- 4 Ağustos 2017
- 488
- 148
- 103
- 38
Merhaba canım. Bence çok çok yanlış bir cümle kurmuş eğer böyle dediyse ben dahafarklı bir yorumunu dinlemiştim ama anne olmak hakkında böyle bri şey duymamıştım. Ne alakası var o zaman hristiyanlar hiç doğurmamalı peygamberimize bile inanmıyolar. Ya da peygamberler bile evlat hasreti çekmişler öyle şey olur mu? Bunun günahla ilgisi yok bence. Kendini üzme sıkma bu dünyada varoluşumuzun tek amacı üremek değil. Elbet üzülücez kırılıcaz ağlıcaz ama isyan etmek günahın vebalini ödüyoruz gibi düşüncelere yer yok. Her şey sınav bu hayatta. Biz elimizden geleni yapıcaz tıbben ve dua ile sonrası Allaha kalmış verirse ne mutlu vermezsede sınav diyip geçicez. Kendini bu düşüncelerle üzme bence dua et bol bol. Bu yolda ihtiyacımız olan 3 ana madde sabır şükür ve dua :)) kaç yaşındasın kaç yıllk evlisin sorun ne anlat bakalım bi heleSelam ben yeniyim aranızda benimde çocuğum olmuyor hayatta hatta bu dünyada tek istedigim anne olmak Rabbim belkide nasip etmedi psikolojim çok bozuk dusunmeden gecirmedigim bir günüm yok hayattan zevk alma isteğimi kaybettim atvdeki Nihat hatipoglunu dinledim kendimi suçlu hissettim diyor ki Allah günahkar kullarina anne olma duygusunu tattirmaz dedi tattirsada cocugu hayırlı olmayabilir dedi bu beni derinden sarstı çıkmaz bir derin kuyuya düştüm çıkamıyorum doğru olabilir mi hepimiz İnsanız hepimizin hataları var günahsiz kul yok sonuçta sizce ne yapmalıyım bana akıl verin arkadaşlar.
Merhaba canım. Bence nihat hatipoğlunun o sözü ucı açık bi söz olduğu için sen öyle anlamışsındır. Dünyada sadece yokluk imtihan değil ki. Çocuğu olanların intihanı rn az bizimki kadar büyük emin ol. Düşünsene eğer bizlerin çocukları olmazsa sadece kendi hesabımızı vereceğiz. 6 çocuklu bi kadını düşün hepsinin hesabı sorulacak. Biz daha karlıyız :) tabi bu dünya için tatlı bi telaşı. İstiyoruz. Verilenleri mübarek kul verilmeyeni lanetli sanıyoz. Bazen ben de öyle düşünüyorum. Ama yanlış bi düşünce olduğunu da biliyorum. Vesvese işte şeytan en zayıf noktamızdan saldırıyo hep. At kafandan o düşünceleri. Ayrıca hacıyı hocayı dinlemek zorunda da değilsin. Hepsinin dine kendine göre bi yorumu var. Kuran okumak ve namaz kılmak bizi gerçek hızura tevekküle ulaştırıyor inan. Bu bizim için yeterli. Ayrıca ben sana çoook güvenilir muhteşem bi alim söyleyeyim onu dinleyebilirsin. Her cümlesinde samimiyet akıyor :) Tahir Büyükkörükçü. Eski konya il vaizi. Rahmetli şimdi. Onun vaazları insanı kendine getiriyor.Selam ben yeniyim aranızda benimde çocuğum olmuyor hayatta hatta bu dünyada tek istedigim anne olmak Rabbim belkide nasip etmedi psikolojim çok bozuk dusunmeden gecirmedigim bir günüm yok hayattan zevk alma isteğimi kaybettim atvdeki Nihat hatipoglunu dinledim kendimi suçlu hissettim diyor ki Allah günahkar kullarina anne olma duygusunu tattirmaz dedi tattirsada cocugu hayırlı olmayabilir dedi bu beni derinden sarstı çıkmaz bir derin kuyuya düştüm çıkamıyorum doğru olabilir mi hepimiz İnsanız hepimizin hataları var günahsiz kul yok sonuçta sizce ne yapmalıyım bana akıl verin arkadaşlar.
