Cnm bir muddet sonra uc saatte bire uzuyor ama hangi aydi animsayamadim simdi
Yani genel beslenme duzeni baya bir sure boyle aslina bakilirsa
İlk zamanlar onemli cunku uyuyabiliyor bebek, alarm kurmamiz gerekiyor, bazisi not defterine beslenme saatlerini yaziyor, ben alarm kurmayi tercih eidyrdum, buyudugunde ise zaten kendisi ortaligi yikar feryat figan :)
Ben uc saat bekledigimi hatirlamam
Bnm oglum az emer sik uyanirdi
Yani cocukta duzeni belirleyebiliyor
Mcrhelena..................Erkek.....................isim........................39.Hafta 14 kg
Efefsunkar..................Erkek....................EGE........................39. Hafta 15 kg.....25 Mayıs :)
Bihter34......................Erkek...................isim..........................39.Hafta 13 kg
Haziranannesiyim........Kız.......................SARYA.......................39.Hafta 12 kg
Asi4261.........................Kız.......................ASLIHAN...................39.hafta 9 kg
Aydii..............................Kız........................ADA.........................38.Hafta 8 kg
Zencefill90...................Kız.......................ARYA MARİN............38. Hafta 10 kg
Bir garip......................Erkek...................HAMZA...................38.Hafta 8 kg
Gzleem.........................Kız.......................ELA..............................37.Hafta 17 kg
Nursecm....................Erkek.....................isim..........................36.Hafta 10 kg
Cgdmkrks.................Erkek...............AHMET POYRAZ......36.Hafta 20kg....... 16 haziran
Alnilam........................Erkek...................isim.........................36. Hafta 12 kg
Arsinli...........................Kız.......................DİLARA......................36. Hafta 14 kg
Mavi_dem....................Kız........................NEHİR...........................36.Hafta 11 kg
Senkoyadimi.................Kız.......................EDA.............................36.Hafta 9 kg........15 Haziran
Monomit.......................Kız........................DERİN........................35.Hafta 20 kg
Momocan.....................Kız.......................SARE MASAL................35.Hafta 17 kg
Feeeeminist..................Erkek...................isim..........................35. Hafta 3 kg
Dertli gelin..................Erkek..................FURKAN....................35. Hafta 11 kg
Orangurann................Erkek...................SARP........................35. Hafta 11 kg
Frkzhd.........................Kız.......................MELEK ERVA.............34.Hafta 7 kg
Helles...........................Kız.........................ZEYNEP....................34. Hafta 11 kg
Snmclsn.......................Kız.......................ARYA.............................34.Hafta 11 kg
M123S........................Erkek.....................GİRAY...................33.Hafta 15 kg
Blgk.............................Erkek...................ALİ ASAF................33.Hafta 10 kg
Lilithic..........................Kız......................isim...............................31.Hafta 11 kg
Valla benim içinde rahat oldu ben de her ikisini birden takip etmeye çalışıyordum.Ben burayıda takip ediyordum bizimkinide birleşince benim için rahat oldu zamanla alısırız daha cok kişi daha çok tecrübe :) hatta mayıs annelerininde tecrübelerinden yararlanıyrm sizde bakabilirsiniz peki bizim gruptaki kızlar nerdesiniz herkes durumu farkedebildi mi?
Canım öncelikle senin yerinde olsam uyuyamazdım. Ben bir problem görülmediği halde bile sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Son zamanlarda yer darlığından sanırım hareketleri değiştiği için. Son kontrolümde birşey çıkmamıştı ama artık son düzlükteyiz. Başka bir doktordan daha fikir alırdım eğer kendi doktoruma yeterince güvenmediysem. Ama normal doğumu bekleyemez sezeryan olurdum. Çünkü normal bekleyip sezeryan olma ihtimalide o kadar yüksek. Sen doktorunla kısa sürede görüş canım böyle stres yapman daha kötü
Sana katılıyorum, bu gibi durumlarda yaş gerçekten önemli bir faktör. İnsan bi yerden sonra sınırlarını ve bu sınırlar aşıldığında sergileyeceği tutumları öğreniyor; kendini daha iyi tanıyor.ayyyy kabus gibiymiş.
