Son zamanlarda en cok duyduğum soru
Hala beklemedeyiz canım bizim kız iceruyi sevdi hortumdan gelen yemekler istediği saatte yatıp kalkmalar falan.. gelmeye niyeti yok
Aaa mavili takimmi yoksa.....
@TuruncuHayal canım gögüs kalkanı, gögüs kremi bunlarıda koy derim.
Ben pijama bulamadım güzel rahat bişeyler hep lohusa hamile pijamaları var onlarda çirkin ve gereksiz pahalı. 1 - 2 defa ancak kullanır sonra atarım kenara.
Normal pijama takımımı alsam, kompedan loya gibi yerlerden?
Çok güzel bence al sende hemen kumasida esnek ince ve rahateevet :) sende mi onu aldın. çok içime sındı. görmustum almamıstım.
Birşey sorayım sana beatrice bu arada iyi dileklerin için teşekkürler, benim 32. Haftada aldığum rapor 2 haziran a kadar diye yazıyor üstünde. 2 sinde iş yerinde değilim. 1 inde dr gidip iş göremez almam lazım mı? Yoksa elimi kolumu sallamayarak o gün işe gitmesem birşey olur mu?Günaydın herkese :)
Güya bugün işe gidecektim evrak halletmeye, daha yataktan kazıyamıyorum kendimi :) Evde kurdum telefon, laptop, bilgisayar, buradan yapıyorum işleri.
Hasta olan herkese geçmiş olsun, az kaldı dayanmaya çalışalım, işe giden herkese kolay gelsin, evde çocuğu olanın çocuğu rahat dursun, bebesi doğanın bebesi uslu olsun:)
37. Hafta işgöremezlik raporlarını alanlar, kendilerine birer kopya almayı unutmasın lütfen:) (kamu spotu)
irosss benım bebısınde eli hep yüzünde aynen seninki gibi...demek doğuncada böyle oluyorlar utangac bebısler...
KIRMIZILIKUCUKKIZ Canım tabıkı 20+++larda sanada yer var... veririz birlkte.
bu arada benım bebiş çok aşağıdaymıs cıkmak istiyormuş ama bende hiç ağrı belirtisi yok.cok wcye sıkısınca oluyor.
haa unutmadan yazayım benim bebiş mesanemle aşk yaşıyormuş resmen dr soyledi. o kadar baskı yapıyormuşki kaç kere cıkıyosun wc ye dedi:)
kızlar bu aralar kv 'dem melek:) (tabı ılk bebebgım tecrubelerı sonra görecegız...)
evde yalnızım dıye 3 kez arıyo ağrım yok deyınce kapatıyo.
bana kuaför ve ağda işlerim için yer ayarlamış,haftasonuna.
acil durum için taksi numarası bulmuş.izinliyim evde yalnızım diye.
sık sık yemege davet ediyor. sen yapamazsın o halde dıye.
evler yakın olmasına ragmen rahatsız etmeyım dıye gelmiyor.
inşallah bu tutumunu çocuk doğuncada sergiler...: D
haaa bu arada kv röflesini yenılemıs sac boyunu değiştirmiş falan.muhtemelen doğumda cekılecek fotolarda guzel cıksın dıye...:)
anneme gelince 15 nisanda en son telf görustuk... bir dolmuşluk mesafedeyız. gelemyı gıtmeyı bırak aramıyor bıle.
muhtemelen bebek doğup eve cıkınca haberi olur,oda kardesler vasıtasıyla.....
bu arada kv nın en sevdiğim huyu asla annemlerle ılgılı bısey sormuyor. yanı kaç kez konusuyoruz gıdıp gelıyor muyuz falan karısmaz sormaz etmez... iyiler mi der gecer.
Cok haklisin biraz tedirgin oluyorlar gibi. Ben yenidogan bebek kucaklayamazdim baskasinin ama insan kendi evladi olunca alisiveriyor hemen. Insaallah cabuk gecer eslerimizin bu durumlariCanim ya biz annelik icgudusuyle hemen bebegimizi sarıp sarmaliyoruz kokluyoruz ama bazi erkekler yenidogan bebeklere dokunmaktan cekiniyorlar incitirim diye ondandir belki uzulme
Hafta na göre kilosu normal canım maşallah.. benimkinden senin haftanda dönmüştü 35+lardaydi. Az daha sabret bakalım. Hayırlısı neyse o olsunSelam annisler bizde doktora gittik bugün benim oğlan dönmüyor bir türlü 35+1deyiz
38.haftaya kadar bekleriz dönmezse 39.haftada alırız dedi.sizinkiler ne zaman döndü.