Ben 1 yıllık evliyim ama hiç bir sorun yokken hiç hamile kalamadim doktor iki aşılama denedi sonrası tüp bebek dedi birinci aşılama da tutmadı ikinci asilamayi yaptırdım ama pek emin değilim hislerim genelde kuvvetli benim böyle olunca da kim ne derse ona inanıyorum acaba bu mu etken bunun dediği mi doğru diye kendimi suçluyorumMerhaba canım. Bence çok çok yanlış bir cümle kurmuş eğer böyle dediyse ben dahafarklı bir yorumunu dinlemiştim ama anne olmak hakkında böyle bri şey duymamıştım. Ne alakası var o zaman hristiyanlar hiç doğurmamalı peygamberimize bile inanmıyolar. Ya da peygamberler bile evlat hasreti çekmişler öyle şey olur mu? Bunun günahla ilgisi yok bence. Kendini üzme sıkma bu dünyada varoluşumuzun tek amacı üremek değil. Elbet üzülücez kırılıcaz ağlıcaz ama isyan etmek günahın vebalini ödüyoruz gibi düşüncelere yer yok. Her şey sınav bu hayatta. Biz elimizden geleni yapıcaz tıbben ve dua ile sonrası Allaha kalmış verirse ne mutlu vermezsede sınav diyip geçicez. Kendini bu düşüncelerle üzme bence dua et bol bol. Bu yolda ihtiyacımız olan 3 ana madde sabır şükür ve dua :)) kaç yaşındasın kaç yıllk evlisin sorun ne anlat bakalım bi hele
Haklısın aslında ama çevremdeki kişilerin bana kısır muamelesi etmesi yüzünden evden disariya çıkamaz hale getirdi her gördükleri yerde benim hakkımda konusmalari beni iyice geriyor allahın bir bildiği vardır deyip kendimi teselli etmeye calisiyorum ama bazen şeytana uyuyorum kara düşünceleri atamiyorum biliyorum ki peygamber efendilerimiz ne kadar sınavdan gectiler onlar günahkarmiydi değildi hiç bir zaman sorgulamadilar isyan etmediler ama ben önceden bir hata yaptım onun bedelini öduyorum gibi geliyor fakat yaptığım hata şaka idi bu kadar işlerin karisacagini tahmin edemezdim pişman oldum geceler boyunca uyuyamadim şaka olduğunu aciklayamadim sakaliktan çıktı gerçeği söylesem eminim yüzüme bile bakmaz haklı da bu neden ile Rabbim belki beni cezalandiriyor diye dusundumMerhaba canım. Bence nihat hatipoğlunun o sözü ucı açık bi söz olduğu için sen öyle anlamışsındır. Dünyada sadece yokluk imtihan değil ki. Çocuğu olanların intihanı rn az bizimki kadar büyük emin ol. Düşünsene eğer bizlerin çocukları olmazsa sadece kendi hesabımızı vereceğiz. 6 çocuklu bi kadını düşün hepsinin hesabı sorulacak. Biz daha karlıyız :) tabi bu dünya için tatlı bi telaşı. İstiyoruz. Verilenleri mübarek kul verilmeyeni lanetli sanıyoz. Bazen ben de öyle düşünüyorum. Ama yanlış bi düşünce olduğunu da biliyorum. Vesvese işte şeytan en zayıf noktamızdan saldırıyo hep. At kafandan o düşünceleri. Ayrıca hacıyı hocayı dinlemek zorunda da değilsin. Hepsinin dine kendine göre bi yorumu var. Kuran okumak ve namaz kılmak bizi gerçek hızura tevekküle ulaştırıyor inan. Bu bizim için yeterli. Ayrıca ben sana çoook güvenilir muhteşem bi alim söyleyeyim onu dinleyebilirsin. Her cümlesinde samimiyet akıyor :) Tahir Büyükkörükçü. Eski konya il vaizi. Rahmetli şimdi. Onun vaazları insanı kendine getiriyor.
yahu hiç olur mu öyle şey be canımHaklısın aslında ama çevremdeki kişilerin bana kısır muamelesi etmesi yüzünden evden disariya çıkamaz hale getirdi her gördükleri yerde benim hakkımda konusmalari beni iyice geriyor allahın bir bildiği vardır deyip kendimi teselli etmeye calisiyorum ama bazen şeytana uyuyorum kara düşünceleri atamiyorum biliyorum ki peygamber efendilerimiz ne kadar sınavdan gectiler onlar günahkarmiydi değildi hiç bir zaman sorgulamadilar isyan etmediler ama ben önceden bir hata yaptım onun bedelini öduyorum gibi geliyor fakat yaptığım hata şaka idi bu kadar işlerin karisacagini tahmin edemezdim pişman oldum geceler boyunca uyuyamadim şaka olduğunu aciklayamadim sakaliktan çıktı gerçeği söylesem eminim yüzüme bile bakmaz haklı da bu neden ile Rabbim belki beni cezalandiriyor diye dusundum
tahir büyükkörükçü çok güzel anlatıyor dinimizi gerçekten oğlu var Abdurrahman b.körükçü o da öyleKızceler aklıma gelmişken Tahir Büyükkörükçü - Hızır hikayesi diye aratın uoutube da. Mutlaka dinlemebizi tavsiye ederim. Çok hoş bi hikaye
Kaç kişi okucaz canım ona göre okuyalım yarın perşembe başlayalımCanim baslayabiliriz.Ben tatildeyken siz bitirdiniz zannettim ben.Yoksa simdiye söylerdim.Paylasalim baslayalim.