ben bu gibi tecrübelerin yaşla bağlantılı olduğunu düşünüyorum nedense. 20 li yaşlarında biri mesela sessiz kalabilir ama 30 küsür yaşında biri bu tarz şeylerde sessiz kalamaz istese bile.
mesela ben kendimi düşünüyorum , herhangi bana göre ters olabilecek şeylerde asla susamam. kayınvalidem ve diğer herkeze karşı neyse lafım derim onu. ama asla saygısızlık yapmadan sesimi yükseltmeden tabiki :)
zaten inceden inceden gereken her tiyoyu verdim. doğumdan sonra 1 hafta geçince herkez gidecek. 1 hafta sonra gitmeyen olursa da bişekilde gitmeleri için konuşucam. geçen gün kayınvalideme bile dedim ; 35 yaşındayım 2 bebek büyüttüm ( bi arkadaşımın bebeğini 40 ı çıkana dek baktım birde ablamın bebeğine baktım uzun zaman ) emzirme hariç zaten tecrübeliyim. 1 hafta kalınsın sonra herkez evine gitsin zaten ramazan dedim. en kötü ihtimalle biraz alınırlar ama ben asla ve asla 1 haftadan uzun evde kimseyi çekemem. kendimi iyi tanıyorum.
Bende henüz böyle bi muayene olmadım. Lafı da geçmedi hiç açıkcası. Muhtemelen yumurta dayanınca yapılacakYa neden kimse bana cevap yazmadı. Çatı muayenesi olmayan var mı benim gibi doktorum yapmadı ya ?
Maaşallah kuzucuğaÇocuk doğunca buraya giremez oldum ama aklım hep sizde herkes iyidir umarım okuyamadım geçmişi doğum yapan varsa Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bekleyenlere kolaylıklar güzel dogumlar @efsunsuz merak ediyorum doğum yaptın mı canım. Bu arada kızlar sütüm geldi çok şükür arada mama takviyesine devam ediyorum ama anne sütüne yoğunlaştık çok şükür memeden emince doydu mu emin olamıyorum oyüzden çoğunlukla sağıp biberonla veriyorum yanlış yapıyorun galiba ama emin olsam sadece meme den vermek istiyorum kendisi de pek sabırsız gerçi memeyi tutana kadar biraz huysuzlanıyor inşallah zamanla daha rahat kavrar da ikimiz de rahat ederiz. oğlum çok tatlı teyzeleri ultrasonda eli hep yüzündeydi hala bütün pozları öyle pek Nazlı kendisi
Eki Görüntüle 2000062
Kizlar geldim kontrolden kizim 1 hafta once 2860 gr.di simdi 2970gr olmus neden bu kdar az almis anlamadim doktr iyi diyo ama olculer genelde az cikiyo dogduktan sonra hic sancim cikmadi bu sefer kilo olayina canim skildi ama bunada sukur
Bebek dogar dogmaz tırnagımı kesiliyomuşOkucam diye gözüm agrıdı faydalı birşeyi kacırmıyayım diye
Daha az öz ve işimize yarayacak bilgileri paylaşsak ???
Sakın yanlış anlamayın ama gerçekten takip etmek zorlaştı
Hastane çantası emzirme tecrübeleri son alınacaklar hastane odasında gerekli olanlar süs püs bebeğin kilosu boyu normal ve sezeryan düşünenler normal doğum yapanların teceübeleri gibi
İnanın 400 msj okudum sonucta bilemiyorsun hepsine bakıyorsun bişeyi kacırmıyayım diye
Tırnak makasını dezenfekte edicekmiyiz ?neyle dogum sonrası hemen kesiyolarmış ben çantaya koyucam da..
