2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Teşekkür ederim canım bilgi için, çok sağol.

37. haftadayım ve 15 kilo aldım Bebemizin adı ise; hala net olmamakla birlikte DEfne olacak gibi görünüyor

Valla benim içinde rahat oldu ben de her ikisini birden takip etmeye çalışıyordum.
Gerçi böyle de msjlara yetişemiyorum, nevrim döndü bişi kaçırmiim hepsini okiim die ama olsun

Riske gerek var mı bilmem ama ben sezaryenı kabul edebilirdim böyle bi durumda... Ama tamamen sabırsızlığımdan
Sana katılıyorum, bu gibi durumlarda yaş gerçekten önemli bir faktör. İnsan bi yerden sonra sınırlarını ve bu sınırlar aşıldığında sergileyeceği tutumları öğreniyor; kendini daha iyi tanıyor.

Ya neden kimse bana cevap yazmadı. Çatı muayenesi olmayan var mı benim gibi doktorum yapmadı ya ?
Bende henüz böyle bi muayene olmadım. Lafı da geçmedi hiç açıkcası. Muhtemelen yumurta dayanınca yapılacak

Maaşallah kuzucuğa

Kizlar geldim kontrolden kizim 1 hafta once 2860 gr.di simdi 2970gr olmus neden bu kdar az almis anlamadim doktr iyi diyo ama olculer genelde az cikiyo dogduktan sonra hic sancim cikmadi bu sefer kilo olayina canim skildi ama bunada sukur

Ya kızlar madem burası kalabalık bana yardımcı olacak daha fazla güzel anne var burda. Benim için iyi oldu. Şöyle ki ben yediğim herşeyden korkuyorum hatta o yüzden aç kalıyorum çoğu zaman. Her yediğim şeyde acaba bi bakteri mi var acaba bebeğe zarar verir mi diye düşünüyorum. Dışarıda zaten su bile içmiyorum. Ama bu ara evdeki şeylerden de kuşkulanmaya başladım. Mesela az önce etli kurufasulye yaptım, 2.5 saattir pişiyo fasulyeler eridi ama etler ya pişmediyse diye korkumdan yiyemiyorum. Kaç saat pişirirsem pişireyim içi hep pembe gibi geliyo. Sizce pişmiş midir kızlar ?
Bi de kayınvalidem samsundan hurma göndermiş ama geçen haftasonuna denk geldi 3 gün kargpda kaldı sıcakla bozulmuş mudur ?

Ya bi de hafif grip gibiyim diye eşim kivi almış gelmiş. Ben yumuşak sevmiyorum diye sertlerden al demiştim ama o gitmiş ham olgunlaşmamış almış. Baya sert ve ekşi kivi. Acaba böyle yersem bi sıkıntı olur mu ? Bebeğimi besleyemiyorum bu takıntılarım yüzünden zayıf kaldı geriden geliyo

Kizlar geldim kontrolden kizim 1 hafta once 2860 gr.di simdi 2970gr olmus neden bu kdar az almis anlamadim doktr iyi diyo ama olculer genelde az cikiyo dogduktan sonra hic sancim cikmadi bu sefer kilo olayina canim skildi ama bunada sukur

Kilo olayına çok takılma bence. Sağlıklı olsun da... çok hatalı ölçüm çıkıyor çünkü. Boşuna stres olma, üzme kendini. Ben emin olmak için başka bir doktora gitmiştim. O dedi ki bu haftalarda 2 haftada bir ölçmek mantıksız dedi. O hassasiyette ölçüm yapılamaz artık bu aşamada dedi. Artık çok takılmıyorum.

Bebek dogar dogmaz tırnagımı kesiliyomuş

ah ahh ben 38 . haftamdayim ne cekiyorum su cati agrisindan bir bilsen hic birsey fayda etmiyor aksine o agri giderek artiyor

Benim bildiğim hurmaya birşey olmaz ama... Yani biz hiç dolaba koymayız.
2.5 saate et te çok rahat pişer.
Kendini biraz daha rahatlatmaya çalış. Bu kadar hassas olmak da çok iyi değil. Sakınan göze çöp batar lafı geliyor benim hep aklıma. Bağışıklık sisteminin gelişmesi için bebişlerin de biraz bakteriye mikroba ihtiyacı var. Sonra çok daha fazla hasta oluyorlar.

Bişey olmaz. Merak etme. Ye gitsin.
Ne zararı olacak biraz ham kivinin. Merak etme için rahat olsun. Bu kadar sıkma kendini.

Cnm kiviyi elmanin yanina koy evde varsa, ozaman yumusar,
Etin dagiliyor catalla eziliyorsa pismistir, kuru fasulye yaparken ben eti onceden hasliyrm, fasulye pistikten sonra icine atip demlendiriyrm, kvden ogrendim:)
Ya takintin konusunda bisey diyemeyegim zor bir durum
Ama bebegin icin ye
Kilosu dusukse kasar peyniri muz flaan ye
Gecmis olsun

Haklısınız ama kendimi engelleyemiyorum psikolojim bozuldu iyice. Rüyamda bile sürekli bakteriler mikroplar görmeye başladım yediğim bişey yüzünden çocuğum zarar görücek diye aklım çıkıyor. Bi yandan da kilo alamıyor diye üzülüyorum. Şurda 2 hafta kaldı ama ben hergün daha da kötü olmaya başladım, doğumdan sonra düzelmesse psikologa göndericek eşim beni. Aramız bozuldu benim bu takıntım yüzünden. Onun kopardığı ekmeği bile yemiyorum ellerini belki yıkamamıştır diye

Cnm sen doktora mutkaka git
Lohusalikta artar yoksa
Arkadasimda oyleydi
Dr ona sakin bebek yapma iyilesmeden yoksa ilerler lohusalik onemli bir donemdir dedi
Ya ben bile lohusayken kafayi yiyodum
Bebegimi emziriyorum, gardolabin uzerini goZume kestiriyordun ordan toz ucarda bebegime diye
Esime supurtup sildiriyrdum
Durmadan dolap uzeri mi silinir halbuki
Kafaya bak

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Muzu doktorum da söyledi ama onu da yiyemiyorum geçen gün biyerde okudum muzun kabuğunda küçücük bile bi çatlak olsa dışındaki kabuktan içeri mikroplar girebilir yazıyordu. Yıkanması gerekiyomuş. Ben bilmiyodum yıkamıyordum şimdiye kadar. Şimdi bunu da öğrendiğimden beri onu da yiyememeye başladım. Malesef benim durumum çok kötü düzelicek gibi değil çok üzülüyorum, 2 hafta kaldı umarım sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma ve sonra düzelir bu takıntım. Yoksa hayat zehir olucak bana

Göğüs kremi yada kalkanı gece pedi depend çıkışta kalın olur belki.Havlu peçete.elektrikli yada manuel süt sağma pompası pijama sayın fazla olmuş sanki ama valizle gidiyormuşsun fazla mal göz çıkarmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…