Canım bende pkoluyum en son 7 Haziran'da hastalandim 2 haftadır cay iciyorum hala tık yok.. ovulasyon testi aldım cumartesi catladi heralde yumurtam çift çizgiyi yakaladım testte şuan bekliyorumbende polikistik over olduğu için her ay yumurtlama olmuyor şu sıra döngü ortasındayım yumurtlama olması için duaya ihtiyacım var o yüzden hatırlatmak istedim yoksa önemli değil şöylede olabilir ben başlayayım siz sadece okuyabildğiniz kadar bana yardım edin 50 100 ne okursanız okudukça yazarsınız
Evet oğlu devam ettiriyo şimdi de. Ama Tahir hoca bir başka. En sevdiğim sözü de 'bizim Allahımız var' :)tahir büyükkörükçü çok güzel anlatıyor dinimizi gerçekten oğlu var Abdurrahman b.körükçü o da öyle
Yani bazen bana da olumsuz bi şey yaşadığım zaman kendime diyorum ki acaba bi yanlış yaptım da Rabbimin bana bi şefkat tokadı mıydı? Ayağım bi yere öarpsa bile bunu düşünürüm. Yani oluyo bu durum çoğumuzda. Ama bunu ceza olarak değil de hani derler ya şefkat tokadı, öyle düşün. Yani sanırım Rabbim o hatalarımıza tövbe etmemizi istiyor gibi düşün. E sen de zaten yeterince pişmanlığını yaşamışsın. Pişmanlık da bir tövbedir. Bu durumu bir intihan olarak düşün ceza olarak değil. Bu arada sen de grubumuza katılabilirsin canım. Hem dualar okuyoruz birbirimize hem de birbirimizin yaralarını iyileştirmeye çalışıyoruz nacizane :) sen de biraz rahatlamış olursun. Bu arada 1 sene çocuk olmaması çok normal canım. Burada 7 sene bekleyen kardeşlerimiz var. Sen daha yolun başındasın. Ona göre üzülHaklısın aslında ama çevremdeki kişilerin bana kısır muamelesi etmesi yüzünden evden disariya çıkamaz hale getirdi her gördükleri yerde benim hakkımda konusmalari beni iyice geriyor allahın bir bildiği vardır deyip kendimi teselli etmeye calisiyorum ama bazen şeytana uyuyorum kara düşünceleri atamiyorum biliyorum ki peygamber efendilerimiz ne kadar sınavdan gectiler onlar günahkarmiydi değildi hiç bir zaman sorgulamadilar isyan etmediler ama ben önceden bir hata yaptım onun bedelini öduyorum gibi geliyor fakat yaptığım hata şaka idi bu kadar işlerin karisacagini tahmin edemezdim pişman oldum geceler boyunca uyuyamadim şaka olduğunu aciklayamadim sakaliktan çıktı gerçeği söylesem eminim yüzüme bile bakmaz haklı da bu neden ile Rabbim belki beni cezalandiriyor diye dusundum
Teşekkür ederim katilmayi isterim tabikiYani bazen bana da olumsuz bi şey yaşadığım zaman kendime diyorum ki acaba bi yanlış yaptım da Rabbimin bana bi şefkat tokadı mıydı? Ayağım bi yere öarpsa bile bunu düşünürüm. Yani oluyo bu durum çoğumuzda. Ama bunu ceza olarak değil de hani derler ya şefkat tokadı, öyle düşün. Yani sanırım Rabbim o hatalarımıza tövbe etmemizi istiyor gibi düşün. E sen de zaten yeterince pişmanlığını yaşamışsın. Pişmanlık da bir tövbedir. Bu durumu bir intihan olarak düşün ceza olarak değil. Bu arada sen de grubumuza katılabilirsin canım. Hem dualar okuyoruz birbirimize hem de birbirimizin yaralarını iyileştirmeye çalışıyoruz nacizane :) sen de biraz rahatlamış olursun. Bu arada 1 sene çocuk olmaması çok normal canım. Burada 7 sene bekleyen kardeşlerimiz var. Sen daha yolun başındasın. Ona göre üzül
Canım ara versek mi biraz 25 ağustosa kadar yasinle tesbihlerim var bugün arkadaşa da Tefriciye ye baslicaz öbür guruptada varım hepsi zor olur mu acabaArkadaşlar yarın listemiz bitiyor. Yaz dolayısıyla aramızda olmayacak arkadaşlar var. Liste yenilenecek. Öneriniz var mı? Ne yapalım nasıl ilerleyelim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?