif karnında harketlilik varmış. Balık dokundu filan demiş. İshal filan olunca . Neysr sabah olmuş dkktora gitmiş ishalim ne olacak diye:) direk doğumhaneye almışlar yarım saatte doğurmuş:) balık zannetttiği ve doğum olduğunu düşünmediği için ağrı sızı yok:)
Ahh ahh bizim bu psikolojimiz. Resmen kendi kendimize eziyet ediyoruz. Beynimiz her yere hükmediyo

Evet canım olabiliaslında kasılmalar sırasında/açılma evresinde ağrı/sancı oluiması biraz vücudunum veridği tepki ile alakalı. Sen doğuö sürecinin başladığını anlamamış ol.anlamadığın içinde vücudun gevşek ve kprkusuz oluypr. Böylece kasılmalarla beraber vücut doğal ağrı kesicilerini ortaya çıkarıypr. Banu çftçi diyor ki gebem geliyor güle oynaya.bakıyprum 7 cm açılman var harikasın diyorum. O ana kad çok iyi olan ağrıyı hissetmeyyen gebe birden bire ağrım sızım sancım deyip ağrı duymaya başlıyor. Yani ağrı sancı dediğimiz olay biraz bakış açısıyla alakalı.
Benşm bir arkadaşım geçen yıl hastaneye vardığında 10 cm açılmayla direk doğuma girdi güle oynaya. Yami ağrısız doğum olabiliyor:)

Canım tamam psikolojık etkenler buyuk rol oynar ama agrı tamamen de düşünceyle ilgili değil ki öyleyse bile biz bunu yapacak olgunlukta değiliz profesyonel yoga yapan zihin kontrolü olan biri için bu geçerlidir ama biz o kadarını yapamayız. tamamen agrısız bir doğum mümkün bence de ama bu zihin kontrolünden daha çok kişinin vucut dienci gücü ile daha doğru orantılı

yanı kızlar beynımızı yonetırsek agrısız olur bıter dıyorsan valla zor yonetırız onu yonetseydık neler başarırdık zaten ama söyledğin yanlış değil
şu yapılabilir en aza indirilir agrısı olan için.

vucut acılıyor agrının da bır fonksıyonu var beyne sınyal gönderıyor ki beyın de hormonlar calıstırıyor ama belli dozda eğer o agrı bizim korkumuzla çoğalırsa u defa vucut ştrese gırıyor calısma sıstemı bozuluyor .... gibi geliyor bana

bilmiyorum canım ya valla bildiğim tek şey yaratılışımızda var sa tasıdıysak bu bebegı cıkarırızda yanı sıstem ona göre kurulmuş zaten dayanılmaz agrı olsaydı o zaman zaten kimse dogurtulmaz herkes amelıyata alınır uyutulur cıkarılırdı bebek demek öyle degıl bız sadece korkuyoruz işte dayanılırda olsa göze alamıyoruz demek ki acıyı

harikasın
çok iyi düşünülmüş

şunu da ekle canım

bebek doğar doğmaz kordon bağı kesilmemeli 2 dakika beklenildikten sonra kesilmeli ki bebeğin kendi kanı tekrar bebeğe verilsin. çok çok önemli bir işlem mutlaka beklenilmeli . bununla ilgili youtube videolarına bak canım
Bunu zaten konuşmuştuk doktorumla o yüzden yazmadım.

canım,

- altın saat uygulaması nedir ?

- bebeğe ilk müdahale nasıl kucağında yapılacak ki, zaten hemen yanında yapılmıyor mu normal koşullarda ?

- k vitamini aşısı konusundan biraz bahseder misin ? neden oral yol ? diğer şekli ne ?

- " Ameliyathanenin önceden ısıtılmasını ve Bebeğimin çıkarıldığı zaman Işık' ların azaltılmasını rica ediyorum" demişsin ameliyathanenin bildiğime göre ısıtılmaması lazım . neden böyle yazdın?

- NOT : kordonun 2 dakika beklememeden kesilmemesi gerektiğini kesinlikle unutmamalıyız

Altın saat Doğumdan hemen sonra sadece Bebek anne ve babanın başbaşa kalması demek.

Bebeğin solunum yollarında bir tıkanıklık var mı diye bebeği doğar doğmaz muayene ediyorlar bu muayenenin kucağımda yapılmasını istedim.

K vitamini normalde iğne olarak yapılıyor ben ağızdan damla şeklinde verilmesini istedim.

Bebek ile doğar doğmaz ten teması yapabilmek için ameliyathane nin sıcak olması gerekiyor doktorum sorun yok dedi.

Kordon konusunda doktorum ile hemfikiriz zaten kan akımı bitene kadar kesilmeyecek.

canımcım internette diyor ki,

" Fakat doktorlar, ağız yoluyla verilen K Vitaminini, yeterince emilim gerçekleşemeyeceği için pek tercih etmezler "

pekii , sen neden ağız yoluyla damla olarak verilmesini istiyorsun ?
K vitamini aslında öyle aşırı mühim değil bebeğin göbeğinin kananma ihtimaline karşı yapılıyor. Yapılmasa da olur.

Back
X