Yrn kontrolum var sizlere durumu yazarım
Görüşmek üzere
ah ahh ben 38 . haftamdayim ne cekiyorum su cati agrisindan bir bilsen hic birsey fayda etmiyor aksine o agri giderek artiyorBöyle hamlama gibi birşeyse, bacağını kaldıramıyorsun yatarken sağdan sola dönemiyorsun gibiyse eğer çatı ağrısı diyorlar bana öyle dediler. Bugğn randevum vardı dr a sordum bu arada 35+5 im dr dediki eyvah olmamalı kanala erken girmemeli erken gelmemeli dedi. Hemen jeli sürdü amabu 2-3 dk içinde bir taraftan erken olmasın derken diğet taraftan hemen kavuşurum hiç fena olmaz aslında diye de düşünmedim değil, neyse sonuç olarak baktı kanala girmemiş erken doğum riski yok ama o ağrı bebeğin kolu ve omzunu sağ kasığıma dayamasından dolayı oluyormjş. Zorluyormuş yani kafa aşağıda olunca ve yönü sağa doğru olunca benim sağ kasık pert bu aralar..
Kesin öyle elini yiyodur kızım, annesi bişey yiyemiyoki korkudan napsın yicek bişey bulamıyo kızım
Ya kızlar madem burası kalabalık bana yardımcı olacak daha fazla güzel anne var burda. Benim için iyi oldu. Şöyle ki ben yediğim herşeyden korkuyorum hatta o yüzden aç kalıyorum çoğu zaman. Her yediğim şeyde acaba bi bakteri mi var acaba bebeğe zarar verir mi diye düşünüyorum. Dışarıda zaten su bile içmiyorum. Ama bu ara evdeki şeylerden de kuşkulanmaya başladım. Mesela az önce etli kurufasulye yaptım, 2.5 saattir pişiyo fasulyeler eridi ama etler ya pişmediyse diye korkumdan yiyemiyorum. Kaç saat pişirirsem pişireyim içi hep pembe gibi geliyo. Sizce pişmiş midir kızlar ?
Bi de kayınvalidem samsundan hurma göndermiş ama geçen haftasonuna denk geldi 3 gün kargpda kaldı sıcakla bozulmuş mudur ?
Ya bi de hafif grip gibiyim diye eşim kivi almış gelmiş. Ben yumuşak sevmiyorum diye sertlerden al demiştim ama o gitmiş ham olgunlaşmamış almış. Baya sert ve ekşi kivi. Acaba böyle yersem bi sıkıntı olur mu ? Bebeğimi besleyemiyorum bu takıntılarım yüzünden zayıf kaldı geriden geliyo
Cnm kiviyi elmanin yanina koy evde varsa, ozaman yumusar,Ya bi de hafif grip gibiyim diye eşim kivi almış gelmiş. Ben yumuşak sevmiyorum diye sertlerden al demiştim ama o gitmiş ham olgunlaşmamış almış. Baya sert ve ekşi kivi. Acaba böyle yersem bi sıkıntı olur mu ? Bebeğimi besleyemiyorum bu takıntılarım yüzünden zayıf kaldı geriden geliyo
Bu kadar evham yapma canım bişi olmaz inşallah çoğu gitmiş azı kalmış zaten.Kesin öyle elini yiyodur kızım, annesi bişey yiyemiyoki korkudan napsın yicek bişey bulamıyo kızım
Haklısınız ama kendimi engelleyemiyorum psikolojim bozuldu iyice. Rüyamda bile sürekli bakteriler mikroplar görmeye başladımBenim bildiğim hurmaya birşey olmaz ama... Yani biz hiç dolaba koymayız.
2.5 saate et te çok rahat pişer.
Kendini biraz daha rahatlatmaya çalış. Bu kadar hassas olmak da çok iyi değil. Sakınan göze çöp batar lafı geliyor benim hep aklıma. Bağışıklık sisteminin gelişmesi için bebişlerin de biraz bakteriye mikroba ihtiyacı var. Sonra çok daha fazla hasta oluyorlar.
