Olucakkkkkkkkk sonunda olcak okadar anladın canısıOlmayınca olmuyor
Canım eşinin değerlerinde bir problem yok değil mi ? 2 defa aşılama da denemişsin. Neden tüp bebek denemiyorsun? Ben tüp bebekle hamile kaldım. Senin kadar sabırlı olamadım. Bir aşılama yaptırdım çok umutsuzca. İkincisini asla yapmam dedim olumsuz olursa. Olumsuz da oldu zaten. Ertesi ay hemen tüp bebeğe başladık. Başlarda psikolojik olarak zor görünüyor ama sonra alışıyorsun her şeye, ilaçlara, iğnelere. En azından oranı yüksek bir tedavi . Zaman geçtikçe sen de çöküyorsun hem. Bu süreçte moral de önemli. Rabbim inşalşah gönlüne göre verir. Verecek inşallah da bizi biraz sınıyor Rabbim. Bu arada herhangi bir kalıtsal hastalık ya da kromozom bozukluğu vs öyle şeylerin var olup olmadığına da bakıldı mı canımRahim filmi çekildi eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu klomen tedavisi gördüm olmadı iğneli tedavi gördüm olmadı 2 defa aşılama yaptık olmadı kürler denedim kim ne dediyse denedim olmadı profosorlere gittim yok yok yok tıbben hiç bir sorunumuz yok esimdede sorun yoktu ama yinede ameliyat masasına yattı
Isım olarak sayamam ama evim bir dünya kağıt ve cdyle dölü kim ne dediyse yaptık evet eşimdede bir problem yok tüp bebeği eşim istemiyor ikna edemiyorum bir türlü doğal yoldan olsun istiyormuş buda doğal senden benden olacak diyorum ama anlatamıyorum birde sen ne kadar harcadın tüp bebek için eşimin inancına göre tüp bebek yapsakta tutmazmış rabbim isteseydi verirdi diyor ama sonuçta sen yan gelip yatarak vermezki rabbimCanım eşinin değerlerinde bir problem yok değil mi ? 2 defa aşılama da denemişsin. Neden tüp bebek denemiyorsun? Ben tüp bebekle hamile kaldım. Senin kadar sabırlı olamadım. Bir aşılama yaptırdım çok umutsuzca. İkincisini asla yapmam dedim olumsuz olursa. Olumsuz da oldu zaten. Ertesi ay hemen tüp bebeğe başladık. Başlarda psikolojik olarak zor görünüyor ama sonra alışıyorsun her şeye, ilaçlara, iğnelere. En azından oranı yüksek bir tedavi . Zaman geçtikçe sen de çöküyorsun hem. Bu süreçte moral de önemli. Rabbim inşalşah gönlüne göre verir. Verecek inşallah da bizi biraz sınıyor Rabbim. Bu arada herhangi bir kalıtsal hastalık ya da kromozom bozukluğu vs öyle şeylerin var olup olmadığına da bakıldı mı canım
Canım basen ben de diyorum bu iş çabayla olacak bir şey değil diye. Ama bazen de diyorum ki çabamıza bakarak belki de nasip edecek Rabbim. Tüp bebeğin normal bebekten hiçbir farkı yok. Eşin o süreci çok bilmiyor anlaşılan. İnternette Videolar var anlatan onları izleyebilirsiniz canım. Bizim masraf olarak 5000 tüp bebeğe, yaklaşık 1500 ilaçlara, 1000 lira da kalan 2 embriyoyu dondurmaya gitti. İlaçlar için aşılama raporunu çıkarttık onu kullandık. Yaklaşık 500 lira yardımı oldu raporun. Canım iki aşılamaya verilen parayla inan bir tüp bebek yapılır nerdeyse. Eşini ikna etmek zorundasın çünkü başka bir yolu yok artık bu sürecin. Sizde problem de yokmuş, olma ihtimali yüksek Allah'ın izniyle. Bizde spermlerde sıkıntı vardı canım. İleri hareket sıfır sayı azdı. Sizin ihtimaliniz daha yüksel inşallah. :)Isım olarak sayamam ama evim bir dünya kağıt ve cdyle dölü kim ne dediyse yaptık evet eşimdede bir problem yok tüp bebeği eşim istemiyor ikna edemiyorum bir türlü doğal yoldan olsun istiyormuş buda doğal senden benden olacak diyorum ama anlatamıyorum birde sen ne kadar harcadın tüp bebek için eşimin inancına göre tüp bebek yapsakta tutmazmış rabbim isteseydi verirdi diyor ama sonuçta sen yan gelip yatarak vermezki rabbim