Sezeryan olacak anneler doktorunuz size ne zaman aliriz dedi.
Sanki oglusumun kilosu bana az geldi 2400 gramiz doktorumuz normal bir bebek kilosunda desede ana yüreği işte zayıf mi doğacak diye düşünüyorum..
Hamilelik çok güzel canım evet ama sizler dogurdukca bizim de canımız çekmiyor değilVaktini bekliyor kızın ne güzel annesi, hamilelikte çok güzelmiş yaa son zamanların tadını çıkar bence ben özledim hamile halimi de tabi bebeğimin yanımda olmasi hiç bişeye değişilmez o ayrı bi güzellik
Rica ederim daha taze ama agri yada oturup kalkarken ozellikle yataktan dpgrulurken aci olmasi normal gibi geldi bana. Ben 9 gun oldu dogum yapali 3 gundr falan yataktan kendim dogruluyrm oda hafif hafif birden kalkmak pek mumkun degil. Ilk 4 5 gun yurumekte zorlanmistm bendeSaol canım cwp yazdıgın için.paZartesi dogum yaptım.ilk sezeryanımda çok acı cekmedigim için suanki durumum bana anormal geliyo.
kaynanam esimi dolduruyordu babalari yok bir de abileri de doldurusa getiriyodu hep onlarin agzindan konusuyordu etraf ne der bak abimlerde kaldi bizde de kalacak gibi evliligimzde tek kavga nedenimiz buydu kaynanam bana laf sokup canimi siktiginda hatta bazen hakarete varan laflar soylediginde esime anlatiyordum o yok annem demez yapmaz sen yanlis anlamisindir falan diyodu biz habire tartisiyorduk ama kadin inatla durmaya is yemek emretmeye devam ediyordu her aksam illa et isterdi mesela o oyle alismis bizim.ailede etsiz sofra olmaz derdi:) dizilerde falan olur ya aynen oyleydi benim saf adama anlata anlata neyin ne olduguna inandirdim ama malesef de evliligimin 2 senesi cok yiprandim cok sukur gecti gitti de kurtuldum en iyisi bastan sinir koymak seviyeli olmakFenasın.
Ayy büyük konuşmayayım ama bana yemek yaptıracak ütü yaptıracak olsa ben derim gidin diye, yada eşime derim gönder diye. Kv geldi mesela, kalkıp yemek yapmıyorum. E ben kalkıp yemek yapacaksam o niye gelmiş oluyor o zaman. Ekstra iş çıkarmak için mi. Benim kendime bi kap yemek yapmam başka, evdeki misafire çeşit çeşit yemek yapmak başka. Yapamam valla kusura bakmasınlar. Yap diyen olursa da kendi evinde otursun, kendi annem beklese ona da derim aynısını. Çok şükür öyle bir sıkıntımız yok şimdilik. Sen nasıl dayandın öyle ya. Resmen yardım edeceğine yük olmuş yani.
alet var, kontrol ediyorum. çünkü bir hikaye okumuştum o günden beri dikkat ediyorum bu duruma.
Bende bunu merak ediyordum işte. 2. Bir rapora ihtiyaç var mı diye. Ben sgk lıyım ve raporumda çalışmama tarihi yazıyordu. Haklısın.beat bende nacızane yenı oğrendıgım bir bilgiyi paylaşayım.
eğer son gune kadar 37+1 e kadar çalışmışsak ve sgk lıysak çalışamaz raporu almamıza gerek yokmuş.
sgk sistemden otomatik yolluyormuş bağlı oldugumuz kuruma.
ama emekli sandığıysak mutlaka almamız lazımmış.
