Hangisi ya Fettan topiğimi ben sohbete sadece bu topiğe giriyom öbürlerine duaları bitince yazıyom sadece okadar çok dua ediyomki Rabbim kabul etsin hayırlı evlatlar versin diye inan bazen dua okumaktan başıma ağrı giriyo unutuyom öbür yapcağım işleri ama bi umut işte hangisi kabul olcak bilemez insanDedigim topik senin de icinde oldugun topikmis canim az once senin mesajini da okudum topikte insallah Rabbim.makbul ve kabul eder kuzum
Cocugu olmayanlar hazreti ibrahimin duasini okuyoruz topigi kuzumHangisi ya Fettan topiğimi ben sohbete sadece bu topiğe giriyom öbürlerine duaları bitince yazıyom sadece okadar çok dua ediyomki Rabbim kabul etsin hayırlı evlatlar versin diye inan bazen dua okumaktan başıma ağrı giriyo unutuyom öbür yapcağım işleri ama bi umut işte hangisi kabul olcak bilemez insan
Canım ben de 1000 kelime-i tevhid ve yasin okuyabilirim regl dönemime denk gelmez inşAllah, yasin-i şerifleri neden 41de sınırlandırdınız ki?Kadir gecesi dua listesi
masal3487 Nevzat kızı Özgün 2 bin kelime i tevhit 2 bin kelimei temcit 5 yasin suresi 5 meryem suresi
D denizzz3 Hidayet kızı Deniz 10 bin kelime-i tevhid 10 bin kelime-i temcid 6 yasin süresi 3 meryem süresi
Pdr_ci Aziz kızı Meltem 4 Yasin süresi 4 Meryem süresi 5 bin salavat 5 bin kelimei tevhit 5 bin de kelimei temcit
Zeytin_yesili 5 bin kelime-i tevhid 2 bin kelime-i temcid kelime-i tenzih salevat-ı şerif 3 yasin süresi 3 meryem süresi
B busra_brt 15 yasin süresi 1000 tane kelime-i tevhid kelime-i temcid kelime-i tenzih salevat-ı şerif
M Meyra_naz 5 bin kelime_i tevhid 2 bin kelime-i tenzih kelime-i temcid salevat-ı şerif 3 yasin süresi 2 Meryem suresi
ASSOSyal 5 yasin süresi 3 meryem süresi 1000 tane kelime-i tenzih salevat-ı şerif
wagen 3000 kelime-i tevhid kelime-i temcid kelime-i tenzih salevat-ı şerif 10 meryem süresi
umut-16 3 bin kelime-i tevhid kelime-i temcid kelime-i tenzih salevat-ı şeri 1 meryem süresi
S SUDESUDE09 2 bin kelime-i tevhid kelime-i temcid kelime-i tenzih salevat-ı şerif 5 meryem süresi
ne kadar güzel :) madem öyle bir topik var oraya da katılalım, birlikten kuvvet doğarKizçeler bi sey dicem sitede geziyordum bi topik var hazreti zekeriyyanin duasini okuyolar sayi sayfasi 2800 kusurlara gelmis listede ki katilan herkes hamile ama onlar gunluk 5000 Rabbi hebli milledunke innek semiud dua tesbihati cekmisler aralarinda bokusup galiba biraz daha okuyup topigi yazarim buraya bizde ramazan sonu yapabiliriz ayni sekilde
duygulara tercüman olmuşsun be kuzuAnne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Anne olamamak demek hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...