Biliyor biliyor her şeyi izlettim ama benden gizlediği birşey var sanırım masrafımi sorun ediyorsun diyorum hayır o duyguyu yasayacaksam herşeyimi satarım yine veririm para diyor ama olacak boşuna para vermenin manası yok biraz daha bekle diye diye 3 yılım bitti bak 4 cü yıla girdik çok sevinmişti hamileyim dediğim de ağladı sarıldı baba olacağım bu günü asla unutmayacağım dedi hiç bir şey yaptırmadı o gün bana şu içeceğim dediğim de bile sen kalkma suyunu ben getiririm dedi o anki mutluluğunu anlatamam sana hadi ben günah işledim onun cezasını çekiyorum beddua aldım onun cezasını çekiyorum yanlış br şey yaptım onun cazesini çekiyorum ne yaptım ben herşeyi düşünüyorum çocukluğumdan bu yaşıma her animi aklıma getiriyorum ama bu acıyı yaşayacak ne yapmış olabilirim hadi yaptım ama o eşimin göz yaşları aklımdan çıkmıyor diyelim ki ben günah işledim o neden benim yüzümden acı çekiyor neden arkadaşlarının bebeklerine hasretle bakıyor artık kendimden çok eşime acıyorum hak etmedi o bunu o kadar sevinmişti ki anlatamam sana 5 yıldır tanıyorum eşimi ve ilk defa hüngür hüngür ağladı karşımda o kadar masumdu ki göz yaşları bir yandan göz yaşlarını silerken bir yandan bebeğimizi ne zaman göreceğimizi ne zaman doğacağını hesaplıyorduCanım basen ben de diyorum bu iş çabayla olacak bir şey değil diye. Ama bazen de diyorum ki çabamıza bakarak belki de nasip edecek Rabbim. Tüp bebeğin normal bebekten hiçbir farkı yok. Eşin o süreci çok bilmiyor anlaşılan. İnternette Videolar var anlatan onları izleyebilirsiniz canım. Bizim masraf olarak 5000 tüp bebeğe, yaklaşık 1500 ilaçlara, 1000 lira da kalan 2 embriyoyu dondurmaya gitti. İlaçlar için aşılama raporunu çıkarttık onu kullandık. Yaklaşık 500 lira yardımı oldu raporun. Canım iki aşılamaya verilen parayla inan bir tüp bebek yapılır nerdeyse. Eşini ikna etmek zorundasın çünkü başka bir yolu yok artık bu sürecin. Sizde problem de yokmuş, olma ihtimali yüksek Allah'ın izniyle. Bizde spermlerde sıkıntı vardı canım. İleri hareket sıfır sayı azdı. Sizin ihtimaliniz daha yüksel inşallah. :)
Canım benim ya kıyamam sana. Böyle düşünme lütfen. Allah acımasız mı ki yaptığımız en ufak bir hatayı hemen bizden çıkarsın? Bu ancak biz insanların yapacağı bir şey. Ama Allah merhametli. Kullarını seviyor. Seni de çok seviyor. Belki de sen ona daha yakınlaş diye ya da çok daha güzel bir vakitte verecek diye seni ve eşini bekletiyor. Bak ben iki ay önce aşılama yaptırdım. Aşılama yaptırdığım ay yakın bir arkadaşım evlendi düpününe gittim hatta. Kız şuan hamile. Ben de muradıma ermiş olmama rağmen şok oldum. Ben hala o kadar iğneyi yapmak zorundayım, o kadar maddi manevi yıprandım, ama arkadaşım evlenir evlenmez hamile kalmış. İşte o aklımıza gelen bizi isyana götürebilecek bu tehlikeli