Eşim 6 kardeş yavrum 5 aylık oldu kv.nin dolduruslari nedeniyle ne hamilelik sürecinde ne de doğduktan sonra bugune kadar hayırlı olsun bile demediler eşime.
Sebep ne ben bile bilmiyorum. Evimize geldiler küçük görümceyle geçtiğimiz mayıs ayında... ...2 gün kaldılar. Hamileligimi de o zaman öğrendi. Yavruma kendi adımı koyacagimi öğrenince hazmedemedi zannımca...
Geldikleri gün eşim otogardan alıp metroyla evimize getireceğini söyleyince, eşime "akşam çocukları alır, arabayla senin iş yerine gelirim. Arabayla gelsinler. Metroda yorulmasinlar." demiştim. Kv.otogarda beni gördüğünde "(yüzü turşu satarken) ben demiştim bu da gelir diye" dedi. Gülüp duymamazlıktan geldim. Ertesi gün kahvaltıda aynı tavırla aynı şeyi söyledi. Bu sefer susamadim "ben gelmesem sizi metroyla getirecekti oğlun. Rahat gelin diye ben çocukları da alıp sizi karşılamaya geldim" dedim. Cevap: arabayla sen mi gidiyorsun işe! Be vicdansız evde 16 aylık bebek var, ben 5 aylık hamileyim. Aklından geçene bak. Bir teşekkür etmemek için...
Bulunduğu süre zarfında da 5 aylık hamile 16 aylık bebeği olan birisiyken her türlü izzet ikramda bulundum üstelik. Ağzından çıkan tek laf "dolaplar var ya, bulaşık makinesi var ya toplanıyor ortalık"... Ben bu kv.ye trip atmiyorken, kadın evine dönünce ne dediyse, beni zaten aramasinlar da, bir allahın kulu arayıp kardeşim bebeğin olacakmış hayırlı olsun demediği gibi doğduğunda da soran olmadı.
Şunun hesabını sordu ama abisi kasım ayında aradığında "eylüldeki 9 günlük bayram tatilinde niye gelmedin?". 15 eylülde doğum yapacak eşim nasıl gelebirdim diyemiyor eşim de.
Ben de silmeye çalışıyorum zihnimden bunları...
Ama senin bu bakış açın bana affetmeye bir ışık yaktı...
Teşekkür ederim. Bu pozitif bakış açını paylaştığın için.