Cok sevndm cnm
Kesinlike cis takibi yapilmali
Bebek agladiginda etrafındakiler ac bu doymuyor diyebiliyor
Daha yeni dogum yapan arkadasım sutu oldugu halde yetmiyor diye mamaya baslamis, sut kanalleri tıkanmış dr ufak bi operasyonla kistlesmis bolgeleri temizlememiz lazim demis ona, tamamen etrafindakilerin cahilliginden kaynakli kiz neler cekiyor
Acillik olmus
Bu noktada yapilacak sey zaten haftalik kontrolde kilo seyri belli oluyor, bide cisini yapiyor ve gogusten sut geliyorsa, maksimum iki saatte bir beslemektir
Ben normal
Dogum yaptim, hic mama vermedim ama adam akilli sutum bi hafta sonra geldi
Bu seferde sagip sakladim, ise baslayinca kesilirse diye
Gelir yanı bi sikinti olmadikca
Bol sutun olsun cnm
Mercimek corbasi, bulgur pilavi, dereotu, yesil sogan, tahinli helva, humana ve rezeneye devam:)
Kızlar bizim işyerinden bir arkadaş ocakta dogum yaptı. Oldukça çok kilo almıştı. Hatta işe başladı bugün konuşuyorduk bana dediki dikkat et son hafta ben 6 kilo aldım ve doğuma 95 kiloyla girdim bu arada boyu 162-3 tur o civarda. Ben ilk onu nisan ayında gordum yani 4 ay sonra dogumundan kadıncağız erimişti. Üstelik sadece sütüyle kıxını besliyor. Yani geldikleri gibi gidiyormuş gerçekten hiç takılmayın.merak etmeyin kızlar o iş bende
20+ larda kilo alan biri olarak yanınızdayım.
nasıl geldilerse öyle giderler
Esini tembihle cnm sana müdahale etmesinler
Bnm kv Allahtan bnm kafadir
Soguk bi kadin, bende oyleyim kimseye mudahale etmem
Kadin yatak odama bile girmedi ya
Asillige gel
Allah razi olsun ondan
Tabi bende de alanimi belirleme huyu vardir:)
Canım benimki daha dün yaptı, 38+5 gibi yaptı yani, seninki de yakında yapar ki internette okuduğum kadarıyla çatı muayenesi doğum sancıları başladıktan sonra yapılsa daha iyiymisYa neden kimse bana cevap yazmadı. Çatı muayenesi olmayan var mı benim gibi doktorum yapmadı ya ?
Ben k de ayno sitede oturuyorum. Görümcelerimden biri de burada diğerinin de bebeği var kv ve yardımcısı bakıyor bebeğe o yuzden o görümcemde çoğunlukla burada. Annem dogumdan sonra yanımda olacak. Onlar yakın oldugu için oturmaya gelirler zaten kendi evlerinde de kucuk bebek oldugu için çok sıkıntı olmaz. Rahatsız edici insanlar hiç değil bunca zaman hep saygılıydık birbirimize görümcelerim benden büyük onlara görümce kelimesini heralde ilk defa buradan söylüyorum. Abla bile dedirtmiyorlar adlarıyla hitap edip kardeş gibi olduk maşallah diyeyim. Burda kendimizi toparlanıncaya kadar kalıp yazlığa geçicez orası da uzak olunca bizi eylüle kadar kimse rahatsız etmez diye düşünüyorum..
kaynanam esimi dolduruyordu babalari yok bir de abileri de doldurusa getiriyodu hep onlarin agzindan konusuyordu etraf ne der bak abimlerde kaldi bizde de kalacak gibi evliligimzde tek kavga nedenimiz buydu kaynanam bana laf sokup canimi siktiginda hatta bazen hakarete varan laflar soylediginde esime anlatiyordum o yok annem demez yapmaz sen yanlis anlamisindir falan diyodu biz habire tartisiyorduk ama kadin inatla durmaya is yemek emretmeye devam ediyordu her aksam illa et isterdi mesela o oyle alismis bizim.ailede etsiz sofra olmaz derdi:) dizilerde falan olur ya aynen oyleydi benim saf adama anlata anlata neyin ne olduguna inandirdim ama malesef de evliligimin 2 senesi cok yiprandim cok sukur gecti gitti de kurtuldum en iyisi bastan sinir koymak seviyeli olmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?