düşünceler vesveseden başka bir şey değil. Seninkiler de öyle. Öyle düşünme asla. Durumlar öyle olsaydı peygamberimiz çok mu hata işledi de bu kadar eziyet çekti? Aksine Allah sevdiği kuluna imtihanın ağırını veriyor. Bu cümleleri içinde sindir kuzum. Kalıplaşmış laf gibi gelmesin sana. Allah seni de eşini de fazlasıyla seviyor. Esra'nın sesini duymak istiyor. Esra'nın kendisine daha çok yalvarmasını istiyor. Çünkü bu şekilde daha da temizlenecek, imtihanların aksine geçmiş hatalarına kefaret olacaktır. Kalbini vesveseden uzak tut. İmtihanı kaybeden isyana gider. Şunu da unutma tüp bebeği kaç defa denediği halde hala ümitle deneyen insanlar var. Sen elindeki en büyük kozu daha oynamamışsın hemen ağlıyorsun. Tüm seçeneklerin bitsin. O zaman gel ağlamaya hakkın olsun. :) sabırlı ol, dua et. Biz de burada sana destek her zaman oluruz :)Biliyor biliyor her şeyi izlettim ama benden gizlediği birşey var sanırım masrafımi sorun ediyorsun diyorum hayır o duyguyu yasayacaksam herşeyimi satarım yine veririm para diyor ama olacak boşuna para vermenin manası yok biraz daha bekle diye diye 3 yılım bitti bak 4 cü yıla girdik çok sevinmişti hamileyim dediğim de ağladı sarıldı baba olacağım bu günü asla unutmayacağım dedi hiç bir şey yaptırmadı o gün bana şu içeceğim dediğim de bile sen kalkma suyunu ben getiririm dedi o anki mutluluğunu anlatamam sana hadi ben günah işledim onun cezasını çekiyorum beddua aldım onun cezasını çekiyorum yanlış br şey yaptım onun cazesini çekiyorum ne yaptım ben herşeyi düşünüyorum çocukluğumdan bu yaşıma her animi aklıma getiriyorum ama bu acıyı yaşayacak ne yapmış olabilirim hadi yaptım ama o eşimin göz yaşları aklımdan çıkmıyor diyelim ki ben günah işledim o neden benim yüzümden acı çekiyor neden arkadaşlarının bebeklerine hasretle bakıyor artık kendimden çok eşime acıyorum hak etmedi o bunu o kadar sevinmişti ki anlatamam sana 5 yıldır tanıyorum eşimi ve ilk defa hüngür hüngür ağladı karşımda o kadar masumdu ki göz yaşları bir yandan göz yaşlarını silerken bir yandan bebeğimizi ne zaman göreceğimizi ne zaman doğacağını hesaplıyordu
O kadar güzel yazdın ki ayıp olmasın diye uzun uzun cevap vermek isterdim sana ama yazamıyorum artık çünkü haklisiniz inanmazsın ama bu yazdıklarını bende burda tesrlestiklerime söylüyorum isyan etme dua et diye ama o an bunların hiç biri gelmiyor aklıma engel olamıyorumCanım benim ya kıyamam sana. Böyle düşünme lütfen. Allah acımasız mı ki yaptığımız en ufak bir hatayı hemen bizden çıkarsın? Bu ancak biz insanların yapacağı bir şey. Ama Allah merhametli. Kullarını seviyor. Seni de çok seviyor. Belki de sen ona daha yakınlaş diye ya da çok daha güzel bir vakitte verecek diye seni ve eşini bekletiyor. Bak ben iki ay önce aşılama yaptırdım. Aşılama yaptırdığım ay yakın bir arkadaşım evlendi düpününe gittim hatta. Kız şuan hamile. Ben de muradıma ermiş olmama rağmen şok oldum. Ben hala o kadar iğneyi yapmak zorundayım, o kadar maddi manevi yıprandım, ama arkadaşım evlenir evlenmez hamile kalmış. İşte o aklımıza gelen bizi isyana götürebilecek bu tehlikeli düşünceler vesveseden başka bir şey değil. Seninkiler de öyle. Öyle