Ayy ne güzel uzun uzun uazmışsın Allah razı olsun canım benim tecrübelisin bu konuda ya bizim gurubun diyetisyeni ilan ediyom seni muhteşem:))Simdi sana bildigim kadar anlatayim.Karbonhidratlar vucutta yag yapan besinler.Yani şeker.Nelerde var bunlar patates, pirinç, makarna,meyveler, beyaz undan yapilan hersey, paketli gidalar eticinler filan.Bunlari yemiyoruz.Bu karbonhidratlar basit karbonhidratlar.Bunlarin glisemik degeri yüksek.Bunlar yerine glisemik inseksi düşük karbonhidratlar yiyoruz.Kepekli ekmek kepekli makarna bulgur pilavi gibi.Meyve yiyoruz ama bir porsiyon.Yani bir elma bir portakal bir limon vs.Bir porsiyon meyve bir tane meyve demek.Bizdeki gibi bir tabak değil.Karbonhidratlari tamamen kesemeyiz.Çünkü enerjiyi onlardan karsiliyor vücut.O zaman enerjisiz kaliriz.Bir simit demissin mesela kahvaltida.Aslinda ceyrek olacak miktari.Bir simit bir ekmek kalorisi tasiyor.5 hanimeller cok kalori demek aslinda.Yediklerinin tasidigi kaloriyi bilirsen daha kolay olur.Mesela bir magnum 285 kalori.Ben aslinda iki magnum yedigimde nerdeyse 600 kalori almis oluyorum ki bu korkunc.Cunku gunluk almam gereken zaten 1600 kalori geriye ne kaldi.Iste aldigin fazla kaloriler yag oluyor gobege ya da basene.Basit karbonhidratlar kan sekerini cabuk yukseltip cabuk dusuruyor.Yani seni cabuk aciktiriyor.Ama digee karbonhidratlar kan sekerini hizli yukseltip dusurmedigi icin tatli ataklari aclik ataklari olmuyor.Biraz karisik oldu galiba.Bir de telden yaziyorum ben zor oluyo biraz.
Günaydın canım
helllo arkadaşlar ben geldimmm. bu ay da kırmızı kartı yedim sinir oldum gıcık şeysiz napıyosunuz nasılsınız bu arada diyet kervanına yarın itibariyle bende katılıyorum
Kuzucum her ayki ritüelimiz bu no streskimse bana cevap yazmıyoooo:
Ben listeyi bitirdim canıımGÜNCEEEELLLLLL
kızlar toplamda 15 kişiyiz 333 adet geliyor kişi başı
İSMİ okunan kişi 5 ad fazla okusun sayı tamamlansın başkada okuyan çıkmaz sanırım grubu alıma kapatıyorum
AMİN AMİN AMİNN...
Ey yüce rabbimiz ! sen bizim sesimizi en iyi işiten dertlerimi gören bilensin.Sesimizi dualarımızı duy bize sağlıklı sıhhatli hayırlı güzel mi güzel cennet bahçelerinden hayırlı evlatlar gönder!
Sadece bize değil tüm evlat hasreti çekenlere evlatlarını nasip et...
Başlayacağımız bu duayı sen bize vesile kıl Allahım...
"Subhane Rabbike Rabbi’l-izzeti amma yesifun ve salamın ale’l-mirselin ve’l-hamdu lillahi Rabbi’l-alemin"
EL FATİHA...
HACER KIZI MİNE İÇİN OKUYORUZ CANLARIM BUGÜN RABBİM KABUL EYLESİN
- @wagen Türkan kızı Şeyma (okuyor) 1-2-3-4. cüzleri okuyor
- @masal3487 Nevzat kızı Özgün (okuyor)
@Meyra_naz Doğan kızı Ayşe (okuyor)
@denizzz3 Hidayet kızı Deniz (okuyor)
@ASSOSyal Halim kızı Elif (okuyor)
@saman Alevi Ömer kızı Elif (okuyor)
@SUDESUDE09 Mustafa kızı Şule (okuyor)
@Pdr_ci Aziz kızı Meltem (okuyor) 5-6-7-8.cüzleri okuyor
@umut-16 Ayşe Duygu ((okuyor))( iki isim de arkadaşımızın ismidir anne ismi değildir niyet ederken sadece Ayşe Duygu diye niyet edelim kuzucuklar)
@busra_brt Salih kızı Büşra (okuyor) 9-10-11-12.cüzleri okuyor
yassimin Ali kızı Yasemin (okuyor)
@nergismor Hüseyin kızı Saliha (okuyor)26-27-28-29-30.cüzleri okuyor
@Cigdem24 Zeki kızı Çiğdem (okuyor)- @umutlugelin hacer kızı mine (okuyor)
- @Hulya_38 fatma kızı hülya (okuyor)
doğru diyorsun canım senin güzel haberlerini bekliyoruz inşallah. sende meryem suresi oku kendine bol bol.Kuzucum her ayki ritüelimiz bu no stres
Allah dualarımızı kabul edecek belki etti ama vakti saati var
Bilemiyoruz ki
Ay canım benim ne yalan söylim ben de bekliyorum hayırlısıyladoğru diyorsun canım senin güzel haberlerini bekliyoruz inşallah. sende meryem suresi oku kendine bol bol.
Embriyolar 3. Gun embriyosumu olacak.Kac hucrelilermis sordun mu?Ay hadi insallah on bes gun sonra mujdeli haberler verirsin bize.Kızlaaar yumoşları sormak için aradım
Elhamdülillah 3 tane embriyom olmuş
Bakalım herhalde transfer yarın inşAllah hayırlısıyla
Dua edin kızlar hepimize hayırlı müjdeli mutlu sonlar olsun inşAllah
Amin canım allah tazı olsun cümlemize nasip etsin inşAllahEmbriyolar 3. Gun embriyosumu olacak.Kac hucrelilermis sordun mu?Ay hadi insallah on bes gun sonra mujdeli haberler verirsin bize.
allah kabul etsin canım Allah razı olsun
Ben devam ediyorum canımGünaydın canım
Kaçak nerdesin?
Diyet ne alande bakalım
Sen de gel aramıza diyete devam edelim, herkes yediklerini yazınca güzel olacak inanıyorum tatlimm :)kimse bana cevap yazmıyoooo:
Saati varsa onu da söyle kuzum dua edelim, inş onbes gün sonra hamilesin, tek koymayacaklar dimiKızlaaar yumoşları sormak için aradım
Elhamdülillah 3 tane embriyom olmuş
Bakalım herhalde transfer yarın inşAllah hayırlısıyla
Dua edin kızlar hepimize hayırlı müjdeli mutlu sonlar olsun inşAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?