Bende mahvoldumah ahh ben 38 . haftamdayim ne cekiyorum su cati agrisindan bir bilsen hic birsey fayda etmiyor aksine o agri giderek artiyor
Cnm sen doktora mutkaka gitHaklısınız ama kendimi engelleyemiyorum psikolojim bozuldu iyice. Rüyamda bile sürekli bakteriler mikroplar görmeye başladımyediğim bişey yüzünden çocuğum zarar görücek diye aklım çıkıyor. Bi yandan da kilo alamıyor diye üzülüyorum. Şurda 2 hafta kaldı ama ben hergün daha da kötü olmaya başladım, doğumdan sonra düzelmesse psikologa göndericek eşim beni. Aramız bozuldu benim bu takıntım yüzünden. Onun kopardığı ekmeği bile yemiyorum ellerini belki yıkamamıştır diye
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Muzu doktorum da söyledi ama onu da yiyemiyorum geçen gün biyerde okudum muzun kabuğunda küçücük bile bi çatlak olsa dışındaki kabuktan içeri mikroplar girebilir yazıyordu. Yıkanması gerekiyomuş. Ben bilmiyodum yıkamıyordum şimdiye kadar. Şimdi bunu da öğrendiğimden beri onu da yiyememeye başladım. Malesef benim durumum çok kötü düzelicek gibi değil çok üzülüyorum, 2 hafta kaldı umarım sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma ve sonra düzelir bu takıntım. Yoksa hayat zehir olucak banaCnm kiviyi elmanin yanina koy evde varsa, ozaman yumusar,
Etin dagiliyor catalla eziliyorsa pismistir, kuru fasulye yaparken ben eti onceden hasliyrm, fasulye pistikten sonra icine atip demlendiriyrm, kvden ogrendim:)
Ya takintin konusunda bisey diyemeyegim zor bir durum
Ama bebegin icin ye
Kilosu dusukse kasar peyniri muz flaan ye
Gecmis olsun
Göğüs kremi yada kalkanı gece pedi depend çıkışta kalın olur belki.Havlu peçete.elektrikli yada manuel süt sağma pompası pijama sayın fazla olmuş sanki ama valizle gidiyormuşsun fazla mal göz çıkarmaz.lilipit ve diğer doğum yapıp tecrübe edinen annelerimiz
şimdi benim hastane çantam şu şekilde..
eksikler varsa tamamlayım hemen..
anne için
* 1 gecelik
* 2 pijama t.
* 2 yedek pijama takımı ( minik de olsa kan olursa takıntılıyım giyemem diye koydum yedekleri )
* göğüs pedi
* depend
* sütyen
* iç çamaşır
* terlik
* rezene ve humana
* yoksa diye elektrikli minik su ısıtıcısı
* tülbent
* resim çekinmelik baş örtüsü ve göz kalemi allık
bebek için
* 4 tam takım kıyafet
( her birini ayrı küçük hurçlara koydum. sıraya göre dizdim ) şu şekilde ;
-bez
-çıtçıtlı body
-alt-üst
-2.çorap
-eldiven,şapka
-ağız bezi
-penye battaniye
* yedek çıtçıtlı body patik ve alt
* bez ve ıslak pamuk mendil
* hastaneden çıkartmak için battaniye
* puset
* yüz mendili
* havlu
* biberon
* emzik
----şimdi hatırladıklarım bunlar. çünkü baya oldu ben çantaları hazırlayalı.
iki ayrı kabin boy bavula hazırladım. üzerlerine de yazdım bebek için anne için diye.
ilk kıyafetini de ayrıca yazdım ki yanlış giydirilmesin diye.
eksiklerim neler ?
zıbın demişsin onu okudum. hafta sonu 6 tane alsam yeter mi ? 1 tane var çünkü.
telaşlandım son 1 haftam öyle görünüyor da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?