düşünme asla. Durumlar öyle olsaydı peygamberimiz çok mu hata işledi de bu kadar eziyet çekti? Aksine Allah sevdiği kuluna imtihanın ağırını veriyor. Bu cümleleri içinde sindir kuzum. Kalıplaşmış laf gibi gelmesin sana. Allah seni de eşini de fazlasıyla seviyor. Esra'nın sesini duymak istiyor. Esra'nın kendisine daha çok yalvarmasını istiyor. Çünkü bu şekilde daha da temizlenecek, imtihanların aksine geçmiş hatalarına kefaret olacaktır. Kalbini vesveseden uzak tut. İmtihanı kaybeden isyana gider. Şunu da unutma tüp bebeği kaç defa denediği halde hala ümitle deneyen insanlar var. Sen elindeki en büyük kozu daha oynamamışsın hemen ağlıyorsun. Tüm seçeneklerin bitsin. O zaman gel ağlamaya hakkın olsun. :) sabırlı ol, dua et. Biz de burada sana destek her zaman oluruz :)
Canım uzun uzun yazmak zorunda değilsin. Sen ya bi müddet kafanı dinle, eğer hırslı hissediyorsan kendini hemen başka bir tedaviye geç. Allah yardımcın olsun canım. Bol dua et :)O kadar güzel yazdın ki ayıp olmasın diye uzun uzun cevap vermek isterdim sana ama yazamıyorum artık çünkü haklisiniz inanmazsın ama bu yazdıklarını bende burda tesrlestiklerime söylüyorum isyan etme dua et diye ama o an bunların hiç biri gelmiyor aklıma engel olamıyorum
Allah razı olsun hiç üşenmedin cevaplar verdin bana emin ol sende artık dualarımdasın allahım sağ sağlim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bende ovu testi yaparak yakalım bu bebeğimi kanamam başlamadı hala başladıktan sonra devam edeceğim ovulosyona inşallah bu yıl tüm isteyen herkezin kucağı boş kalmayacak allahın izniyleCanım uzun uzun yazmak zorunda değilsin. Sen ya bi müddet kafanı dinle, eğer hırslı hissediyorsan kendini hemen başka bir tedaviye geç. Allah yardımcın olsun canım. Bol dua et :)
Canım sogan kürü adet gecikmesi yapınva doktora gittinmi. Benim de bu ay içtim 3 gün gecikti. Millet soğanı adet söktürücü olarak kullanır ben de gecikme oldu. Ne yapmalıyımÇok kişi de adet gecikmesi yapmış bunlardan biri de benim canım bazıların da ara kanamaya neden oluyormuş
Ben ovulasyon testi yaptim bu ay ve bugun catladi yumurtam :)artik hayirlisi olur insTopigi kendi haline terki diyar eylediniz
Ne güzel yakalamissin canım inş bu ay uğurlu gelir ondort gün sonra mutlaka buraya da yaz sonucu:) rabbim gönlüne göre versin inşBen ovulasyon testi yaptim bu ay ve bugun catladi yumurtam :)artik hayirlisi olur ins
Ayy maşallah kısmet boyleymis demek :) gözün aydın olsun, Rabbim kucağına da almayı nasip etsin inşallah. Darısı başımıza ,bizlere de dua et lütfenBen doğal yolla umudu kesince tüp bebek sayfalarına geçmiştim :)) Allahıma şükürler olsun ilk denememde tuttu isteyen herkes için dua ediyorum .. Rabbim dileyen isteyen herkese hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah ..
Ey gidi eski günlerTopigi kendi haline terki diyar eylediniz
Hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına al inşallahBen doğal yolla umudu kesince tüp bebek sayfalarına geçmiştim :)) Allahıma şükürler olsun ilk denememde tuttu isteyen herkes için dua ediyorum .. Rabbim dileyen isteyen herkese hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?