vallahi kendim için ne istiyorsam annelik hasretiyle yanan her mümin için de aynı şeyi istiyorum canım... Allah senden de razı olsun kuzucumAyy canımsın ne güzel dua etmişsin, içim açıldı, gönlünden geçenlere bin kere AminnRabbim kat kat fazlasını hepinize versin Rabbim tazı olsun kuzum çok teşekkür ederim duanı tekrar tekrar okuyabilirim çok güzel
Aslında kafamdaki soru işaretleri hala gitmedi henuz emin değilim bebek istegimden ama sen yine de ekle ablacım hayırlı zamanda gelsin bebegim onun en güzel şekilde büyüyecegi en doğru zamanda gelsin inşallah bu niytle tekrardan baslayayim dua etmeyeO topikte bu tür bende vardim şimdi devam etmiyorum malum aklım karışık bu ara bende size yardım etmek istiyorum arkadaşlar eğer kabul ederseniz sizin için okumaya devam etmek istiyorum eksik olan neler var Tefriciye olsun başka süre dua vs olsun
Kuzum hayırdır iniallah özel değilse neden bir anda vazgeçtin ?Aslında kafamdaki soru işaretleri hala gitmedi henuz emin değilim bebek istegimden ama sen yine de ekle ablacım hayırlı zamanda gelsin bebegim onun en güzel şekilde büyüyecegi en doğru zamanda gelsin inşallah bu niytle tekrardan baslayayim dua etmeye
Aynen katılıyorum. Ben dün istansureaini okurken bi ayette takılı kaldım. Az çok anlıyo ya insan manasını. Bakyım meali aynen öyleymiş ama başında daha güzel bi ayet varmış meğersem. Ayet şu şekilde; "insan hayra dua ettiği gibi şerre de dua etmektedir. İnsan pek acelecidir. ". İnsan nasıl şerr için dua eder diye merak ettim tefsirine baktım. Tefsirde şunlar yazıyor sanki Rabbim bilerek o ayetin mealini merak ettirdi bana." Ancak, bu noktada belirtilmesi gereken ve Kuran'da bildirilen bir sır daha vardır. Allah bir ayette, "İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir." (İsra Suresi, 11) şeklinde bildirmektedir. Örneğin, bir insan çocuklarının geleceği için Allah'tan büyük bir mülk ve zenginlik isteyebilir. Ancak Allah onun bu isteğinde bir hayır görmeyebilir. Belki de zenginlik çocuklarının azgınlaşıp şımarmalarına neden olacaktır. Allah, bu insanın duasını duyar ve onun duasına en hayırlı şekilde karşılık verir. Veya bir insan bir yere bir an önce ulaşmak için dua eder. Ama belki de kendisi için oraya daha geç gitmesi ve biriyle karşılaşarak ondan ahiretine fayda getirecek şeyler öğrenmesi daha hayırlıdır; işte Allah bunu bilir ve bu kişinin de duasına yine en hayırlı olacak şekilde icabet eder. Yani Allah o insanı işitir, ama duasında onun için bir hayır görmüyorsa, onun için en hayırlı olanı yaratır. Bu, çok önemli bir sırdır. Bu sırrı bilmeyenler, Allah'a dua ettikten sonra duaları gerçekleşmediğinde, Allah'ın kendilerini duymadığını zannederler. Bu, çok sapkın ve cahilce bir inanıştır. Çünkü Allah insana şah damarından daha yakındır. (Kaf Suresi, 16) O, insanın her konuşmasından, her düşüncesinden, hayatının her anından haberdardır. İnsan uyurken bile, Allah onun her halini, rüyasında gördüklerine kadar bilir. Bunların tümünü yaratan Allah'tır. Dolayısıyla, insan Allah'a her dua ettiğinde Allah'ın duasını bir ibadet olarak kabul ettiğini bilmeli ve duasına kendisi için en hayırlı zamanda ve en hayırlı şekilde karşılık verileceğine iman etmelidir. "..........Canım ben de 1000 kelime-i tevhid ve yasin okuyabilirim regl dönemime denk gelmez inşAllah, yasin-i şerifleri neden 41de sınırlandırdınız ki?
bir de kızlar naçizane hatırlatmamdır, eminim çoğunuz benden çok daha iyi biliyorsunuzdur ama okuduğumuz surelerin türkçe manalarını da mutlaka okuyalım öylesi daha hayırlı olur inşAllah...
En içten bi şekilde AMİNNNN AMİNNNN geceleri rümda görmekten yoruldu artık peşinden koşop yorulmak istiyommmmZeytin_yesili o yazı hepimizin ortak duyguları sanırım. Herkes eminim o yazılanları okuduğunda, kendi duygularını okumuştur. Ağlayarak okudum, Rabbim sen bizi kapı kapı gezdirip aratma, sana muhtaç olana bizi muhtaç eyleme, hastane kapılarında süründürme, insanlardan sırf bu duygudan dolayı kaçmamayı nasip et, bizi terketme, bizi sev, bize kapını aç, kapında çaresizce bekleyen, yılmadan o kapıyı çalan şu kullarına merhamet et, sen bi karıncaya dahi merhamet edensin, bizleri de şefkatinden mahrum eyleme, bizlere hayırlı bir şekilde hayırlı nesiller ver, bizleri yalnız bırakma.. aminn
Canim icimden oyle geldi 41 yasin adanir ya su isim olursa 41 yasin okutacam evde diye ondan her halde 41 dedim arkadaslar da kabul ettiler meryem suresi okuyabilirsin kuzumCanım ben de 1000 kelime-i tevhid ve yasin okuyabilirim regl dönemime denk gelmez inşAllah, yasin-i şerifleri neden 41de sınırlandırdınız ki?
bir de kızlar naçizane hatırlatmamdır, eminim çoğunuz benden çok daha iyi biliyorsunuzdur ama okuduğumuz surelerin türkçe manalarını da mutlaka okuyalım öylesi daha hayırlı olur inşAllah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?